Hyppää pääsisältöön

Docventures: mitä jokaisen tulisi tietää maailmasta?

Madventuresin miljoonan kilometrin, viiden mantereen ja yli tuhannen kuvauspäivän mittaisella taipaleella on usein noussut mieleen kysymys: mitä meidän todella tulisi tietää maailmasta?

Tiedosta sinänsä ei ole pulaa, mutta ajasta on. Luovimme aistit lamauttavassa, postmodernin jälkeisessä tietotsunamissa ja yritämme kalastaa valmiiksi jäsenneltyä, faktoiltaan pitävää, lähdekriittistä, pähkinänkuoreen pakattua ja ennen kaikkea olennaista tietoa internetin informaatiomeren syövereistä.

Docventures on yksi vastaus nykymedian kuluttajan valintaongelmaan – ja siihen, mitä jokaisen tulisi tietää: 12 alustusta maailmasta, 12 teemaan liittyvää dokumenttielokuvaa ja 12 syventävää, aktivoivaa ja mielenkiintoista keskustelua.

Eläköön dokumentti!

Verkosta ladattu laatudokumentti on yhä useammalle perinteistä tietokirjaa tai artikkelia tehokkaampi ja helpommin lähestyttävä keino saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Samoin yhä useampi kaipaa pohdinnassaan kontaktia toiseen ihmiseen: siitä kertoo esimerkiksi dokumenttielokuvia käsittelevien viestiketjujen määrä ja laajuus sosiaalisessa mediassa.

Docventures haluaa nostaa tämän keskustelun televisioon ja palauttaa samalla tv:n katselun yhteisöllisyyden. Sen yhteisöllisyyden, joka on nyt pirstaloitunut YouTuben, keskustelupalstojen ja muihin sosiaalisen median labyrintteihin.

Docventures-kokemus

Docventures-iltoja isännöimme me, toimittaja Riku Rantala ja ohjaaja Tunna Milonoff.

Jo päivällä johdatamme teemaan tunnin mittaisessa radiokeskustelussa. Illan elokuva alustetaan tv:ssä, minkä jälkeen dokkari katsotaan yhdessä. Illan päättää suora lähetys Madventuresin päämajasta: siinä keskustellaan sekä elokuvasta että sen teemasta sekä asiantuntijavieraan että yleisön kanssa, ruutuun nostettujen shoutboxin ja sosiaalisen median tärkeimpien kanavien välityksellä.

Näin katsoja pääsee mukaan sellaiseen keskusteluun, johon moni on verkossa jo tottunut – myös jälkikäteen Yle Areenan ja ohjelman kotisivulle nostetun sisällön avulla.

Dokumentaristit – aikamme shamaanit

Journalismi on keskellä merkittävää murrosta, ja murroksessa dokumenttielokuvien tekijät ovat entistä tärkeämmässä roolissa; informaation kerääjien, suodattajien ja kertojien kärkikaartissa. Docventures haluaa nostaa esiin paitsi hienoja, tärkeitä ja maailmaa selittäviä elokuvia, myös niiden tekijöitä. Tiedonvälittäjiä, joilla on tulevaisuudessa entistäkin suurempi vastuu kannettavanaan.

Kaikki lähtee kuitenkin tärkeimmästä kysymyksestä: mitä meidän tulisi tietää maailmasta?

Vapaus, raha, sota, luonto, ruoka, päihteet, seksi, psyyke, taide, musiikki, uskonto, ihmiskunta... Mitkä näistä teemoista kertovat dokumenttielokuvat jokaisen pitäisi nähdä? Mitkä dokumenttielokuvat ovat lisäksi sellaisia, että ne johdattaisivat meidät uusia näkökulmia avaavan keskustelun äärelle?

Docventures kysyy sitä teiltä hyvät naisen, miehen tai transsukupuolisen kehoon vangitut kanssakulkijamme. Ohjelma alkaa keskiviikkona 28.8! Tervetuloa mukaan!

Riku & Tunna

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Eniten maailmankuvaani päräyttäneet ja selvyyttä nykyisestä maailmanmenosta on antaneet

Zeitgeist: Addendum
sekä
Zeitgeist: Moving Forward

Lähettänyt käyttäjä

Niall Fergusonin "The Ascent of Money: A Financial History of the World" on neljään yhden tunnin pätkään jaettu asiallinen paketti rahan ja maailmantalouden historiasta.

Lähettänyt käyttäjä

Tämmösiä on tullu katsottua viime vuosina:

The Cove - Louie Psihoyos
Thin Blue Line - Errol Morris
Tabloid - Errol Morris
Waking Sleeping Beauty - Don Hahn
Page One: Inside the New York Times - Andrew Rossi
Blood Into Wine - Ryan Page, Christopher Pomerenke
Surfwise - Doug Pray
Parallel Worlds, Parallel Lives - Louise Lockwood
Reindeerspotting - Joonas Neuvonen
Jesus Camp - Heidi Ewing, Rachel Grady
Air Guitar Nation - Alexandra Lipsitz
Comedian - Christian Charles
Grizzly Man - Werner Herzog
Sketches of Frank Gehry - Sydney Pollack
Grant Morrison: Talking With Gods - Patrick Meaney
Overnight - Tony Montana, Mark Brian Smith
Conan O'Brien Can't Stop - Rodman Flender
Stanley Kubrick's Boxes - Jon Ronson
Pearl Jam Twenty - Cameron Crowe
Sound City - Dave Grohl
Anvil: The Story Of Anvil - Sacha Gervasi
The Devil and Daniel Johnston - Jeff Feuerzeig

Lähettänyt käyttäjä

Food inc on todella hyvä. Zeitgeistit ovat myös avaavia mutta kiistanalaisuutensa vuoksi eivät niin uskottavia.

Lähettänyt käyttäjä

Parhaat dokumentit on tuottanut Vice, suosikkini:

http://www.youtube.com/watch?v=_VKWLC87Uzw

Lähettänyt käyttäjä

The Art of Deception
Zeitgeistit
Sicko
9/11 dokkarit
Annunaki - Don't Watch this Film
Food Inc
2012 Crossing Over: A New Beginning
WHEN WE GROW
Munkit laboratoriossa

Tosta nyt muutama, mikä on erityisesti jääny päähän.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikista hienoimmat ovat varmaan Century of the Self ja The Power of Nightmares. Näissä on kyllä se onglema että kummatkin ovat moniosaisia minisarjoja.

Lähettänyt käyttäjä

Carmen Losmann: Work Hard – Play Hard - salakavalasti rintakehään iskevä kuvaus nykyajan työelämästä ja siitä, miten tavallisia ihmisiä nöyryytetään
Inside job - sisäpiirin keikka - jep, tullut jo, mutta ehdottomasti paras (ja hauskin ja kuvallisesti ansiokkain) näkemäni dokumentti nykyisen finanssikriisin syistä. Tämän jälkeen jokainen tajuaa, mitä ja miksi tapahtui, myös Euroopassa.

Lähettänyt käyttäjä

Viime aikoina foliohattu-sivustoilla on pyöriny paljo "tietoa" kannabiksen hyödyllisistä terveysvaikutuksista: on mm. väitetty että pajaöljy parantaa syöpää. Näiden tueksi on esitetty jottai akateemisia tutkimuksia, mutta mulla ei oo ollu aikaa tutkia näitä tutkimuksia ja selvittää, että onko kyseessä tosissaan luotettava tutkimus.

Riku ja Tunna, arvostettuina tutkivina journalisteina, vois tutkia tätä kannabis-keskustelua: kuka on tehnyt, millon ja millä menetelmin, tutkimusta kannabiksen hyödyistä. Selvittää siis onko tutkimukset luotettavia ja antaako ne todella väitettyjä tuloksia. Tämä tieto olis hyödyllistä aiheeseen liittyvässä yhteiskunnallissa keskustelussa - objektiivisen tiedon tulis olla kaiken päätöksenteon taustalla; ei pinttyneet käsitykset, luulot tai misinformaatio!

Peace n Love

Lähettänyt käyttäjä

Food Inc ja The World According to Monsanto maalailevat aika synkän kuvan maataloudesta ja elintarviketeollisuudesta. Ehdottomasti katsomisen arvoisia jos kiinnostaa tietää millaista nykymeininki on. Michael Ruppertin analyysit ja teoriat tiiviiksi paketiksi kasaava Collapse taas käy läpi pelottavan yksityiskohtaisesti tulevaisuudessa odottavan öljyn hinnannousun seurauksia talouteen ja infrastruktuuriin. Kaikki käsittelevät ihan tosimaailmaa eikä mitään Zeitgeist salaliitto-scifi-robottikommunismia. Suosittelen.

Werner Herzogin kaikki dokkarit ovat täyttä laatua, esim. White Diamond, Grizzly man, Encounters at the end of the world. Ne ovat kiinnostavia ilman ideologista pakottamista. Kertovat yleensä tavalla tai toisella ihmisten toiveista ja unelmista. Oletan, että sivistyneinä miehinä olette jo nuo nähneet.

Päihdeaiheisista dokkareista hienoja ovat mm. Alexander Shulginista kertova Dirty Pictures (mukava vanha setä on vuosikausien ajan keksinyt ja käyttänyt tuhansia huumeita), DMT-dokkari The Spirit Molecule (onko kielletty yhdiste ihmisten ja kasvien yhteinen kieli?) sekä kieltolakiaiheinen Breaking the Taboo.

Lähettänyt käyttäjä

Aika kevyitä ja tylsiä dokumentteja näkyy ehdotuksissa, Zeitgeistitkin ovat aika huuhaata ja amatöörimäisiä vaikka joitakin hyviä pointteja niistäkin löytyy.

Werner Herzogin ja Errol Morrisin filmografiasta löytyy monia hyviä ehdokkaita, joista on vaikea valita yhtä. Toivottavasti joku niistä kuitenkin poimisi yhden tai kaksi, hyvillä perusteluilla.

Oma ehtotukseni on vuonna 1982 ilmestynyt Godfrey Reggion dokumentti Koyaanisqatsi. Dokkarissa ei ole varsinaista juonta, vain time lapse-kuvia Philip Glassin loistavalla scorella varustettuna. Moni on yrittänyt time lapse-dokkareillaan tätä matkia, Koyaanisqatsikin on trilogian ensimmäinen osa (ja selvästi paras), mutta alkuperäinen vie tälläkin kertaa voiton.

Lähettänyt käyttäjä

Eli Kabillio: A Hole in the Head (http://www.imdb.com/title/tt0202909/)

Hämärän ennakkoluuloton dokkari ihmisistä, jotka pakkomielteisesti tahtovat laajentaa tajuntaansa suorittamalla trepanaation, eli maailman vanhimman kirurgisen operaation: reiän poraamisen pääkalloon. Haastateltuina sekä lääketieteen asiantuntijoita, antropologeja että hippejä, jotka ovat tarranneet siihen Black & Deckeriin ja operoineet itse itsensä, vaihtelevin tuloksin. Mukana myös groteskia materiaalia afrikkalaisesta heimosta, joka yhä harjoittaa kallonavausta lääkkeenä esimerkiksi päänsärkyyn. Lähtöasetelmaltaan A Hole in the Head on aika raflaava, mutta minuuttien kuluessa dokumentin henkilöiden pakkomielteisyys imeytyy katsojaan, ja tekee pätkästä hypnoottisen kokemuksen, joka kertoo paitsi LSD-trippailijoista sähköporakoneidensa kanssa, myös ihmisenä olemisesta ja mystiikan lävistävästä kokemuksesta. Jotkut juovat perjantaisin viinaa, jotkut rukoilevat Jeesusta, ja jotkut poraavat otsaansa reiän.

