Hyppää pääsisältöön

Japani - hitaasti ja nopeasti

Ylen internet palvelee monipuolisesti Japanin katastrofin uutisoimisessa Yle Uutisten Japanin Tsunami-teemasivustolla, esimerkiksi tarjoamalla NHK:n suoraa lähetystä Yle Areenassa, kuvagallerian ja uutispalvelua hetki hetkeltä liveblogissa

Yle.fi:n palvelupäällikkö Tanja Iikkanen pohtii meneillään olevan katastrofin uutistarjontaa kansalaisena ja uutiskuluttajana omassa blogissaan.

"Tällaisen käsittämättömän tapahtuman äärellä kaipaan sekä nopeata että luotettavaa uutisvälitystä virallisilta tahoilta ja sen rinnalla ihmisten omia kokemuksia, näkemyksiä ja linkkisuosituksia, joita löydän erityisesti Twitteristä. Minulle perinteinen tiedonvälitys ei ole millään tavalla menettänyt merkitystään, mutta kaipaan sen rinnalle Twitterin kaltaista palvelua, josta saan monipuolisempaa tietoa eri näkökulmista nopeasti ja vaivattomasti juuri silloin kuin itse haluan", hän kirjoittaa.

Miten sinä seuraat Japanin tapahtumien käänteitä verkossa?

*muok* Ylen tiedote uutistoiminnan laajentamisesta

 • Yle Areenan klippejä voi nyt upottaa verkkosivuille

  Upota Areena-sisältöä omille sivuillesi

  Areenan klippejä voi nyt upottaa

  Areenan klippisisältöä voi nyt upottaa mille tahansa verkkosivulle, esimerkiksi omaan blogiin. Tällä hetkellä upotusominaisuus koskee Areenassa julkaistuja lyhyitä klippejä. Klippeinä julkaistaan esimerkiksi uutisjuttuja ja kohtauksia ohjelmista. Klipin upottaminen omalle sivulle onnistuu kopioimalla klipin upotuskoodi.

 • Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus

  Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

  23.5. live-twiitataan yhdessä #kotikatulive

  Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.