Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Pekka Tuukkanen

Kesäyönä korpitiellä vaeltaa yksinäinen mies, 41-vuotias Pekka Tuukkanen. Hän on matkalla illanvietosta kotiin, Perhoon. Sinne hän ei koskaan saavu. Hän katoaa matkan aikana.

Heinäkuinen maisema pohjanmaalla vuonna 2004. Ei ole enää yö, ei vielä aamukaan. Korpitiellä vaeltaa yksinäinen mies. 41-vuotias Pekka Tuukkanen on matkalla kotiin, Perhoon. Sinne hän ei koskaan saavu. Hän katoaa matkan aikana.

Pekka Tuukkanen kuului niin sanottuihin maan hiljaisiin. Hän oli harmiton yksineläjä, jolla ei pitänyt olla vihamiehiä. Hän kuului niihin, joita Immi Hellenin kuuluisan lastenlaulun enkelin tuli suojata.

Viimeinen varma havainto Tuukkasesta tehtiin puoli kuuden aikaan aamulla, jolloin tuttu perholainen kuorma-autoilija ohitti hänet soratiellä.

Kun juttu viimein siirtyi KRP:lle siihen yhdistettiin Perhosta pian katoamisen jälkeen löydetty harmaan Honda Accord-merkkinen poltettu ja hajotettu henkilöauto. Se oli ilmoitettu Pietarsaaresta luvatta käyttöön otetuksi.

Huhumylly Tuukkasen kohtalon ympärillä on nostanut esiin tarinoita, joista kaikkie eivät ole tuulesta temmattuja. Rikoskomisario Mikko Uusimäki onkin varma, että Tuukkasen kohtalo vielä selviää.

Teksti: YLE Asiaohjelmat

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Löysin Keskisuomalaisen artikkelin tähän Pekka Tuukkasen juttuun liittyen. Tapauksesta valmistellaan elokuvaa. Artikkelin mukaan kuolleeksi julistaminen vaatisi, että katoamisesta on kulunut 10 vuotta. Silti Raisa Räisänen pystyttiin julistamaan kuolleeksi, kun katoamisesta oli kulunut vasta 8 vuotta? Onko käytäntö muuttunut, vai tukiko Raisan katoaminen enemmän kuolemista? Eri käytäntöä on hankala uskoa ainakaan Suomen kokoisessa maassa.

Samasta artikkelista luin, että jotkut pelkäävät paljastusten kautta paljastajia odottaisi sama kohtalo kuin Pekka Tuukkasta. Tulee mieleen Onni Happosen tapaus. Ilmeisesti Pekka on surmattu ja tapahtuneella on ulkopuolisia silminnäkijöitä. Surman suorittaneet ovat kaiketi huomanneet silminnäkijät ja uhanneet tekevänsä samoin myös surman nähneille ihmisille.

Lähettänyt käyttäjä

Asperger-henkilönä minulle tuli mieleen, että olisikohan Pekallakin ollut se.

 • Elämän värit viehättävät jäämään Lappiin

  Lappi kiehtoo aina hulluuteen asti

  Radiodokumentti Lapinhullu vuodelta 1960 tarkastelee Lappia asuinpaikkana. Ohjelmassa tutustutaan ihmisiin, jotka ovat eläneet koko ikänsä tai vain osan siitä Lapissa. Ääneen pääsevät myös he, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen tulleet Suomen Lappiin kokemaan jotain, mitä oma kotimaa ei tarjoa.

 • Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

  Uppoamisen aiheutti keulavisiirin irtoaminen.

  Autolautta Estonia upposi syyskuun 28. päivä vuonna 1994 matkallaan Tallinnasta Tukholmaan. Estonialta lähetettiin noin klo 1.22 ensimmäinen hätäkutsu. Heti hätäsanoman jälkeen Turun meripelastuskeskus aloitti pelastusoperaation. Aluksi oli tarkoitus pelastaa ihmisiä laivasta, mutta laiva upposi alle puolessa tunnissa hätäkutsun jälkeen. Aluksen 989 matkustajasta ja miehistöstä menehtyi 852. Heistä suurin osa oli Ruotsin ja Viron kansalaisia.

 • Tšernobylin lapset joutuivat kärsimään aikuisten huolimattomuudesta

  Neljä nuorta tšernobyliläistä haastattelussa vuonna 1990.

  Vuonna 1990 nuortenohjelma Kasmasiinissa tavattiin ukrainalaisia teinejä, jotka olivat kotoisin Tšernobylin alueelta. He olivat joutuneet elämään epävarmuuden ja epätietoisuuden alla neljän vuoden ajan. Tšernobylissä tapahtui historian tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus 1986.

Elävä arkisto


Elävän arkiston nettiradio

Elävän arkiston nettiradio tuo takaisin menneiden vuosikymmenten kansanviihdyttäjät ja kulttuurivaikuttajat, urheilijoiden kiihkeät kamppailut ja poliittiset käännekohdat Suomessa ja ulkomailla.

Uusimmat julkaisut

 • Elämän värit viehättävät jäämään Lappiin

  Lappi kiehtoo aina hulluuteen asti

  Radiodokumentti Lapinhullu vuodelta 1960 tarkastelee Lappia asuinpaikkana. Ohjelmassa tutustutaan ihmisiin, jotka ovat eläneet koko ikänsä tai vain osan siitä Lapissa. Ääneen pääsevät myös he, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen tulleet Suomen Lappiin kokemaan jotain, mitä oma kotimaa ei tarjoa.

 • Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

  Uppoamisen aiheutti keulavisiirin irtoaminen.

  Autolautta Estonia upposi syyskuun 28. päivä vuonna 1994 matkallaan Tallinnasta Tukholmaan. Estonialta lähetettiin noin klo 1.22 ensimmäinen hätäkutsu. Heti hätäsanoman jälkeen Turun meripelastuskeskus aloitti pelastusoperaation. Aluksi oli tarkoitus pelastaa ihmisiä laivasta, mutta laiva upposi alle puolessa tunnissa hätäkutsun jälkeen. Aluksen 989 matkustajasta ja miehistöstä menehtyi 852. Heistä suurin osa oli Ruotsin ja Viron kansalaisia.

 • Tšernobylin lapset joutuivat kärsimään aikuisten huolimattomuudesta

  Neljä nuorta tšernobyliläistä haastattelussa vuonna 1990.

  Vuonna 1990 nuortenohjelma Kasmasiinissa tavattiin ukrainalaisia teinejä, jotka olivat kotoisin Tšernobylin alueelta. He olivat joutuneet elämään epävarmuuden ja epätietoisuuden alla neljän vuoden ajan. Tšernobylissä tapahtui historian tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus 1986.

Viikon suosituimmat Elävässä arkistossa

Lue lisää:

"Että pahat paraneisi" – loitsujen jäljillä

Vielä vuosisata sitten uskottiin, että loitsujen sanoilla on voima parantaa ja tuhota, nostattaa henkiä ja karkottaa paholaisia. Jokaisessa suomalaisessa pitäjässä oli parantaja, joka taisi muun muassa ”verensulkusanat” verenvuodon pysäyttämiseksi.

Lue lisää:

Surnu-Pekka elää erakkona Lapin erämaassa

Surnu-Pekka asuttaa yksin pientä hirsikämppäänsä Vätsärin erämaassa Ylä-Lapissa. Eloa Suomen syrjäisimmässä kolkassa ei juuri modernin maailman meno hetkauta.