Villahousupakko

Timo Antero Kuusisto on ollut kipeänä muutaman päivän, ja nyt on aika palata kouluun. Isä käskee pukeutumaan lämpimästi.

Tietolaatikko

Näyttelijöiden lisäksi mukana oli Mäkkylän koulun oppilaita vuodelta 1977.

Pian Timolle selviää, että isä vaatii häntä panemaan jalkaan nöyryyttävät, sydänpaikatut villahousut.

Koulussa on luvassa vielä yllätys, jonka vuoksi Timo ehkä joutuu riisumaan päällyshousunsa ja näyttämään nolot villahousunsa.

Pojan levoton mieli laukkaa, eikä ainekirjoituksestakaan tule juuri mitään.

Pelkona on lisäksi, että poika jää vaille suurta herkkuaan, lihapullia.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Synt. 1970 (ei varmistettu)

Villahousupakon minäkin odotan näkeväni tv:stä! Pääsiäisenä nähty Aikapoika ja mono herätti muistot ja oma 8v tyttöni tykkäsi siitä tosi paljon, parhaillaankin katsoo sitä varmaan jo neljättä kertaa.

Lähettänyt käyttäjä Äiti vm 1963 (ei varmistettu)

Tuli oma lapsuus mieleeni näitä "otoksia" katsellessani :)! Olisin niin mielelläni halunnut näyttää tämän "villahousupakko"-ohjelman alakouluikäiselle tyttärelleni! Milloin laitatte sen tulemaan kanavaltanne? Ihan pakko!

Lähettänyt käyttäjä Muistoja (ei varmistettu)

Toivon että elokuva villahousupakko esitettäisiin telkkarissa.

Lähettänyt käyttäjä vm70 (ei varmistettu)

Jo vain. Koulutv:stä nämä ala-asteella 78 muistaakseni tuli katsottua tuoreeltaan. Ai aikoja.. tämä on rautaa ja ajankuva hymyilyttää yhä.

Lähettänyt käyttäjä vuosimallia 1973 (ei varmistettu)

Tämän olin jo unohtanut :) Mieleen on jäänyt se missä koululaiset aloitti syömälakon. Hakkaavat haarukoita pöytään :) Olispa kiva nähdä nämä telkkarissa :)

Lähettänyt käyttäjä Maisa (ei varmistettu)

Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin, tämä on jäänyt mieleen. Aivan ihana!

Lähettänyt käyttäjä syntynyt 67 (ei varmistettu)

villahousupakko ei unohdu ikinä eikä ylimääräinen lihapulla-annos timo Antero oli raikas ja ennakkoluuloton jonka esiintymistä löytyy riumua myös pepin uusinnat nyt tammikuusa 2014 ilahduttavat

Lähettänyt käyttäjä Lisää ymmärrystä! (ei varmistettu)

Olen virolaissyntyinen. Tämä poika, Timo Antero Kuusisto, tuli tutuksi kuunnelman kautta. Esikoiseni sai molemmat etunimensa häneltä.
Erityisesti vaikutuksen teki tarinan aikuisten tapa ymmärtää lapsen huolia, nolatuksi tulemisen pelkoja ja sitä kauttaa oikein toimiminen vastaavissa tilanteissa.
Tänäpäivänä kun aikuiset ei aina osaa tai halua säästä lasta pulasta, joskus tuntuu että aikuinen ikäänkuin pelastaa omaa nahkaansa nolaamalla heikomman. Timo Antero Kuusisto oli onnenpekka kun häntä ympäröi järkeviä aikuisia. Tarinassa tulee hyvin esiin myös se,miten pelko kehittää päässämme tarpeettomia ajatuksia jotka taas paisuttavat pelon kohtuuttomiin mittasuhteisiin. Aikuisen avulla Timo poika pääsi niistä eroon.
Juuri siksi aikuisten on ymmärrettävä, miten tärkeässä asemassa he ovat, ohjatessaan lapsia elämään.

Lähettänyt käyttäjä henna (ei varmistettu)

Timo Anteron esittäjä kävi samaa koulua. Oli se ihmeellistä kun koulussa oli joku joka oli päässyt näyttelemään.