Ravintoympyrä kuntoon

Elimistö on kuin auto. Se tarvitsee polttoaineen lisäksi voiteluaineita. Oikein koostetusta ruokaympyrästä löytyvät myös voiteluaineet.

Ruokaympyrä on pysynyt lähes samanlaisena kolmekymmentä vuotta. Rasvan määrää on tosin vähän vähennetty, eikä kananmuniakaan kehoteta enää syömään joka päivä.

Kasvisten ja vihannesten lajikirjo on nykyisin 70-lukua runsaampi. Kun tuolloin kasvikset koostuivat porkkanoista ja hedelmät appelsiineista, niin nyt ruokaympyrässä tarjoillaan ananaksia ja mangoja. Myös kasvisten ja vihannesten määrää ruokaympyrässä on lisätty.

Kovasti kiistanalaisten hiilidydraattien eli leivän ja jauhojen osuus on virallisessa ruokaympyrässä edelleenkin suuri.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Voi herran isä ... (ei varmistettu)

Ensin luulin, että tämä on jokin huumoriohjelma, mutta nämä ovatkin tosissaan! :D Varsinkin lause: "Epämiellyttävä seura tekee ravinnosta erittäin epäedullista terveydelle", on nauruhermoja kutkuttava! Kun kuuntelee tämän ohjelman asiasisältöä, ihmettelee, millä perusteilla moiset "asiantuntijat" ovat päässeet tekemään ohjelmaa. Ilmeisesti ainoa syy oli oikea puoluekirja...