Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Rintamäkeläiset kadoksissa - auttakaa!

Monen hartaan pyynnön jälkeen lupasin lisää Rintamäkeläisiä Elävään arkistoon. Toiveena oli ojan kaivuuta ja Helmin työskentelyä baarissa.

Meitä on jopa moitittu yleisötoiveiden täyttämisjärjestyksestä. Eräskin Rintamäkeläisten ystävä ihmetteli, miksi Elävään arkistoon julkaistaan niin paljon rikostarinoita. Taisin silloin vastatakin, että Rikostarinat ovat erittäin suosittuja, mutta toinen syy on myös niiden helppotekoisuus. Jaksot voidaan julkaista kokonaisuudessaan ja niihin on usein tarjolla artikkeliteksti. Nyt Rikostarinat on kuitenkin kokonaisuudessaan julkaistu Elävään arkistoon. 

Mutta palataan takaisin Rintamäkeläisiin. Nyt siis lupasin lisää Rintamäkeläisiä, mutta ongelmaksi muodostuikin se, että en millään haulla löydä YLEn tv-arkistosta kyseisiä jaksoja. Osia on sen verran paljon, että niiden läpikäyminen on kertakaikkiaan mahdotonta.

Käännyn siis teidän puoleenne Rintamäkeläisten ystävät. Missä jaksossa kaivettiin ojaa ja missä jaksossa Helmi työskenteli baarissa? Heti kun kyseiset jaksot löytyvät, niin lupaamme julkaista ne Elävään arkistoon

Rintamäkeläiset

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Lisää vaan pätkiä Rintamäkeläisistä..Vaikka Metsoloiden kustannuksella, ne sentään saa Dvd:llä, Rintsuja ei.. Ja ainut paikka nähdä rintamäkeläisiä on ylen elävä arkisto.. Kiitos jo etukäteen :)

Lähettänyt käyttäjä

kyllä kysessä on niin rautainen sarja, jolla on todistettavasti paljon faneja, että jonkun ojankaivuuepisodin metsästäminen on aika hölmöä. itse olen katsonut kaikki elävän arkiston jaksot useita kertoja, ja mikä tahansa uusi jakso olisi tervetullut.

Lähettänyt käyttäjä

Itse toivoisin, että rintamäkeläiset tulisivat dvd:lle tai televisiosta. Itse en ole nähnyt kuin elävän arkiston pätkät ja olisi hienoa nähdä sarja kokonaan.

Lähettänyt käyttäjä

Tosiaan nyt on saatukin arkistoon jakso(kiitos!) jossa Helmin työskentelyä baarissa näytetään. Samassa jaksossahan sitten Eeva on kylässä ja kertoo huoliaan isälleen Veikolle. Rivitalo -aiheestahan olikin arkistossa jo yksi pätkä, missä Helmi esittelee Rintamäkeläisille uutta kotia ja "ristalliruunua". Tässä jaksossahan on Rintamäkeläisten vierailu päivä sotkeentunut ja he "pöllähtävät" paikalle kesken Helmin hiusten pesun.

Ojaa kaivamassa Rintamäessä ovat Antti, Veikko ja Markkula. Kaivuun jälkeen Leena laittaa suolasta palaa ja saunakin lämmitetään. Antti isäntänä tarjoilee tietysti taas miestä väkevämpää talkoomiehille. Harmikseni en muista kyseisen jakson nimeä!

Erittäin mukava jakso on kyllä Antin ja Leenan hääpäivä.

Jännitän ja odotan dvd:tä!

Lähettänyt käyttäjä

Toivon myös koko sarjan esittämistä tv:sta, ja dvd-julkaisu on tietysti toivelistalla. Loistava sarja ja hyvät näyttelijät!

Lähettänyt käyttäjä

Myös täällä odotellaan (edelleen ;=) Rintamäkeläisten dvd:tä. Kyllä ko. sarja sen ansaitsee. Ett, ei muuta kun "hopi hopi YLE" ;=)

Lähettänyt käyttäjä

DVD:tä odotellessa. Isovanhempani pyysivät apuani josko heille löytäisin kyseisen sarjan mutta eipä voi auttaa. Itseäkin kiinnostaisi kyseinen sarja katsoa. Siispä vanhat uusintoina tai dvd:lle kun ei nykyinen viihde oikein jaksa innostaa.

