Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera

Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera. Kuva: Aamu-tv

Vuohenjuustopiiras

900 g zucchini eli kesäkurpitsa
400 g paprika
2 tl paprikajauhe
1 tl suola
400 g vuohenjuusto Gryere
250 g Koskenlaskija-juustoa
100 g Creme Fraiche
4 kpl munia

Kuutioi, freesaa ja jäähdytä vihannekset. Raasta juusto. Kuutioi Koskenlaskija. Yhdistä ainekset ja paista vuoassa noin 170 asteessa 45 minuuttia.

Basilikaöljy

1 pnt basilikaa
1 valkosipulin kynsi
2 dl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
2 rkl pinjansiemeniä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

Salaattiin

5 dl erilaisia salaatteja revittynä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
0.5 dl basilikaöljyä

Sekoita salaatit ja aurinkokuivatut tomaatit ja lisää öljy. Sekoita ainekset ja tarjoa piiraan kanssa.

Resepti: Juha Turtiainen

Julkaistu . Päivitetty

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä kotikokki (ei varmistettu)

Miksi joka paikassa nimitetään kesäkurpitsaa zucciniksi? Kaikki eivät varmaankaa tiedä mitä tuo zuccini on, ja Suomessahan tässä ollaan ni puhuttaisko ihan suomea!

Lähettänyt käyttäjä tulppa ani (ei varmistettu)

Sitäpaitsi se on zucchini. Ja koska sillä on suomenkielinen nimi kesäkurpitsa, olisi hyvä sitä nimitystä käyttää.