Siunattu hulluus

"Jo lapsena siitä näki, että mykkä siitä tulee tai hullu. Hullu mikä hullu." Toteaa Vilippus Rummukainen veljesarjan nuorimmasta eli Elmeristä. Siunattu hulluus on tv-elokuva Rummukaisen veljesten matkasta hullujenhuoneelle ja takaisin.

Siunatussa hulluudessa seurataan Rummukaisten veljesten matkaa hullujenhuonelle. Veljessarjan kaksi vanhinta Vilippus ja Ana ovat viisaissa päätelmissään tulleet siihen tulokseen, että nuorin veli on hullu.

Varsinainen älykkö ja syvämietteinen savolaispohdiskelija on keskimmäinen veljeksistä eli Vilippus. Hän yrittää mm. pitää Elmerin kaidalla tiellä, kun veljekset matkalla törmäävät kauniiseen piikatyttö Ruusaan. Vilippuksen ohjeet eivät Elmeriin auta.

Loppujen lopuksi matka ei päätykään hullujenhuonelle, vaan takaisin veljesten kotitalolle. Eikä matkalaisia olekaan enää kolme vaan neljä.

Traktorilla tehty matka on vaiherikas. Veljekset kohtaavat mm. vankikarkurin, joka varastaa Anan takin. Myöhemmin samainen "hyvän perheen poika" löytyy saarnaamasta kylän väelle.

Siunatun hulluuden on kirjoittanut nimimerkki Aapeli eli Simo Puupponen vuonna 1948. Puupponen syntyi Kuopiossa vuonna 1915. Hän toimi sekä kirjailijana että sanomalehtimiehenä. Hänen ominaispiirteensä oli salaviisauksilla höystetty savolaishuumori.

Käsikirjoituksen Romaanin pohjalta kirjoittivat Panu Rajala ja Rauni Mollberg, joka myös ohjasi elokuvan Siunattu hulluus vuonna 1975.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Puupeli (ei varmistettu)

Lehmäkohtaus on ympätty elokuvaan Aapelin pakinasta, se ei kuulu Siunattuu hulluus -kirjaan. Kohtaus sinänsä on eräs niitä harvoja, joita Molberg ei onnistunut pilaamaan...
Lukekaa kirja, sen rinnalla Molbergin ja Rajalan tekele kalpenee pelkäksi mulkoiluksi, huolimatta loistavista näyttelijöistä.

Lähettänyt käyttäjä Kravat R. Ikämies (ei varmistettu)

Kohtaus,missä veljekset auttavat lehmän kamarin sänkyyn on lyömätön.
Eli kaikkitietävä vaimo saa nenilleen palatessaan kaupungista.Hänen
löytäessään lehmän sängystä ja ihmetellessään moista, mies voi tyylik-
käästi todeta,että:"Kyllä minä tiedän!"

Lähettänyt käyttäjä Olen nähnyt vii... (ei varmistettu)

Aivan helmi ! Tämä jos minkä kuuluisi julkaista DVD:nä, olisi
nimittäin varma myyntisukseekin.

Lähettänyt käyttäjä Perihelion (ei varmistettu)

Voi kun tämän saisi dvd:nä. Tämä on sellainen elokuva josta tulee jotenkin hyvä olo tuonne pääkoppaan, ei maailma niin hullu paikka olekaan loppujen lopuksi.

Lähettänyt käyttäjä Aaltoska Lopelta (ei varmistettu)

Tämä helmi kuuluisi jokakesäiseen vanhojen kotimaisten elokuvien ehdottomaan uusintalistaan!

Lähettänyt käyttäjä kipketer (ei varmistettu)

En ikinä kyllästy katsomaan tätä. Samalla kertaa syvällinen, humoristinen ja traaginenkin elokuva. Tulisipa taas pian uusintana tv:ssä, kun täältä löytyy vain pätkiä.