Lähettänyt käyttäjä

Vuonna 1996 uusintana.
29.02. Matkamuistoja Leningradista
07.03. Antti takaa Markkulan moottorisaha vekselin
14.03. Leenan ja Antin hääpäivä
21.03 Honkosen Helmi on päässyt lomille

Lähettänyt käyttäjä

Tarkemmin sanottuna huomenna 20.3. Kyllä on Rintsikoiden dvd:tä jo vuosia ootettukin! Melkein sanoisin kuin vuoristoneuvos Tuura: "Voi tätä onnen päivää...!"
Tosin vain kuusi osaa, mutta lisää tälle sikspäkille toivotaan.

Lähettänyt käyttäjä

Rintamäkeläiset rivitalossa -artikkelissa Helmi on jo töissä baarissa. Terveisin Elävän arkiston Paavo

Lähettänyt käyttäjä

Helmi on töissä baarissa ihan niissä viimeisissä jaksoissa kun he asuvat jo kaupungissa, olisko vuotta 1977-78. Samassa jaksossa mennään kahville Honkosten rivitaloasuntoon. Kyseinen jakso alkaa sieltä baarista.

Sitten on sellainen jakso jossa on Antin ja Leenan hääpäivä. Leena lähettää Antin kauppaan ja leipoo sillä välin kakun. Honkoset tulevat illalla kahville. Tämä on hauska jakso, varmaan noita samoja vuosia tämäkin 1976-1978?

Honkosten uusi astiakaappi -jakson voisi myös laittaa, sen esityspäivä pitäisi olla 1.11.1974

Lähettänyt käyttäjä

Pitempiä pätkiä(15-20min) Rintamäkeläisistä tyyliin noin Leningrad jaksot, aivan huippu sarja.. Jonka olen löytänyt vasta Ylen elävän arkiston kautta, kiitos siitä :).. Onko tulossa mahdollisia DVD-julkaisuja sarjasta?..

Lähettänyt käyttäjä

Papinvaali -jakso on sarjan loppupäässä ihan viimeisiä jaksoja, tosi pitkä jakso 45minuuttia ja aika pitkäveteinen. Siinä ei minusta kyllä ole ojankaivamista, taitaa olla tosiaan vaan puhetta. Mutta aiemmin muistelen että on jakso jossa kaivetaan ulkona ojaa tai tehdään jotain maatöitä ja sen päätteeks lämmitetään ulkosauna.

Lähettänyt käyttäjä

OLEN JO VUOSIA ODOTELLUT RINTAMÄKELÄISTEN DVD BOKSIN JULKAISUA ! SE ON ENSILUOKKAISTA (KÄSIKIRJOITUS,TOTEUTUS ,NÄYTTELIJÄSUORITUKSET) TELEVISIOTEATTERIA !!!!!!!!!!!!

 • Toivedraamoja vallasta ja politiikasta Areenassa

  Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti Areenassa

  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden innoittamina valikoimme yleisön toiveista Suomen poliittiseen historiaan liittyviä ohjelmia. Valikoimasta tuli kattava ja mielenkiintoisesti valtaa ja sen pitäjiä kuvaava kokoelma draamaa 1990–2010-luvuilta. Satavuotiaan Suomen poliittisista käänteistä syntyi Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti.

 • Uusi player Areenan tv-lähetyksissä

  Uusi player simulcasteissa

  Otimme tänään käyttöön uuden playerin Areenan suorissa tv-lähetyksissä. Muutos koskee tällä hetkellä Areenan selainpalvelua eli se ei ole vielä käytössä Areena-mobiilisovelluksissa tai äly-tv-laitteissa. Uusi player tuo mukanaan muutamia ominaisuuksia. Ensinnäkin käyttäjän on mahdollista valita käytettävän streamin laatu.

 • Areena Samsungin vuoden 2016 äly-tv-laitteissa – asenna uusi firmware

  Päivitä Samsung-televisiosi

  Jotkin Samsungin äly-tv-laitteiden mallit eivät ole kyenneet avaamaan Areena-sovellusta muutaman viime viikon aikana. Ongelmia on ollut vuoden 2016 aikana myyntiin tulleilla malleilla. Ongelmia ei ole ollut kaikissa malleissa, mutta ainakin mallit KU6455, S6525 ja KS9005 ovat oireilleet. Yhteistä ongelmatapauksille on ollut se, että ne ovat käyttäneet laiteohjelmiston (firmware) versiota 1154.