Hyppää pääsisältöön

Twitter, aikuisten mese

Järjestin kollegoiden kanssa tänään käytännön sosiaalisen median harjoittelutilaisuuden YLEllä Pasilassa. Pänttäsimme päähän Twitterin lyhyen kieliopin, teimme tilapäivityksiä post-it-lapuilla (opiksi: ensi kerralla mukaan eri värisiä), tunnustelimme Facebookia ja kokeilimme Qikiä ja YouTubea.

HR-päälliköltämme Sari Veikkolaiselta ei irronnut yksiselitteistä vastausta siihen kysymykseen, kuinka monta tuntia viikossa sopii visertää: riippuu työstä ja tilanteesta.

Koulutuksen alla tein pikakyselyn omassa Twitter-verkostossani siitä, miten kaverit aloittaisivat Twitteristä kertomisen ja miten he sitä kuvailisivat. Tällaisia vastauksia sain:

 • se on reaaliaikaisin kanava globaaleihin uutisiin ja huhuihin (Santtu Toivonen)
 • Twitter on aikuisten mese (MS Messenger), jota käytetään myös ajankohtaisista asioista tiedottamiseen (Ari Hakkarainen)
 • Se on niinku intter netska ja webi ja sit niinku lähetetää vaa sillai viestei... kyl sä tiedät (Ximmo)
 • twitter on kuin huuto ikkunasta maailmaan, hetkeen kun on tarve sanoa jotain ja haluaa jakaa sen (Ulla Simonen)
 • Twitter on työnantajan pahin vihollinen ja työntekijän paras kahvitaukojen pidentäjä. Kansantalouden turmio ja vapauden puolustaja! (Kim Viljanen)
 • Twitterissä voi seurata ihmisiä ja yhteisöjä joista on itse kiinnostunut. Twitterin voi laittaa kiinni kun ei ole aikaa (suvi)

 Tutkija Harto Pönkä Oulusta muuten kyseli samansuuntaisia pari viikkoa sitten ja bloggasi aiheesta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

... joo ja totaalisesti turhautuneiden ihmisten paikka missä voi huutaa minä, minä ja minä ilman mitään varsinaista sanomaa. Sitäpaitsi väitetty sananvapaus hukkuu mölinään, kas kun puhumisoikeuden lisäksi kuuluu siihen myös kuulemisoikeus.

 • Saimme kekseliään toiveen – nyt Kalapuikkokeitto on Areenassa

  Toteutamme jatkuvasti toiveita, mutta tahdomme niitä lisää!

  Saimme Instagramissa toiveen julkaista Kalapuikkokeitto-komediasarja Areenaan. Tuo toive osoitti tekijältään hienoa kekseliäisyyttä ja herätti meissä runsasta hilpeyttä. Kalapuikkokeitto on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa.

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Toivedraamoja vallasta ja politiikasta Areenassa

  Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti Areenassa

  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden innoittamina valikoimme yleisön toiveista Suomen poliittiseen historiaan liittyviä ohjelmia. Valikoimasta tuli kattava ja mielenkiintoisesti valtaa ja sen pitäjiä kuvaava kokoelma draamaa 1990–2010-luvuilta. Satavuotiaan Suomen poliittisista käänteistä syntyi Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti.