Hyppää pääsisältöön

Ylioppilaskirjoitukset kevät 2017

Suomen asiantuntevimmat vinkit yo-kokeisiin

Valmennuskoulu

Kaipaatko apua uravalinnoissa? Tutustu Abitreenien valmennuskouluun

Opinto-ohjaaja auttaa abiturientteja elämän käännekohdassa.

Valmennuskoulu esittelee kuusi elämän käännekohdassa olevaa abiturienttia, jotka pohtivat uravalintojaan. Opinto-ohjaaja ja elämäntaidon valmentaja Marjaana Herlevi selvittää nuorten unelmia, tavoitteita ja henkilökohtaisia ominaisuuksia erilaisia menetelmiä käyttäen. Tule mukaan ja löydä tukea oman urasi suunnitteluun!

Ylioppilaskirjoitukset syksy 2016

YTL:n sensoreiden kirjalliset vastaukset

Syksyn lähetykset Areenassa

Harjoitustehtävät ja vanhat yo-kokeet

Saksaa uusin silmin

Tutustu saksalaisnuorten arkeen ja heidän kulttuuriinsa.

Helppokäyttöinen kielen oppimisen sivusto saksan perustaidot hallitseville ja innostuksen lähde vasta-alkajille. Sukella saksalaiseen kulttuuriin ja tutustu kymmenen saksalaisnuoren arkeen. Runsaasti videoita – tekstityksellä tai ilman. Monipuolisia tehtäviä itseopiskeluun tai opetustarkoitukseen.

Vinkkejä opiskeluun

Lukioissa opiskellaan historiaa Twitterin avulla

Aiheeseen ja valittuun hahmoon perehtyminen vie aikaa.

Twitterissä voi elää muutakin kuin nykyaikaa, eikä henkilöllisyydenkään tarvitse olla oma. Tämä mahdollistaa henkilökeskeisten aiheiden opiskelun roolipelin lailla. Twiittaamista on kokeiltu eri lukioissa hyvin tuloksin.

Sähköistyvät ylioppilaskirjoitukset

Lukion jälkeen

Mitä lukion jälkeen?

Tutustu linkkeihin koulutuspaikoista ja ammatinvalinnasta.

Kirjoitusten jälkeen tie on avoinna moniin eri suuntiin ja on tärkeiden päätösten aika. Pohdinnan alla ovat muun muassa opiskelupaikan hankkiminen, mahdollinen välivuoden pitäminen ja muutto omaan asuntoon. Tutustu Abitreenien kokoamiin linkkeihin koulutuspaikoista ja ammatinvalinnasta.

Kuinka paljon valmennuskursseista maksetaan?

Valmennuskurssikysely: mitä kurssit maksavat

Valmennuskurssien markkina syntyy, kun joka neljäs lääkäriopiskelijoista joutuu hakemaan unelmaopintoihinsa vähintään kolme kertaa – tai kun luokanopettajakoulutuksen pääsykokeisiin ilmestyy 2400 hakijaa. Kasvatustieteen opettajakoulutus on uskomattoman suosittu.

Uusimmat sisällöt - Abitreenit