Hyppää pääsisältöön

Kotikadun ensimmäinen jakso alkoi onnettomuudella

Kotikadun ensimmäisessä jaksossa oltiin suuren surun ympärillä, kun Luotolan perheen pieni tyttö joutui onnettomuuteen.

Sarjassa olivat jo tuolloin samat keskushahmot: Luotoloiden yrittäjäperheessä Karin, Hannes, Teemu ja Ninni. Teemu oli sarjan alkaessa murrosikäinen, Ninni puolestaan vasta pikkutyttö.

Toinen keskeinen perhe ovat Mäkimaat. Itsekeskeinen lakimiesisä Pertti ja rauhallisen pohtiva vaimo Eeva asuvat helsinkiläisessä kerrostalossa koulua käyvien lastensa Jannen ja Mirjan kanssa. Vanhin lapsi Laura aloittelee jo omaa elämäänsä.

Tuttujen Kotikatu-näyttelijöiden lisäksi sarjassa olivat aluksi mukana mm. Outi Alanen ja Ville Virtanen.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Salatut elämät on vastaava esimerkki, kuin kotikatu ensinmäiset tuotantokaudet olivat hyviä, mutta 5-tuotantokaudesta lähtien sarjan taso on laskenut koko ajan. Sarjana tosin ovat vähän erityyppisiä kotikatu lähinnä draamaa ja salatut elämät ihmisuhteiden värittämää saippuasarjaa.

Lähettänyt käyttäjä

alkupään jaksoja kirjotteli loistava kirjoittaja, siksi varmaan parempia ne vanhemmat

Lähettänyt käyttäjä

Itse en kauheasti lopetusta sure. Onhan se hieman haikeaa kun tämä on ollut osa elämää jo seitsemäntoista vuoden ajan,mutta sarjan taso on mennyt sellaiseksi että se on kärsinyt tuon "jump the shark"-syndrooman. Viime aikojen tapahtumat ovat olleet niin farssia ettei ole voinut muuta kuin huokailla huonoudesta. Itselleni mieleenjäävin ja koskettavin juttu oli se Eevan äidin tulo sarjaan. Se oli niin koskettavaa kun tämä syöpää sairastava äiti ilmestyi Mäkimaiden keskuuteen ja miten hän vaikutti kaikkiin ja muistan itsekin itkeneeni ruudun ääressä(miljoonan muun kanssa) kun hän kuoli. Eipä enää tuollaista tässä ole ollut aikoihin. Tämä oli yksi pätkä elämää,jolle on nyt tullut maaliviiva. Päästetään tämä haudan lepoon kohtalaisen kunnialla ja annetaan uusille tilaa!

Lähettänyt käyttäjä

Todella nautinnollisia hetkiä Kotikadulla. Harmi että sarja lopetetaan.
Kiitos kaikille tuotantoon osallistuneille.
Olisi mukava, jos Kotikadun jaksoja voisi katsella jälkeenpäinkin Areensta.

Lähettänyt käyttäjä

Joo tuon Enkelini-biisin myötä Arttu(Ville Virtanen) jätti Kotikadun ja keskittyi musiikki-uraansa(siis sarjassa) Ville on oikeasti tehnyt myös tuon laulun. Häntä pyydettiin se levyttämäänkin mutta hän ei siihen suostunut koska "hän on näyttelijä eikä laulaja"

Lähettänyt käyttäjä

aika vaikee sanoo kun olen alusta asti seurannu sitä sarjaa ne alkujaksot on ehkä enemmän jääny mieleen kun osa näyttelijöistä on sen jälkeen vaihtunu useaan kertaan

Lähettänyt käyttäjä

Olin Ylessä katsomassa sarjan ensimmäisen jakson esikatselua, jonka jälkeen koekatsojia haastateltiin pitkän kaavan mukaan. Kehuin ainakin sitä, että iso osa jaksosta oli kuvattu ulkona, eikä studiossa. Palkkioksi saimme 200 markalla Yle Shopin tuotteita.

Lähettänyt käyttäjä

Erityisesti mieleen on jäänyt Ville Virtasen laulama kaunis laulu, jonka nimeä en valitettavasti muista.