Lähettänyt käyttäjä

Suosittelen Ron Fricken Samsaraa tai Barakaa. Erityisesti siksi, että kyseisiä mestariteoksia kykenisi analysoimaan loputtomasti.

http://www.imdb.com/title/tt0770802/
http://www.imdb.com/title/tt0103767/

Michael Glawogger: Workingman's Death kertoo karutonta kieltä siitä, miten kaikilla duunareilla ei ole yhtä helppoa kuin suomalaisella raksamiehellä tai paperikoneen napinpainajalla. Glawoggerin Whores' Glory on myös ehdottomasti näkemisen arvoinen.

http://www.imdb.com/title/tt0478331/
http://www.imdb.com/title/tt1327628/

Toivon totisesti, että dokumenttien valitsemisessa käytetään tervettä järkeä ja seulotaan Zeitgeistit ynnä muut pois joukosta. Ovathan ne toki viihdyttäviä hupipätkiä, mutta kriittistä tarkastelua ne kestävät yhtä hyvin kuin Ilkka Kanervan vaalirahoitus. Salaliittoteoriat ovat toki mukavia tapoja selittää monimutkaista maailmaa, mutta todellisuus on yleensä hieman moniulotteisempi ja vaikeammin hahmotettava.

Lähettänyt käyttäjä

Yksi unohtui edellisestä viestistä pois.

Robert Kane Pappas: Orwell Rolls in His Grave. Jo kymmenen vuotta vanha, mutta aina vain ajankohtaisempi dokumentti mediavallan keskittymisestä muutaman suuren toimijan käsiin. Tämä olisi varsin oleellinen dokumentti myös Suomessa, missä Sanoma ja Alma Media käytännössä päättävät siitä mitä me lehdistä luemme tai emme lue.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä olisi katsomisen ja kommentoimisen arvoinen. Kuvia elämästä, sodasta ja politiikasta.

Lähettänyt käyttäjä

Vaikka ranskalaisen William Karel;in Dark Side of Moon.Se kertoo Stanley Kubrikista keksityn salaliito teorian liittyen Kubrickiin muka oikean dokkarin keinoin. Muutenkin mocumentit oma dokumettien laji jotka ois kiva ,että nostaisitte esille.Tuossa aiheesta enemmän ---> http://en.wikipedia.org/wiki/Mockumentary

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä dokumentteja on paljon ja vaikea poimia niistä vain erinomaisimpia. Pätkä, joka toiminut itselle parhaiten viimeisimmistä, on Indie Game: The Movie. Kuvaava tarina muutaman Indie-pelinkehittäjän kamppailusta saada oma hengentuotoksensa julki ja kaupaksi. Peliaihe on itselle läheinen, mutta uskon, että dokumenttiin ja sen teemoihin voi samaistua helposti jokainen, joka työskentelee luovan työn parissa.

Indie Game: The Movie - http://www.imdb.com/title/tt1942884/

Yksi keskeinen maailmaa ja sen nykytilaa selittävä dokumentti taas on The Corporation. Vaikka tämä onkin tuotettu ilman suurta rahoitusta, on se mielestäni huomattavasti laadukkaampi ja uskottavampi kuin nuo zeitgeistloosechange-hörvehdinnät.

The Corporation: http://www.imdb.com/title/tt0379225/

Mikä tahansa John Pilgerin dokumentti. Eräs omista suosikeistani on The War on Democracy. Dokumentti kuvaa erinomaisen hyvin Latinalaisen Amerikan kamppailua kohti demokratiaa ja tahoista, jotka aktiivisesti koittavat tätä estää. Dokumentti esittelee myös hyvin, miten 'maailman vapain media' asioista raportoi.

The War on Democracy: www.imdb.com/title/tt1029172/

Japanilaista kulttuuria en varmasti koskaan opi ymmärtämään täysin, mutta pienen ikkunan tuohon eriskummaliseen maailmaan avaa The Great Happiness Space: Tale of an Osaka Love Thief. Dokumentti kertoo osakalaisista mies-hostesta, jotka hurmaavat ja nyhtävät rakkaudenkaipuusia nuoria naisia luvaten parempaa tulevaisuutta.

The Great Happiness Space: Tale of an Osaka Love Thief: www.imdb.com/title/tt0493420/

Viimeisenä vielä kotimaista loistokkuutta. Harvoin dokumenttielokuvista poistuessaan on hymy korvissa ja lämmin fiilis. Tämä viiden tähden dokkari avaa keharien maailmaa, joka on harvalle meille tuttu. Dokumentti huvittaa, liikuttaa ja pistää miettimään. Tämä on harvinaista.

Kovasikajuttu: http://www.imdb.com/title/tt1774438/

Lähettänyt käyttäjä

Knuckle
http://www.imdb.com/title/tt1606259/?ref_=fn_al_tt_1
Dokumentti irlantilaisesta paljasnyrkkitappelusta.

Armadillo
http://www.imdb.com/title/tt1640680/?ref_=sr_1
Dokumentti Tanskalaisista Afganistanissa

Restrepo
http://www.imdb.com/title/tt1559549/?ref_=tt_rec_tt
Dokumentti jenkeistä Afganistanissa

No End in Sight
http://www.imdb.com/title/tt0912593/?ref_=tt_rec_tt
Dokumentti Irakin sodasta

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
http://www.imdb.com/title/tt0479468/

Mielellään näkisi jo aikaisemmin näytettyjä dokumenttejä - ulkolinjaa, dokumenttiprojektia, ym - ihan muiden ajatusten kanssa katsottuna.

Lähettänyt käyttäjä

Ehdottomasti Vicen dokumentteja, esimerkiksi pohjois-korea, japanilainen itsemurhametsä ym. Laatukamaa, jota toivoisi esitettävän suomessa suuremmallekin yleisölle verorahojen vastineeksi.

Lähettänyt käyttäjä

jokainen on varmaankin nähnyt sen vihaisen miehen joka yrittää tehdä matkailuautomainosta ja kaikki tuntuu menevän pieleen koko ajan. ja viha vaan kasvaa ja kasvaa. kyseisestä miehestä tehtiin aikoinaan dokumenttikin http://www.imdb.com/title/tt1396557/ Winnebago Man (ohjaajana Ben Steinbauer). loistava dokumentti. välillä komediaa, välillä käsitellään vakavia asioita ja itse dokumentin kohde Jack Rebney on ihmisenä erittäin mielenkiintoinen. onko kyseinen henkilö aina vihainen vai esittääkö hän vain? ottakaa selvää katsomalla tämä ehkä yksi parhaimmista dokumenteista...

Lähettänyt käyttäjä

http://www.imdb.com/title/tt1825163/

Tuo dokumentti kyllä avaa silmiä siitä mikä maailmaa pyörittää. Kun raha tulee puheeksi, niin ihmisiä viilataan linssiin niin paljon kuin mahdollista.

Lähettänyt käyttäjä

Ruokavalion tärkeydestä yksilön terveyteen olisi jokaisen syytä ymmärtää. Siitä kertoo ihan oivasti dokumentti Forks Over Knives (2011). http://www.imdb.com/title/tt1567233/

Toinen ihmisten silmiä avaava dokumentti on Religulous (2008). http://www.imdb.com/title/tt0815241/?ref_=fn_al_tt_1

Lähettänyt käyttäjä

Yksi parhaista dokumenteista ikinä: Bigger Stronger Faster. Kertoo anabolisten steroidien käytöstä molemmilta kannoilta vääristelemättä.

Lähettänyt käyttäjä

Minäkin ehdottaisin mukaan yhtä mockumentarya. Suurista nimista muistan ainakin Peter Jacksonin mockarin Forgotten Silver (1995), mutta varmasti lähes mikä hyvänsä toimisi kiinnostavana pohjana dokumentin todenperäisyydestä ja uskottavuudesta keskustelemiselle.

Ihan todellisista dokkareista mieleen tulee ainakin suomalainen Palnan tyttäret.

Mukava olisi myös nähdä mahdollisimman paljon Hollywoodin ulkopuolisia dokkareita, jotka eivät kierrä ihan joka finnkinoa ja jotka sen vuoksi jäävät usein näkemättä.

Lähettänyt käyttäjä

NSK-taiteilijayhteisöstä kertova dokumentti Tulen merkit (Prerokbe Ognja tai Predictions of Fire, 1996)

Lähettänyt käyttäjä

Joskus Yleltä tuli dokumentti ihmisten luonnosta ja eläin/hyönteismaailmasta vieraantumisesta. Ne hyönteiset oli jotenkin melko isossa osassa. En muista yhtään dokkarin nimeä, tai tekijää, mutta se jäi erittäin mieleenpainuvasti mieleen. Jos löytyy noihin tietoihin nojaten, niin suosittelen.

Lähettänyt käyttäjä

Joe Rogan Experiencen uusimmat jaksot käsittelevät kaikkia nykymaailmantilaa koskettavia asioita laidasta laitaan, mm ayhuascatrippailua yms. kannattaa tsekata!

Lähettänyt käyttäjä

Eugene Jareckin konstailematon dokumentti Yhdysvaltain huumeiden vastaisesta sodasta, sen historiasta ja täydellisetä toimimattomuudesta. Dokumentti kertoo myös koruttomasti, miten huumelainsäädännön pääasiallinen tehtävä tuntuu olevan ennen muuta köyhien ja eri etnisten vähemmistön kyykyttäminen, ei niinkään järjestyksen ylläpitäminen.
Elokuvassa puheenvuoro annetaan niin vangeille, vanginvartijoille, oikeuden tuomareille kuin huumeiden tai huumeiden vastaisen politiikan uhreille. Onpa elokuvassa asiantuntijan roolissa myös kulttisarja The Wiren luoja David Simonkin.

Lähettänyt käyttäjä

Earthlings on todella järkyttävä ja pysäyttävä dokumentti lihan tehotuotannosta, joka jokaisen lihaa syövän ihmisen pitäisi nähdä.

Nykyisen teollisen sivilisaation tuhoisuudesta ja kestämättömyydestä kertova What A Way To Go: Life at the End of Empire olisi myös useiden hyvä nähdä. Osoittaa hyvin ettei nykyinen meno voi jatkua.

Ja sitten on tietenkin Zeitgeist-dokkarit, jotka myös ovat todella mielenkiintoisia ja kertovat suoraan asioista.

Lähettänyt käyttäjä

Nestlen valtaa käsittelevä dokumentti vedestä saa miettimään asioita uudelta kantilta. http://www.bottledlifefilm.com/index.php/home-en.html

Lähettänyt käyttäjä

- Our Daily Bread (jokapäiväinen leipämme), joskus aiemminkin Ylelläkin näytetty tyhjentävä kuvaus ruokateollisuudesta. Ei puhetta, kuva puhukoot puolestaan. Tämä varmasti saa katsojan miettimään mitä suuhunsa laittaa. Canned dreamsissä muutamia tämän leffan kohtauksia kopioitu aika suoraan.

- Good Night Nobody. Dokkari ihmisistä, jotka eivät nuku - ikinä. Erittäin hienosti kuvattu teos, mielenkiintoisesta ja melko tuntemattomaasta aiheesta. Käsittelee modernia yhteiskuntaa ja sen luomia paineita samalla.

- Waltz with Bazhir. Muistaakseni ensimmäinen animaation keinoin kerrottu dokumenttielokuva. Tämän dokumentaarisuudesta on kiistelty, mutta silti se luokitellaan useimmiten dokkariksi. Klassikko.

Lähettänyt käyttäjä

If A Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front. http://www.youtube.com/watch?v=QAGxy85R380 .

Pohdintoja kansalaistottelemattomuudesta ja terrorismista. Onko hyvä päämäärä oikeutus radikaalille teolle. Toinen vastaava case oli Tim DeChristopher.

http://movies.nytimes.com/2013/05/17/movies/bidder-70-a-documentary-about-tim-dechristopher.html?_r=0

Lähettänyt käyttäjä

Kiistelty, mutta enimmäkseen lyhytnäköisten ja median sekä kulttuurin(elokuvien, sarjojen, kirjojen yms. tarinoiden) lietsoman maailman ja ihmisluonnon pahuus -propagandan sävyttämien argumenttien kera.

Ainoastaan rahaan(varsinkin nykymalliseen epävakaaseen sellaiseen) perustuva talous, jossa poliitikot ja muut hallitusmuodot kinastelee henkilökohtaisilla mielipiteillä siitä miten saataisi samalla kaikessa mahdollisessa säästöä(mikä vähentää talouskasvua/kulutusta), mutta kuitenkin lisää talouskasvua/kulutusta(mikä taas vähentää säästöä) ei vaan yksinkertaisesti ole kovin looginen tapa pyörittää yhteiskuntia rajallisella planeetalla.

