Strömsö: Linda Lomelinon suklaa-mascarponekakku marjojen kera

Intohimoinen leipoja, Call me cupcake -bloggaaja Linda Lomelino leipoi Strömsössä näyttävän suklaakakun. Ruotsiksi ja englanniksi bloggaavalle halmstadilaiselle Lindalle tunnusomaista on koota kakut aina hyvin korkeiksi.

Tämän suklaa-mascarponetornin kruunaavat marjat.Linda Lomelinon suklaa-mascarponekakku Strömsössä. Kuva: Yle

Ainekset

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
100g voita huoneenlämpöisenä
1 ja 3/4 dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
1 suuri munankeltuainen
75 g suklaata sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
1 ja ¼ dl maitoa

+ vuokien voiteluun ja jauhottamiseen voita ja kaakaojauhetta

Täytteeseen ja kuorrutukseen

250 g mascarponejuustoa
¾ dl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
2,5 dl kuohukermaa
250 g marjoja - tuoreina
pinnalle tomusokeria

Pohja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi halkaisijaltaan 15 cm:n kakkuvuokaa. Jauhota vuoat kaakaojauheella. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola kulhossa. Laita sivuun odottamaan.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Lisää koko ajan vatkaten kananmuna, munankeltuainen, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri.

Lisää varovasti jauhoseos ja maito pienissä erissä ja vatkaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista uunin keskiosassa 23 – 25 minuuttia.

Mascarpone-suklaatäyte ja -kuorrutus

Vatkaa mascarponejuusto, kaakaojauhe ja tomusokeri tahnaksi. Lisää kerma vähän kerrallaan ja vatkaa sopivan kiinteäksi.

Levitä puolet mascarponetäytteestä toiselle kakkupohjalle, lisää marjoja ja ripottele pinnalle tomusokeria. Laita toinen kakkupohja päälle, levitä loput täytteestä ja kasaa päälle niin paljon marjoja kuin saat mahtumaan! Ripottele tomusokeria koristeeksi.

Linkit: