Hyppää pääsisältöön

Anna palautetta uudistetusta etusivusta

YLEn verkkopalvelun etusivu ja päänavigaatio uudistuvat tänään tiistaina 4.12.2007 kello 10. Uudistuksen päälähtökohtana on ollut käyttäjälähtöisyys ja kaikkien YLEn sisältöjen tekeminen aiempaa helpommin löydettäväksi.

Visuaalisen ilmeen muuttumisen lisäksi merkittävin uudistus tapahtuu päänavigaatiossa. Vanhan palvelun päänavigaatiossa olivat kanavat, joten käyttäjän tuli tietää miltä kanavalta mahdollisesti kiinnostava sisältö tuli, jotta hän löysi sen. 

Uudessa päänavigaatiossa on pyritty tarjoamaan käyttäjälle uusia reittejä sisältöihin:

 • Etusivu, jossa ovat päivän tärkeimmät tapahtumat ja nostot
 • Uutiset, jonka alta löytyvät myös urheilu ja sää
 • Ohjelmaopas, jonka alta löytyvät kaikki YLEn ohjelma- ja kanavatiedot
 • Areena, eli kaikki netissä kuunneltavat ja katsottavat sisällöt
 • Löydä A-Ö -hakemisto, josta löytyvät kaikki yle.fi:n sisällöt 

Ensimmäisessä vaiheessa julkaistaan etusivun lisäksi Ohjelmaopas ja Löydä A-Ö -hakemisto, sekä parannettu hakutoiminto. Uutiset ja Areena tullaan uudistamaan vuoden 2008 aikana.

Uuden päänavigaation mukainen yläreuna tullaan päivittämään pikkuhiljaa kaikkiin YLEn palveluihin. Nyt alkuvaiheessa useissa palveluissa on vielä vanhanmallinen harmaa yläpalkki.

Miltä uusi etusivu sinusta vaikuttaa? Löydätkö haluamasi?

Pirkka Aunola / YLE Uudet palvelut

> Vanha tuttu ohjelmaopas löytyy netistä taas

> Lue vastauksia meille sähköpostilla tulleisiin kysymyksiin

> Tutustu uuden etusivun ohjeeseen

> Jos et halua antaa palautetta tässä blogissa, tee se palautelomakkeella

> Lue muita blogimerkintöjä

PS. Pyrimme seuraamaan myös muilla keskustelupalstoilla ja blogeissa herännyttä keskustelua uudistuksesta, mutta jotkut kommentit muissa palveluissa voivat mennä meiltä valitettavasti ohi. Vinkkaa toki meille muistakin keskusteluista!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelmat jotka alkavat 00:00 jälkeen ei näy listassa. Toisaalta tämä on oikein mutta aiheuttaa sen että moni ohjelma jää katsomatta/tallentamatta kun ei aina muista katsoa seuraavan päivän ohjelmaa. Tämän takia joudun käyttämään muita sivustoja ohjelmaoppaana.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä sivustot on muuttunut ERITTÄIN SUURESTI HUONONPAAN
suuntaan. Värimaailma on TODELLA AMATÖÖRIMAINEN!!!
Ylellä kaikki nähtävästi huononee....

Yleen kyllästynyt

Lähettänyt käyttäjä

Kiitoksia erittäin hyvistä kehitysideoista! TV- ja radio-oppaiden jatkokehittäminen on tarkoitus aloittaa heti lanseerauksen jälkeen, eli tänään.

Ainakin seuraavista toiminnoista on tullut pyyntöjä:

- Kustomointi: Valitse haluamasi kanavat
- Pääkanavat YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Nelonen omaksi valikokseen

Mitä muita toimintoja te haluaisitte?

Lähettänyt käyttäjä

Kuten joku jo kommentoi, ohjelmaoppaaseen pitäisi voida "kustomoida" haluamansa kanavat, se vanha systeemi oli aivan mainio ja toimiva!

Tähän asti on ollut todella kätevää tallentaa valinnat selaimen kirjanmerkiksi ja yhdellä klikkauksella nähdä mitä tv:stä tulee..

Lähettänyt käyttäjä

Itsekin kaipaisin entisen ohjelmaoppaan tyylistä vaihtoehtoa, jolla voisi koota näkyviin juuri ne kanavat, jotka haluaa.

Ensiapuna voisi olla lisätä nykyisten YLE:n kanavat ja Muut peruskanavat -vaihtoehtojen rinnalle kolmas vaihtoehto, joka listaa "valtakunnan pääkanavat" eli TV1, TV2, MTV3 ja Nelonen.

Lähettänyt käyttäjä

Väriasiat ovat tosiaan aina makuasioita, ja muutos vanhaan, harmaapohjaiseen palveluun on kyllä suuri.

Uuden palvelun värimaailma on suunniteltu sellaiseksi, että se reagoi vuodenaikojen ja tapahtumien mukaan. Etusivu ei siis tule olemaan aina oranssi, sillä oranssisävyinen teema on joulun ajalle.

Esimerkiksi joulun jälkeen palveluun vaihtuu talvisia sävyjä toistava teema.

Käyttöliittymän rakenne ja navigointilogiikkaa pystyy toki koko ajan samana!

Lähettänyt käyttäjä

Makuasia, totta kai, mutta mielestäni uuden sivuston ulkonäkö on todella epämiellyttävä. Aiempaan verrattuna amatöörimäinen ja värimaailmaltaan vastenmielinen.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä ei ole iso pulma, mutta hiukan ikävän näköinen kuitenkin...

<b>Ohjelmaoppaan etusivulla</b> Kanavillamme-osion oikeanpuoleisin poiminta tippuu kahden muun alapuolelle. Vastaava tapahtuu osion alapuolella oleville Pop- ja Elokuvat-bannereille - eli niistäkin oikeanpuoleinen tipahtaa toisen alapuolelle (ts. Elokuvat tippuu Pop:n alle).

Käytössä on Opera-selain - ja <b>syynä ongelmaan</b> näyttäisi olevan se, että leveyssuunnassa edellä mainituille osioille varattu tila jää aavistuksen verran liian kapeaksi. Kun leveyssuunnan tila loppuu, selain "rivittää" loput seuraavalle riville.

Lähettänyt käyttäjä

Olisiko mahdollista saada sellainen kompakti pika-ohjelmaopas-sivu (vaikka valinnaisena), jossa olisi YLE TV1:n YLE TV2:n, MTV3:n ja Nelosen ohjelma yhdelle valitulle päivälle, niin kompaktina että näkisi yhdellä silmäyksellä ohjelmat ja voisi vertailla aikoja ja ohjelmia (siis kuvaruudun kokoinen korkeintaan, ei rullausta). Sellainen oli ennen vanhaan ja se oli hyvä ja selkeä kiireiselle ihmiselle. Tärkeää olisi saada kanavat jotka olet klikannut, pysymään siinä jatkossakin eikä niin että joka kerta joudut ne klikkaamaan uudestaan, kuten nyt oli jonkun aikaa, että joutui aina klikkaamaan uudestaan. ?

Lähettänyt käyttäjä

Teksti-TV:n sivuille pääsee kahdesta eri paikasta. Joko yläreunan Oikopolut-valikosta tai sitten etusivun oikeasta reunasta, Ohjelmaoppaan alapuolelta löytävästä painikkeesta.

Löydä A-Ö -hakemistosta Teksti-TV on päässyt unohtumaan, lisäämme sen sinne mahdollisimman pian!

Lähettänyt käyttäjä

Mistä sinne pääsee? Pääsivulta oli kadonnut linkki ja löydä aasta ööhön listalta ei tekstiteeveetä löytynyt.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä, jos joskus Ylessäkin aletaan reagoida palautteeseen. Ainakin on poikkeuksellista, että palautteet julkaistaan ja niihin vastaan ihan oikeasti, eikä millään liirum-laarum-hötöllä, josta selviää vain, etteivät palautteeseen vastaajat tajua mitään verkosta.

Uudistus oli tarpeen, sillä entinen sivu oli sekava ja huonosti rakennettu. Edelleen harmittaa, että sivu on rakennettu A4-konsepti mielessä eikä nettiselaimeen sopivaksi. Ensimmäisen näkymän täyttävät mainokset, ja todellinen sisältö (esim. uutisotsikot) jäävät jälleen kerran sivun alalaitaan, josta niitä pitää kaivella esiin.

Pieniä kommentteja:
<ul><li>kalenteri on ihan hassussa paikassa (nimipäivät esim. Hesarissa ovat paljon paremmin sivun header-osassa)</li>
<li>monet eri kokoiset ruudut tekevät näkymästä levottoman, eivätkä asiat hahmotu</li>
<li>"löydä tänään"? tarkoittaa mitä? tai "löydä a-ö"? mikä "areena"? YLE Areena vai Harwall? muuten tekstit on aika hyvin valittu</li>
<li>sivun tämänhetkinen sisältö näyttää siltä, että tekijät ovat 25-vuotiaita populaarikulttuurin ystäviä, joille YLEn perinteinen tehtävä kulttuurin ja asiaohjelmien tekijänä on aivan vieras</li>
<li>sää ja teksti-tv ovat ihan liian piilossa, niillä on paljon enemmän käyttöä kuin jollakin arkistolla, jota tuputetaan joka sivulla ykköspaikassa, vaikka siellä on vain ei-ajankohtaista vanhaa leikeltyä silppua</li></ul>

Lähettänyt käyttäjä

Luen Ylen uutisia RSS-linkkien kautta. Uusi ulkoasu on selvä huononnus entiseen. Värien kontrasti on ärsyttävän räikeä, ja taustan väriliuku häiritsee lukemista. Jää vaikutelma, että pääosassa ei ole sisältö. Sivuilla on paljon turhia mainoskuvia.

Lähettänyt käyttäjä

Lähestytte selvästi esim. mtv3:sen tyyliä. Onneksi olkoon. Tunnen itseni tervetulleeksi punaisiin huoneisiin. Tämä on siis sarkastinen kommentti.

Lähettänyt käyttäjä

Teksti-TV:n sivuille pääsee etusivulta kahdesta eri paikasta. Joko yläreunan Oikopolut-valikosta tai sitten etusivun oikeasta reunasta, Ohjelmaoppaan alapuolelta löytävästä painikkeesta.

Toivottavasti nämä auttavat löytämään suositun palvelumme!

Lähettänyt käyttäjä

"Jää jotenkin epäselväksi, onko tarkoituksena uudistaa jatkossa kaikki alasivut sellaisiksi, että ne pelaavat paremmin yhteen uuden yläpalkin kanssa, vai onko tarkoitus jatkaa nykylinjalla, jolloin esimerkiksi Areenan ulkoasu on suunniteltu täysin irrallaan, yläpalkkia huomioimatta."

Tarkoitus on uusia pikkuhiljaa myös kaikki alasivut toimimaan paremmin yhteen uuden yläpalkin kanssa. Nykyinen verkkopalvelumme on vain rakennettu niin monen alustan ja julkaisujärjestelmän päälle, ettemme pysty tuosta vaan lennosta heittämään uutta palkkia vanhan tilalle.

"Ensimmäisenä kun säntää kammottavaa etusivua karkuun uutisten puolelle, tökkää silmään tikun (syvälle, jos saa huomauttaa) eri värinen tausta, tekstipohjaan verrattuna."

Joudumme siis elämään jonkin aikaa sekasikiömaailmassa, jossa yläpalkki ja varsinainen palvelun tila ovat kyllä välillä aika suuressakin ristiriidassa. Ja se kyllä rasittaa meitä vähintään yhtä paljon kuin sinuakin!

Yläpalkin sävyttäminen alasivustojen mukaan on hyvä idea - pitää heittää se meidän graafikkotiimillemme pohdittavaksi.

Muutenkin graafikot ovat jo käyneet tänään palautetta läpi, ja sen voin luvata, että uudistuksia ei tarvitse odottaa 2,5 vuotta kuten tätä ennen!

Mutta kaikille kommentteja jättäneille voin kyllä sanoa, että kaikki kommentit luetaan kunnolla läpi - niin kehut kuin haukutkin!

Lähettänyt käyttäjä

Ennen sitä sai näkyviin kaiken tarpeellisen yhdellä sivulla, ilman mitään turhakkeita:

http://www.yle.fi/ohjelmaopas/index.php?&co[]=tv1&co[]=tv2&co[]=mtv&co[]=nel&co[]=nep&co[]=sub&co[]=yte&co[]=ylr&co[]=fsd&co[]=ur1&mode=print

Pitänee vaihtaa telkku.comiin tai vastaavaan.

Lähettänyt käyttäjä

Onpa jännät värit, aika rohkeakin valinta Yleltä. Eipä tuo oranssinsävyinen pääväri ärsytäkään kyllä... Ihan ok!

Sisällön rakenne hahmottuu varmasti ajan myötä.

Etusivun laatikot kylläkin taitavat tosiaan olla hieman epäselkeitä. Joku tuossa mainitsi siitä, että ne ovat eri kokoisia ja sijoiteltu vähän "sinne tänne". Ensivaikutelma etusivusta tosiaan oli aika rauhaton. Kontrastejakin siinä on kovasti, värien puolesta nimenomaan, mikä ei ainakaan rauhoita yleisvaikutelmaa.

Linkkivärin valinta (oranssi) sivustolla ei ole mielestäni ollenkaan onnistunut. Ainakaan omalla väritoistoltaan surkealla kannettavan näytölläni en huomaa mitään eroa otsikoiden ja linkkien väreissä? Jotkut otsikot ovat linkkejä, toiset eivät, enkä pysty tekemään niihin eroa visuaalisten seikkojen perusteella, vaan pitää kokeilla hiirellä mikä oransseista teksteistä mahtaa toimia linkkinä.

Esim. tässä lomakkeella tuo tekstiboxin yläpuolella näkyvä otsikko "Kommentti: *" näyttää ruudullani täsmälleen saman väriseltä kuin tuossa alla oleva linkki "Lisätietoa sisällön esitysmuodosta". Tämä ei ole hyvä ratkaisu käytettävyyden kannalta.

(Kappas: tämän tekstikentän kokoa voi muuttaa hiirellä vetämällä! Nokkela ja hyvä tapa!)

Lomakkeen yläosassa muuten näkyy teksti "The answer you entered to the math problem is incorrect." vaikken ole vielä yrittänyt lähettää lomaketta kertaakaan (ja kai ilmoituksen suomeksi kääntääkin voisi :)

Edelleen ihmettelen hieman sitä, miksi "Yle-sateenvarjon" alla olevat eri sivustot ovat paitsi ulkoasultaan, myös navigaatioltaan kovin erilaisia. Esim. Urheilu vetään vieläkin omaa linjaansa tiukasti. Se on oma erillinen sivustonsa, jonne pääsivustolta pääsee, ja takaisinpäin muihin sisältöihin pitää navigoida uudelleen etusivun kautta. Ehkä tätä on tavoiteltukin? Mieluummin näkisin kuitenkin urheilun yhtenä osiona muun sisällön ohessa. Ulkoasun yhtenäistäminen uutisten kanssa olisi askel tähän suuntaan.

Lähettänyt käyttäjä

kommentoin uutta etusivua viikko sitten heti tuoreeltaan. palasin nyt kirjoittamaan uudet fiilikset.

mikään ei ole muuttunut täällä päässä: värit sattuvat vieläkin silmiin, sivujen ilme näyttää yhä sekavalta (=en siis ole näköjään edelleenkään oppinut löytämään juttuja), kuvasilpun määrä turhauttaa ja edelleen kaikki ruudut ja ikkunat ovat eriparia.

värimaailmat yms ovat makuasioita, mutta makuasia on eri juttu kuin VISUAALINEN YHTENÄISYYS. sitten kun teette sivulle muutoksia, niin olkaa kilttejä ja selkiyttäkää värimaailmaa?! jooko? mietin sääliä tuntien kaikkia tämän maan lukihäiriöisiä tai huononäköisiä käyttäjiä, jotka joutuvat ottamaan selvää tuosta kuvien, värien ja fonttien silpusta...

tuo ei siis ollut provo - oletteko muuten konsultoineet vaikkapa näkövammaisten edustajia sivujen asua suunnitellessanne? yle kun kuitenkin on koko kansan julkisen palvelun laitos...

Lähettänyt käyttäjä

sekava, kaikkine hölmöilyineen "tiesitkö...". Yritetäänkö tässä olla jotenkin tekohauskoja ja vitsikkäitä vai mitä. Ei se entinenkään maailman selkein ollut, mutta tämä on sotkuinen. Varsinaisen tiedon löytäminen, vaikka ohjelmatietojen haku on vaikeaa. Tietysti pidän suoria linkkejä suosikkilistassani, uutisiin ym., mutta jos tarvitsisi löytää jotain uutta, niin vaikeaksi menee.

Kuulin jossain että pääjohtaja Jungner pitää ihanteena MTV3:n nettisivuja. Sitä tämä uusi sotku kyllä muistuttaakin mutta minua ei se innosta. Sorry vaan, lieneekö taas väärän yleisön ongelma.

kaikella kunniotuksella, edelleen tv-maksun maksava asiakkaanne

Lähettänyt käyttäjä

Onko nyt tosiaan niin, että YLE välittää vain ja ainoastaan kevyttä musiikkia? Maailma on musiikkia täynnä, mutta uusien sivujen etusivun mukaan musiikki jotain määrittelemätöntä POP:pia.. Miten se oli sen julkisen palvelun kanssa? RSO, eli Radion sinfoniaorkesteri on yksi YLE:n ensimmäisistä vakiintuneista yksiköistä, miksi RSO - tai mikään muukaan musiikinalue ,kuin tämä ns."POP"(???) ei näy avaussivuilla millään tavoin? Vai onko YLE siirtynyt vain ja ainoastaan apinoimaan mtv3:n ja Nelosen nettisivuja, unohtaen koko yhtiön alkuperäisen lakiin kirjatun (!!) tehtävänsä? Kulttuuria kautta linjan ja sitä rataa....?

Lähettänyt käyttäjä

Ei Safari-testaamiseen mäkkiä tarvitse. :) Windows Media jne sisältöjen testaamiseen kyllä.

http://www.apple.com/safari/download/

Lähettänyt käyttäjä

Eli valitsin kartasta alueen ja sieltä hieman vanhemman uutisen, joka kuitenkin on ilmestynyt tänään. Sieltä "lennetään" uudistetulle sivulle, josta kyseistä uutista ei kuitenkaan löydy.

Eli siis pohjois-savo ja sieltä "Karjalan lennosto harjoittelee"

Lähettänyt käyttäjä

Itseäni häiritsee yle.fi/uutiset -sivun yläreunassa oleva tyhjä tila. Ensiksi on se koko sivun levyinen oranssi uusi navigointialue, sen jälkeen on sininen alue missä lukee uutiset ja sen jälkeen uutiset-sivun navigointi.

Aivan liian paljon tilaavievää navigointia. Ottakaa esimerkiksi tuo keskimmäinen "sininen alue missä lukee uutiset" pois.

- Juho Mäkinen, http://blog.juhonkoti.net

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä uudistus! Pari kommenttia:

Haku toimii tosi hassusti koska teillä on niin paljon vanhaa sisältöä. Etsikääpä kokeeksi vaikkapa alivaltiosihteeriä, haun tulokset ohjaa vuosia ja vuosia vanhoille Radio Mafian sivuille. Ehkä tämän vanhan sisällön voisi jotenkin tuoda uusille sivuille tahi poistaa?

Etusivulla selainikkunan koon muuttaminen aiheuttaa virheen "jCarousel: No width/height set for items. This will cause an infinite loop. Aborting..." ilmestymisen kahdesti niin että virhe pitää klikata pois ennen kuin sivun selaamista voi jatkaa.

Lähettänyt käyttäjä

Olen järkyttynyt - entinen hieno sivusto muutettu amatöörien tekemäksi roskaksi.