Tämmöisen leikkimisen kustannuksella kymmeniä tuhansia kuolee päivässä nälkään planeetalla jossa tuotetaan ruokaa jo reilusti liikaa koko maailman tarpeisiin. Väestön kasvun vähentäminen syntyvyyteen huomiota kiinnittämällä olisi todennäköisesti jopa toimiva ratkaisu(siellä missä ongelma on pahin, on suuri osuus lapsista ei-toivottuja koulutuksen ja ihmisoikeuksien puutteesta johtuen)

Lähettänyt käyttäjä

Sicko. Erittäin mielenkiintoinen dokumentti julkisesta terveydenhuollosta. Tyyli toki tuttua Michael Moorea, mutta asiasisältö pistää mietteliääksi.

Lähettänyt käyttäjä

Kannabis ei ole vaarallista. Kannabisöljyn väitetään parantavan syöpää. Tästä aiheesta löytyy paljon käyttäjäkokemuksia, mutta dokumenttielokuva aiheesta puuttuu. Oikeastaan kaikista syövän vaihtoehtohoidoista, millä ihmiset väittävät parantaneensa terminaalivaiheen syövän.

Lisäksi hyvin mielenkiintoinen dokumenttiaihe on WTC-tornien terroristi-iskut. Netistä olen katsonut dokkareita aiheesta, eikä median muovaama kuva ehkä olekaan se oikea totuus. Paljon on silminnäkijähavaintoja ja aihetodisteita, miksi kyseessä olisi sisäpiirin hyökkäys omaan maahan. Tosin tästä aiheesta on jo kasapäin dokkareita.

Aspartaami puhuttaa. Aspartaamimolekyyli koostuu kolmesta hyvin karsinogeenisestä aineesta, joten miten se voi yhä edelleen olla turvallisten aineiden listalla? Aspartaamista löytyy jokunen dokkari, mutta kunnon raflaava tietoisku aiheesta puuttuu.

Fluori ja miksi fluori ei ole hampaille hyväksi. Fluorin sivuvaikutukset ja jopa salaliittoteoriat fluorin tuputtamisen taustalla. Ehkä ei ajankohtainen Suomessa, missä juomavertä ei fluorata, mutta hammaslääkäriliitto edelleen suosittelee fluoria.

Statiinit ja niiden haitat versus olemattomat hyödyt. Miksi kansalle tuputetaan kolestroli"ongelmaan" statiineja. Ihan sama, kun hoitaisi kuumetta buranalla. Laskeehan se, mutta ei poista ongelman syytä. Miksi lääketiede tuntuu keskittyvän ongelmien ratkaisemisen sijaan oireiden lääkitsemiseen? Raha taitaa puhua. Onhan se miljardibisnes.

GMO ei olekaan ratkaisu maailman nälänhätään vaan pelkkä kulissi koko maailman myrkyttämiseksi ja ruoka-aineiden patentoimiseksi. Tästä hyvä dokkari on The World According To Monsanto, mutta ehkä aihe ansaitsee laajempaakin huomiota nyt, kun GMO tunkee lonkeroitaan Suomeenkin yhä enenevässä määrin.

Rahasta on jo paljon hyviä dokkareita, mitä voisi sellaisenaan kansalle näyttää julkisessa mediassa. Ajan henki lienee hyvä suomalainen dokkari aiheesta.

Zeitgeist on hyvä silmät avaava dokumenttisarja, mutta paljon kiistelty. Ehkä kannattaa valita oma polkunsa.

Lähettänyt käyttäjä

http://www.youtube.com/watch?v=XdkyLrDpaUg Religulous

Bill Maher's take on the current state of world religion.

Ehdottomasti näyttämisen arvoinen.

Lähettänyt käyttäjä

NFB arkistoista (www.nfb.ca) löytyy useitakin vertaansa vailla olevia dokumentteja.
Muutamia mieleenpainuvimmista on mm.

Carts of Darkness
http://www.nfb.ca/film/carts_of_darkness
Onnettomuuden seurauksena rullatuoliin joutuneen entisen lumilautafilmien kuvaajan tekemä dokumentti kandalaisista pullon / tölkin kerjääjistä ja heidän harrastuksestaan laskea jyrkkiä mäkiä ostoskärryillä, joilla he tölkkejä keräävät.
Mielenkiintoisen dokumentistä tekee katsaus kanadalaisten kodittomien / vähäosaisten / pois oravanpöyrästä omasta tahdostaan jääneiden ihmisten elämään. Ero kanadalaisen ja suomalaisen 'juopon' välillä on huikea.

César's Bark Canoe
http://www.nfb.ca/film/cesars_bark_canoe
Tyylipuhtaasti toteutettu dokumentti 70luvulta, jossa kanadan-intiaani rakentaa perinteisen tuohikanootin. On mahtavaa seurata kun joku todella taitava tekee jotain minkä osaa kuin synnyinlahjana. Jää suomalaiset puuveneet rakenteiltaan aika kakkoseksi.
Suosittelen kaikille lämpimästi, mutta en tiedä että miten hyvää 'yhteiskunnallista keskustelua' tämän tiimoilta voi saada aikaan.

Lähettänyt käyttäjä

Vicen dokkarit on kovia, etenki pohjois-korea dokumentti/matkaopas jakso.
https://www.youtube.com/watch?v=24R8JObNNQ4
On muutakin hyviä dokkareita siellä atlantin roskalautoista jo edellämainutuun aasin oom rakasteluun.

Lähettänyt käyttäjä

Vicen dokkarit on kovia, etenki pohjois-korea dokumentti/matkaopas jakso.
https://www.youtube.com/watch?v=24R8JObNNQ4
On muutakin hyviä dokkareita siellä atlantin roskalautoista jo edellämainutuun aasin oom rakasteluun.

Lähettänyt käyttäjä

kuinkakohan pitkiä jaksot saa olla..?
Fitna http://www.imdb.com/title/tt1198399/ http://fi.wikipedia.org/wiki/Fitna

Michael Mosleylla on hyviä dokkareita http://www.imdb.com/name/nm0608839/?ref_=tt_cl_t1

Lähettänyt käyttäjä

DMT: The Spirit Molecule

An investigation into the long-obscured mystery of dimethyltryptamine (DMT), a molecule found in nearly every living organism and considered the most potent psychedelic on Earth.

Lähettänyt käyttäjä

Yksi vaikuttavimmista dokumenteista kautta aikain on ehdottomasti Werner Herzogin Lessons of Darkness, missä Kuwaitin öljykentät liekehtivät.

Lähettänyt käyttäjä

Se dokkari on mun mielestäni: Requiem For Detroit (Detroitin sielunmessu)

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ykkosdokumentti-detroitin-sielunmessu

"Visuaalisesti vavahduttava dokumentti vie katsojan karuihin paikkoihin hylättyihin autotehtaisiin, suljettuihin kouluihin ja slummikortteleihin.

1900-luvun alussa Detroit kukoisti autoteollisuuden ansiosta, ja oli yksi rikkaimmista kaupungeista Yhdysvalloissa.

2000-luvulle tultaessa amerikkalainen unelma kuitenkin suistui painajaiseen. Slummikorttelien köyhyys, työttömyys ja nälänhätä ovat saavuttaneet kriittisen mittasuhteen. Raakana vastakohtana toimivat valkoiset esikaupunkialueet, joissa vauraus ja hyvinvointi näkyvät selkeästi."

http://vimeo.com/10554065

Lähettänyt käyttäjä

http://www.imdb.com/title/tt1763194/
Blood in the Mobile, Ylellä jo näytetty dokumentti Kongosta, kaivostoiminnasta, sodasta, raiskauksista ja Nokiasta ja miten ne liittyy yhteen - eniten minuun vaikuttanut dokumentti.

Jotain tämän kokoluokan dokumentteja olisi kiva nähdä.

Ruoka dokumentteja joissa ei ole yhteiskunnalista merkittävyyttä lainkaan, mutta ruoka- ja ravintolakulttuurista kiinnostuneille kiinnostavia:

http://www.imdb.com/title/tt1772925/?ref_=sr_2
Jiro Dreams of Sushi (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1696535/?ref_=sr_1
El Bulli: Cooking in Progress (2011)

Lähettänyt käyttäjä

Päräyttävintä tarjontaa tajunnalle on tullut Zeitgeist: Addendumia katsoessa. Toki kyseisestä dokumentista voi olla montaa mieltä, mutta pääpointtihan siinä juuri on, että kyseenalaistaminen kannattaa. Ainakin omalla kohdalla kävi juuri niin, että en niinkään alkanut sokeasti kyseisen dokkarin "ohjeita" noudattamaan, vaan juurikin ajattelemaan laatikon ulkopuolella. Muita hyviä dokumentteja, joista varmasti viriäisi hyvää keskustelua, ovat mm. (jo aiemminkin mainittu) Food Inc., What on Earth are they spraying us with ja Why Do We Fight. Tietenkään Kovasikajuttua unohtamatta!

Lähettänyt käyttäjä

Ajankohtainen Virpi Suutarin dokumentti -Hilton- joka sijoittuu Helsingin Herttoniemessä sijaitsevaan Nuorisosäätiön vuokrataloon, jossa asuu syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194799772213/artikkeli/elokuvajuhlien+dokumenteissa+syrjaytyneet+nousevat+paaosaan+-+hilton+johtaa+lipunmyyntia.html

Lähettänyt käyttäjä

Hirvosen dokumentti Paratiisi – kolme matkaa tässä maailmassa kertoo Afrikan siirtolaisista ja haluaisin nähdä sen! Fingerporin tomaatisäilyke-sarjisstripistäkin tuli mieleen tuo dokumentti, vaikken ole vielä nähnytkään tuota dokumenttia.

Lähettänyt käyttäjä

...vaikka se venyttääkin luovasti totuutta, se on hieno dokumentti historiasta sellaisena, kuin elokuvan tekijät haluavat sen muistaa.

Markku Lehmuskallion elokuvista joku kova.

Ja Lars von Trierin The Five Obstructions on kaikessa taiteellisessa ärsyttävyydessään jäänyt hyvin mieleen.

Lähettänyt käyttäjä

Hei

Minua kiinnostaisi nähdä dokumentti "Kasvukausi - The growing season" televisiossa. En ole nähnyt kyseistä dokumenttia missään, sillä se ei ole toistaiseksi levityksessä. Dokumentti kertoo suomalaisesta hampun kasvattajasta Timo Haarasta ja sen facebook sivu on https://www.facebook.com/Kasvukausi?fref=ts, sekä nettisivu http://www.kasvukausi.fi/. Kyseistä dokumenttia on näytetty kansainvälisillä filmifestivaaleilla ja onkin ihmeellistä, että tätä ei ole täälläpäin ollut näkyvissä.

Lähettänyt käyttäjä

Helmipoimintoja:

Helvetica (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0847817/
Dokumentti maailman käytetyimmsätä kirjaisimesta eli fontista ja ihmisistä sen takana. Avaa designin maailmaa tavikselle erinomaisesti.

North Korea: A Day in the Life (2004)
http://www.imdb.com/title/tt1180311/
Erittäin harvinainen katsaus Pohjois-Koreaan erään "tavallisen" perheen arkipäivän kautta. Dokumentin on ohjannut hollantilainen dokumenttiohjaaja yhteistyössä Pohjois-Korean viranomaisten kanssa, ja se näkyy.

Senna (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1424432/
Koskettava dokumentti Ayrton Sennan elämästä ja ajasta, joilloin Formulat olivat autoja eivätkä tietokoneita.

Koyaanisqatsi (1982), Baraka (1993), Microcosmos (1996)
http://www.imdb.com/title/tt0085809/
Legendaarisia "erilaisia" luontodokkareita.

Nämäkään eivät ole huonoja:

Kimjongilia (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1180311/
Ainutlaatuinen katsaus Pohjois-Koreaan maasta paenneiden kertomana.

SVT: Vasa 1628 - Människorna. Skeppet. Tiden. (2011)
Kaksiosainen dokumentti Vasa-laivan rakentamisesta ja uppoamisesta.

PBS: Prohibition (2011)
http://www.pbs.org/kenburns/prohibition/
Ken Burnsin kolmiosainen dokumenttisarja "jalosta kokeilusta" eli kieltolain noususta ja tuhosta Yhdysvalloissa.

