Hyppää pääsisältöön

Syksyn 2012 nettihittiresepti: Hanna ja Alexander Gullichsenin avokadopasta

Nettihittireseptillä avokadopastaa. Kuva: Brybs, stock.xchng

Moni on jo törmännyt netissä kulovalkean lailla levinneeseen avokadopasta-reseptiin.

Yksinkertainen pasta on saavuttanut niin suuren suosion, että joistain kaupoista on jo jonkun aikaa ollut vaikea löytää sen valmistamiseen tarvittavia avokadoja tai pecorino-juustoa.

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen maistoi avokadopastaa ensimmäisen kerran jo kymmenisen vuotta sitten.

- Kun maistoin pastaa, minua melkein itketti, ja se nolotti - kyseessä oli nimittäin ensitreffit, Hanna kertoo.

Eikä Hanna liikuttunut siksi, ettei olisi pitänyt ruoasta! Nyt tuo kyseinen Alexander Gullichsenin valmistama avokadopastaresepti on julkaistu pariskunnan yhteisessä Safkaa-kirjassa lähes sellaisenaan.

Aamu-tv kutsui vieraaksi pariskunnan ilmiöksi nousseen avokadopastan takaa.


Avokadopasta


1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400-500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja laita ne tarjoilukulhoon. Purista limetin mehu sekaan.

Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuoressaan pieniksi paloiksi. Kaiverra avokadot kulhoon, hienonna sekaan yrtit. Raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy ja sekoita huolella. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä spaghetti al denteksi, ota vajaa desi keitinlientä talteen.

Lorauta keitinvesi avokadotahnan joukkoon, sekoita spaghetti tahnaan ja raasta pinnalle parmesania ja ripaus mustapippuria. Nauti!

Oletko maistanut avokadopastaa? Kommentteja - tai vaikka viinisuosituksesi?

Linkit:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

    Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

    Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

    Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

  • Otra Romppanen_henkilökuva

    Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

    Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

    Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Sushimestari Jiron unelma.

    Sushimestari Jiron unelma

    Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.

    Hurmaava dokumenttielokuva 85-vuotiaasta sushimestarista Jiro Onosta, tämän viisikymppisistä pojista ja maailman parhaaksi sushiravintolaksi kutsutusta Sukiyabashi Jirosta, jossa Jiro tavoittelee nigiriensä äärellä hetkellistä täydellisyyttä päivästä toiseen.

  • Puoli seitsemän Ruokamuisto, otsikkokuva, Aira Samulin

    Aira Samulinin lohikeitto

    Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.

    Aira Samulinin (s.1927) isä oli rajavartija ja ahkerat metsässä samoilut toivat perheen pöytään paitsi sieniä ja marjoja, myös riistalintuja. Isä oli myös innokas kalastaja. Kala onkin edelleen Airan suosikkiruokaa. - Hauki oli kyllä semmoinen kala, jota siellä ilman muuta katiskaan tuli, Aira muistelee. - Ja ahventa tuli myös paljon. Lohikalahan se on sekin.