Enpä viitsi pitää enää kotisivuna - enkä varsinkaan näytellä täällä ulkomailla suomalaisen suunnittelun risukasaa.

Vaihtakaa nopeasti takaisin vanhaan hienostuneeseen ja hyvään formaattiin!

Lähettänyt käyttäjä

Pakko todeta, että vaikka tähän on nyt saanut jonkin aikaa totutella, etusivun värimaailma ja muu visuaalinen ilme näyttää vieläkin yhtä tunkkaiselta, vanhanaikaiselta ja huonossa mielessä "kaupalliselta" kuin miltä se eilen ensisilmäyksellä vaikutti. Ei mulla ole mitään muutoksia vastaan sinänsä, mutta jos uudistus tehdään, olisi kiva, jos siinä voisi nähdä jotain uutta ja raikasta. Nyt tuli päinvastainen mielikuva. Väriteemojen vaihtuminen ei paljon lohduta, koska se on ihan turhaa kikkailua joka tapauksessa. Tulee sellainen olo kuin joku olisi päässyt ekaa kertaa tekemään omaa kotisivua ja villiintynyt taustavärien kanssa...
Yksi rumuutta lisäävä tekijä on kyllä (ja on ollut jo aiemminkin) etusivun uutisten kuvituksena käytettyjen kuvien heikko taso. Jos ei ole varaa kunnon valokuviin, vaan pitää aina käyttää jotain suttuisia freimejä, katselisin sivua mieluummin vaikka kokonaan ilman niitä.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt ei kyllä etusivu kerro mitään. Kun tällaisen firman etusivulle tullaan yxkaxyllättäen, pitää siinä olla iskua. Nyt ensi tuntuma on liirumlaarumia. Tärkeimmät uutiset pitää näkyä selvästi (niin kuin oli ennen), linkit selkeästi muihin palveluihin (kuin ennnen vanhaan), värimaailma hillitty eikä mikään saunalahti-osuuspankki. Ei taida olla jatkossa enää meikäläisen kotisivu.

tv. hra 42

Lähettänyt käyttäjä

Microsoftin IE -selaimeni lataa Ylen uutta etusivua lähes minuutin, kun Mozillan Firefox selviää samasta neljännesminuutissa. Ainakaan oranssi taustaväri ei tuo sivuihin mitään lisäarvoa, vaan yhdessä suurten Ylen omien kuvamainosten kanssa sekoittavat jäsentelyä samaan tapaan kuin huonommilla kaupallisilla sivuilla.

Elävä arkisto ja areena ovat loistavia. Uusi oikopolku on hyvä.

Lähettänyt käyttäjä

Uuden etusivun koko on liian suuri. Niitä on vaikea hahmottaa. Pienemmät kuvat tekevät sivustosta luettavamman.

Lähettänyt käyttäjä

Ei pelkästään ulkonäkö(on vastenmielinen)vaan myös sisältö.Sekava=on vaikea löytää kaikkien turhien "lokeroiden"neuvomana!Ruotsalaisia palvellaan PALJON paremmin kuin suomalaisia!

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelmaoppaan radio-osiossa voisi olla toiminto jolla pääsee suoraan kuuntelemaan ohjelmaa tai kanavaa,

Lähettänyt käyttäjä

Uudet TV- ja radio-oppaat ovat keränneet paljon palautetta. Päätimme palautteen perusteella pitää vanhan Ohjelmaopas Classic rinnakkaiskäytössä kunnes saamme kaikki tarvittavat toiminnallisuudet päivitettyä myös uusiin oppaisiin. Laitamme tästä myös sähköpostia kaikille palautetta antaneille.

Lisäämme linkin myös uuteen ohjelmaoppaaseen mahdollisimman pian, mutta vanha ja tuttu Ohjelmaopas löytyy yle.fi:stä jo nyt. Osoite on http://yle.fi/ohjelmaopas/classic.php.

Linkkien lisääminen ohjelmaoppaasta suoraan ohjelmien kotisivuille ei valitettavasti vielä onnistu. Tämä ominaisuus ollaan kyllä tuomassa palveluun mahdollisimman pian!

Lähettänyt käyttäjä

Voisiko joku YLEn edustaja vastata tuohon XML-muotoisen ohjelmatiedon saamiseen?

Lähettänyt käyttäjä

Mihin on hävinnyt mukava ja hyvin toiminut lehtihuone. Sai luettua kaikki kotimaan ja ulkomaan lehdet kätevästi. Tällaistahan se uudistus aina on. Tehdään liian hienoksi ja samalla vaikeaksi.

Lähettänyt käyttäjä

Tossa on ollut hyviä esimerkkejä, mutta voisiko sinne lisätä myös linkin ohjelmien omille nettisivuille. Esim hiiren oikea näppäin tms jos tila ei riitä.

ts

Lähettänyt käyttäjä

Tuo punainen väri on ok ja mikä parasta jotain uutta kokeillaan. Hyvä yle, jatkakaa vaan parannuksia hyvältä näyttää.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä teksti-tv:n sivulle pitäisi päästä yhdellä napilla ilman rullauksia!
Uutisotsikot (se yhteenvetoruutu) on sekava, liian tiivis. Vrt. Hesarin verkkoliitteen vastaava!

Lähettänyt käyttäjä

Olen pitänyt www.yle.fi/uutiset-sivua selaimen kotisivunani, mutta taidanpa muuttaa; kahdesta syystä:

1. Avautuminen erittäin hidas

Selaimen (IE 7) avautumisen jälkeen sivu on pitkään jumissa, mitään ei voi tehdä. DSL-liittymänikin nopeus on 1M, joten ei pitäisi ihan heti jumittaa.

2. Sivum yläosassa tolkuttomasti turhaa.

Noin 20-25% sivun pystysuuntaisesta tilasta avaushetkellä on tuota yläpalkkia. En viitsi avata kyseistä sivua vain siksi, että näkisin graafikon loihtiman tekemän luonnoksen.

Lähettänyt käyttäjä

Ei nuo sivut nyt niin rumat ole. Vähän väriä meille harmaille suomalaisille! :)

Kaksi valittamisen aihetta kuitenkin (muuten en olisi suomalainen):

1. Päivän penkki -popup-linkki osoittaa yhä osoitteeseen: "javascript:kuva()". Olisiko mahdollista, että laittaisitte linkin osoittamaan suoraan osoitteeseen "http://www.yle.fi/uutiset/pilakuva.html", ja laittaisitte sen popup-ikkunan avauskoodin sinne linkin onclick-kohtaan.

Tällä tavoin popup-linkit toimivat myös niillä ihmisillä, jotka klikkailevat niitä hiiren keskinapilla (allekirjoittanut), sekä niillä joilla javascript on kytketty pois päältä!

Lisätietoja paremmista popup-linkeistä:
http://binnyva.blogspot.com/2006/04/best-way-to-open-popup.html

2) Olisiko mitenkään mahdollista tehdä YLE:n sivuista yhteensopivia kansainvälisten standardien kanssa? W3C:n validaattori löytää pelkästä etusivusta yli 91 virhettä. Siellä näyttäisi olevan XHTML:t ja HTML:t sekaisin.

Lisätietoja validoinnista, sekä validaattori:
http://validator.w3.org/

Lähettänyt käyttäjä

Ylen ohjelmaoppaassa on mielestäni oltava ensin YLEn tarjonta ja sitten vasta esim nuo katsotuimmat. Kaupallisten listan voisi hakea jostain muualta.

YLE nyt vain kosiskelee arvostelijoidensa tarjontaa. Hyvää liikemiestaitoa? Julkista tarjontaa?

Muutenkin näyttää siltä, että sivujen mukaan YLE on uutistoimisto!

Jotenkin kuvasuhteen muutos 16:9 voisi kunnolla näkyä myös sivuilla. Saisiko sivut scrollaamaan 16:9 suhteessa sivuttain ? Tietokoneen ruutuhan ei luonnollisesti sovi A4:lle.

Sivujen ahtauteen varmasti vaikuttaa myös reunojen avaruus, eli tyhjä tila.

Ohjelmapäivä saisi tosiaan katketa klo esim 04.00, joka saattaa vastata ohjelmiston saumaa päivässsä?

Lähettänyt käyttäjä

En ole grafiikan asiantuntija,

mutta uudesta tyylistänne sanon vain, että

- oudot värivalinnat (sininen ja oranssi vierekkäin, aijai pahaa tekee, melkein kuin olisi keltainen teksti sinisellä pohjalla...)

- levoton (värien vuoksi pääsääntöisesti)

- ylen maine on luotettava tiedonvälittäjä. Ymmärrän esim yhteisöissä yms. että voi revitellä tyyleillä ja väreillä, sinne se sopii. Kuitenkin uutisten lukeminen ei yksinkertaisesti ole sellaista toimintaa, mikä kaipaa railakkaan värimaailman tai iloisen teeman. Kuka teistä lukee jotain tärkeää tieto mieluummin kirkaan väriseltä paperilta, kuin vain mustaa valkoiselta? Tuskin kukaan. Ei kukaan halua viihtyä lukiessaan uutisia.

Muistakaa, että on paaljon kävijöitä, jotka hakevat Ylen sivulta VAIN tietoa, eivät tule sinne viihtymään ja tämä värimaailma nyt kyllä lyö heitä päin näköä

- tuntuu typerältä, että joskus pääsiäisenä teillä sitten on vihreää ja pupuja etusivulla ja sitten jos sattuu joku todella surullinen uutinen, te uutisoitte sen sellaisella sivulla... ei sovi. Kuten sanoin, tärkeä tieto annettakoon melko plainina ja huvittelut on sitten erikseen.

- en ole kuullut yhdeltäkään kavariltani vielä tähän saakka positiivista lausumaa sivustostanne. Kaikki valittavat samaa, eli värejä yms. Perustelette aina takaisin että on testattu sitä ja tätä, mutta se ei muuta tätä asiaa

Lähettänyt käyttäjä

Miksi ihmeessä värimaailman täytyy olla noin räikeä? Hieman vähemmän eri värejä ja hieman yhtenäisempiä sävyjä, kiitos. Sivut eivät kohta eroa mitenkään mtv3:n värimaailmasta.

