Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Elävä arkisto vaihtaa viihteelle!

YLEn Elävä arkisto alkaa tarjota Yleisradion viihteen ja lastenohjelmien parhaimmistoa vuosikymmenien varrelta. Vanhoista suosikeista mukana ovat muun muassa 1970-luvun suosittu tilannekomedia Tankki täyteen sekäsatiirisarja Hukkaputki 1980-luvulta.  
 
Lisäksi katsottavissa onesimerkiksi syksyllä 1993 alkanut TV1:n poliittinen satiiri Iltalypsy, jonka nettikoosteessa tavataan jälleen silmiään pyörittelevä karjakko tenttaamassa poliitikkoja sekä erikoistoimittaja Aimo Surakka raportoimassa Suomesta ja maailmalta.
                                                   
Nostalgiaa löytyy myös lastenohjelmista, joista on nyt yli 30 uutta videoleikettä. Mukana on monia vanhoja tuttuja muun muassa Pikku Kakkosesta: Kössi Kenguru, Sirkuspelle Hermanni, Karvakuonot sekä Lasse Pöysti Iltasatuineen.  
 
Lisäksi Lapset-osiossa ilahduttaa kulttimainettakin kerännyt Puoli kuusi - ja Veturi-ohjelmissa esiintynyt kädenkaltainen olio Hapsiainen!
 
 
Esillä Suomi-viihteen historiaa 1950-luvulta lähtien
 
Viihdeosiossa tarjolla on myös Elävän arkiston toivotuin radio-ohjelma - savolaisseikkailija Pekka Lipponen. Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki viihdyttivät radion kuuntelijoita kahden vuosikymmenen ajan 1960-luvulle asti.
 
Myös Speden Ruljanssiriihi(1960-1964) on radioviihteen klassikko. Siinä yhdistyvät 50-luvun rillumarei-perinne ja Speden crazy-huumori - mukana menossa ovat ainakin Repe Helismaa, Junnu Vainio, Esa Pakarinen ja tietenkin papukaija G. Pula-aho.
 
Matti Kuuslan Me krokotiilit (1966) ja Me sisiliskot (1967) leikittelivät iloisesti faktalla ja fiktiolla. Slangi-Sandels, ay-pomo kuoronjohtajana ja kiinalainen teetuokio ovat tv-viihteen varhaisia jalokiviä. Hepskukkuussa (1979–1981) absurdius ja yliasiallisuus löivät kättä toisilleen - sarjassa nähtiin outoja lauluja, hämäriä reportaaseja ja kummastuttavia tietoiskuja.
 
Ikimuistoisiin tv-hetkiin lukeutuu myös Velipuolikuu-sarja, joka (1983 – 1984) toi meille Raivolan rysäpöksyt, Pontsan perheen sekä muistot Elainesta.
 
Kaikki nämä ja kymmeniä muita ohjelmia on katsottavissa osoitteessa
 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.