Hyppää pääsisältöön

Twitter, aikuisten mese

Järjestin kollegoiden kanssa tänään käytännön sosiaalisen median harjoittelutilaisuuden YLEllä Pasilassa. Pänttäsimme päähän Twitterin lyhyen kieliopin, teimme tilapäivityksiä post-it-lapuilla (opiksi: ensi kerralla mukaan eri värisiä), tunnustelimme Facebookia ja kokeilimme Qikiä ja YouTubea.

HR-päälliköltämme Sari Veikkolaiselta ei irronnut yksiselitteistä vastausta siihen kysymykseen, kuinka monta tuntia viikossa sopii visertää: riippuu työstä ja tilanteesta.

Koulutuksen alla tein pikakyselyn omassa Twitter-verkostossani siitä, miten kaverit aloittaisivat Twitteristä kertomisen ja miten he sitä kuvailisivat. Tällaisia vastauksia sain:

 • se on reaaliaikaisin kanava globaaleihin uutisiin ja huhuihin (Santtu Toivonen)
 • Twitter on aikuisten mese (MS Messenger), jota käytetään myös ajankohtaisista asioista tiedottamiseen (Ari Hakkarainen)
 • Se on niinku intter netska ja webi ja sit niinku lähetetää vaa sillai viestei... kyl sä tiedät (Ximmo)
 • twitter on kuin huuto ikkunasta maailmaan, hetkeen kun on tarve sanoa jotain ja haluaa jakaa sen (Ulla Simonen)
 • Twitter on työnantajan pahin vihollinen ja työntekijän paras kahvitaukojen pidentäjä. Kansantalouden turmio ja vapauden puolustaja! (Kim Viljanen)
 • Twitterissä voi seurata ihmisiä ja yhteisöjä joista on itse kiinnostunut. Twitterin voi laittaa kiinni kun ei ole aikaa (suvi)

 Tutkija Harto Pönkä Oulusta muuten kyseli samansuuntaisia pari viikkoa sitten ja bloggasi aiheesta.

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.