Ylen sivujen parhain ominaisuus on ollut niiden visuaalinen selkeys. Ei ole ollut liikaa silppua. Tämä kaikki on nyt hukattu. Yhteistäkää, yhtenäistäkää, yhtenäistäkää, eli vähemmän erilaisia fontteja, fonttikokoja, kuvia, raameja, värejä ja valikkotyylejä yhdelle sivulle? Jännää, miten kaikissa isojen nettisivujen uudistuksissa mennään kohti sekavampaa ilmettä - vaikka uudistusta yleensä perustellaan juuri sillä päinvastaisella argumentoinnilla.

Miksi aloitussivun pikku ikkunoiden/ruutujen (en tiedä miksi niitä kutsutaan) täytyy kaikkien olla eri kokoisia? Ne voisivat ihan hyvin olla kaikki yhtä leveinä "kahdella samanlevyisellä palstalla". Sivun ilme selkeytyisi pienellä muutoksella TODELLA paljon. Nyt joka ruutu näyttäisi olevan eri kokoinen... Miksi? Sehän on ihan turhaa?

Kiitos hyvistä sisällöistä ja tsemppiä sivujen kehitystyöhön:)

Lähettänyt käyttäjä

Herranjestas miten huono uudistus.
Selkeys tipotiessään.
Erittäin outoa taaksepäin menoa.
Kun teitte suuressa viisaudessanne tätä uudistusta, niin tottahan toki testasitte uutuutta tavallisilla käyttäjillä, tai sitten ette, koska kaikki on nyt niin paljon huonommin.

Harmittaa antaa tälläistä palautetta, koska se toisenlainen olisi kaikkien etu, mutta kun olen sivujenne vakikäyttäjä, niin halusin reagoida, koska jatkosta en ole varma, niin sekavaa ja suurijakoista etenkin etusivu on.

Lähettänyt käyttäjä

"Uudistuksen päälähtökohtana on ollut käyttäjälähtöisyys ja kaikkien YLEn sisältöjen tekeminen aiempaa helpommin löydettäväksi." Hieno lause jolla yritetään lievittää monien vanhoihin sivuihin tottuneiden käyttäjien mielipahaa. Kuinka paljon siinä on kuitenkaan totuutta?

Kukaan ei kysyny multa mitään kun Ylen sivuja uudistettiin. Ei se oo käyttäjälähtöisyyttä! Musta tuntuu että haluttiin vain "seurata ajan trendejä" ja uudistaa kun kaikkea nyt vain halutaan uudistaa. Eikä kukaan mahda sille mitään. No pitää vain tottua uusiin sivuihin. Tykkäsin aiemmista koska ne oli niin selkeät ja niihin oli tottunut. Uutisia kun lähinnä hain ja ne olivat niin hienosti heti esillä kun sivun avasi. En kaipaa kommentteja tähän viestiin. Halusin vain tuulettaa ajatuksia koska olin niin tykästynyt vanhojen sivujen selkeään ulkoasuun. Niin... kuinka voikaan "niinkin vähäpätöiseltä tuntuva" juttu kun kotisivujen uudistus nostaa ihmisessä tällaisia tunteita... no mussa se joka tapauksessa jotain teki.

Lähettänyt käyttäjä

Mielestäni etusivu on edelleenkin aiheköyhä. Paljon kuvia ja vähän asiaa. Miksi joku huumetuomio pitää nostaa isolla esille niinkuin se olisi joku valtakunnallisesti merkittävä asia. Huuhaata koko uutisointi..

Lähettänyt käyttäjä

Etusivun järjestys on muuttunut niin paljon, että osa sisällöistä ei varmasti heti löydy. Pahoittelumme!

Lähes kaikki vanhat sisällöt ovat kyllä uudellakin etusivulla. Päivämäärä ja nimipäiväsankarit löytyvät sivun keskellä olevan Tartu hetkeen -palstan yläreunasta.

Lähettänyt käyttäjä

Vaihdan kyllä kotisivun joksikin muuksi. Yle.fi aukeaa nyt tuskastuttavan hitaasti. Tämäkin palautekanava on tosi sekava. Ei mitään hajua mihinkä tämä kommenttini ilmestyy luettavaksi.

Lähettänyt käyttäjä

Voi harmi, miten sekavat sivut. Entiset oli niin selkeät. Yhtä jäin heti kaipaamaan suuresti, vanhoilla sivuilla oli aina heti näkyvissä pvm ja kenen nimipäivä nyt on! Oli kiva aloittaa aamu YLEn sivuilla ja kurkata kenen nimipäivät ja ilostuttaa usein sukulaisia ja työkavereita.
Voiskos edes sen saada takaisin?

Lähettänyt käyttäjä

Tuon tv-maksukampanjan sisältöön en sano juuta tai jaata, mutta sen tiedän, että se ei ole YLEn käsialaa.

TV-maksukampanjoiden reklamaatiot kannattaa lähettää Viestintävirastoon, jotta ne menevät oikeaan osoitteeseen!

http://www.tv-maksu.fi/navi1.html

Lähettänyt käyttäjä

Täällä on otettava asia kerrallaan ja askel kerrallaan. Isossa talossa on paljon ihmisiä, eikä muutosta saada aikaan yhtäkkiä.

Meidän tavoitteenamme on, että erilaista kommentointia tullaan lisäämään yle.fi:hin, onpa kyse sitten artikkelikommentoinnista tai oikeista blogeista. Se vaatii opettelua, ja tälle on annettava aikaa.

Kolumnin ja blogin ero tulee varmasti vähitelleen selväksi yhä useammallekin, ja lupaan kyllä omalta osaltani varmistaa, että viesti menee perille. Ja onhan meillä myös <a href="http://blogit.yle.fi/10kirjaa">hyviä</a> <a href="http://blogit.yle.fi/mot">esimerkkejä</a> tästä!

Itse uskon, että kertomisen sijaan viesti menee parhaiten perille näyttämällä mitä keskustelun käyminen tarkoittaa käytännössä. Sitähän me tällä blogillakin pyrimme tekemään, myös sen lisäksi, että haluamme saada arvokkaita palautteita palvelumme kehittämiseksi.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitoksia kannustuksesta!

Google-haku näyttää tosiaan aiheuttavan skandiongelmia.

Käytämme verkkopalveluissamme UTF-8-enkoodausta, joka on käytössä myös hatun hakukentässä.

Julkaisualustasta johtuen joudumme kuitenkin käyttämään yle.fi:n etusivulla ISO-8859-1 enkoodausta, joka aiheuttaa ongelmia hakuparametrin siirtymisessä Google-hakuun.

Pyrimme korjaaman ongelman mahdollisimman pian.

<b>Päivitetty 7.12.2007 kello 16.41:</b> Pikainen fiksaus näyttää korjanneen skandiongelman. Testaamme ja varmistamme vielä, että ongelma on varmasti poistunut!

Lähettänyt käyttäjä

Kuten moni on jo todennut, ohjelmaoppaan uudistus on askel huonompaan suuntaan. Vanha versio, jossa oli mahdollista kerätä haluamansa kanavat yhteen näyttöön ja yhden kirjanmerkin taakse, oli lyömätön palvelu. Minun on vaikea ymmärtää tätä kategoriointia "katsotuimpiin", "ylen kanaviin", "kaupallisiin" jne. sillä itse katselen ohjelmia, en kanavia.

Lähettänyt käyttäjä

Mitäs jos Pirkka ensin kertoisit niille YLEn fossiileille mikä on "blogi". Se EI TODELLAKAAN ole kolumni, jota ei voi kommentoida. Kolumni, jota ei voi kommentoida, on kolumni, ei blogi, vaikka kuinka nyt arvon fossiilit yrittävät astua mukaan uuteen trendiin ja nimetä niitä blogeiksi.

Totta kai oli etukäteen selvää, että Ylen pitkäaikaisille toimittajille oli täydellinen kauhukuva, että heidän arvovaltaansa romutettaisiin sillä tavoin, että heidän kolumneihinsa annettaisiin kansan syville riveille - mokomalle rahvaalle - mahdollisuus korjata tekstin ilmeiset ajatus- ja asiavirheet kommentoimalla. Totta kai oli tuo kommentointimahdollisuus kokonaan poistettava. Kansa on tyhmää, ei kansa voi antaa palautetta arvon toimittajille.

Web 2.0 on Ylessä Web 1.0.

Ja Ylen "blogi" on kolumni.

Yle on kansanvallan irvikuva, ylhäältä alas tuupattua yksisuuntaista pushia, vaikka kuinka yritätte sitä moderniksi naamioida.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä "uudistus" on mennyt todella pahasti pieleen. Ennen niin asiallinen ilme on muuttunut kuin leluksi. Lisäksi näyttötilan käyttö on lyönyt täysin yli. Kyllä etusivun pitäsi mahtua näytölle ilman vieritystä.

1. Hillitymmät värit takaisin!
2. Etusivu mahdutettava yhdelle näkymälle!

Jos ei muutosta tule parempaan suuntaan ensi viikkoon mennessä muutan kotisivuni selaimessa joksikin muuksi. On toiminut hyvin jo monen vuoden ajan. Sääli että arvostelukykynne on pettänyt näin pahasti.

Lähettänyt käyttäjä

Virkistävä uudistus kaiken kaikkiaan!

Vähän vielä viilaamista: Yläpalkin Goole-täsmähaku ei löydä mitään jos hakusanassa on skandimerkkejä.

Lähettänyt käyttäjä

Yhteinen navigointi tuodaan kaikille yle.fi:n sivuille, myös siis tänne blogeihin. Joudumme tekemään näitä yläpalkin uudistuksia pikkuhiljaa, koska nykyisen palvelumme tekninen ratkaisu ei mahdollista muuttamista kertaheitolla joka paikkaan.

