Andy McCoy ja kasvihuoneilmiön vaikutukset

Andy McCoy piipahti kotimaassaan vuonna 1991. Rock-kukko heitti Dave Lindholmin ja muun muassa The Rolling Stonesin pianistina toimineen Nicky Hopkinsin kanssa akustisen kiertueen. Ylen Rockstop-ohjelman Heli Nevakare sai rokkarit haastatteluun Tampereella.

Tietolaatikko

Andy McCoy, Nicky Hopkins, Dave Lindholm -trio konsertoi Tampereen Ylioppilastalolla joulukuussa 1991.
Vuosina 1990-92 Andy McCoy esiintyi pääasiassa silloisen yhtyeensä, Shooting Galleryn riveissä. Yhtyeen suurin meriitti oli vuoden 1990 Yhdysvaltojen kiertue, jolla se esiintyi KISS:in lämmittelijänä.
Shooting Gallery julkaisi vuonna 1992 nimeään kantavan ensilevyn ennen hajoamistaan.

Joulukuussa 1991 Andy McCoy ehti piipahtamaan epätavalliselle Suomen kiertueelle. Los Angelesissa asunut kitaristi kiersi klubeja akustisen trion kanssa. Spontaanisti kasatussa yhtyeessä soittivat McCoyn lisäksi Dave Lindholm ja brittiläinen Nicky Hopkins.

Vaikka The Rolling Stonesinkin kanssa esiintyneen pianisti Hopkinsin meriitit ovat suomalaiskitaristeihin verrattuna melkoiset, varastaa McCoy tyylilleen uskollisesti show’n.

Haastattelu rönsyillee välillä jopa kasvihuoneilmiöön asti, joka McCoyn mielestä on Suomen oloissa asuville "pelkkää plussaa".

Hetkellinen rauhoittuminen koetaan, kun kitaristi avautuu menettäneensä menneen vuoden aikana neljä läheistä ystäväänsä; kaikki rock-muusikoita. McCoy oli itse aiemmin päässyt irti heroiiniriippuvuudesta.

Triotovereitaan McCoy kuvailee kuitenkin omalla tutulla tyylillään: "Dave on vitun iisi. Se on ainoa jäbä, jota oon tavannut, joka vetää kahvia viisitoista kuppia päivässä."

Hopkins taas kuvailee McCoyta hyvin samantyyliseksi kuin Keith Richardsia: "Niin soittotyyliltään, kuin elämäntavoiltaan."

Teksti: Ville Matilainen