Lähettänyt käyttäjä

joo olen samaa mieltä yhden kirjoittajan kanssa ett vois yle areenaan laittaa vanhoja kotikatu jaksoja ja tuotantokausia kun ne on tekijäoikeus syistä osa on poistettu yotubesta ja ikävöin sarjaa enkä omista dvd levyjä siks on päässyt unohtumaan

 • Elämän värit viehättävät jäämään Lappiin

  Lappi kiehtoo aina hulluuteen asti

  Radiodokumentti Lapinhullu vuodelta 1960 tarkastelee Lappia asuinpaikkana. Ohjelmassa tutustutaan ihmisiin, jotka ovat eläneet koko ikänsä tai vain osan siitä Lapissa. Ääneen pääsevät myös he, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen tulleet Suomen Lappiin kokemaan jotain, mitä oma kotimaa ei tarjoa.

 • Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

  Uppoamisen aiheutti keulavisiirin irtoaminen.

  Autolautta Estonia upposi syyskuun 28. päivä vuonna 1994 matkallaan Tallinnasta Tukholmaan. Estonialta lähetettiin noin klo 1.22 ensimmäinen hätäkutsu. Heti hätäsanoman jälkeen Turun meripelastuskeskus aloitti pelastusoperaation. Aluksi oli tarkoitus pelastaa ihmisiä laivasta, mutta laiva upposi alle puolessa tunnissa hätäkutsun jälkeen. Aluksen 989 matkustajasta ja miehistöstä menehtyi 852. Heistä suurin osa oli Ruotsin ja Viron kansalaisia.

 • Tšernobylin lapset joutuivat kärsimään aikuisten huolimattomuudesta

  Neljä nuorta tšernobyliläistä haastattelussa vuonna 1990.

  Vuonna 1990 nuortenohjelma Kasmasiinissa tavattiin ukrainalaisia teinejä, jotka olivat kotoisin Tšernobylin alueelta. He olivat joutuneet elämään epävarmuuden ja epätietoisuuden alla neljän vuoden ajan. Tšernobylissä tapahtui historian tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus 1986.

Elävä arkisto


Elävän arkiston nettiradio

Elävän arkiston nettiradio tuo takaisin menneiden vuosikymmenten kansanviihdyttäjät ja kulttuurivaikuttajat, urheilijoiden kiihkeät kamppailut ja poliittiset käännekohdat Suomessa ja ulkomailla.

Uusimmat julkaisut

 • Elämän värit viehättävät jäämään Lappiin

  Lappi kiehtoo aina hulluuteen asti

  Radiodokumentti Lapinhullu vuodelta 1960 tarkastelee Lappia asuinpaikkana. Ohjelmassa tutustutaan ihmisiin, jotka ovat eläneet koko ikänsä tai vain osan siitä Lapissa. Ääneen pääsevät myös he, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen tulleet Suomen Lappiin kokemaan jotain, mitä oma kotimaa ei tarjoa.

 • Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

  Uppoamisen aiheutti keulavisiirin irtoaminen.

  Autolautta Estonia upposi syyskuun 28. päivä vuonna 1994 matkallaan Tallinnasta Tukholmaan. Estonialta lähetettiin noin klo 1.22 ensimmäinen hätäkutsu. Heti hätäsanoman jälkeen Turun meripelastuskeskus aloitti pelastusoperaation. Aluksi oli tarkoitus pelastaa ihmisiä laivasta, mutta laiva upposi alle puolessa tunnissa hätäkutsun jälkeen. Aluksen 989 matkustajasta ja miehistöstä menehtyi 852. Heistä suurin osa oli Ruotsin ja Viron kansalaisia.

 • Tšernobylin lapset joutuivat kärsimään aikuisten huolimattomuudesta

  Neljä nuorta tšernobyliläistä haastattelussa vuonna 1990.

  Vuonna 1990 nuortenohjelma Kasmasiinissa tavattiin ukrainalaisia teinejä, jotka olivat kotoisin Tšernobylin alueelta. He olivat joutuneet elämään epävarmuuden ja epätietoisuuden alla neljän vuoden ajan. Tšernobylissä tapahtui historian tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus 1986.

Viikon suosituimmat Elävässä arkistossa

Lue lisää:

"Että pahat paraneisi" – loitsujen jäljillä

Vielä vuosisata sitten uskottiin, että loitsujen sanoilla on voima parantaa ja tuhota, nostattaa henkiä ja karkottaa paholaisia. Jokaisessa suomalaisessa pitäjässä oli parantaja, joka taisi muun muassa ”verensulkusanat” verenvuodon pysäyttämiseksi.

Lue lisää:

Surnu-Pekka elää erakkona Lapin erämaassa

Surnu-Pekka asuttaa yksin pientä hirsikämppäänsä Vätsärin erämaassa Ylä-Lapissa. Eloa Suomen syrjäisimmässä kolkassa ei juuri modernin maailman meno hetkauta.