Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa Blogistaniaan!

Blogistania
Yksi Blogistanian toisen tuotantokauden tähdistä on hääbloggaaja Laura. Blogistania Kuva: Yle / Riikka Kurki blogistania,blogit,riikka kurki

Blogistania on Ylen dokumentaarinen tv-sarja, joka esittelee bloggaajia ja heidän elämäntapaansa. Toisella tuotantokaudella nähdään, kuinka huippusuosittujen blogien tekijät elävät arkeaan ja miten heidän bloginsa syntyvät.

Mukana syksyllä 2013 ovat bloggaajat seuraavien blogien takaa:

 • Palomiehen morsian
 • Parolan asema
 • Project Mama
 • Isyyspakkaus
 • More To Love
 • Pantterin puremia
 • Evil dressmaker
 • Tämän kylän homopoika
 • Vatsasekaisin kilinkolin
 • Kasper Diem
 • Monkeyfood
 • Lihastohtori

Blogistanian syksyn 2013 eli toisen tuotantokauden uudet jaksot Yle TV2:ssa 17.9. alkaen.
Lue lisää toisen kauden päähenkilöistä

Tapahtui edellisellä tuotantokaudella

Blogistanian ykköskauden tähdet vuonna 2012 ovat kiinnostavia bloggaajanaisia, joiden postaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöiden kautta ekomuotiin. Näillä naisilla blogin aihe vaikuttaa pukeutumiseen, sisustukseen ja ihmissuhteisiin.

He ovat käden- ja tyylintaitajia, mielipidevaikuttajia ja edelläkävijöitä monella alalla.

Ohjelmassa kurkataan bloggaajien koteihin, työhuoneisiin ja inspiraatiopaikkoihin sekä tavataan kaverit käsityöillan merkeissä. Blogit ja Blogistania ovat naisten omaa aikaa, luovuutta ja iloa kasvokkain ja netin kautta jaettuna. 

Tiedossa on tekemisen iloa ja taitoa, ystävyyttä, kurkistuksia ja kohtaamisia.
Blogistania. Kuva: Niina Mattus. Ad: Riikka Kurki

Mukana 1. kaudella olivat:

Blogistanian kakkoskauden uudet jaksot Yle TV2:ssä 17.9.2013 alkaen - lue esittelyt bloggaajista

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Tämän perusteella voisi luulla, etteivät nuoret naiset harrasta lainkaan kulttuuria - vaikka lukemista. Kuitenkin kirjablogisteja on hurja määrä, ks. FB:n sivulla Kotimaiset kirjablogit.

Lähettänyt käyttäjä

Insinööri-Terhin blogi on tutustumisen arvoinen kohde!! Jäin koukkuun mahtavan hauskaan tapaan kirjoittaa ja nuo käsityöt,aivan mahtavaa taituruutta!

Lähettänyt käyttäjä

Jos tutustuisit blogeissa esiintyviin naisiin hieman paremmin kuin vain lukemalla sarjan esittelytekstin, huomaisit että monet heistä rakastavat kulttuuria, mm. kirjallisuutta, teatteria, ja elokuvia.

Lähettänyt käyttäjä

Mukava nähdä että töllöstä pukkaa luovaa ohjelmaa! Osaatteko sanoa mikä kappale soi Blogistanian tv-mainoksen taustalla kun ikävästi soi päässä, muttei saa mieleen! :)

Lähettänyt käyttäjä

Voi turhuuksien turhuus! Ohjelman tuottaja sanoi juuri aamuteeveen sohvalla että näistä "intohimoisista" naisista varmasti kuullaan, kun 10 vuoden kuluttua tähän ohjelmaan palataan. Miksi? Voiko turhempaa toimintaa olla! Ei voi kuin kysyä, mitä nämä henkilöt tästä ns. nettikuuluisuudesta saavat? Rakentuuko heidän identiteetinsä todellakin tällaiselle muka vuorovaikutukselle? Mitä ihmettä he tästä tai heitä ja heidän blogejaan seuraavat saavat? Mainontaa, trendejä, mielipidevaikuttamista... who cares?! Ihmettelen suuresti, miksi YLE antaa rahaa (rahaamme) ja aikaa tällaisille ohjelmille? Blogistania? No, melko kuvaava nimi tälle "mikämikämaalle" - suurimmalle osalle suomalaisista aivan tuntemattomalle ja tuntemaatomaksi jäävälle "maalle".

Lähettänyt käyttäjä

Tosiaan turhuuksien turhuus! Miten voi ihmisen elämä täyttyä vaatteista, kengistä, meikeistä ja hiuksista???? Bloggaaminen on mainio keino tuoda esiin sekä itseään, että asioita, jotka kiinnostavat, ei siinä mitään. Se, että suosituimmat blogit ovat tyhjää hapatusta täynnä, on surullista! Ihan kuin olisi joku taito vääntää hiuksensa kikkuralle tai yhdistellä vaatteita... onnellinen se ihminen, jolle mokoma riittää elämän sisällöksi... ja tyhmä! Entäpä hän, joka täyttää päivänsä lukemalla blogeja näiden kuplapäiden hömppäelämästä?? Onko meistä tullut muovisen barbi-elämän ihailijoita, täydellistä pintaa, ilman sisältöä... Säälittävää!

