Hyppää pääsisältöön

Asennetta kesäopiskeluun – Abitreenien kesäkamppis 13.6.-25.7.

Lukiolainen, näissä paikoissa voit opiskella kesällä

Abitreenien kesäkamppis tutustui kesäopiskelupaikkoihin.

Abitreenien kesäkamppis tutustui lukiolaisen kesäopiskelumahdollisuuksiin. Valmistaudut sitten kirjoituksiin, korotat arvosanoja tai punnitset jatko-opiskeluvaihtoehtoja, tässä tiivis tietopaketti siitä, missä lukiolainen tai tuore valkolakki voi opiskella kesällä.

Kesälukemista

Miksi demokratia?

10 kysymystä, miksi demokratia on tärkeää.

Kuka hallitsee maailmaa? Onko hyviä diktaattoreita olemassa? Voiko terrorismi tuhota demokratian? Julkkikset, poliitikot ja tavikset eri puolilla maailmaa vastaavat kymmeneen demokratiaa koskevaan kysymykseen.

Oudot tunteet: Déjà vu

Mistä syntyy déjà vu, outo tuttuuden tunne?

Olen kokenut tämän ennenkin, olen ollut täällä ennenkin. Ja kuitenkin tiedän, että se ei ole mahdollista. Mistä syntyy déjà vu, outo tuttuuden tunne?

Ylioppilaskirjoitukset kevät 2016

Miksi joku aina reputtaa yo-kirjoitukset?

Tänä keväänä ylioppilaskirjoitukset reputti 1 859 kokelasta.

Kaikkien abiturienttien kevät ei huipennu ylioppilasjuhliin. Aina löytyy joukko kokelaita, joiden jännitys valkolakin puolesta päättyi pettymykseen. Keväällä 2016 ylioppilaskirjoitukset reputti 1 859 kokelasta. Se on 6,4 % kaikista kirjoittaneista.

Harjoitustehtävät ja vanhat yo-kokeet

Vinkkejä opiskeluun

Sähköistyvät ylioppilaskirjoitukset

Sähköisessä harjoituskokeessa ei hermoiltu

Ylioppilaskokeiden sähköistyminen tuntuu pelottavan eniten niitä, joiden elämään koe ei vaikuta mitenkään. Rovaniemen Lyseonpuiston lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat ottivat rennosti valtakunnallisessa sähköisen ylioppilaskokeen harjoituskokeessa. Myös opettajilla on piuhat käsissä.

Lukion jälkeen

Opiskelijat valmentavat ilmaiseksi yliopistoon

Normaalisti kurssit maksavat sadoista tuhansiin euroihin.

Suositulle alalle suosittuun suomalaiseen yliopistoon hakeminen ilman valmennuskurssia vaatii uskaliaisuutta. Sadoista jopa tuhansiin euroihin maksavat kurssit ovat monelle hakijalle ehdoton - joskin tuntuva - sijoitus. Kaikki valmennuskursseja tarjoavat tahot eivät tee kursseilla liiketoimintaa, vaan he päinvastoin haluavat tuhota valmennuskurssibisneksen.

Kuinka paljon valmennuskursseista maksetaan?

Valmennuskurssikysely: mitä kurssit maksavat

Valmennuskurssien markkina syntyy, kun joka neljäs lääkäriopiskelijoista joutuu hakemaan unelmaopintoihinsa vähintään kolme kertaa – tai kun luokanopettajakoulutuksen pääsykokeisiin ilmestyy 2400 hakijaa. Kasvatustieteen opettajakoulutus on uskomattoman suosittu.

Valmennuskoulu

Apua uravalmennukseen uudenlaisin menetelmin. Kuusi abiturientin opinto-ohjauskeissiä. Opinto-ohjaaja ja elämäntaidon valmentaja Marjaana Herlevi valmentaa nuoria elämän käännekohtaan liittyvissä valinnoissa ja haasteissa.

Abitreenien yo-koelähetykset

Abitreenit somessa

Uusimmat sisällöt - Abitreenit