Hyppää pääsisältöön

Abitreenit räjäyttää vanhat yo-kokeet! Vastaa kyselyyn: Miten haluat harjoitella niillä tulevaisuudessa?

Auta meitä tekemään kätevämpi alusta harjoitteluun.

Tällä hetkellä sivuiltamme löytyy kaikkien oppiaineiden vanhoja yo-kokeita alkuperäisessä asussaan pdf-tiedostoina. Tulevaisuudessa haluamme luoda niiden pohjalta entistä paremman treenialustan sivuillemme. Millainen olisi täydellinen tehtävätyökalu? Auta meitä ja vastaa kyselyymme, joka vie muutaman minuutin – kiitos!

Ylioppilaskirjoitukset kevät 2016

Harjoitustehtävät ja vanhat yo-kokeet

Vinkkejä opiskeluun

Sähköistyvät ylioppilaskirjoitukset

Sähköisessä harjoituskokeessa ei hermoiltu

Ylioppilaskokeiden sähköistyminen tuntuu pelottavan eniten niitä, joiden elämään koe ei vaikuta mitenkään. Rovaniemen Lyseonpuiston lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat ottivat rennosti valtakunnallisessa sähköisen ylioppilaskokeen harjoituskokeessa. Myös opettajilla on piuhat käsissä.

Lukion jälkeen

Opiskelijat valmentavat ilmaiseksi yliopistoon

Normaalisti kurssit maksavat sadoista tuhansiin euroihin.

Suositulle alalle suosittuun suomalaiseen yliopistoon hakeminen ilman valmennuskurssia vaatii uskaliaisuutta. Sadoista jopa tuhansiin euroihin maksavat kurssit ovat monelle hakijalle ehdoton - joskin tuntuva - sijoitus. Kaikki valmennuskursseja tarjoavat tahot eivät tee kursseilla liiketoimintaa, vaan he päinvastoin haluavat tuhota valmennuskurssibisneksen.

Mitä lukion jälkeen?

Tutustu linkkeihin koulutuspaikoista ja ammatinvalinnasta.

Kirjoitusten jälkeen tie on avoinna moniin eri suuntiin ja on tärkeiden päätösten aika. Pohdinnan alla ovat muun muassa opiskelupaikan hankkiminen, mahdollinen välivuoden pitäminen ja muutto omaan asuntoon. Tutustu Abitreenien kokoamiin linkkeihin koulutuspaikoista ja ammatinvalinnasta.

Abitreenien yo-koelähetykset

Abitreenit somessa

Uusimmat sisällöt

 • Lukion filosofia uudistuu: paperiset yo-kokeet, turhat sivistyssanat ja vanhojen oppien pänttääminen jäävät historiaan

  Eri oppiaineista syntyvien mielikuvien perusteella e

  Eri oppiaineista syntyvien mielikuvien perusteella ei uskoisi, että filosofian ylioppilaskokeet sähköistyvät ensimmäisessä ryppäässä maantieteen ja saksan kanssa. Vaikeaselkoisuudestaan tunnettu oppiaine pyrkii helpommin lähestyttäväksi, ja sähköistyminen on siihen yksi keino. Filosofia haluaa haastaa lukiolaiset ajattelemaan, ei painamaan mieleen sitä, mitä toogapukeiset vanhat ukkelit sanoivat 2500 vuotta sitten.

 • Filosofian klassikoita Elävässä arkistossa

  Descartes, Spinoza, Schopenhauer, Nietzsche, Leibniz...

  Ylen Elävä arkisto esittelee klassikkofilosofeja: Charles S. Peirce, William James, Benedictus Spinoza, Gottfried Leibniz, Arthur Schopenhauer, Friedrich Nietzsche, David Hume, Thomas Reid, Thomas Hobbes, John Locke, Ludwig Wittgenstein ja René Descartes.

 • Metafysiikka ja mielenfilosofia

  Voimmeko tietää, millainen todellisuus on?

  Metafysiikassa tutkitaan olemisen ja kaikkeuden yleisimpiä kysymyksiä. Mitä on olemassa? Mistä todellisuus koostuu? Onko mikään pysyvää? Mikä on välttämätöntä ja mihin voimme vaikuttaa? Millainen on mielen ja ruumiin suhde?