Kadonneet: Pekka Tuukkanen

Kesäyönä korpitiellä vaeltaa yksinäinen mies, 41-vuotias Pekka Tuukkanen. Hän on matkalla illanvietosta kotiin, Perhoon. Sinne hän ei koskaan saavu. Hän katoaa matkan aikana.

Heinäkuinen maisema pohjanmaalla vuonna 2004. Ei ole enää yö, ei vielä aamukaan. Korpitiellä vaeltaa yksinäinen mies. 41-vuotias Pekka Tuukkanen on matkalla kotiin, Perhoon. Sinne hän ei koskaan saavu. Hän katoaa matkan aikana.

Pekka Tuukkanen kuului niin sanottuihin maan hiljaisiin. Hän oli harmiton yksineläjä, jolla ei pitänyt olla vihamiehiä. Hän kuului niihin, joita Immi Hellenin kuuluisan lastenlaulun enkelin tuli suojata.

Viimeinen varma havainto Tuukkasesta tehtiin puoli kuuden aikaan aamulla, jolloin tuttu perholainen kuorma-autoilija ohitti hänet soratiellä.

Kun juttu viimein siirtyi KRP:lle siihen yhdistettiin Perhosta pian katoamisen jälkeen löydetty harmaan Honda Accord-merkkinen poltettu ja hajotettu henkilöauto. Se oli ilmoitettu Pietarsaaresta luvatta käyttöön otetuksi.

Huhumylly Tuukkasen kohtalon ympärillä on nostanut esiin tarinoita, joista kaikkie eivät ole tuulesta temmattuja. Rikoskomisario Mikko Uusimäki onkin varma, että Tuukkasen kohtalo vielä selviää.

Teksti: YLE Asiaohjelmat

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä kaikki on mahdo... (ei varmistettu)

Löysin Keskisuomalaisen artikkelin tähän Pekka Tuukkasen juttuun liittyen. Tapauksesta valmistellaan elokuvaa. Artikkelin mukaan kuolleeksi julistaminen vaatisi, että katoamisesta on kulunut 10 vuotta. Silti Raisa Räisänen pystyttiin julistamaan kuolleeksi, kun katoamisesta oli kulunut vasta 8 vuotta? Onko käytäntö muuttunut, vai tukiko Raisan katoaminen enemmän kuolemista? Eri käytäntöä on hankala uskoa ainakaan Suomen kokoisessa maassa.

Samasta artikkelista luin, että jotkut pelkäävät paljastusten kautta paljastajia odottaisi sama kohtalo kuin Pekka Tuukkasta. Tulee mieleen Onni Happosen tapaus. Ilmeisesti Pekka on surmattu ja tapahtuneella on ulkopuolisia silminnäkijöitä. Surman suorittaneet ovat kaiketi huomanneet silminnäkijät ja uhanneet tekevänsä samoin myös surman nähneille ihmisille.

Lähettänyt käyttäjä 1 (ei varmistettu)

Asperger-henkilönä minulle tuli mieleen, että olisikohan Pekallakin ollut se.