Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Elävä arkisto vaihtaa viihteelle!

YLEn Elävä arkisto alkaa tarjota Yleisradion viihteen ja lastenohjelmien parhaimmistoa vuosikymmenien varrelta. Vanhoista suosikeista mukana ovat muun muassa 1970-luvun suosittu tilannekomedia Tankki täyteen sekäsatiirisarja Hukkaputki 1980-luvulta.  
 
Lisäksi katsottavissa onesimerkiksi syksyllä 1993 alkanut TV1:n poliittinen satiiri Iltalypsy, jonka nettikoosteessa tavataan jälleen silmiään pyörittelevä karjakko tenttaamassa poliitikkoja sekä erikoistoimittaja Aimo Surakka raportoimassa Suomesta ja maailmalta.
                                                   
Nostalgiaa löytyy myös lastenohjelmista, joista on nyt yli 30 uutta videoleikettä. Mukana on monia vanhoja tuttuja muun muassa Pikku Kakkosesta: Kössi Kenguru, Sirkuspelle Hermanni, Karvakuonot sekä Lasse Pöysti Iltasatuineen.  
 
Lisäksi Lapset-osiossa ilahduttaa kulttimainettakin kerännyt Puoli kuusi - ja Veturi-ohjelmissa esiintynyt kädenkaltainen olio Hapsiainen!
 
 
Esillä Suomi-viihteen historiaa 1950-luvulta lähtien
 
Viihdeosiossa tarjolla on myös Elävän arkiston toivotuin radio-ohjelma - savolaisseikkailija Pekka Lipponen. Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki viihdyttivät radion kuuntelijoita kahden vuosikymmenen ajan 1960-luvulle asti.
 
Myös Speden Ruljanssiriihi(1960-1964) on radioviihteen klassikko. Siinä yhdistyvät 50-luvun rillumarei-perinne ja Speden crazy-huumori - mukana menossa ovat ainakin Repe Helismaa, Junnu Vainio, Esa Pakarinen ja tietenkin papukaija G. Pula-aho.
 
Matti Kuuslan Me krokotiilit (1966) ja Me sisiliskot (1967) leikittelivät iloisesti faktalla ja fiktiolla. Slangi-Sandels, ay-pomo kuoronjohtajana ja kiinalainen teetuokio ovat tv-viihteen varhaisia jalokiviä. Hepskukkuussa (1979–1981) absurdius ja yliasiallisuus löivät kättä toisilleen - sarjassa nähtiin outoja lauluja, hämäriä reportaaseja ja kummastuttavia tietoiskuja.
 
Ikimuistoisiin tv-hetkiin lukeutuu myös Velipuolikuu-sarja, joka (1983 – 1984) toi meille Raivolan rysäpöksyt, Pontsan perheen sekä muistot Elainesta.
 
Kaikki nämä ja kymmeniä muita ohjelmia on katsottavissa osoitteessa
 • Saimme kekseliään toiveen – nyt Kalapuikkokeitto on Areenassa

  Toteutamme jatkuvasti toiveita, mutta tahdomme niitä lisää!

  Saimme Instagramissa toiveen julkaista Kalapuikkokeitto-komediasarja Areenaan. Tuo toive osoitti tekijältään hienoa kekseliäisyyttä ja herätti meissä runsasta hilpeyttä. Kalapuikkokeitto on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa.

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Toivedraamoja vallasta ja politiikasta Areenassa

  Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti Areenassa

  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden innoittamina valikoimme yleisön toiveista Suomen poliittiseen historiaan liittyviä ohjelmia. Valikoimasta tuli kattava ja mielenkiintoisesti valtaa ja sen pitäjiä kuvaava kokoelma draamaa 1990–2010-luvuilta. Satavuotiaan Suomen poliittisista käänteistä syntyi Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti.