Hyppää pääsisältöön

Yle.fi:n hurja veivi

Euroviisut ja jääkiekon MM-kisat näkyivät selvinä piikkeinä Ylen web-palveluissa viime viikolla. Kaikkiaan Yle.fi:n eri palveluissa käytiin viime viikolla 2,2 miljoonan eri selaimen voimin. Kyseessä on kaikkien aikojen ennätys.

Erityisen vilkkaasti kävijöitä virtasi Areenaan, jossa sekä lauantaina että sunnuntaina käynnistettiin yli miljoona videoklippiä tai -streamia.

Jännittävä ilmiö oli myös selostaja Antero Mertarannan ilmaveivi-hehkutus, joka pomppasi vuorokaudessa koko tämän vuoden katsotuimmaksi on-demand-klipiksi. Merkittävä tekijä tässä suosiossa ovat olleet Ilta-Sanomat ja Iltalehti, jotka molemmat linkkasivat alle upotettuun Areena-videoon. Iltapäivälehtien linkkaukset loivat 13% koko viime viikon viittaavasta liikenteestä Areenaan. Hehkutuksen kohde eli Granlundin maali jäi suosiossa selvästi Mertarannan reaktiolle.