Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Tankki täyteen alkaa - olo kuin jouluaamuna

70-luvun puolivälissä syntyneenä en muista Vilénin perheen ensiesitystä tv:ssä, mutta onneksi sentään uusinnoista olen saanut nauttia.

Tankki täyteen on kuin lapsuudenkoti tai mummola; sitä katsoessa tulee hyvälle tuulelle ja mieleen herää mukavia muistoja. Sarja on hyvä, kun siitä jää eloon arkikieleen istuvia sanontoja. Yksi kaverini muistaa aina lainata mm. sarjan asiakaspalvelukohtauksia.

Kun ruokapöydässä joku pyytää ketsuppia, niin pitää kysyä "päälle vai viereen". Taustalla on Emmin linjaus laittaa mausteet asiakkaille valmiiksi mm. ranskalaisten päälle.  

Huoltamo myytävänä:

yle.fi/elavaarkisto/

Kun jossain saa laihahkoa kahvia, pitää sanoa "Anteeks neiti, mä pyysin kahvia en teetä". Sekin on Emmin säästökampanjasta. Parsi ei liene otollisin jäänmurtokommentti juhlissa, ainakaan kahvia keittäneelle emännälle tai isännälle.

Kun joku menee huussiin esimerkiksi mökillä ja puhutaan rakennelman pimeydestä, pitää kysyä, että "ootko koskaan yrittänyt kynttilä kädessä". Se on puolestaan huoltamoyrittäjä Sulo Vilénin letkautus. Sulolta on jäänyt elämään etenkin lause "Sain halvalla".

Sulo fundeeraa ja korjaa:

yle.fi/elavaarkisto/

Sarjan muistettavin hahmo on kuitenkin kylän suulas konstaapeli Reinikainen, joka sai 1980-luvulla myös oman nimikkosarjansa.

Reinikainen Tankki täyteen -sarjassa:

yle.fi/elavaarkisto/

Reinikainen-tv-sarja:

yle.fi/elavaarkisto/

Tankki täyteen -sarja uusitaan TV2:ssa, ensimmäinen osa Supisuomalainen mykkäkoulu tulee  keskiviikkona 26.3. klo 20. Olo on kuin lapsella jouluaattoaamuna: arvaa mitä on tulossa, muttei malttaisi odottaa. Elävässä arkistossa on nähtävissä sarjan herkkupaloja meille innokkaimmille faneille:

Tankki täyteen:

yle.fi/elavaarkisto/

Elävän arkiston Paavo toivottelee mukavaa tilannekomediailtaa ja toivoo katsojien kommentteja sarjasta tähän blogiin. Eli painakaa rohkeasti kommentoi-nappia ja laittakaa omat sloganinne ja kokemuksenne tästä YLEn laatusarjasta.

 Elävän arkiston blogi:

blogit.yle.fi/elavaarkisto

 

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.