Hyppää pääsisältöön

Pystyykö kansanedustajien Twitter-yhteyksistä päättelemään jotain?

Visualisoin kansanedustajien keskinäiset yhteydet Twitterissä. Kuvasta näkyy havainnollisesti miten kansanedustajat toisiaan Twitterissä seuraavat.

Värit eivät edusta puolueita, vaan algoritmin löytämiä luokkia. Väri tosin näyttää kertovan suhteellisen tarkasti mitä puoluetta tai ideologiaa kukin kansanedustaja edustaa. Kokoomuslaiset seuraavat toisiaan, mutta ei paljon muita.

Demarit ja osa Vasemmistoliittolaisia ovat Twitterkimpassa, kun taas Vihreillä ja uuden sukupolven Vassareilla on oma piirinsä. RKP hakee turvaa Keskustalta, joka näyttää olevan keskeisestä sijainnistaan huolimatta kapealla kärjellä mikroblogipalvelussa. Perussuomalaiset ovat jättäytyneet kansanedustajajoukon reunoille tarkkailuasemiin.

Mitä isompi pallukka edustajalla on, sitä enemmän hän seuraa muita ja on seurattavana. Nuolenkärki kertoo kumpaa seurataan. Kansanedustajien keskeiset twitteristit ovat pitkään vaikuttaneita suurten puolueiden keskeisiä toimijoita.

Yritä saada kuvasta tolkkua, miltä näyttää?

Verkostokaavio

Kansanedustajat Twitterissä - avaa isompi kuva selainikkunaan

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Aiheeseen liittyen, hallituksen Twitter 'vaalit' löytyvät täältä: http://mainostaja.tumblr.com/post/11656463252/finnish-government-in-twitter-19-10-2011-tags

 • Viisi ohjelmaa letkeään juhannukseen

  Näillä ohjelmilla teet yöttömästä yöstä laiskottelunautinnon

  Suomalainen juhannus tiedetään säiltään arvaamattomaksi. Mikäli nyt sattuisi niin, että arktinen kesä yllättää kylmyydellään, kokosin yhteen viisi ohjelmaa, joilla teet yöttömästä yöstä laiskottelunautinnon.

 • Aku Louhimiehen Rebellion Areenaan

  Aku Louhimiehen Rebellion julkaistaan tuoreeltaan Ylellä.

  Yle Areena on saanut maailmanlaajuisesti harvinaisen tilaisuuden julkaista Aku Louhimiehen upea Irlannin vapaustaistelusta kertova sarja kesäkuun alussa.

 • Komedian ja draaman kuuma kevät Areenassa

  Draama ja komedia kerää ennätysyleisöjä

  "Katoin tän sarjan kerralla ja voin sanoo et rakastan näitä hahmoja, varsinkin noita poikia". "Tää vaikuttaa ihan super hyvältä!". Sekasin-nuortensarjan palaute on todella hyvää, ja muutenkin Ylen draama- ja komediasisällöt vetävät Areenassa ennätysyleisöjä.