Lähettänyt käyttäjä

Miksi tämä on turhaa? Eikö tähän voisi suhtautua positiivisesti ja ottaa sen sellaisena viihtenä miksi se on tarkoitettu? Kuka sanoo että ohjelmassa esiintyvien ihmisten identiteetti rakentuu vain heidän blogiensa ympärille? Todella tylsämielistä väittää moista. Ja uskotko todella että nämä naiset kertovat itsestään KAIKEN blogissaan? Ehkä heissä on muutakin kun vain tuo pinta mikä on nähtävissä. Ja luulempa että jos näistä naisita kuullaan tulevaisuudessa niin siinä on ehkä muitakin ansioita kun vain tämä kyseinen ohjelma ja blogi tai se että saa tukkansa kikkuralle niinkuin eräs kommentoi.
Kuka tässä onkaan pinnallinen?

Lähettänyt käyttäjä

Ekologisuus, kierrätys, kestävä kehitys...myös nämä puolet tulevat monen sarjaan valitun töissä esille. Blogimaailmaa voi lähestyä monelta kantilta, tämä on yksi joukkio. Houkuttaa toivottavasti tutustumaan muihinkin ja havaitsemaan, miten moninaisia asioita blogeissa käsitellään. Asiaa, ilolla.

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelman bloggaajat on valittu todella yksipuolisesti, ja vaikka esittelytekstissä heitä kovasti hehkutetaankin, niin blogien perusteella heillä näyttää olevan enemmän huomionkipeyttä kuin taitoa. Mielestäni Yleltä julkisen palvelun yhtiönä voisi odottaa vähän asiantuntevampaa ja vastuullisempaa toimintaa tällaistenkin asioiden suhteen.

Lähettänyt käyttäjä

Ensimmäinen jakso alkaa.
Hienot sivut bloggarilla ja sain uusia ideoitakin omaan blogiin :)

tv

ruokablogisti luka

http://lukanlusikassa.blogspot.com

Lähettänyt käyttäjä

Tosi raikkaan ja kivan näköinen sarja! Mun rahoja saa mieluusti käyttää tällaiseen. Nipottajat voivat vaihtaa kanava.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos palautteista!

Harmillista on näiden naisten aliarvioiminen heidän kiinnostuksestaan muotiin ja kauneuteen. Heillä on siellä taustalla paljon myös muita arvoja ja jokainen on oman alansa koulutuksen omaava nuori nainen (modisti on esim. hyvin vaativa käsityöammatti, ja muista bloggareista löytyy tutkijaa, maisteria ja vaikka mitä).

Kuten olemme moneen kertaan kertoneet, 1. tuotantokauden tilaus oli esitellä käden- ja tyylitaitajia, life-styleblogeja ja nuoria naisbloggajia, siksi mukana ei tällä kaudella ole kirjallisuus-, politiikka-, musiikki- tai vaikka tekniikkabloggareita. Olemme kyllä tietoisia koko blogistanian monipuolisuudesta. Tässä oli nyt 10 jaksoa ja siitä toivottavasti jatketaan muihin blogigenreihin.

Lähettänyt käyttäjä

Kun nyt on oikein blogiohjelma, niin voisiko se kertoa kansalle, että sanasta blogi ei voi suomen kieliopin mukaan mitenkään tulla tekijäsanaa bloggaaja. Oikea johdos olisi blogaaja, mutta kun kerran on kolumnisti, niin siksi olisi parempi sanoa blogisti, joka käy suuhunkin paremmin kuin blogaaja, puhumattakaan sitten virheellisestä muodosta bloggaaja.

Lähettänyt käyttäjä

Suomen kielitoimiston mukaan bloggaaja on oikein hyvä. Toki voi käyttää myös blogistia, mutta sitä blogipiirit eivät käytä. Väärin ei ole myöskään blogaaja, mutta kielitoimisto preferoi bloggaajaa.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvänmielen ohjelma!!!! Kiitos tästä. On ihanaa katsoa aikaansaavia ja taitavia tavallisia ihmisiä, tekee mieli itsekin alkaa näpräämään juttuja. Toivottavasti jaksoja tulee lisää ja edelleen kädentaitajia, esim. skräppääjiä ja korttiaskartelijoita, joiden blogeihin olen joskus tutustunut ja ihmetellyt kuinka paljon kaikkea hienoa siinäkin maailmassa on. Leipomista, ruoanlaittoa, eri harrastuksia ja vaikka mitä. Aihepiirit eivät ihan heti lopu! HIENO OHJELMA!!!!!

Lähettänyt käyttäjä

Olen jäänyt katsomaan paria ohjelmaa "vahingossa" ja jäänyt koukkuun. Itse olen neulova ikiliikkuja, vaikka aina neuleet ei mene putkeen. Siksi toisten tekeminen innostaa. ohjelma on jännä ja värikäs, joka suhteessa. Kiva Kiva!

Lähettänyt käyttäjä

Ihan vain ideana seuraavaa tuotantokautta varten, mielelläni näkisin todella taitavan korttibloggaajan oelvan mukana, ehdotan itse http://mintunaskartelujutut.blogspot.fi/

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.