Hyppää pääsisältöön

Uusi viihdeformaatti syntyy: Kartallahiihto netissä

Tieto- ja viestintätekniikan asiantuntija, bloggaaja Kari Haakana järjesti Jaiku-päivityksiensä seuraajille huvitusta tänään ilmoittamalla suorasta lähetyksestä Nokia Sports Tracker-sovelluksessa. Syntymässä on mitä ilmeisimmin uusi viihdeformaatti, jonka olennaiset elementit ovat kännykässä toimiva urheilusuoritusten seurantasovellus ja suorituksen julkaisu nettiin suorassa lähetyksessä sekä eläytyvä yleisö ruutujensa ääressä. 

Yleisö kannusti hiihtäjää reaaliaikaisesti ja pohti formaatin kehittämistä ja teknistä toteutusta Jaikussa:

juvele: Onhan siellä Mäntyharjulla nyt järvellä jäätä. MIksi se ei hiihdä järven jäällä? Sehän on paras paikka hiihtää. Rikkoo vielä itsensä tuolla metsässä.

vesa: Siellä se mies painaa - reaaliaikaisena. Kyä tää intternet on ihmeellinen.

arttuextra: Mä haluun ja tommosen! Vaikkakin, eikös latitude toimis melkein samalla tavalla?

shuopio: Vielä sykevyö messiin niin voitaisi kommentoida kuntoa kans reaaliajassa ;)

juvele: @arttuextra Latitude (Google Latitude, TA huom.) ei tallenna sun sijaintiasi. Mikä on tietenkin hyvä tietoturvan takia.

suviko: @shuopio: Julkaistu jo Polarin HRM-vyön kans jutteleva E-sarjalainen, mut ei ole viel vissiinni kaupoissa. Mietiskelen oisko se seuraava luuri, et oisko sen väärti verrattuna tavan sykemittariin, jollanen on jo.

juvele: Lähti vielä toiselle kierrokselle!

meppi: Mutta mitä nyt tapahtui.... pysähtyi... tarvitaanko ambulanssia?

Merten: Joko juomatauko tai havuja, perkele.

Kartallahiihtoa on tiemmä luvassa lisää tiistaina puoliltapäivin.Ylläolevat repliikit ovat poimintoja keskustelusta, joka jatkuu tätä kirjoittaessa.

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.