Hyppää pääsisältöön

Taskulive - kun suora videolähetys on jo liian helppoa

kuvakaappaus FacebookistaViime viikolla sattui omituisin juttu tähänastisella mobiilistreaming-urallani. Olin viime aikoina kokeillut, miten helppoa nettitelevisiolähetyksen käynnistäminen voi olla, ja laittanut ruotsalaisen Bambuser.comin kännykässäni sellaiseen moodiin, että lähetys käynnistyy siinä siunaamalla kun sovellus avataan puhelimen valikosta.

Samaan aikaan halusin testailla tosiaikawebin käytännön mahdollisuuksia sillä, että olin kytkenyt Bambuserin verkostoasetuksista hälytykset päälle Twitteriin ja Facebook-uutisvirtaani. Tämä takasi sen, että kun puhelin sitten taskunpohjalla alkoi lähettää ohjelmaa Tuijan työpäivästä YLEn uusissa palveluissa, lähetyksellä oli heti myös ilakoivaa yleisöä.

“Nyt näytetään jo taskujen sisältökin”, virnuili yksi.

“YLEn mahdollistajastrategian mukainen toimintamalli, joka mahdollistaa toimistokyttäämisen sairaslomallakin”, tulkitsi toinen.

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.