Ja pahoittelut blogikommentoinnin kiemuroista. Heti kun saamme nämä lanseerauskiireet alta pois pääsemme myös uudistamaan tätä blogialustaa, jotta laskutehtävän kaltaisista hämmennyksistä päästään eroon!

Lähettänyt käyttäjä

Yle on aloittanut uuden mainoskampanjan netissä. Itse harkitsen tv-luvan irtisanomista tämän mainoksen takia. En ole ainoa.

Reaktioita kampanjaan:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=24727&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=24745

Lähettänyt käyttäjä

Näihin kommentteihin en valitettavasti voi luvata nopeaa parannusta. Olemme nyt koostaneet etusivun visuaaliseen ilmeeseen liittyvät palautteet yhteen, ja käymme niitä ensi viikolla läpi ajan kanssa.

Ratkaistavia asioita tulevat olemaan ainakin:

<li>Rauhattomuuden vähentäminen (värit ja fontit)
<li>Laatikkomaisuudesta pois pääseminen
<li>Yläreunan navigaatiopalkin mahdollinen tiivistäminen
<li>Kuvien käyttäminen ja laadukkuus

Etusivulla on tosiaan nyt paljon enemmän kuvia kuin aikaisemmin, mutta tällekin ratkaisulle on painavat syynsä.

Etusivun tulisi tarjota kaikille reittejä eteenpäin, muistaen että erilaiset käyttäjät navigoivat palvelussa hyvin eri tavoin.

Toiset liikkuvat aina vain tekstilinkeistä, toiset perusnavigaatiosta ja jotkut taasen liikkuvat eteenpäin pääasiallisesti kuvanostoista.

Näiden erilaisten käyttäjien tarpeita me pyrimme etusivulla tasapainottamaan, ja koko ajan myös parantamaan.

Lähettänyt käyttäjä

Navigointia kaipailisi, esim. tässä blogissa yläpalkissa on paljon hyvää tilaa navigaation säilyttämiselle (etusivulle, uutiset, yms yms. niin kuin etusivullakin on). Sieltä käyttäjä navigaatiota varmasti ensimmäisenä hakee.

(tuosta laskutehtävästä tässä blogikommentissa, sivun ylälaidassa näkyy automaattisesti hämäävä teksti "The answer you entered to the math problem is incorrect." vaikka lasku olisikin oikein ;) ja nimimerkkiähän ei vielä saa kirjoitettua... )

Lähettänyt käyttäjä

Näköjään kommunistit ovat päässeet valitsemaan
värin YLE:n internetsivustoille. Punainen väri ei sinne kuule. Ottakaa pois pikaisesti.

Neutraalit värit olisivat parempia.

Lähettänyt käyttäjä

Areenaan pääsee kyllä suoraan etusivulta kahdella tavalla ilman että tarvitsee muistaa osoitteita ja polkuja:

<li>klikkaamalla yläreunan navigaation Areena-linkkiä ,tai
<li>klikkaamalla etusivun Areena-nostosta klikkamall palvelun logoa.

Elävään arkistoon pääsee aina joko Areenan etusivulta tai sitten klikkamalla etusivun Areena-noston rinnalla olevaa Elävä arkisto -linkkiä, ja tämän jälkeen Elävän arkiston logoa.

Lähettänyt käyttäjä

Huh! Tosi nopean vilkaisu ja tuli mieleen kaupalliset sivut.
Ennen niin rauhalliset ja ajattomat sivut muuttuneet hyper mega hei kiva joo tyylisiksi.

Lähettänyt käyttäjä

Sain tällaisen vastaanoton Safarilla katsellessani uusia YLE:n sivuja:

<a href="http://img225.imageshack.us/my.php?image=kuva3vl4.png" target="_blank"><img src="http://img225.imageshack.us/img225/9687/kuva3vl4.th.png" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>

Lähettänyt käyttäjä

Miksi esim. Elävään arkistoon ja Areenaan ei enää pääse etusivulta vain kätevästi klikkaamalla vaan monimutkaisten "polkujen" kautta,joita ei edes jää muistiin, miten ne lopulta löytyivät?

Lähettänyt käyttäjä

Miksi ihmeessä vaihtuvat värit. Kuka niitä kaipaa? En ainakaan itse käy sivulla ihastelemassa värejä vaan hakemassa tietoa. Värit voisivat pysyä samoina, niin ei tarvitse ihmetellä onko samalla sivulla kuin viimeksi vai onko surffannut väärään osoitteeseen. Värityksen vaihtuminen siis häiritsee, mutta jos jotakin vaihtelua esim. vuodenaikojen mukaan halutaan, se voisi olla vuodenaikaan liittyvä kuva aina samalla paikalla ja kohtalaisen pienellä.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta uusi ulkoasu on selkeä ja toimiva. Asiat löytää helposti. Väritys yms. ovat makuasioita, niistä viis.

Tärkeimmät kehitysasiat ovat tällä hetkellä mielestäni Yle Areenan kapasiteetti ja tarjonta: vieläkin tökkii ajoittain, eli katselemaan ei pääse.

Lähettänyt käyttäjä

Anteeksi, että vastaus tähän XML-kysymykseen antaa odotuttaa itseään. Teknisesti se kyllä onnistuu, mutta meidän pitää vielä varmistaa mitkä oikeudet meillä on antaa ohjelmatietoja eteenpäin, eli voimmeko antaa vain YLEn ohjelmatiedot vai myös muiden.

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelmaoppaan uudistus on mielestäni kokonaisuudessaan onnistunut. Meistä yökyöpeleistä olisi kuitenkin oikein mukava, jos ohjelmaoppaassa näkyisi myös klo 24 jälkeen alkavat ohjelmat. Nykyiselläänhän ne joutuu tarkastamaan joko seuraavan päivän ohjelmaoppaasta tai kokonaan jostain muualta.

Lähettänyt käyttäjä

Mukavan nuorekas, ajan hengessä oleva ulkonäkö, värimaailma raikas, rajaa hyvin eri toiminnot; HYVÄ uudistus!

Lähettänyt käyttäjä

Erittäin huonot värivalinnat: punainen tai mikä lieneekään ei sovi lainkaan. Se vain ärsyttää ja vie huomion sisällöltä.

Lähettänyt käyttäjä

<b>Kotimaiset</b> nimipäivät kyllä löytyvät etusivulta - helposti kuten ennenkin - mutta minne ovat kadonneet <b>ruotsinkielisten</b> vastaavat sekä tietenkin <b>ortodoksien</b> nimipäivät??

Lähettänyt käyttäjä

YLEltä tulee toki muutakin kuin vain populaarimusiikkia!

Popin nouseminen esille johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että yle.fi/pop -kokonaisuus avattiin nyt joulukuussa ensimmäisenä eri YLEn musiikkisisältöjä yhdistävänä kokonaisuutena.

Suunnitelmissa on myös parantaa muun musiikin ja kulttuurin näkyvyyttä verkossa, mutta näitä palveluita avaamme yhden kerrallaan.

Siihen saakka kannattaa tutustua esimerkiksi YLE Radio 1:n ja YLE Teeman mainioihin musiikkisisältöihin:

<a href="http://www.yleradio1.fi/musiikki/">http://www.yleradio1.fi/musiikki/</a>
<a href="http://www.yle.fi/teema/musiikki/">http://www.yle.fi/teema/musiikki/</a>

Lähettänyt käyttäjä

Näihin Safarin ongelmiin on valitettavasti vastattava kiertelmättä ja kaartelematta:

Joudumme tällä hetkellä "testaamaan lennossa" Applen selaimilla, sillä toimimme vain yhden Mac-testikoneen varassa.

Olemme tiedostaneet Mac-ongelmat ja teemme parannuksia koko ajan. Tavoitteena on todellakin luoda jatkossakin parempaa sisältöä myös Apple-käyttäjille!

Lähettänyt käyttäjä

"Ennen tätä vuotta YLEllä ei ole ollut yhtenäistä linjaa verkkopalveluiden suunnittelussa. Eri puolilla YLEä on suunniteltu ja toteutettu palveluita eri alustoilla ja ilman keskinäistä koordinaatiota."

No niin, loistojuttu, että tällainen työ käynnistyy - tai siis on jo täydessä höyryssä! Ylen hyvät sisällöt ovatkin olleet vähän lapsipuolen asiemassa täällä netissä jo pitkään. Tsemppiä duuniin kovasti - arvaan, että työtä tulee todellakin riittämään! Lähivuosille ja varmaan vähän kaukaisemmillekin (tämä kommentti ihan ilman sarvia ja hampaita ;)

Kyllähän ne kunkin käyttäjän haluamat sisällöt löytyvät, kun vaan jaksaa vähän surffailla. Tietysti wanhoilla käyttäjillä on alussa vaikeuksia, mutta aika hoitaa. Eihän täällä webissä sentään (onneksi) kenenkään elämä ole kyseessä, tiedonhakukanava muiden joukossa.

Pistäkäähän it-toimittajat hommiin ;)

Lähettänyt käyttäjä

Radio Savon uutisissa on näköjään pientä häikkää tällä hetkellä, kiitoksia ilmoituksesta!

Yle.fi/uutiset -sivustolla on jostain syystä enemmän uutisotsikoita kuin mitä juttuja Radio Savon sivulla. Selvitämme ongelmaa parhaillaan!

Lähettänyt käyttäjä

jos rehellinen olen, niin kamalin etusivu, mitä yle on koskaan tuottanut. aivan mielettömän sekava. vaikea löytää mitään. hidas avautumaan ja tuntuu raskaalta.

minulla on ollut alusta alkaen yle kotisivuna, vaan ei ole enää.

jaska

Lähettänyt käyttäjä

Mielestäni uudistukset ovat erittäin hyviä. Värimaailma on huomattavasti parempi. Etusivulta löytyy kaikki tarvittava, eikä se ole sekava - eivätkä muutkaan sivut. Tähän mennessä olen käynyt YLEn sivuilla vain erittäin harvoin niiden sekavuuden vuoksi. Nyt asetin yle.fi-osoitteen aloitussivukseni.

