Hyppää pääsisältöön

Artulle Facebook ja Twitter ovat reaaliaikaisia joukkoviestintävälineitä

Kahdeksan prosenttia suomalaisista seuraa jotain yhteisöpalvelua yleensä reaaliaikaisesti tai useasti päivässä. 16-24-vuotiaista näin tekee joka neljäs. (Tilastokeskus, Tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimus 2010). Millaista on elämä omien sosiaalisten verkostojen suodattaman reaaliaikaisen tiedon äärellä?

Yle.fi -toimituksen kehitystuottaja Arttu Silvast oli Radio Suomen Taustapeili -ohjelman vieraana kertomassa sosiaalisen median käytöstä. Lähetyksessä kurkistetaan Artun Facebook-sivun uutisvirtaan ja tehdään eroa Facebookin ja Twitterin väilllä.

Facebook on läntisessä maailmassa laajalle levinnyt verkkoyhteisöpalvelu, johon oli liittynyt heinäkuuhun mennessä puoli miljardia käyttäjää. Tänä syksynä se julkisti aikeensa yhdistää sähköpostilaatikkoonsa mobiilikäyttäjiensä kaikki viestintämuodot - sähköpostin, tekstiviestit ja pikaviestit, jolloin käyttäjällä olisi yksi sosiaalinen yhteyspalvelu.

Twitter on rajusti suosiotaan kasvattanut pikaviestipalvelu, jonka ovat ottaneet osaksi viestintästrategiaansa niin edelläkävijäyksilöt kuin -organisaatiot. Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan 8% USA:n netin käyttäjistä käyttää Twitteriä. Palvelun käyttö on muita väestöryhmiä korostuneempaa urbaaneissa nuorissa aikuisissa, erityisesti afroamerikkalaisten ja latinojen keskuudessa, kertoo Pew-tutkimusyhtiön tuore tutkimus.

 • Saimme kekseliään toiveen – nyt Kalapuikkokeitto on Areenassa

  Toteutamme jatkuvasti toiveita, mutta tahdomme niitä lisää!

  Saimme Instagramissa toiveen julkaista Kalapuikkokeitto-komediasarja Areenaan. Tuo toive osoitti tekijältään hienoa kekseliäisyyttä ja herätti meissä runsasta hilpeyttä. Kalapuikkokeitto on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa.

 • Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

  Kelaa tv-lähetystä taaksepäin

  Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia. Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan.

 • Toivedraamoja vallasta ja politiikasta Areenassa

  Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti Areenassa

  Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden innoittamina valikoimme yleisön toiveista Suomen poliittiseen historiaan liittyviä ohjelmia. Valikoimasta tuli kattava ja mielenkiintoisesti valtaa ja sen pitäjiä kuvaava kokoelma draamaa 1990–2010-luvuilta. Satavuotiaan Suomen poliittisista käänteistä syntyi Toivotut: Vallan kulisseissa -paketti.