Hyppää pääsisältöön

Internetin tietovirrat -luento- ja keskustelutilaisuus YLE Areenassa to 24.9. klo 13:00

Mitä viestijän pitää tietää twittereistä ja qaikuista ja miten näihin internetin tietovirtoihin pääsee itse mukaan?

Yle.fi tarjoaa syksyllä 2009 avoimen online-luentojen sarjan digitaalisen ja verkottuneen viestintäkentän ilmiöistä ja tulevaisuudennäkymistä. Sarjan avaa verkkovoiman tutkija Kari A. Hintikka, joka kertoo internetin tietovirroista. Webinaari soveltuu kaikille viestinnän ammattilaisille ja alan opiskelijoille sekä kaikille sosiaalisen median mahdollisuuksista kiinnostuneille. Hintikan lisäksi kuulemme jyväskyläläisen Erkka Piiraisen kokemuksia Qik-mobiilisovelluksen käytöstä kansalaismedian kanavana.

Luento keskusteluineen lähetetään suorana lähetyksenä YLE Areenassa ja siitä tehdään lennossa muistiinpanoja ja käydään keskustelua ainakin Twitterissä ja Qaikussa - jos haluat verkostosi kanssa käydä keskustelua jollain muulla sosiaalisen median areenalla, laita linkki, niin levitämme sanaa.

Paikan päällä YLE Keski-Suomen tiloissa on tilaa muutamalle ulkopuoliselle kutsuvieraalle, ensi sijalla ovat jyväskyläläiset sidosryhmiemme edustajat (ilmoittautukaa tässä blogissa!), mutta paras oppimiskokemus on, jos osallistuu verkossa puheena olevien palvelujen kautta.

Tilaisuuden toteutus on oppimiskokemus meille itsellemmekin. Keväiset Mahdollistajastrategiatapaaminen ja Embracing the Music -seminaari toteutettiin Pasilasta käsin, nyt tutkitaan, miten bitti liikkuu, kun signaali syntyy alueella.

Tee siis itsellesi mikroblogialustalle tili ja lähde kokeilemaan liverapoilua.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Samaa ihmettelen kuin anonyymi. YLEn markkinointi ja viestintä on resurssoitu niin ylenpalttisesti, että luulisi jonkun tästä monikymmenpäisestä joukosta voivan laittaa etusivulle asiasta infoa.

Lähettänyt käyttäjä

Internetin tietovirrat -luento- ja keskustelutilaisuus YLE Areenassa to 24.9. klo 13:00 alkaen.

Haluaisin seurata tätä suoraa lähetystä. Olin merkinnyt sen kalenteriini aikaa sitten. Areena ei vain aukene.

Tänään aamupäivällä yle.fi -pääsivulla oli ilmoitus palveluhäiriöistä. Eikä silloin ainakaan Areena toiminut. Nyt samalla kohdalla lukee ilmoitus tästä suorasta lähetyksestä. Mutta vieläkään klo 14.15 Arenaan ei pääse. ??? Miksi enää ei kerrota häiriöistä? Saisi olla myös arvioitu poistumisaika.

Turhan usein on häiriöitä. Joku aika sitten nettiradiot olivat pitkään mykkiä ja etsin vikaa omalta koneelta. Olisi silloin saanut olla ilmoitus viasta Ylen sivustoilla - eli yhteistyökumppanilla TietoBroadcasting IT:llä oli ollut laite/järjestelmävikoja.

Lähettänyt käyttäjä

Ette ole, Yle Areena on maissa.

Kannattaa katsoa muita lähteitä livenä ja palata asiaan myöhemmin. Laitamme nauhoituksen saataville heti kun bitti kulkee välillä JKL - HKI.

Lähettänyt käyttäjä

Myös kuvavirtaa paikanpäältä ala Hessu Järvinen http://www.flickr.com/photos/hessuj/

Lähettänyt käyttäjä

Pekka puffi on jo Areenassa, http://areena.yle.fi/live ja lähempänä yhtä linkki tulee Areenan etusivulle

Liverapoilu

<a href="http://twitter.com/#search?q=%23ylety">Twitterissä #ylety - koodilla</A>

ja <a href="http://www.qaiku.com/channels/show/seminaarikannu/view/1dea8c290cccc62a8c211de8679338ab4cbd86bd86b/">Qaikussa seminaarikannussa tässä ketjussa</A>

Lähettänyt käyttäjä

Todella kiinnostavalta näyttää. Olen ehdottomasti striimin parissa huomenna, mistä puheen ollen, olisko suoraan lähetykseen jo linkkiä jossain saatavilla?

Lähettänyt käyttäjä

Täällähän tämä tallenne on tosiaan <a href="">nyt katsottavissa YLE Areenassa</A>. Pahoittelut vielä kerran tosi huonosta tuurista - YLE Areenassa oli hyvin hyvin huono päivä ja tilaisuutemme osui siihen.

 • Saimme kekseliään toiveen – nyt Kalapuikkokeitto on Areenassa

  Toteutamme jatkuvasti toiveita, mutta tahdomme niitä lisää!

  Saimme Instagramissa toiveen julkaista Kalapuikkokeitto-komediasarja Areenaan. Tuo toive osoitti tekijältään hienoa kekseliäisyyttä ja herätti meissä runsasta hilpeyttä. Kalapuikkokeitto on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa.

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Toivedraamoja vallasta ja politiikasta Areenassa

  Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti Areenassa

  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden innoittamina valikoimme yleisön toiveista Suomen poliittiseen historiaan liittyviä ohjelmia. Valikoimasta tuli kattava ja mielenkiintoisesti valtaa ja sen pitäjiä kuvaava kokoelma draamaa 1990–2010-luvuilta. Satavuotiaan Suomen poliittisista käänteistä syntyi Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti.