Hyppää pääsisältöön

YLE tuo musiikkiohjelmia ladattavaksi netistä

YLE alkaa julkaista musiikkia sisältäviä radio-ohjelmia ladattavaksi podcasteina netistä. Kyseessä on viisi ohjelmaa sisältävä kokeilu, josta on sovittu yhteistyössä tekijänoikeuksia valvovien järjestöjen kuten Gramex ry:n ja Teosto ry:n kanssa. Uusia, musiikkia sisältäviä podcasteja julkaistaan ensi maanantaista 16.11. alkaen osoitteessa yle.fi/radio. Ohjelmia löytyy tuolloin myös iTunesista.

Näin asiasta tänään julkaistussa tiedotteessa:

”Musiikkia sisältävistä podcasteista on maailmalta jonkin verran kokemuksia ja ne ovat hyviä. Verkkopohjaiset musiikkipalvelut kehittyvät vauhdilla ja YLEn tavoite on tulevaisuudessa käyttää kaikkia merkittäviä tapoja jaella suosittuja musiikkiohjelmiaan", ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén kertoo.

Tekijänoikeusjärjestö Gramex haluaa olla palveleva linkki musiikin käyttäjien ja musiikkialan välillä myös uusien käyttötekniikoiden osalta.

”Hankimme edustamiltamme oikeudenhaltijoilta erillisvaltuutuksen, jonka avulla saatoimme lisensoida tämän uraa uurtavan kokeilun. Toivomme, että ajan mittaan tästä muodostuu toimiva tulolähde muusikoille ja tuottajille," Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila kertoo.

Podcastina tulevat uudet, musiikkia sisältävät radio-ohjelmat ovat:

YLE Radio Suomen Sadan vuoden syke on musiikin suursarja populaarimusiikin historiasta. YLE Radio Suomen Nousevan auringon talo on Jake Nymanin toimittama ohjelma, jossa esillä ovat lähes kaikki musiikkigenret ja tyylilajit. YleX:n netissä ja YLE Puheessa versioituna kuultu Pop-Talk avaa näkymiä musiikkialan kulisseihin, bisnekseen ja ilmiöihin. YleX Teho -podcast esittelee X-ryhmän valitsemia uutuuskappaleita. YLE Radio Vegan Silvermaskinen harppaa rockmusiikin syntyjuurille, jolloin uusia rajoja haettiin.

YLEn puheohjelmia on voinut ladata netistä äänitiedostoina aiemminkin. Perinteisen kanavalähtöisen radionkuuntelun rinnalla kuulijat voivat valita itse kuunteluaikansa ja -paikkansa. Radiosisältöjä voi tilata, ladata ja tallentaa omalle tietokoneelle ja siirtää esimerkiksi mp3-soittimeen tai iPodiin kuunneltavaksi.

Osoitteessa yle.fi/radio voi kuunnella, ladata ja tilata radiosisältöjä kuten juttuja, juttusarjoja sekä yksittäisiä ohjelmia. Sivuilta löytyvät myös ohjeet siihen, millä eri tavoin kuuntelu on mahdollista. Sivuilla on kuunneltavana YLEn radiokanavat, myös YLE Radio Suomen maakuntaradiot. YLEn radiokanavien puhesisällöt, jotka ovat podcasteina löytyvät myös osoitteesta yle.fi/areena.

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.