Eläinten päivä

Yhden päivän ajalle keskittyvät tapahtumat lähtevät enteellisesti vyörymään, kun yläasteen viimeisellä luokalla oleva Pave ja hänen adjutanttinsa Tumppi ja Löde rahastavat pienempiään koulumatkalla.

Tietolaatikko

Matti Nieminen (Pave). Jussi Arhinmäki (Löde). Joonas Saartamo (Tumppi). Iiro Ristola (Antero). Pauli Poranen (Paven
isä). Helka-Maria Kinnunen (Anteron äiti). Milka Ahlroth
(Luokanopettaja). Kari Sorvali (Rehtori). Eija Nousiainen (Biologian opettaja). Sampsa Vuorio (Liikunnan opettaja). Riko Eklundh (Heimo). Matti Laustela (Pentti). Irma Junnilainen (Tiinan äiti). Sonja Nurmi (Tiina). Anu Penttinen & Pertti Mäkelä & Anna Tanner & Arja Aholammi-Pylkkänen & Marika Heinonen & Ritva Harvio & Maarit Pirkkalainen & Risto Kivinen (Opettajat). Veikko Päiviö (Mies kaupan edustalla). Liisa Pennanen & Keijo Pennanen (Pariskunta). Kare Kärkkäinen & Jukka Laitinen (Mafiosot). Jukka Eskelinen & Tim Åkesson (Mopot). Elina Juselius & Mari Rautio & Annina Brandt & Ville-Veikko
Parkkima & Sherif El Tokhy & Tino Roth & Suvi Valkeiskangas & Jukka
Lintinen & Sari Salomaa & Sari Hurme & Netta Kuikka & Eeva Järvinen & Ari Härkönen & Sauli Herttuainen & Aki Härkönen & Jan Niinivaara & Sofia Solanakis & Patrick Marjala & Santtu Ranta (Oppilaita).

Uhriksi joutuu tokaluokkalainen Antero. Poikien julma käsittely johtaa siihen, että Antero kakkaa peloissaan housuunsa ja joutuu päivän mittaan luokassa pilan kohteeksi.

Päivän edetessä Paven porukan törmäyskurssi pahenee koulun sisällä. Kiusauksen kohteeksi joutuvat muutkin oppilaat. Paven kiusaamisen taustalla on surkeat olosuhteet kotona. Paven isä on sotkeutunut epämääräisiin bisneksiin Virossa. Pave kuitenkin ihailee karskia isäänsä.

Tilanne riistäytyy käsistä, kun Pave vihapäissään taklaa jääkiekkoa pelaavan pojan. Pave pakenee tapahtumapaikalta Tumpin ja Löden kanssa. Pojat päättävät murtautua koululle. Tumpin ja Löden toilailu käynnistää murtohälytyksen.

Pojat pakenevat Paven isän luokse. Poikien saapuessa paikalle, ovi korjaamolle on auki. Sisällä Pavea odottaa karmea yllätys.

Teksti: Seija Aunila