Hyppää pääsisältöön

Taskulive - kun suora videolähetys on jo liian helppoa

kuvakaappaus FacebookistaViime viikolla sattui omituisin juttu tähänastisella mobiilistreaming-urallani. Olin viime aikoina kokeillut, miten helppoa nettitelevisiolähetyksen käynnistäminen voi olla, ja laittanut ruotsalaisen Bambuser.comin kännykässäni sellaiseen moodiin, että lähetys käynnistyy siinä siunaamalla kun sovellus avataan puhelimen valikosta.

Samaan aikaan halusin testailla tosiaikawebin käytännön mahdollisuuksia sillä, että olin kytkenyt Bambuserin verkostoasetuksista hälytykset päälle Twitteriin ja Facebook-uutisvirtaani. Tämä takasi sen, että kun puhelin sitten taskunpohjalla alkoi lähettää ohjelmaa Tuijan työpäivästä YLEn uusissa palveluissa, lähetyksellä oli heti myös ilakoivaa yleisöä.

“Nyt näytetään jo taskujen sisältökin”, virnuili yksi.

“YLEn mahdollistajastrategian mukainen toimintamalli, joka mahdollistaa toimistokyttäämisen sairaslomallakin”, tulkitsi toinen.