Eero Mäntyranta kotitakissa

Työkseen hiihtävä tullivartija palasi 30 kilometrin maailmanmestarina Zakopanen MM-kisoista 1962. Eero Mäntyranta hankki mitalinsa sankaksi yltyneessä lumipyryssä.

Eero Mäntyranta (1937–2013) jätti Ruotsin Janne Stefanssonin ja Italian Giulio de Florianin hopea- ja pronssisijoille vain 9,7 sekunnin erolla. Vuosikymmeniä myöhemmin hän piti tätä urakkaa uransa kenties raskaimpana hiihtona.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Vm. 1952 (ei varmistettu)

Muistan sen päivän hyvin ollessani 10-vuotias. Se oli sunnuntai koska emme olleet koulussa. Voiton varmistuttua me hypimme ilosta ja lähdimme ulos sivakoimaan porukalla. Oli hienoa nähdä kun kylällä nostettiin Suomen liput salkoihin.

Lähettänyt käyttäjä Lasse (ei varmistettu)

Kyllä me jännitimme radion ääressä vuonna 1962.