Food, Inc. (2008)
http://www.imdb.com/title/tt1286537/
Mistä ruokamme lopulta tulee? Vastausta on vaikea pureskella.

Inside Job (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1645089/
Havainnollinen selvitys siitä, mikä lopulta johtikaan aikamme suureen finanssikriisiin.

BBC Two: When Bankers Were Good (2011)
http://www.bbc.co.uk/programmes/b017nf4k
Katsaus aikaan, jolloin pankkiirit eivät olleet gangstereita vaan yhteiskunnan kulmakiviä.

Money as Debt (2006)
http://www.imdb.com/title/tt1828247/
Silmiä avaava indie-dokkari rahajärjestelmämme perusteista.

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)
http://www.imdb.com/title/tt0479468/
Nimi kertonee kaiken :)

Lähettänyt käyttäjä

Life and Debt -dokumentti on hieno elokuva siitä miten neoliberalismi ja länsimaiden ajama rahapolitiikka tuhosi Jamaikan. Elokuvallisesti hieno teos ja täynnä asiaa. Toisaalta myös taas ajankohtainen, koska samanlaista talouspolitiikkaa pakotetaan nyt Kreikkaan.

Lähettänyt käyttäjä

Netistä löytyy paljon hyviä dokkareita ( http://www.filmsforaction.org/walloffilms/ ) mutta yksi jota pidän aivan liian tuntemattomana on CrackinStudiosin Owned & Operated ( http://www.youtube.com/watch?v=njSV5LtVmR4 ). Menee piirun verran jopa Zeitgeist Moving Forwardin edelle tai toimii hyvänä jatkona sille.

Lähettänyt käyttäjä

Saimaa-ilmiö
-hieno kuvaus Epuista, Juicesta ja muista ajan sankareista

Man bites dog
-Aikas ehdoton belgialainen pätkä sarjamurhaajan elämästä, kun puhutaan mokumenteista

Lähettänyt käyttäjä

COLLAPSE (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1503769/?ref_=sr_1

A documentary on Michael Ruppert, a police officer turned independent reporter who predicted the current financial crisis in his self-published newsletter, From the Wilderness.

From the acclaimed director of American Movie, this portrait of radical thinker Michael Ruppert explores his apocalyptic vision of the future, spanning the crises in economics, energy, environment and more.

Ennenkaikkea erittäin laadukkaasti toteutettu dokumentti. Tsekatkaa läpi niin huomaatte kyllä ja itse aihe käy päivä päivältä ajankohtaisemmaksi. Listassa on jo kaikenlaista halpatuontantoa että härskisti mainostan että skipatkaa noi Anunnaki videot ja jaarittelevat zeitgeistit ja tsekatkaa tää ensin. Ette kadu. Paitsi jo mainittu Fog of War on tämän pätkän lisäksi dokumenttien dokumentti.

http://www.youtube.com/watch?v=z9KVw38WS90 En sano että näyttäkää tämä. Katsokaa tämä niin olen aivan takuuvarma et jos siellä on oikeasti Riku ja Tunna kyyläämässä niin hiffaatte täysin et tämä jos jokin päräyttää varmasti hc:mankin trävellerin mielen.

Lähettänyt käyttäjä

Toivoisin Yleltä myös uusintaa Poincarén konjektuurista kertovasta tiededokumentista. "Poincarén konjektuuri on yksi niin sanotuista suurista matemaattisista ongelmista, jonka ratkaisun uskottiin selvittävän, minkä muotoinen maailmankaikkeutemme on. Tuotanto: NHK, Japani."

Poincarén otaksuma on ainoa ratkaistu Clay-Instituutin miljoonan dollarin Millenium-ongelmista ja dokumentissa kerrottiin selkeästi mitä se tarkoittaa ja millainen mies on sen ratkaisija, venäläinen Grigori Perelman.

PS: Jos lähdette Zeitgeist-linjalle, niin mieluiten sitten se kotimainen Ajan henki.

Lähettänyt käyttäjä

TT3D: Closer to the edge. Dokkari maanilman vanhimmasta (muistaakseni) ja todennäköisesti vaarallisimmasta ja haastavimmasta katumoottoripyörä kisasta.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tapahtuu kun isompi syö pienempänsä ja vahvempi menestyy... Kaikki kytkeytyy toisiinsa kummallisella ja yllättävällä tavalla.

http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/ohjelmisto/darwinin_painajainen
http://www.maailmankuvalehti.fi/node/4395

Lähettänyt käyttäjä

Garbage Warrior on näytetty Yleltäkin pari kertaa nimellä Roskasotilaat, mutta Earthships New Solutions olisi myös hienoa nähdä ( http://www.youtube.com/watch?v=SEg74ZMP4tM )

Pari kiinnostavaa ja vasta tulossa olevaa ovat Continuum ( http://vimeo.com/60234866 ) ja Fall And Winter ( http://www.fallwintermovie.com/ )

Lähettänyt käyttäjä

Spielberg's Hoax - The Last Days of The Big Lie
http://www.youtube.com/watch?v=80GgRWuXcO8

ja vaik tää:
http://www.youtube.com/watch?v=bVpbnk_qscg

Lähettänyt käyttäjä

Religilous - Dokumentti, joka osittaa jopa maalikko "jenkki baptistille", että uskonto on tyhmää huumorin ja ovelien sutkautusten kera.

Jesus Camp - Sai itkemään ja pilasi koko loppupäivän. Minua ei ole mikään elokuva ennen tätä vituttanut, liikuttanut taikka saanut näin huonolle tuulelle.

The American - ...koska Bill Hicks oli aikaansa niin paljon edellä. Uskomaton sälli ja antaa uuden ulottuvuuden mekitykselle "badass".

Julma, ilkeä ja oikeassa... unohtamatta sitä synkkää huumoria, joka sattuu kun nauraa.

Lähettänyt käyttäjä

Marc Singerin Dark Days. Dokumentti sanan varsinaisessa merkityksessä, tässä 90-minuuttisessa kuvataan elämää NY Cityn metrotunneleissa, joissa asuvien henkilöiden muodostama yhteisö on kirjaimellisesti undergroundia. Uskomattoman koskettava, inhimillisyyttä kaikessa raadollisuudessaan todistava teos antaa kodittomille, maan alle vetäytyneille omat puheenvuoronsa, joista avautuvat moninaiset tarinat onnesta ja epäonnesta, sisusta ja toivosta, sekä selviytymisestä keskellä synkkiä viemäriputkistoja ja vanerihökkeleitä. Dark Days on ehkäpä aliarvostetuin dokumentti minkä tiedän olevan olemassa. Pätkässä on kuitenkin onnellinen, Madventuresinkin teemaan sopivasti tavallista toimeentulevaa länsimaalaista herättelevä loppu.
http://www.imdb.com/title/tt0235327/

Lähettänyt käyttäjä

Ted Pike - The Other Israel dokkari olisi aika kovaa kamaa. Kertoo lähi-idän konfliktin taustoja hengellisestä ja historiallisesta näkökulmasta.

http://www.youtube.com/watch?v=IJxdIXgMGAI

Lähettänyt käyttäjä

Zeitgeist Moving Forward (http://www.imdb.com/title/tt1781069/?ref_=sr_3)
Zeitgeist Addendum (http://www.imdb.com/title/tt1332128/?ref_=sr_6)
Collapse (http://www.imdb.com/title/tt1503769/)

Lähettänyt käyttäjä

Tuli tässä mieleeni Kymatica ja miksei myös ungrip, tuolta löytyy linkit tubeen ja saa tilattua jopa dvd muodossa jos semmonen kiinostaa.
http://www.talismanicidols.org/media.html

Kymaticasta tommonen yhteenveto
http://frankaffe.com/psychology/kymatica-a-review/

Ungripistä joku kuvaus
http://consciousselfgovernance.ca/ben-stewartrob-page-movie-premier-on-sovereign-living.php/

Lähettänyt käyttäjä

- Adam Curtisin dokkarisarjat Century of the self, The power of nightmares ja The trap - What happened to our dream of freedom

- Zeitgeist addendum ja moving forward

- Ajan henki

- Owned & Operated

Lähettänyt käyttäjä

Indie Game the Movie (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1942884/?ref_=sr_1
-Erinomainen dokumentti, jossa seurataan nörttikoodaajien elämää matkalla menestykseen. Peleinä Super Meat Boy, Fez ja Braid.

Cannabis: What's the Harm? (2010)
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00y37cn
-Silmiä avaava BBC:n kaksiosainen dokumentti kannabiksen käytöstä ja siihen liittyvästä rikollisuudesta.

Lähettänyt käyttäjä

Tätä on iihan pakko kompata!
Mielellään toivoisin tämänkin dokumentin saavuttavan suurempaa yleisöä, ja teidän uusi ohjelma vaikuttaisi erittäinkin pätevältä väylältä esitellä aihetta, joka kuitenkin koskettaa meitä kaikkia. tsaigedelixii ja skienssii sen takataustoilta.

Mitch Schultz: DMT - The Spirit Molecule
An investigation into the long-obscured mystery of dimethyltryptamine (DMT), a molecule found in nearly every living organism and considered the most potent psychedelic on Earth.
http://www.imdb.com/title/tt1340425/

tsektsek!! jos et jo oo tsektsekannu!!

Lähettänyt käyttäjä

Tämä,
http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/mielen-salattu-voima
... ja tietysti luontodokkarit niitä ei voita mikään, olen nyt valmis asumaan viidakossa :D

Kyseinen dokumenttisarja on kolmiosainen, ensimmäinen niistä oli mielestäni mieleenpainuvin.
Siinä kuvastetaan hyvin sitä miten paljon mielellään voi vaikuttaa oman kehon vointiin.
Kohtaus jossa annettiin lumelääkettä paniikinkaltaiseen oireiluun joka toimi, helpotti omaa mieltäni huomattavasti. Tottahan se on että mieli vaikuttaa siihen miten kehomme voi, en nyt pelkästään tämän dokumentin kautta, mutta kuitenkin olen oppinut tuntemaan omaa kehoani enemmän ja näin voin 'hallita' sitä helpommin. Stressi, ahdistus ja jopa masennus on voitettavissa pelkästään tahdon voimalla. Suosittelen teille kaikille mielenharjoittamista, kokeilkaa edes. Varmasti joku ajattelee toisin kuin minä. Olen huomannut itsessäni jonkinlaista edistystä ja elämänlaadun paranemista joka vain nostattaa fiilistäni korkeammalle. Rauhaa.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä ja mainio ohjelma-idea. Kerrankin odotettavissa teeveestä taas jotain katsomisen arvoista. Yleensä tulee luupattua netin syövereistä näitä dokkareita, kun niitä ei teeveestä näe.
No pitemmittä puheitta tässä meikäläisen lista, suurinosa onkin jo tuolla, mutta mitä useempi näitä pyytää, niin sen varmemmin ehkä valkkaatte ne mukaan :) Eli Zeitgeistit ja Ajan henki, Huimausainedokkarit ja Food Matters. Vice tekee kyllä myös hyviä dokumenttejä, niiltä esim. Sofex: the business of war tai joku muu. Innolla jo odotan elokuuta :) Hyvä hyvä.

Lähettänyt käyttäjä

Ensimmäisenä tulee mieleen suomalainen dokumentti Reindeerspotting. Vaikka tämä huumeista kertova dokumentti onkin suomalaisen näkövinkkelistä, niin sitä voidaan katsoa myös globaalista näkökulmasta. Samanlaista elämää löytyy joka maailman kolkasta, olosuuhteet ovat kuitenkin erilaiset: Huumeita saa nimittäin helpommin vaikkapa Espanjasta, kuin täältä kylmästä Pohjolasta. Tämä saikin dokumentin kaverukset kiertämään maailmaa huumeiden perässä. Ja kaikki tietävät lopputuloksen...

Toinen pysäyttävä dokumentti on "mäkkäristien" painajainen, Super Size Me. Tämä 30 päivän McDonald's- menuun seuraaminen tuottaa itselleni aikamoisia vatsanväännöksiä, kun tiedetään Quarter Poundereiden ja muiden roskaruokien terveydelliset vaikutukset. Pelottavinta tässä onkin se, että miljoonat amerikkalaiset elävät juuri tällä tavalla kuten Morgan Spurlock yrittää demonstroida. Herää kysymyksiä, että "miten minun ruokatottumukseni muuttui kun ekan kerran sain sen Big Macin nokkani eteen?" ja "miten kehittyvät maat ja kehitysmaat reagoivat, kun McDonald's laajentaa sinne päin?".