Lähettänyt käyttäjä

Minkä takia toimivat (vaikka ei välttämättä parhaat mahdolliset) sivut piti sekoittaa tällä etusivuhömpötyksllä ? Nyt on eriomaisen hankala navikoida uuden ja vanhan alueen välillä. Kaiken lisäksi uusi ja vanha puoli eroavat tyylillisesti toisistaan että ei uskoisi saman putiikin sivuiksi.
Äärrhhh...

Lähettänyt käyttäjä

Moikka,

Pidin vanhasta ohjelmaoppaasta enemmän. Siinä näki kaikki kanavat (myös radion) samalla sivulla. Vertailu ja ohjelmien katsomisen suunnittelu onnistui paremmin. Nyt tuntuu, että jokaisen kanavan ohjelmaan täytyy erikseen tutustua. Toisaalta on mukava, että ohjelmista löytyy sitten paljon tietoa.

Nyt harmitti todella kovin, kun yritin etsiä listaa esim. Neiti Marple elokuvista ja siitä milloin ne esitetään, eikä listaa löytynyt millään tai mistään. Ohjelmista on tosiaan todella paljon tietoa ja kanavista ja muusta - kiitos siitä. Mutta jotenkin sekava se nyt on edelleen, ei pientä tietoa löydä helposti.

Mutta erikseen kiitos Areenasta! :)

T.Maija

Lähettänyt käyttäjä

Hei! Uusi ohjelmaopas on ihan ookoo kunhan todellakin voisi itse valita kanavansa. Nyt esim ei voi ottaa Radio Vegaa Ylen Radio Yhden kanssa. Erittäin huono on tuo tekninen moka, että Yle Klassisen ohjelmatiedot illalla ovat näkyvissä vain klo 18.00 -21.00 ja sen jälkeen on etsittävä vanhalla systeemillä. Teillä ei siis iltaisin ole kukaan kokeillut valikoita huomaan.
Värimaailmasta sen verran, että liian kovat ja päällekäyvät muutenkin sekavalla etusivulla. Tämä Blogit -etusivun yläpalkki/laatikko on todella hyvä värimaailmaltaan; oranssia on oikeassa suhteessa ja harmaanvihreä on todella onnistunut ja siis nimenomaan murrettuina nuo värit eikä niin kovina kuin pääsivulla.
Kiitos, että otatte vastaan ideoita oikeilta asiantuntijoilta, joita me sivujenne käyttäjät olemme.

Lähettänyt käyttäjä

kyllä nyt on menty metsään sellaisella vauhdilla, että ihan hirvittää. etusivu on yhtä sekava kuin ylen kommentit digiboksiasiassa. vanhasta sivusta sai yhdellä silmäyksellä selvän, missä on mitäkin, mutta tämä uusi on järjettömän huono. niin huono, että minulla on ollut yle.fi kotisivuna 15 vuotta, vaan ei ole enää. sääli.

Lähettänyt käyttäjä

Olen viikon verran testannut näitä sivuja ja edelleenkään ne eivät toimi.
Värimaailma on suorastaan karmea...oranssi ja sininen väri...nimenomaan yhdisteetynä ei toimi ja on liian hyökkäävä!
Etusivu on erittäin sekava ja ei vastaa sille asetettuja vaatimuksia!Tämä on erittäin valitettavaa.

yst.terv. m26v

Lähettänyt käyttäjä

Tässä vaikuttaa taustalla sellainen asia, että käytämme ohjelmatiedoissa eri kanavien yhteistä ohjelmakantaa - sen vuoksi asian selvittäminen hieman kestää.

Vaikka teknisesti ohjelmatietojen julkaiseminen XML-muodossa onnistuisi kyllä aika nopeastikin, niin meidän tulee vielä varmistaa mitkä oikeudet meillä on antaa muiden kanavien ohjelmatietoja eteenpäin.

Lähettänyt käyttäjä

Voisiko joku julkisesti perustella näille sivuille miksi ette voi julkaista ohjelmatietoja esim xmltv-muodossa?
(http://sourceforge.net/projects/xmltv.) .

Lähettänyt käyttäjä

Täytyy sanoa että sivun yleis ilme on ihan hyvä ja selkeä mutta! väri valinnat ovat suorastaan agressiiviset sivu suorastaan hyökkää katsojan silmiin oranssilla värillään! pelkästään värin vaihto varmasti
muuttaa asian ihan toiseksi. sivun rakenne on mielestäni hyvä paitsi teksti TV:n sijoitus sivun reunaan alas.

Lähettänyt käyttäjä

hyökkää silmille efekti !

Lähinnä värivalintojen suhteen ja siitä johtuen "poistumishalu" ko.sivulta kasvaa

Asiakäsittelyt ylen sivuilla hyviä

Lähettänyt käyttäjä

Pankaa sinivalkoista, se on selkeämpää kuin tuo oranssi mikä lie... vaikea hahmottaa. Suomi24;n sivut toimii huonosti, mutta sen etusivu on selkein koko maassa, saman tapainen voisi olla suosikkini, YLEn etusivukin.

Lähettänyt käyttäjä

Maikkarimainen sekava ja ärsyttävä ulkoasu,
entine oli parempi ja selkeämpi.

Pitää kait niiden graafikoiden ja entistn mainostomistolaisten aikansa kuluksi jotain turhaa väsätä.

Lähettänyt käyttäjä

Voi kamala minkä näköinen tuo etusivu! Voisitteko pliis palauttaa entisen helppokäyttöisen ja miellyttävän yksinkertaisen sivun? Tämä uusi on huono uudistus, valitettavasti.

Lähettänyt käyttäjä

Uudistettu etusivu on hyvin värikäs, riehakas, suorastaan paras näkemäni appelsiinimainos. Taidan kuitenkin siirtää nykyisen kotisivuni yle.fi rauhallisemmaksi kotisivuksi kuten iltasanomat.fi.

Lähettänyt käyttäjä

Ihan hyvä uudistus. Koko Ylen sivujen läpikäyminen taitaa viedä aika pitkään.

Hyvä, että uutisten ja urheilun alalaidassa on pikalinkit "kuuntele/katsele tuorein".

Urheilun painoarvo verrattuna uutisiin on verrattain iso, siis samanarvoinen. Laittaisin Urheilun parilla terävällä otsikolla pienempään tilaan.

Pikalinkit Kuuntele viimeisin uutislähetys / Katso viimeisin uutislähetys laittaisin näkyvämmin. Sivun ylälaitaan, kyseinen painike voisi myös samantien käynnistää esimerkiksi viimeisimmän radiouutisten lähetyksen, lähetyksethän tulevat tunnin välein.

Varsinkin radio sopii surffailuun, koska ihminen voi kuunnella uutiset ja katsella urheilutuloksia / silmäillä popartikkelia / katsoa ohjelmatietoja jne jen samaan aikaan.

Lähettänyt käyttäjä

"Tähän asti on ollut todella kätevää tallentaa valinnat selaimen kirjanmerkiksi ja yhdellä klikkauksella nähdä mitä tv:stä tulee.."

Juuri näin! Kyllä nyt harmittaa! Nimittäin digitv:hän ei kerro kokonaan ohjelmien kuvauksia. Olen tähän saakka käyttänyt tämän takia Ylen ohjelmaopasta /ohjelmat - Nyt ei toimi kumpikaan - ei EPG eikä /ohjelmat!

Miksi piti taas kehittää näennäisesti? Entinenhän oli teknisesti loistavasti toteutettu. Ainoa miinus siinä oli se, kun menneitä ohjelmia ei näe viikkoa taaksepäin. Jos ohjelmaa ei tule, olisi ollut kiva katsoa tuliko se viime viikolla ohjelmapaikallaan.

Mutta siis entinen oli loistava teknisesti, joten miksi ei muutettu vain ulkonäköä? Miksi piti poistaa entinen hyvin toiminut palvelu? Krr!

Lähettänyt käyttäjä

Ihan hieno uudistus, tosin vaatii hieman totuttelua kuten kaikki suuremmat uudistukset yleensäkin.

TV-oppaaseen olisi sellainen ehdotus, että olisiko mahdollista julkistaa ohjelmatiedot myös esim XML-muodossa? Tällöin olisi helpompaa halutessa tehdä omia sovelluksia työpöydälle omaan käyttöön.

Etusivulla oleva Löydä tänään loota vilauttaa latauksen yhteydessä kaikki kuvat jolloin ne menee tekstien päälle jne... sivun lataannuttua ylimääräset kuvat menee halutulla tavalla piiloon. Selaimena Opera 9.23 (WinXP)

Lähettänyt käyttäjä

Mistä sinne pääsee? Pääsivulta oli kadonnut linkki.Takaisin se linkki sivun yläreunaan.

Lähettänyt käyttäjä

Uudistus on iso askel parempaan suuntaan, kiitos siitä! Entinen etusivu alkoikin olla jo melko museaalinen sekasikiö ja useimmille nykynäytöille turhan kapeakin kaiken lisäksi.

Uusi, aiempien kommenttien perusteella kaikille sivuille hiljalleen ilmestyvä, yläpalkki sen sijaan tuntuu hieman turhan hallitsevalta. Jotenkin siinä on liikaa elementtejä ja se on liian korkea, tai sitten pitäisi ainakin miettiä, kuinka otsikkopalkkeja voitaisiin karsia alasivuilta.

Nyt esimerkiksi Areenassa http://areena.yle.fi/ on varsinaisen sisällön yläpuolella yhteensä kuusi erilaista palkkia:
- tummansininen Google-haku
- oranssipohjainen YLE
- Svenska YLE, YLE info
- Arenan, tekstiversio ja tekstin koko
- Areenan otsikko
- Areenan valikko

Jää jotenkin epäselväksi, onko tarkoituksena uudistaa jatkossa kaikki alasivut sellaisiksi, että ne pelaavat paremmin yhteen uuden yläpalkin kanssa, vai onko tarkoitus jatkaa nykylinjalla, jolloin esimerkiksi Areenan ulkoasu on suunniteltu täysin irrallaan, yläpalkkia huomioimatta.

