Äiti älä lyö

Keskimäärin yksi lapsi joutuu joka päivä pitkäaikaiseen sairaalahoitoon, koska omat vanhemmat ovat pahoinpidelleet häntä. Äiti lyö useammin kuin isä.

2000-luvun puolenvälin jälkeen Helsingin lastenklinikalla tehdyissä pahoinpitelyselvityksissä kaikki vakavat kallonsisäiset vammat olivat alle kuuden kuukauden ikäisillä lapsilla.

Toimittaja Juha Portaankorvan vaikuttavassa reportaasissa sekä tekijät että uhrit kertovat synkkiä tarinoitaan.

Mervi on käynyt yksinäistä kamppailua omia hysteerisiä raivokohtauksiaan ja lastensa kovakouraista kohtelua vastaan. Päiville puolestaan oli shokki, kun öiset imetykset päättyivät aviomiehen raivoon ja hakkaamiseen.

Ohjelmassa mennään hetkeksi lyöjän pään sisään. Mikä synnyttää niin paljon vihaa ja raivoa, että se on pakko purkaa ulos viattomiin, pahimmillaan omiin puolustuskyvyttömiin lapsiin? Lapsensa hakkaaja on usein ollut itse lapsena hakattu. Miten tällainen sukupolvesta toiseen jatkuva vihan ketju saataisiin poikki?

Teksti: Juha Portaankorva

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Äideille apua (ei varmistettu)

Raivoava nainen, miten sinua on kohdeltu pienenä?

Julkaistu 18. 3. 2014 :: Huono Äiti -blogi

Kun kirjoitin naisen raivon hillitsemiskonsteista, kirjoitus kosketti monia. Sain yhteydenoton myös Hannalta, joka tekee työtä naisten raivon parissa. Hän sanoo, että sellainen nainen, joka ei ole saanut lapsena näyttää raivoaan vaan jonka on pitänyt olla aina kiltti ja reipas, on pulassa aikuisena lapsen raivon edessä. Koska olen sellainen nainen, jonka piti olla kiltti ja reipas tyttö, annan puheenvuoron nyt Hannalle. Siis naisen raivo, osa 2

http://www.huonoaiti.fi/raivoava-nainen-miten-sinua-on-kohdeltu-pienena/

Lähettänyt käyttäjä eweliina (ei varmistettu)

Alkoholisti-isäni ei hakannut/lyönnyt minua, pientä tytärtään. Mutta äitini sai remmistä jatkuvasti. Ja yöllä lähdimme usein karkuun, kun isä sammui.