Ehdottomasti kaksi must-see-dokkaria.

Lähettänyt käyttäjä

Zeitgeist: Addendum, Zeitgeist: Moving Forward on maailmanhistorian merkittävimmät dokumentit tähän mennessä. Eri dokumentit kertovat erilaisista vääryyksistä jotka kohdistuu mm. eläimiin, ruoan valmistukseen, rahalliseen kusetukseen, sekä köyhyyteen. Mutta Zeitgeist on tavallaan kaikki yhdessä. Se kertoo mistä nämä johtuvat. Se ottaa kantaa ja todistaa nämä maailman epäkohdat johtuvan siitä että meidän ihmisten toiminta perustuu voiton tavoitteluun ja rahaan. Lisäksi Zeitgeist antaa tavoitteita ja päämääriä ihmisille. Ratkaisu parempaan maailmaan on resurssipohjainen talous.

Lähettänyt käyttäjä

Ajan henki. Dokumentti, joka sai ajattelemaan asiat aivan uudella tavalla. Varmasti pienillä resursseilla valmistettu dokumentti, mutta silti se on täyttä asiaa.

Lähettänyt käyttäjä

Food Inc jäi kyllä itselläkin mieleen hyvin toteutettuna dokumenttina. Aihe, josta teillä varmasti olisi puhuttavaa, ja mielipiteitä vielä senkin edestä.

Lähettänyt käyttäjä

Viime kuukausilta sykähdyttävimmät dokut ovat olleet Imposter ja Dear Zachary.

The Imposter: http://www.imdb.com/title/tt1966604/

Tämä on (draama)dokkari, mutta erittäin elokuvallinen tyyliltään (tuli myös Errol Morris mieleen) ja rakenne muistuttaakin oikeastaan trillerileffaa. Erittäin mielenkiintoisen tästä tekee se, että suurin osa tarinasta kerrotaan ns. epäluotettavan kertojan näkökulmasta. Toki tarinan pääkäänteet pohjautuvat faktoihin, vaikka aika uskomaton tarina onkin.

Dear Zachary - A Letter to a Son About His Father: http://www.imdb.com/title/tt1152758/

Toteutukseltaan amatöörimäisempi ja muutenkin aika kotikutoinen, mutta se itse asiassa kääntyy lopulta plussaksi, sillä kyseessä on erittäin henkilökohtainen proggis. Leffasta huomaa kuinka tunteella (etenkin raivolla) sitä on toisinaan koostettu. Dokumenttielokuvana tämä ei ole yhtä hienosti toteutettu kuin vaikkapa juuri Imposter, mutta henkilökohtaisuudessaan yksi vaikuttavimpia dokkareita mitä olen nähnyt.

Lähettänyt käyttäjä

Loistava dokkari, joka kertoo YK:n ja länsivaltojen toiminnasta Ruandan kansanmurhan aikana 1994. Romeo Dalláirella on katkeria muistoja YK:n toiminnasta tuolloin. Perspektiiviä antaa, että kyseinen herra oli YK-joukkojen päällikkö tuolloin Ruandassa ja näki läheltä, kun länkkäripelkurit vetivät joukkonsa hiljattain pois ja pesivät kätensä koko touhusta (jonka pidemmässä juoksussa olivat itse aiheuttaneet), koska Ruandassa "ei ollut mitään puolustamisen arvoista".

Erittäin silmiä avaava dokumentti kansanmurhasta kiinnostuneille.

Lähettänyt käyttäjä

Narrated by Carl Sagan.
Original soundtrack by Vangelis.

"From an intellectual standpoint, Cosmos is a masterpiece. I would even add that Cosmos also works on an artistic level. Each episode features different kinds of images, including footage of Sagan as he speaks to the audience, realistic historical reenactments accompanied by Sagan's narration, and computer animations of celestial bodies. Two segments are worth noting for its artistic quality and creativity: a cosmic calendar that compresses the 15-billion-year history of the universe into a 365-day calendar (with humans appearing in the last minutes of December 31) and an animation that illustrates evolution from the spontaneous formation of DNA to the dawn of modern humans. Finally, the opening title in each episode features a beautiful musical piece by Vangelis (also known for the music in the film Chariots of Fire) that captures the fascination and wonder of the universe. "

"It would be years before I finally watched all 13 episodes of Cosmos. Once I did, I never saw the universe the same way again. Sagan truly open my eyes and reminded me that there is much more to life than our routine habits and endeavors on a specific spot on Earth. There is much to appreciate about ourselves as well as everything around us, especially things we cannot see just yet. Maybe someday, with much better technology, we will travel to the stars and see the rest of the universe. Most importantly, Sagan celebrates the miracles of science at large and what it can achieve. If humans do eventually meet intelligent extraterrestrial lifeforms, it would be great if those other beings learn about Carl Sagan. After all, he was a brilliant scientist who truly understands the universe and has, through Cosmos, helped the rest of us do the same."

- Anthony's Film Review

Lähettänyt käyttäjä

Being Elmo ois kyllä erittäin hyvä dokumentti nukketaiteilija Kevin Clashin urasta ennen kuin se päättyi tämän väitettyyn pedofilia epäilyyn tekohetkellä 16 vuotiaan pojan kanssa ja tyypin julkiseen kaapista ulostulemiseen. Kun pitää tuon faktan mielessä dokkaria katellessaan niin sitä tulee vaan sääli, että miten tuommonen voikaan tuhota jonkun sellaisen ihmisen uran, joka on tehnyt intohimoisesta harrastuksestaan itselleen varsin vakuuttavan uran viihdyttäjänä.

Lähettänyt käyttäjä

Oma ehdotus muutama VICE-dokkari, jotka ruotii erinomaisesti suuriin ihmismassoihin vaikuttavia tekijöitä. VICE:n miehillä on dokkareissa madventurelainen meininki; tarkoituksena ei ole tehdä omia johtopäätöksiä asioista/ilmiöistä vaan toimia välikätenä yleisön ja kohteen vuorovaikutuksessa. Ehdotan siis:

Conflict Minerals, Rebels and Child Soldiers in Congo

http://www.youtube.com/watch?v=kSEaTQMI5AA

The Cannibal Warlords of Liberia (Full Length Documentary)

http://www.youtube.com/watch?v=ZRuSS0iiFyo

Kony, M23, and the Real Rebels of Congo

http://www.youtube.com/watch?v=kSEaTQMI5AA

-----------------------------------------------------------

Football's Most Dangerous Rivalry

http://www.youtube.com/watch?v=cggTbCcbcNA

----------------------------------------------------------

Tämä tulipesäke on pahimmat myrkkynsä polttanut, mutta eiköhän syksyllä viimestiään taas ole ajankohtainen. Erittäin mielenkiintoisen keskustelun keskustelun saisi aikaan, mikäli molemmilta konfliktin osapuolilta saisi kaksi "siviiliä" studioon keskustelemaan aiheesa.

Crime & Punishment in the Gaza Strip

http://www.youtube.com/watch?v=RWJFC98jPrQ

Lähettänyt käyttäjä

Selkeä katsaus talouden ja yhteiskunnan rakenteellisiin ongelmiin. Tarjoaa myös vaihtoehtoja ja kehitysehdotuksia. Helposti lähestyttävä ja ajankohtainen, ehdottomasti jakamisen arvoinen.

http://www.imdb.com/title/tt1671513/

Lähettänyt käyttäjä

-Jesus Camp
-Night and Fog
-Breakfast with Hunter
-Deliver Us from Evil
-Grizzly Man
-My Best Fiend
-Tosi moni artisti-/musadokkari, mm. Joe Strummer: The Future Is Unwritten, Iconoclast, Behind the Mask, The Decline of Western Civilization I-III

Lista vois jatkua piiiitkälle.
Unohtamattakaan Madventuresia!

Lähettänyt käyttäjä

Järkyttävän kuvottava kuvaus nykytodellisuuden ruuantuotannosta ja eläinten kaltoinkohtelusta ylipäätään.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikkien pikku ituhippien suosikkien lisäksi voisin ehdottaa Shadow Companya -- en ole kylläkään katsonut kokonaan, mutta siltä osin mitä näin oli aika neutraalin oloinen kuva. Toisekseen ei taida olla suomennettu koskaan, ainakaan en tiedä että olisi.

Kertoo siis "yksityisten sotilasurakoijien" toiminnasta esimerkiksi Lähi-idän näyttämöillä. Hitusen viihteellisen puolella jos kritiikkiä haluaa esittää.

Kevyemmistä dokkareista jo ehdotettu King of Kong oli oikein mielenkiintoinen, vaikka ei maailmaa mullistava olekaan. Ei aina tarvi.

Koyaanisqatsia on ehdotettu ankarasti ja voin sen myös toisintaa -- vaikka en varsinaisesti pidäkään sitä dokumenttina. Jos te pidätte niin katsokaa! En vastusta.

Lähettänyt käyttäjä

Venäläinen tiikeri Amba (Amba the Russian Tiger)

Dokumentin näin ehkä 2-3 vuotta sitten, kun se esitettiin Yle Teemalla, tosin en ole varma jälkimmäisestä tiedosta. Dokumentti kertoo miehen yrityksestä nähdä elävänä tiikeri venäläisessä luonnossa, ja koko esitystä verhosi mysteerinen ilmapiiri, jossa mies kävi muun muassa paikallisten syrjässä asuvien asukkaiden kanssa keskustelemassa ja heitä tapaamassa. Dokumentti on kertojan omasta näkökulmasta toteutettu elämyksellinen matka keskelle luontoa.

Parhaita, jonka olen katsonut.

Lähettänyt käyttäjä

Areenassa on dokkari nimeltä muovit maailman merissä.

Itse olen sen dokkarin jälkeen ruvennut ostamaan hedelmät paperipusseissa, vaihtanut muovisen juomapullon lasiseen, ylipäätään kaikki missä on muovia näen sen suurena haittana tulevaisuuden sukupolvia ajatellen. Haluaisitko itse uida muovien seassa? Syödä muovia, hengittää, elää ja lopulta maatua muoviin... Heh omaan korvaan tuo kuullostaa järkyttävältä ajatukselta.. Vähän ehkä liioitellusti ilmaistuna. Muovista merissä päästäänkin seuraaviin aiheisiin, eli suihkukoneet taivaalla, jotka levittävät outoja valkoisia vanoja taivaalla eli meidän päällemme???? Jotain kemikaalia, mutta mitä? ja miksi? Ilmastonmuokkaus, Ilmaston muuttuminen ja ailahtelevainen sää.

Pakkohan tähän on jokaiselle muistutuksena kertoa loppuun, että tähän on hyvin yksinkertainen ratkaisu. Koskien joka ikistä ihmistä, jotka eivät suostu hyväksymään totuutta: SINÄ SAAT VALITA OMAN TIESI, saat valita mitä syöt, saat valita itse kaupasta kaiken roinan kotiin. Mutta mietippä tarkkaan oletko valmis muuttamaan tulevaisuuden?

Lähettänyt käyttäjä

Ajan henki televisioon. Myös zeitgeist addedum ja moving forward ovat hyviä, mutta ajan henki uppoaisi suomalaisiin paremmin. Yrjö Kallisen haastattelu elämmekö unessa olisi myös todellinen kulttuuriteko.

Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka haluavat kohdata asiat objektiivisesti ja etsiä ongelmiin ratkaisuja. Monesti tosiasioiden tunnustamista estävät oman maailmankuvan lukot. Tosiasia kielletään, jos se on ristiriidassa oman maailmankuvan kanssa(uskonto, ideologiat, raha, ennakkoluulot ym). Nämä esittämäni pätkät ravistelevat totuttuja ajatusmalleja ja siten kannustavat ajatteluun ja totuudellisuuteen.