Jos tavoitteena on ensin mainittu, odottelen mielenkiinnolla tulevaa, mutta jos jälkimmäinen meno jatkuu, kannattaisi yläpalkin asemointia harkita vielä uudelleen. Entinen harmaa palkki kun puolusti sikäli paikkaansa, ettei se vienyt kovin paljon tilaa, eikä muutenkaan hypännyt silmille, vaan vain ikään kuin yhdisti sivun osaksi laajempaa yle.fi-kokonaisuutta.

Kannattaisi ainakin harkita, josko uuden yläpalkin taustaväri olisi sävytetty kulloisenkin alasivun väritykseen sopivaksi. Etusivulla vaihtuva teema on sinänsä ihan hyvä idea, kun voidaan muuttaa palkin lisäksi koko sivun tausta.

Etusivun osalta moni asia on kuitenkin siis kehittynyt parempaan suuntaan, mm. podcastien nostaminen framille on hyvä juttu. Viimeistelyä kaipaisivat ehkä lähinnä elementtien pyöreäkulmaiset yläosat, joiden pyöristys on jotenkin tökerön näköinen, varsinkin oikealla olevassa Löydä tänään / Blogit / Podcastit -osiossa. Pyöristettyä muotoa kannattaisi ehkä myös jatkaa osioiden alla olevissa, tällä hetkellä kulmikkaissa, valkopohjaisissa laatikoissa. Ilme olisi yhtenäisempi ja viimeistellympi.

Nämä siis näin ensituntumina, toivottavasti tuntui rakentavalta kritiikiltä pelkän valittamisen sijaan! :)

Lähettänyt käyttäjä

Ensimmäisenä kun säntää kammottavaa etusivua karkuun uutisten puolelle, tökkää silmään tikun (syvälle, jos saa huomauttaa) eri värinen tausta, tekstipohjaan verrattuna. Jos moinen ilmaisu sallitaan, näyttää kyseinen ratkaisu allekirjoittaneen ja yhteenlaskeneen yksilön mielestä yksinkertaisesti paskalta. Sivujen paino on nyt raskaampi; kuvien kokoa on kasvatettu ja niitä on tungettu vähän joka rakoon. Miksi? Yksi kuva ei kerro tuhatta sanaa, etenkään jos se kuva on vain löyhästi sidottu aiheeseen, eli kyseessä on TARPEETON aihekuvitus.

Kaikki tämä puolen minuutin diagnoosilla - syvempää tuttavuutta en ala näin reikäpäisen yksilön kanssa tekemään, muutos kun on selkeästi vienyt sivustoa ja etenkin sen yleisilmettä alaspäin. Amatöörit asialla..!

Lähettänyt käyttäjä

YLEN kaltaisen portaaliwebsivun tapauksessa nykyinen väripaletti on perusteettoman hallitseva! Tärkeintä olisi, että itse SISÄLTÖ huomattaisiin, ei niiden kehys, internetsivujen tekninen tausta. Tässä tapauksessa se todellakin huutaa jatkuvasti taustalla. Nyansseissakin on mokattu, mm. uutisten navigointipalkin sininen on melkein turkoosia, tausta taas puhtaan sinistä – yhdistelmä näyttää vahingolta.

BOTTOMLINE = liikaa kontrasteja ja huomiovärejä.
Ensin toimivuus, sitten muoto.

Lähettänyt käyttäjä

"Uudistettu etusivu on hyvin värikäs, riehakas, suorastaan paras näkemäni appelsiinimainos. Taidan kuitenkin siirtää nykyisen kotisivuni yle.fi rauhallisemmaksi kotisivuksi kuten iltasanomat.fi."

:-D Mainio vertailu! Mutta ikäväkseni joudun kertomaan, ettei etusivumme tule olemaan ikuisesti appelsiinimainos, vaan väritys vaihtuu vuodenajan ja tapahtumien mukaan.

Ensimmäisen kerran vaihtuvan ulkoasun voit nähdä jo tällä viikolla itsenäisyyspäivän tienoilla.

Värit ja kuvat voivat vaihtua, mutta navigaatiologiikka tulee pysymään koko ajan samana.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitoksia palautteestasi! Koko sivuston läpikäyminen vie totta vie aikaa: yle.fi:n alla palveluita on nimittäin useampia satoja! :-D

Uutisten ja urheilun painotukset on ikuisuuskysymys. Sen sijaan, että pyrkisimme itse painottamaan näitä "optimaalisesti", pyrimme kehittämään etusivua jatkossa siihen suuntaan, että käyttäjät voisivat myös itse vaikuttaa siihen mitä sivulla näkyy.

Radio+netti-yhdistelmä tosiaan toimii hyvin! Olemme nostaneet etusivun oikean laidan Ohjelmaopas-kohtaan on nyt nostettu suoraan linkit radiokanavien suoriin lähetyksiin.

Mutta tuo ideasi tuoreimpien uutislähetysten parempaan esilletuontiin on mainio.

Lähettänyt käyttäjä

Onpa jännät värit, aika rohkeakin valinta Yleltä. Eipä tuo oranssinsävyinen pääväri ärsytäkään kyllä... Ihan ok!

Sisällön rakenne hahmottuu varmasti ajan myötä.

Etusivun laatikot kylläkin taitavat tosiaan olla hieman epäselkeitä. Joku tuossa mainitsi siitä, että ne ovat eri kokoisia ja sijoiteltu vähän "sinne tänne". Ensivaikutelma etusivusta tosiaan oli aika rauhaton. Kontrastejakin siinä on kovasti, värien puolesta nimenomaan, mikä ei ainakaan rauhoita yleisvaikutelmaa.

Linkkivärin valinta (oranssi) sivustolla ei ole mielestäni ollenkaan onnistunut. Ainakaan omalla väritoistoltaan surkealla kannettavan näytölläni en huomaa mitään eroa otsikoiden ja linkkien väreissä? Jotkut otsikot ovat linkkejä, toiset eivät, enkä pysty tekemään niihin eroa visuaalisten seikkojen perusteella, vaan pitää kokeilla hiirellä mikä oransseista teksteistä mahtaa toimia linkkinä.

Esim. tässä lomakkeella tuo tekstiboxin yläpuolella näkyvä otsikko "Kommentti: *" näyttää ruudullani täsmälleen saman väriseltä kuin tuossa alla oleva linkki "Lisätietoa sisällön esitysmuodosta". Tämä ei ole hyvä ratkaisu käytettävyyden kannalta.

(Kappas: tämän tekstikentän kokoa voi muuttaa hiirellä vetämällä! Nokkela ja hyvä tapa!)

Lomakkeen yläosassa muuten näkyy teksti "The answer you entered to the math problem is incorrect." vaikken ole vielä yrittänyt lähettää lomaketta kertaakaan (ja kai ilmoituksen suomeksi kääntääkin voisi :)

Edelleen ihmettelen hieman sitä, miksi "Yle-sateenvarjon" alla olevat eri sivustot ovat paitsi ulkoasultaan, myös navigaatioltaan kovin erilaisia. Esim. Urheilu vetään vieläkin omaa linjaansa tiukasti. Se on oma erillinen sivustonsa, jonne pääsivustolta pääsee, ja takaisinpäin muihin sisältöihin pitää navigoida uudelleen etusivun kautta. Ehkä tätä on tavoiteltukin? Mieluummin näkisin kuitenkin urheilun yhtenä osiona muun sisällön ohessa. Ulkoasun yhtenäistäminen uutisten kanssa olisi askel tähän suuntaan.

Lähettänyt käyttäjä

"Yritetäänkö tässä olla jotenkin tekohauskoja ja vitsikkäitä vai mitä."

Aikaisemmalla etusivulla ei ollut paikkaa monelle yle.fi:stä löytyvälle pienelle, mutta mielenkiintoiselle tiedolle.

Hauskuutta tai vitsikkyyttä ei otsikoilla ole haettu, lähinnä vain eri tyyppisiä yläotsakkeita, joiden alle voimme julkaista paljon laajemmin meiltä löytyvää sisältöä. Testien perusteella nämä otsikoinnit myös toimivat erilaisille ihmisille hyvinä keinoina hahmottaa sisältöjä.

"Kuulin jossain että pääjohtaja Jungner pitää ihanteena MTV3:n nettisivuja. Sitä tämä uusi sotku kyllä muistuttaakin mutta minua ei se innosta."

:-D Tähän täytyy todeta, että vaikka Jungner moneen ehtii, niin häneltä ei ole kyllä hyväksyntää etusivun rakenteeseen, väreihin tai muihinkaan ratkaisuihin haettu.

Kyllä etusivusta haukut saa osoittaa vain suoraan meille YLE Uudet palvelut -yksikköön.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitoksia vaan risuista ja ruusuista. Haluamme omalta osaltamme kyllä tehdä tätä kommentointia mahdollisimman julkisesti, sillä eihän tätä palvelua vain meille itsellemme tehdä!

"Ensimmäisen näkymän täyttävät mainokset, ja todellinen sisältö (esim. uutisotsikot) jäävät jälleen kerran sivun alalaitaan, josta niitä pitää kaivella esiin."

"sää ja teksti-tv ovat ihan liian piilossa, niillä on paljon enemmän käyttöä kuin jollakin arkistolla, jota tuputetaan joka sivulla ykköspaikassa, vaikka siellä on vain ei-ajankohtaista vanhaa leikeltyä silppua"

Yle.fi on haasteellinen suunniteltava siksi, että käyttömotiivit ja -määrät jakaantuvat jotakuinkin 50/50: Toiset etsivät ajankohtaisia uutisia eri aihealueilta ja toiset ohjelmia sekä muita nettisisältöjä.

Etusivun on tarjottava näkymiä molemmille ryhmille. Näin ainakin siihen saakka, kunnes saamme etusivusta sellaisen, että käyttäjät voivat itse valita siihen sisältönsä. Se on tavoitteenamme!

""löydä tänään"? tarkoittaa mitä? tai "löydä a-ö"? mikä "areena"? YLE Areena vai Harwall? muuten tekstit on aika hyvin valittu"

:-) Hyviä pointteja! "Löydä tänään" on ajateltu toimivan nimenä ajankohtaisille nostoille, mutta tarvitseeko nosto-osio otsikkoa, sitä täytyy miettiä tarkemmin. "Löydä A-Ö" voitaisiin nimetä myös Hakemistoksi, mutta tällaiseen päädyimme tässä vaiheessa. Täytynee testata erilaisia vaihtoehtoja vielä jatkossakin!

"sivun tämänhetkinen sisältö näyttää siltä, että tekijät ovat 25-vuotiaita populaarikulttuurin ystäviä, joille YLEn perinteinen tehtävä kulttuurin ja asiaohjelmien tekijänä on aivan vieras"

Aloituspäivän näkymä on tosiaan aika populaarikulttuuripainotteinen. Osin syynä on se, että myös tänään lanseerattu yle.fi/pop on meille tärkeä uusi sisältö, ja sitä on haluttu tuoda etusivulla esiin. Ihan pelkkään poppiin emme kuitenkaan ole siirtymässä, vaan tilaa on kaikille.

Tavoittenamme on, että uudistettu etusivu olisi aikaisempaa eläväisempi ja reagoivampi: Ajankohtaiset aiheet ja sisällöt nostetaan reilusti esiin. Jos valittu linja ei osoittaudu toimivaksi, sitten täytyy miettiä uusia ratkaisuja.

Myös oman kehittämisemme vuoksi haluamme kerätä tätä palautetta julkisesti. Pelkät seurantadatat eivät kerro koko totuutta sitä, miten uudistus onnistuu.

Lähettänyt käyttäjä

Ihan mielenkiinnolla tutustun uuteen ilmeeseen, mutta käyttämälläni suhteellisen uudella safari-selaimella oranssit korostusikonit, kuten svenska.yle.fi valikossa menevät sekaisin. Samoin palautelomake oli päällekkäistä mössöä.

Lähettänyt käyttäjä

Se häiritsee suoraan sanoen sinun lisäksesi myös meitä - pyrimme korjaamaan sen mahdollisimman pian!

Tavoittenamme on tiivistää yläreunan palkkia ja myös pikkuhiljaa siirtää alaosioiden (kuten esim. uutiset ja urheilu) navigaatio vasempaan reunaan. Näin saamme tilan paremmin sisällön käyttöön.

Mutta haasteenamme on se, ettemme ole voineet uudistaa kaikkia palveluita kerrallaan.

Joudumme valitettavasti vielä jonkin aikaa elämään "väliversiolla", jossa vanhaan yle.fi:hin tehdyt palvelut vain julkaistaan uusiin kehyksiin.

Lähettänyt käyttäjä

Meille asti ei ole tullut viestiä uutissivuston hitaasta avautumisesta, mutta täytyy testata mistä tämä voi mahdollisesti johtua.

Sivun yläreunan navigointipalkki ja esimerkiksi uutissivun graafinen elementti vievät tosiaan suhteettoman suuren osan tilasta. Tämä ongelma on meillä tiedossa ja pyrimme korjaamaan sen mahdollisimman pian!

Lähettänyt käyttäjä

Ikävää, jos uudistus on tuntunut huononnukselta entiseen! Tässä vastauksia pariin kommenttiisi:

"Muistakaa, että on paaljon kävijöitä, jotka hakevat Ylen sivulta VAIN tietoa, eivät tule sinne viihtymään ja tämä värimaailma nyt kyllä lyö heitä päin näköä"

Asia on toki näin, mutta samalla pyrimme myös palvelemaan heitä, jotka tulevat yle.fi:hin viihtymään ja viettämään aikaa. Palvelussamme on monenlaisia käyttäjäryhmiä, ja meidän tulee ottaa kaikki nämä huomioon.

Etusivun uudistus on vasta ensimmäinen askel kehittämisessä ja pidemmän linjan tavoitteena on tehdä palvelustamme sellainen, että käyttäjät voivat muokata siitä itselleen parhaiten sopivan: Jos haluat vain uutisia, saat vain uutisia.

"- tuntuu typerältä, että joskus pääsiäisenä teillä sitten on vihreää ja pupuja etusivulla ja sitten jos sattuu joku todella surullinen uutinen, te uutisoitte sen sellaisella sivulla... ei sovi."

Näitä tilanteita varten meillä on aina olemassa myös versio, jossa värit ja muut ajanjaksoon liittyvät elementit poistuvat sivuilta. Suru-uutiset ja iloinen meininki eivät tosiaan sovi yhteen, siitä olemme samaa mieltä!

"- en ole kuullut yhdeltäkään kavariltani vielä tähän saakka positiivista lausumaa sivustostanne. Kaikki valittavat samaa, eli värejä yms. Perustelette aina takaisin että on testattu sitä ja tätä, mutta se ei muuta tätä asiaa"

Testaamisella ei tietenkään aina saada selvitettyä kaikkea, mutta olemme kyllä saaneet myös myönteistä palautetta uudistuksesta (muiltakin kuin kavereilta ja yleläisiltä).

Värikommentit käymme läpi yhdessä nipussa, ja tässäkin tapauksessa palautteita kerätään myös testaamalla palvelua mahdollisimman laajalla ryhmällä ihmisiä.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä uudistusta on testattu ja palautetta kerätty eri puolilta, siitä voit olla varma.

Haasteena meille oli se, että vanha etusivu miellytti tiettyä osaa ihmisistä, mutta monien mielestä se oli myös epähoukutteleva ja tylsä.

Uudistaminen on siis jatkuvaa tasapainottelua erilaisten mielipiteiden välillä, ja me täällä YLEssä pyrimme ilman muuta löytämään mahdollisimman hyvän balanssin, joka palvelisi monia.

Lähettänyt käyttäjä

Tässä heti pari vastausta sellaisiin huomioihisi, johon pystyn näin suoralta kädeltä vastaamaan!

Etusivun rauhattomuudesta on tullut tosiaan jonkun verran palautetta. Pientä viilailua tulemme varmasti tekemään etusivun kanssa, kunhan aluksi koostamme visupalautteet tiukasti yksiin kansiin ja pystymme käymään ne kunnolla läpi.

"Edelleen ihmettelen hieman sitä, miksi "Yle-sateenvarjon" alla olevat eri sivustot ovat paitsi ulkoasultaan, myös navigaatioltaan kovin erilaisia."

Touchè! Olet päässyt meidän YLE Uudet palvelut -yksikön duunin ytimeen!

Ennen tätä vuotta YLEllä ei ole ollut yhtenäistä linjaa verkkopalveluiden suunnittelussa. Eri puolilla YLEä on suunniteltu ja toteutettu palveluita eri alustoilla ja ilman keskinäistä koordinaatiota.

Tämä näyttäytyy tietenkin käyttäjille hyvin erilaisina palveluina - ja huonona käytettävyytenä.

Olemme tämän vuoden aikana luoneet peruspohjat tuleville palveluille, ja alamme pikkuhiljaa uudistaa niitä yhtenäisen käytettävyyden ja graafisen ilmeen sateenvarjojen alle.

Etusivun visuaalinen ilmettä ei tulla sellaisenaan "kopioimaan" muihin palveluihin (esim. Uutiset, Urheilu, Areena), vaan jokainen niistä saa omanlaisensa palvelun.

Lähinnä tulevien uudistusten tavoitteena on vakioida käyttöliittymä niin, ettei jokaisessa palvelussa tarvitse opetella käyttölogiikkaa uudelleen.

Yhtenäinen linja tarkoittaa siis aina samassa paikassa olevaa navigaatiota, yhtenäistä välilehtien käyttöä jne.

Koska palveluita on myös monilla eri alustoilla, emme pysty heti päivittämään uutta päänavigaatiota kaikkiin palveluihin. Uusi yläpalkki integroidaan palvelu palvelulta joka puolelle yle.fi:tä.

Nyt alkuvaiheessa useissa palveluissa on vielä vanhanmallinen harmaa yläpalkki, joka pakottaa usein kulkemaan eri puolille palvelua juuri etusivun kautta.

Lähettänyt käyttäjä

Hyviä huomioita! Itse en ole ehtinyt hakuun perehtyä tarkemmin, enkä valitettavasti osaa teknisiin kysymyksiin vastata. Täytyy pyytää meidän teknisiltä suunnittelijoilta vastauksia näihin - ja muihinkin teknispainotteisiin kysymyksiin - perjantaina.

 • Toivedraamoja vallasta ja politiikasta Areenassa

  Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti Areenassa

  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden innoittamina valikoimme yleisön toiveista Suomen poliittiseen historiaan liittyviä ohjelmia. Valikoimasta tuli kattava ja mielenkiintoisesti valtaa ja sen pitäjiä kuvaava kokoelma draamaa 1990–2010-luvuilta. Satavuotiaan Suomen poliittisista käänteistä syntyi Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti.

 • Uusi player Areenan tv-lähetyksissä

  Uusi player simulcasteissa

  Otimme tänään käyttöön uuden playerin Areenan suorissa tv-lähetyksissä. Muutos koskee tällä hetkellä Areenan selainpalvelua eli se ei ole vielä käytössä Areena-mobiilisovelluksissa tai äly-tv-laitteissa. Uusi player tuo mukanaan muutamia ominaisuuksia. Ensinnäkin käyttäjän on mahdollista valita käytettävän streamin laatu.

 • Areena Samsungin vuoden 2016 äly-tv-laitteissa – asenna uusi firmware

  Päivitä Samsung-televisiosi

  Jotkin Samsungin äly-tv-laitteiden mallit eivät ole kyenneet avaamaan Areena-sovellusta muutaman viime viikon aikana. Ongelmia on ollut vuoden 2016 aikana myyntiin tulleilla malleilla. Ongelmia ei ole ollut kaikissa malleissa, mutta ainakin mallit KU6455, S6525 ja KS9005 ovat oireilleet. Yhteistä ongelmatapauksille on ollut se, että ne ovat käyttäneet laiteohjelmiston (firmware) versiota 1154.