Lähettänyt käyttäjä

topdocumentaryfilms.com, sieltä löytyy vaikka mitä hyvää, ja myös huonoa. Kannattaa mielestäni aina suhtautua skeptisesti ja realisesti dokkareihin, sillä niissä ei aina välttämättä näe koko totuutta, yleensä vain yhtä näkökulmaa (tosin poikkeuksia on). Baraka ja senkaltaiset dokkarit ovat hyviä siinä mielessä ettei tarvitse sen kummemmin miettiä onko siinä joku takaajatus.

Lähettänyt käyttäjä

Kotimainen Ajan Henki olisi hyvä vaihtoehto jos kerran Zeitgeistit ovat liian kiistanalaisia. Kahdessa uusimmassa Zeitgeist dokkarissa ei kuitenkaan ole mielestäni mitään kiistanalaista muuta kuin esitetty ratkaisumalli nykyisen järjestelmän puutteisiin sillä kaikki "salaliittohörhöily" on jätetty pois. Dokkareiden esittämä kritiikki on erittäin osuvaa ja ne osoittavat selvästi kuinka nykyinen rahaan perustuva talous on itsessään lähes kaikkien ihmiskuntaa vaivaavien vitsausten alkulähde.

Toinen silmiä avaava dokumentti on eläinten kohtelusta kertova Earthlings. Jokaisen lihaa syövän ihmisen tulisi katsoa tämä dokkari.

Lähettänyt käyttäjä

BBC:n kuusosainen dokumenttisarja Auschwitz: The Nazis and the 'Final Solution'. Loistava.

Lähettänyt käyttäjä

Kymatica
https://www.youtube.com/watch?v=l-mfkwq64bk (suomenkieliset tekstit)
"Kymatica on vapaassa levityksessä oleva independent-dokumentti, joka käsittelee teoriaa ihmiskunnasta, planeetasta ja universumista yhtenäisenä organismina. Dokumentti pohtii sitä, miten teoria liittyy yhteiskunnan nykyiseen tilanteeseen, ihmisten kieleen, lakiin, myytteihin ja läpi läntisen maailman valtaa pitäneeseen verilinjaan sekä muihin asioihin."

Sirius
http://www.sirius.neverendinglight.com
"A revolutionary documentary about the existence of information and technology not available to the general public. This documentary is meant to educate and enlighten."

Zeitgeistit/Ajan Henki on jees kans, riippuen että kuka kattoo, mutta ei henkisestä näkökulmasta kovin holistisia.

Lähettänyt käyttäjä

The Boy Who Lived Before - Extraordinary People
http://www.youtube.com/watch?v=VFHWb7IuPno
Todisteita reinkarnaatiosta jalat maassa asenteella. Infossa tarkempi kuvaus.
+ miksei nuo ylempänä mainitut Mielen salattu voima dokkarit jotka on olleet Ylellä.

Ylellä on ollut myös tällainen:
Unelmoija ja unikansa
http://www.kolmasulottuvuus.fi/index.php/home/details/67
"Elokuva ainutlaatuisen malesialaisen Temiar Senoi -heimon unikulttuurin selviytymistaistelusta ja sen vaikutuksesta länsimaiseen unitutkimukseen."
Tämä dokkari kyllä kieltämättä sai loksahtelemaan joitain palasia paikalleen omassa palapelissäni. Olen sittemmin alkanut aktiivisemmin perehtymään unimaailmaani, voittamaan siellä pelkojani ja kehittymään ihmisenä rakastavampaan suuntaan.

Lopuksi yksi kokonaisvaltaisempi ehdotus netistä vielä eli:
THRIVE: What On Earth Will It Take?
http://www.thrivemovement.com
https://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s
"THRIVE is an unconventional documentary that lifts the veil on what's REALLY going on in our world by following the money upstream -- uncovering the global consolidation of power in nearly every aspect of our lives. Weaving together breakthroughs in science, consciousness and activism, THRIVE offers real solutions, empowering us with unprecedented and bold strategies for reclaiming our lives and our future."

Olis tosiaan jees jos tämmösten aiheiden dokkarit valikoituis samaan tyyliin kuin aiheet taannoisessa Truths & Rights radio-ohjelmassa, eli että olis tasapainoisesti sekä sitä skeptistä ja valtavirran tieteen näkökulmaa (á la Riku) ja hengellisempää ja intuitiivisempaa (á la Tunna). Meitä on moneksi ja se on ihan ok <3

Lähettänyt käyttäjä

Tiededokumentti: Todellisuus testissä
- Ihmisläheisesti ja yksinkertaisesti selitettynä kvanttiteoriaa, filosofian ja fysiikan suhdetta ja sitä mistä kaikki koostuu. Toivon todella että Docventures perustuu tälläisille oikeille tiedodokkareille ja unohtaa jenkkityylin kohudokumentit, jotka on lähempänä viihdeohjelmaa.

Kovasikajuttu
- Asennetta muusikoille. Kuinka moni muka paha punkkari oikeesti ois valmis lähtemään keikalle vetelät housussa.

Lähettänyt käyttäjä

Ajan Henki. Zeitgeist Movementin suomalaisryhmän tekemä dokkari yhteiskunnanparadokseista suomalaisesta näkökulmasta. Tätä ollaan odotettu jo KAUAN, että se Soomen TV:seen tuloo!

Zeitgeist: Moving Forward.
Zeitgeist Movementin uusin dokumentti, ajaa aikalailla saman asian kuin aiempi osa Addendum.

Samsara.
Dokumentti tämäkin tietyllä lailla. Pelkkää kuvaa ja musiikkia, häkellyttävä!

Earthlings.
Dokumentti eläinten hyväksi käytöstä ruoasta vaatteeseen. Kalasta pesukarhuun asti.

The Union.
Dokumentti marihuanasta, joka musertaa kaikki ne ennakkoluulot, jotka yhteiskunnan propaganda on onnistuneesti kiteyttämään ihmisiin. Business first...

Onhan näitä vaikka millä mitällä. Nämä ovat kuitenkin ne, jotka ovat olleet itselleni valaistaneimmat.

Toivottavasti saatte jätkät hyvät dokkarivalinnat, sekä ennenkaikkea ÄÄRETTÖMÄSTI keskustelua ja julkisuutta. New world order. =)

Lähettänyt käyttäjä

Oisko Other Worlds mitään: http://vimeo.com/13313631

Muuten, Spirit Moleculeen on suomenkieliset tekstitykset jo olemassa: http://www.opensubtitles.org/fi/subtitles/4161816/dmt-the-spirit-molecule-fi

Lähettänyt käyttäjä

Maybe Logic: The Lives and Ideas of Robert Anton Wilson, aika päräyttävää settiä...avannu ainakin itselläni monta tietoisuushanaa aivoissa, tai missä se nyt sitten sijaitseekaan...

Lähettänyt käyttäjä

Ruoka, tuo ikuinen ajankohtaisuus! Jo monesti mainittu Food Inc. ja Monsato-dokkarit, jonka lisäksi hyvin pysäyttävää faktaa sisältävä BBC:n Future of Food.

Lähettänyt käyttäjä

D. Rigden & N. Rossier – American Radical: The Trials of Norman Finkelstein
http://www.americanradicalthefilm.com/

Eugene Jarecki – Why We Fight?
http://www.sonyclassics.com/whywefight/

P. Speakman Jr. & K. Miller – With God On Our Side
http://www.withgodonourside.com/

C. Martin & J. Pilger – The War on Democracy
http://johnpilger.com/videos/the-war-on-democracy

C. H. Ferguson – Inside Job
http://www.sonyclassics.com/insidejob/

R. Ashcroft – Four Horsemen (Talouden madonluvut)
http://fourhorsemenfilm.com/

K. Bartley & D. Ó Briain – The Revolution Will Not Be Televised
http://www.imdb.com/title/tt0363510/

M. D. Nazemroaya, M. Ozanon & J. Teil – The Humanitarian War
http://www.youtube.com/watch?v=opmQIkSvYgY&list=PL4A5200C8E0A38C7C

J. Pilger – The War You Don’t See
http://agadem.co.uk/?q=war-you-dont-see

C. Dannoritzer – The Light Bulb Conspiracy
http://documentaryheaven.com/the-lightbulb-conspiracy/

A. Newman – Iran (Is Not The Problem)
http://www.iranisnottheproblem.org/

R. Cage – 9/11 Blueprint for Truth: The Architecture of Destruction
http://911blueprintfortruth.thefilmmakerschannel.com/

A. Omeish & S. Omeish – Occupation 101: Voices of the Silent Majority
http://www.occupation101.com/

J. Casey – Frithjof Schuon: Messenger of the Perennial Philosophy
http://www.worldwisdom.com/public/products/978-1-936597-04-8_Frithjof_Schuon-Messenger_of_the_Perennial_Philosophy_DVD.aspx?ID=245

J.-L. Leon – Les nouveaux maitres du monde (Pankki mailman valtiaana)
http://www.youtube.com/watch?v=SMoFOX3ASqM

J.-P. Carlon – Le salaire de la dette (Velkataakka)
http://www.youtube.com/watch?v=SeEOousciB8

R. Cage – 9/11: Explosive Evidence – Experts Speak Out
http://www.911expertsspeakout.org/

D. R. Griffin – Let’s Get Empirical
http://www.youtube.com/watch?v=umUjkapV39I

Journeyman Pictures – The Revolution Business
http://www.journeyman.tv/?lid=62012=transcript

J.-C. Deniau & C. Gazelle – Assasination of Russia
http://www.youtube.com/watch?v=Kug-fRun560

O. Konskaia & A. Nekrasov – Disbelief
http://www.disbelief-film.com/

J. Corbett – Al Qaeda Doesn’t Exist
http://www.alqaedadoesntexist.com/

R. C. Cohen, R. Michaels & S. Ardizzone - Hacking Democracy
http://www.hackingdemocracy.com/

Lähettänyt käyttäjä

The Great Happiness Space: Tale of an Osaka Love Thief
http://www.imdb.com/title/tt0493420/

Heavy Metal in Baghdad
http://www.imdb.com/title/tt1092007/

A Jihad for Love
http://www.imdb.com/title/tt0780046/

Silkkitie
http://www.imdb.com/title/tt1024812/

Lähettänyt käyttäjä

Dokumentti raha- ja pankkijärjestelmästä, joka menee talouskriisin perimmäisiin syihin.

97% owned
http://www.imdb.com/title/tt2145874/?ref_=fn_al_tt_1

Lähettänyt käyttäjä

Suosittelen vahvasti Adam Curtisin dokkareita. Parhaita on The century of the self (How Freud's theories concerning the unconscious led to Edward Bernays' development of public relations, the use of desire over need and self-actualisation as a means of achieving economic growth and the political control of population), The power of nightmates (Suggested a parallel between the rise of Islamism in the Arab world and Neoconservatism in the United States in that both needed to inflate a myth of a dangerous enemy in order to draw people to support them), tai The trap - what happened to our dream of freedom. Dokkarit ovat sarjoja tosin, joten ei taida onnistua, mutta katsokaa silti tai ainakin pistäkää yle näyttämään teeveestä.

Lähettänyt käyttäjä

Julien Templen musiikkidokkarit on loistavia esim Oil city confidential ja Sex Pistols aiheinen (nimeä en muista). Vaihtoehtoisista elämäntavoista ja kulttuureista yleensäkin - esim San Franciscon Diggerseistä:
http://www.youtube.com/watch?v=Uv8Kn3KXBMQ

Lähettänyt käyttäjä

Zeitgeist - Addendum
Huom. Ajanhenki(Suomi-versio Zeitgeist Addendemuista) on jo näytetty ylellä ja se ei todellakaan vedä vertoja alkuperäiselle, joten en sitä kannata.

Thrive - What On Earthe Will It Take

Bitter Seeds: Intiassa vuodesta 2004 alkaen jo 250 000 Monsanton velkaorjuuteen ajamaa maanviljelijää on tehnyt itsemurhan protestiksi yhtiön tyranniaa kohtaan. (en ole nähnyt kyseistä dokumenttia) http://grist.org/industrial-agriculture/bitter-seeds-documentary-reveals-tragic-toll-of-gmos-in-india/

Cancer: Forbidden Cures
Dokumentissa käydään läpi länsimaisen syöpälääketieteen historiaa 1900-luvun alkupuolelta lähtien paljastaen järkyttävän todellisuuden. Katsottuasi tämän dokumentin olet vakuuttunut, että syöpä on täysin parannettavissa oleva sairaus ja että farmaseuttisen teollisuuden kontrolloima länsimainen lääketiede on kerta toisensa jälkeen hylännyt lositavasti toimivat syövän hoitomenetelmät noin sadan vuoden ajan.

The Revelation Of The Pyramids
Koko planeetan ympäri rakennetut muinaiset pyramidit ovat suuri mysteeri. Ne ovat toistensa sijainteihin nähden uskomattoman tarkassa symmetriassa, niiden alkuperä on hämärän peitossa ja niiden rakennuttaminen edes nykyteknologian, saati ihmisivoimain avulla ei olisi ollut mahdollista.

Lähettänyt käyttäjä

Herzogin Antarktisdokkari, on pitänyt kattoa jo pidemmän aikaa. Toinen vähän kevyemmästä päästä oleva, mutta äärettömän mielenkiintoisen olonen kuva.

http://www.imdb.com/title/tt1093824/

Lähettänyt käyttäjä

Manufacturing Consent
http://www.youtube.com/watch?v=3AnB8MuQ6DU

Medialukutaidon ehdoton kulmakivi. Chomsky selittää miksi massamedia kertoo aina tietyn version tapahtumista ja tiettyjä tarpeellisia illuusioita ei ikinä kyseenalaisteta.

Living Utopia
http://www.youtube.com/watch?v=jPl_Y3Qdb7Y

Monet haaveilevat toisenlaisesta yhteiskunnasta, mutta hyvin harva osaisi käytännössä sanoa miten se luotaisiin. Parempi yhteiskunta on luotu muutaman kerran ihmiskunnan historiassa käytännössä, niistä ehkä laajin tapaus oli anarkistinen Espanja 1936. Tästä yhteiskunnallisesta kokeilusta ei kuitenkaan ikinä kerrota "historian opetuksessa." Tämä osoittaa että parempi maailma on todellakin mahdollinen, eikä pelkkää teoreettistä hölynpölyä, miksi se harmittavan usein jää.

The Century of Self
http://www.youtube.com/watch?v=s7EwXmxpExw

4-osainen dokumenttisarja joka käy läpi massamedian kehitystä ja sen taustalla vaikuttavia johtavia ajatuksia sekä siitä syntynyttä kulutuskulttuuria.

Maybe Logic
http://www.youtube.com/watch?v=A7N6TOFyrLg

On liikkeellä paljon "henkisiä" dokumentteja, jotka ovat jotain liikuttavan ja täysin teoreettisen väliltä. Robert Anton Wilson on yksi harvoista henkisiin oppeihin perehtyneistä jonka opeista olen saanut empatiaa, viisautta sekä käytännön hyötyä elämässäni.

Metanoia Films on tuottanut mielestäni 6 laadukasta dokkaria.
http://metanoia-films.org

Ainakin Human Resources
http://metanoia-films.org/human-resources/

Psywar
http://metanoia-films.org/psywar/

Ja The Power Principle
http://metanoia-films.org/the-power-principle/

Ovat kaikki julkisen esittämisen arvoisia.

Myös Lottery of Birth on hyvä. Harmiksi se vain ei tietääkseni löydy ilmaiseksi mistään netistä.
http://www.imdb.com/title/tt2294551/

The Corporation jo mainittiin, mutta se ehdottomasti kuuluu mukaan tähän listaan.

Jokainen näistä dokumenteista on uskottava ja tutkii niitä rakenteita jotka ylläpitävät tätä maailmaa, jota moni meistä haluaa muuttaa. Keskusteltuani monien hyväsydämisten ihmisten kanssa olen usein hämmästynyt kuinka harva käytännössä on ikinä kuullut tai vielä harvemmin käytännössä ymmärtää, kuinka nämä rakenteet toimivat. Nämä dokumentit antavat silmät ja käytännön työkaluja ihmisille, siksi ne ovat mielestäni hyvin arvokkaita.

Lähettänyt käyttäjä

Kerta tämä tulee ihan aidosta televisiosta ja jopa järkevää,
niin kaipaisin järkipuhetta psykedeeleistä ja miksei vaikka muistakin päihteistä,
veikkaanpahan vaan että tätä on turha edes ottaa esille
koska asiaa pohditaan joka tapauksessa, tai ainakin minä toivon niin.
Eli siis jotain shamaani kulttuurin tapaista rituaali hommaa
voisitte alkaa avaamaan telkkarissa!
Varmasti moni ihminen ''heräisi'' tuohon psykedeeli maailmaankin ja hyväksyisivät sen!

Esim Psykedeelien vaikutusta mielenterveyteen (psykoterapiamuodossa)
sekä ihan fyysiselläkin kantilla!!!
Voisitte jopa kertoa omista kokemuksistanne vaikka siitä ayahuasca tripistä.

Ja haluisin kuulla lisää tästä teidän ''matkailusta''
Mitä tapahtui ensimmäisen kerran kun päädyitte määränpäähän?
Oliko suuri ''kulttuurishokki'' miten se auttoi teitä jatkossa?
Mitkä asiat ovat jäänneet mieleen?
Veikkaan että saisitte aika hyvin väännettyä tuosta aiheesta!

Mutta joo turhaan mä tässä lässytän!
Tehkää se!

Lähettänyt käyttäjä

http://www.imdb.com/title/tt2073029/
Dokumentti Serbialaisen performanssitaiteilijan valmistautumisesta New Yorkin nykytaiteen museon näyttelyyn.Itkin,itkin ja itkin.Tuntui kun olisin katsellut ihmistä jonka olen tuntenut koko ikäni.Myös taiteilijan mielipiteet ja tuntemukset herättivät minussa kummallisia fiiliksiä.

http://www.imdb.com/title/tt1774438/
Kovasikajuttu osu ja uppos humaaniutensa takia.

http://www.imdb.com/title/tt1584813/
Reindeerspotting sai tuntemaan vihaa, surua, epätoivosuutta ja oksetusta. Vahvisti käsityksiäni tämän tyyppisistä ihmisistä,jos niitä nyt sellaisiksi voi sanoa.

http://www.imdb.com/title/tt1056117/
Punk-Tauti joka ei tapa, pätkä täynnä tuttuja, hyvää matskua punkkien elämästä.

http://www.imdb.com/title/tt2180561/
Mielenkiintoinen ja koskettava, ihan jo siksi että on itse kokenut kaikenlaista tälläistä.

Lähettänyt käyttäjä

Lisää kannatusta jo mainituille Koyaaniskatsi, Baraka ja Samsara. Jos puhutaan maailman parhaista dokumenteista niin nämä varmasti lukeutuvat kärkijoukkoon.

Ja nyt aiheeseen, jonka vältteleminen ja naurunalaistaminen joutaisi tulla päätökseen: Extra-terrestriaalit ja UFOt. Ikävä kyllä aiheesta on vaikea löytää päräyttävän hyviä dokumentteja, jotka voitaisiin luokitella maailman parhaimmistoon elokuvataiteellisten ominaisuuksiensa valossa. Suosittelen kuitenkin dokumenttia "Out of Blue" asiasisältönsä puolesta. http://www.youtube.com/watch?v=cYPCKIL7oVw

Lähettänyt käyttäjä

Mielenkiintoisilla alueilla ollaan aina kun liikutaan ihmisyyden reuna-alueilla ja normaaliuden ulkopuolella. Veteraanit kertovat millaista on kun surmata sodassa ensimmäistä kertaa. Toisia tapahtuma vaivaa loppuelämän, toisille se on huumaava kokemus.

http://www.imdb.com/title/tt0312693/

Lähettänyt käyttäjä

On syynsä, miksi elämme tämän kaltaisessa maailmassa. Olisi hyvä myös löytää positiivisia elämyksiä nykymaailmasta, eikä vain tätä maailmaa syytteleviä dokumentteja.
Rauhallista mieltä ja hyvää kesää kaikille :)

Lähettänyt käyttäjä

Reilusti yli 500 dokkarivinkkiä, -kokemusta ja -kommenttia jaettu täällä FB:ssä ja Docventuresin saitilla - iso käsi kaikille! Onni suosi Mad Manners -teoksen arvonnassa seuraavia: @Anssi Herranen, @Ville Saarinen, @Indigi Neous, @Reko Ukko, @Minja Smura. Ottakaapa yhteyttä info@madventures.tv - yritämme tyrkätä yksityisviestiä teitille, niin saadaan kirjat perille.

Ja hyvät naiset ja herrat, Docventures on todellakin varmistanut sarjaansa ja Suomen televisioensi-iltaan hyytävän uutuuden, The Act Of Killingin - jota muuten on veikkailtu ensi vuoden parhaan dokkarin Oscar-pystin saajaksi...

Mitä ajatuksia herättää juuri julkaistu traileri?

http://trailers.apple.com/trailers/independent/theactofkilling/

- Riku

Lähettänyt käyttäjä

We Jam Econo: The Story of the Minutemen
Once in a Lifetime: The Extraordinary Story of the New York Cosmos
Grizzly Man
Hitman Hart: Wrestling with Shadows
Ken Burns: Baseball
Hoop Dreams
Dogtown and Z-boys
Knuckleball

Lähettänyt käyttäjä

Tätä aihetta olis hyvä käsitellä ohjelmassanne. Näyttäs olevan nouseva trendi se että cannabiksen käyttö olisi terveellistä. Varsinkin nuoriso ja nuoret aikuiset pitävät cannabista elämän eliksiirinä. Hämmästyttävän moni sanoo ettei sillä ole mitään haittavaikutuksia. Haittavaikutuksia kuitenkin on lukuisia. Tässäpä siis oiva aihe ohjelmaanne.

Lääkinnällisiä käyttöaiheitakin kun muutama saattaisi jopa olla cannabiksella.

Lähettänyt käyttäjä

Evacuate Earth National Geographic Documentary http://www.youtube.com/watch?v=95n9BclgBUM

nää on kyllä kans ihan mielenkiintosia ja varmasti joskus ajankohtaisia, miksei siis aloitettaisi keskustelulla aiheesta ja siirryttäisi sen jälkeen pelastamaan ihmiset, tiedän että ainakin "jumalaa ja sen enkeleitä" vituttaa jos saavumme joskus sinne pikkusilla aluksillamme :P

Lähettänyt käyttäjä

http://youtu.be/JkRT3C1mGRM ei oikeasti pohjoiskorealainen dokumentti

Lähettänyt käyttäjä

Kävin puolivahingossa katsomassa dokumentin Searching for sugarman tietämättä yhtään mitä odottaa. Yllätyin erittäin positiivisesti, sillä kyseessä oli todella hieno ja lopussa koskettavaksi muuttuva dokumentti.

Lähettänyt käyttäjä

Yksi viime vuosien mieleenjäävimpiä dokkareita on ollut ehdottomasti Josh Foxin energiayhtiöiden (vain lääkefirmoille kakkoseksi jäävästä) ahneudesta kertova Gasland - aiheesta pääsisi dokkarin jatkoksi varmasti jouhevasti keskustelemaan meidän jokaisen energiankäytöstä ja yhteiskuntavastuusta.

http://www.imdb.com/title/tt1558250/?ref_=sr_1

Robert Greenwaldin dokkari Outfoxed - Rupert Murdoch's War on Journalism puolestaan toimisi mainiona alustuksena, mikäli on tarkoitus puhua esimerkiksi tänä päivänä yhä merkittävämmäksi muodostuvasta medialukutaidosta.

http://www.imdb.com/title/tt0418038/?ref_=sr_3

Mark Achbarin ja Jennifer Abbottin The Corporation on melkoinen dokkarijärkäle ja suuryritysten ruumiinavaus sisältäen paljon puhuvia päitä, mutta ainakin kaupallisen alan ihmisille varmasti kiinnostava tietopaketti.

http://www.imdb.com/title/tt0379225/?ref_=sr_1

Stefan Jarlin hiljattain Ylelläkin nähty Underkastelsen on tunnetusti ajatuksia ja keskustelua, ehkä epätoivoakin herättävä teos kemikaalien ylivallasta nyky-Telluksella. Erinomaisen kiinnostava aihepiiri, josta pitäisi puhua paljon, paljon nykyistä enemmän silmällä pitäen kemikaalien vaikutuksia meihin kaikkiin.

http://www.imdb.com/title/tt1732756/?ref_=fn_al_tt_1

Ja jottei menisi liian vakavaksi, viestiketjussa aiemminkin mainittu Sacha Gervasin Anvil - The Story of Anvil on viime vuosien riemukkaimpia tekeleitä dokkarimaailmassa.

Kevyemmän laidan dokkareista Angela Christliebin ja Stephen Kijakin Cinemania pitäisi jokaisen nähdä -hauska, hellyttävä, valloittava ja ehkä vähän surullinenkin dokumentti New Yorkin A-luokan filmifriikeistä saa omat vuotuiset Rakkautta ja Anarkiaa -festariponnistukset tuntumaan aloittelijan räpeltelyltä :) Totaalisen viihdyttävä pakkaus eikä taatusti näännytä ketään ainakaan kestonsa puolesta ruudun ääreen.

http://www.imdb.com/title/tt0281724/?ref_=fn_al_tt_1

Lähettänyt käyttäjä

http://www.imdb.com/title/tt2048877/

Mielenkiintoinen ja viihdyttävä dokkari Afrikan timantti- ja diplomaattibisneksestä.

Lähettänyt käyttäjä

http://www.youtube.com/watch?v=loK1DT9aDOQ
Dokkari sosiaalisen median haittavaikutuksista.

Lähettänyt käyttäjä

Eiköhän legendaarinen italialainen mondo-dokumentti Africa addio (1966) siirtomaa-Afrikan kuolinkouristuksista sopisi tämän sarjan tunnelmaan enemmän kuin täydellisesti. Saataisiin vähän keskustelua aikaan. Mitään sen kaltaista ei ole nähty ennen eikä jälkeen.

http://www.leffatykki.com/elokuva/hyvasti-afrikka

Lähettänyt käyttäjä

psykedeelit ja koekemikaalit yhdistettynä täräyttävään suomalaismiehen pääkoppaan jota on jo vuosia hivelty erinlaisilla hormooneilla olisi kyllä hyvä puheenaihe johon kyllä monimuukin voi osaa ja pystyy samaistumaan helposti

Lähettänyt käyttäjä

Run From The Cure: The Rick Simpson Story

Nykylääketiede tuhoaa syöpäpotilaan kehoa monesti fataalein seurauksin. Voisiko sairauteen olla ihmisystävällisempi parannuskeino? Tämän dokumentin mukaan kyllä voi.

Lähettänyt käyttäjä

Useaan otteeseen yllä mainittu The Corporation saa täältä vielä yhden lisä-äänen. TV2 esitti dokumentin nimellä 'Tähtäimessä suuryhtiöt' vuonna 2004 ja sen verran tehokkaasti se tuolloin rusikoi nuoren miehen aivot uuteen marssijärjestykseen, että soisin muillekin mahdollisuuden vastaavanlaiseen kokemukseen. Teoksen laatu, selkeys ja perinpohjaisuus – ja toisaalta helvetillinen masentavuus – tekevät siitä maailmaa avaavien dokumenttien kiistattoman tähden.

Aika hyvin kaikki muutkin ehdotukseni on tänne jo listattu, paitsi tämä pieni suuri elokuva: Dirt! The Movie (2009). Se muistuttaa meitä kaikkia siitä, miten koko ihmislajikin on lopulta riippuvainen maapallon mittakaavassa häviävän pienestä määrästä kaikkea elämää ruokkivaa maata eli multaa.

Lähettänyt käyttäjä

Splinters http://www.imdb.com/title/tt1316432/
-Elokuva joka kertoo näennäisesti alkuasukkaiden surffikilpailusta Papua-Uudessa Guineassa, mutta todellisuudessa ihmiskunnan loputtomasta pyristelystä kuivalla maalla.

Baraka http://www.imdb.com/title/tt0103767/?ref_=fn_al_tt_1
Samsara http://www.imdb.com/title/tt0770802/?ref_=tt_rec_tti
-Visuaalisesti vangitsevia dokumentteja, ikkunoita pieniin ja suuriin hetkiin, ympäri maailmaa. Näennäisesti vailla punaista lankaa, ei lainkaan dialogia, mutta sitäkin enemmän sanomaa.

Big River Man http://www.imdb.com/title/tt0956101/
-Alkaa kevyesti, mutta synkkenee päähenkilön psykeen alkaeassa rakoilla. Niin absurdi tarina, että piti jälkikäteen tarkistaa onko tämä ns. mocumentary...ei ollut.

Cocaine cowboys http://www.imdb.com/title/tt0380268/
-Kuinka pieni porukka käytännössä toi kokaiinin Jenkkeihin

You're Gonna Miss Me http://www.imdb.com/title/tt0791268/?ref_=fn_al_tt_1
-Pakollinen musadokkari, Roky Ericksonista...jos nimi ei ole tuttu, on erityisesti syytä katsoa tämä dokkari.

Lähettänyt käyttäjä

Jos ehdotuksia vielä voi heittää, niin:
Michael Glawoggerin duuneja on ketjuissa aiemminkin jo ehdotettu, ja hyvästä syystä. Glawoggerin kova kolmikko Megacities (1998), Workingman's Death (2005) ja Whore's Glory (2011) ovat armottomassa karheuden ja kauneuden yhdistelmässään sellaista matskua joka aivan taatusti uppoaa Madventurers-makuun. Jokainen tarjoaa sellaisen kierroksen maailman inhimilliseen absurditeettiin, ettei tätä palloa sen jälkeen enää katsele ihan samoin silmin. Megacities-filkkaa voi olla mahdoton saada tv-kelpoiseksi digitoidussa muodossa, mutta ainakin nuo kaksi muuta varmasti ovat saatavilla.

Lähettänyt käyttäjä

Graham Hancock - The War on Consciousness

http://www.youtube.com/watch?v=Y0c5nIvJH7w

Rupert Sheldrake - The Science Delusion

http://www.youtube.com/watch?v=JKHUaNAxsTg

Otsikot kertovat kaiken. Kummassakin videossa erittäin hyvät puhujat.

TED: Ideas worth spreading

Lähettänyt käyttäjä

Zeitgeist moving forwardista saadaan ainakin sitä keskustelua aikaan. Eri asia onko se keskustelu sitten asiallista, koska tämä leffa voi tuhota kaiken sen mitä pidit totena. Elokuva kertoo miten 99% prosenttia yhteiskunnan ja yksilöiden ongelmista johtuu tästä yhteiskuntasysteemistä jossa elämme. Miten me ihmiset elämme kuin olisimme luonnonlakien yläpuolella (esim. loputonta kasvua rajallisella planeetalla). Lopussa näytettävät futuristiset esimerkit kaupungeista yms. ovat vain suuntaa antavia. Tärkeintä on se ajatus kestävyyden maksimoimisesta.

Owned & operated on myös suositeltava.

Lähettänyt käyttäjä

Todella hyviä ehdotuksia on näkynyt kommenteissa. Onneksi monet näistä pystyy katsomaan netistä, ainakin jos englantia osaa. Mielestäni Docventuresiin olisi tärkeä saada nimenomaan niitä dokumentteja, jotka herättävät eniten yhteiskunnallista keskustelua ja niitä, jotka käsittelevät aiheita, joista ihmisillä on surkea yleistieto. Tietenkin mahdollisimman faktapohjalta!

Annan ääneni tälle loistavalle dokumentille:
- The Union: The Business Behind Getting High
Löytyy suomennettuna tästä: http://vimeo.com/14693765
Mielestäni tässä on yksi parhaimmin perustelluin ja informatiivisin dokumentti huumesodasta/huumepolitiikasta ja kannabiksesta. Suosittelen jokaiselle riippumatta siitä miten paljon aihe edes kiinnostaa.

Seuraavana muita jo mainittuja, jotka saavat myös suositukseni:

- The House I Live In
Kertoo huumesodasta ja yksityisestä vankilateollisuudesta.
http://www.imdb.com/title/tt2125653/ "From the dealer to the narcotics officer, the inmate to the federal judge, a penetrating look inside America's criminal justice system, revealing the profound human rights implications of U.S. drug policy."
http://docpoint.info/content/house-i-live-0
Nähtävissä tästä: http://viooz.co/movies/15458-the-house-i-live-in-2012.html

- Earthlings
http://www.imdb.com/title/tt0358456/
"Using hidden cameras and never-before-seen footage, EARTHLINGS chronicles the day-to-day practices of the largest industries in the world, all of which rely entirely on animals for profit."
Rankka kuvaus eläinteollisuudesta ja muutenkin ihmisten suhteesta luontoon. Ei mukavaa katsottavaa. Ihmiset ovat todella paljon velkaa eläimille!
Katsottavissa täällä: www.youtube.com/watch?v=qCRspwfKHmI

- Food Inc.
www.imdb.com/title/tt1286537/‎
Hyvä dokumentti suuryritysten omistamasta ruokateollisuudesta.
Katso täältä: vimeo.com/23607359

- The Corporation
www.imdb.com/title/tt0379225/
http://netello.fi/viihde/tv.php?id=636223
Kaikkien globalisoitumista, suuryhtiöiden valtaa ja voiton tavoittelua vastustavien dokumenttielokuvien summa.
Katso tästä: www.youtube.com/watch?v=Y888wVY5hzw

- DMT: The Spirit Molecule
www.imdb.com/title/tt1340425/‎
Mielenkiintoinen dokumentti maailman ehkä vahvimmasta psykedeelistä jota mm. ihmisen omat aivot tuottavat.
Katso tästä: www.youtube.com/watch?v=c4FaDMak-TQ
Katso TEDx Talk aiheesta tästä:
Graham Hancock - The War on Consciousness http://www.youtube.com/watch?v=EKHMH4FfWrw

Sitten yritän seuraavaksi laittaa sellaisia dokumentteja, joita en vielä nähnyt ylemmissä kommenteissa:

Mielestäni median propagandasta, huumesodan järkevyydestä ja sen taustoista sekä kannabiksen parantavasta vaikutuksesta esim. syöpää vastaan olisi erittäin tärkeä saadaa objektiivista julkista keskustelua aikaiseksi!

1. Sotapropaganda/Huumesota/Kannabis dokumentit:

- Sota olohuoneessamme (Enemy Image)
Katso täältä: http://www.filmsforaction.org/watch/enemy_image_2005/
http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/sota-olohuoneessamme-16
Mark Danielsin dokumentti siitä, miten sotatapahtumia televisioidaan ja tuodaan suoraan olohuoneisiimme. Vietnamin sota oli ensimmäinen tv-sota. Tänään sotatapahtumien välittäminen on huomattavasti massiivisempaa.

- Why We Fight
Katso tästä: http://www.youtube.com/watch?v=TO7-GBRx1xM
Dokumentti Yhdysvaltain sotateollisuus kompleksista.
http://www.imdb.com/title/tt0436971/

- Grass
Katsottavissa täällä: http://www.youtube.com/watch?v=EpDKfj7X8A0
Runsaaseen arkistomateriaaliin perustuva dokumentti käy lävitse kannabis-kiellon historian USA:ssa ja kertoo samalla paljon aiheeseen liittyvästä kaksinaismoraalista.
http://www.imdb.com/title/tt0214730/
Esitetty Ylellä 2003 nimellä Ruoho http://yle.fi/vintti/yle.fi/d-projekti/arkisto/2003/elokuu03.html

- The True History of Marijuana
http://www.amazon.com/movies-tv/dp/B0054SNNWK
Katsottavissa täällä: http://www.youtube.com/watch?v=E96vow07OJc
Erittäin mielenkiintoinen ja silmiä avaava tiivis paketti hampun historiasta ja salaliitosta sen takana. Perustuu osalti Jack Hererin kirjaan "Keisarilla ei ole vaatteita."
Kirja luettavissa suomeksi täällä: http://emperor.wikidot.com/

- American Drug War: The Last White Hope
Katso tästä: www.youtube.com/watch?v=6CyuBuT_7I4‎
Menee samaan kastiin The Union:in, Grass:in ja The House I Live In:in kanssa.
http://www.imdb.com/title/tt1033467/?ref_=sr_1
"The War on Drugs has become the longest and most costly war in American history, the question has become, how much more can the country endure? AMERICAN DRUG WAR shows how money, power and greed have corrupted not just dope fiends but an entire government."

- WHEN WE GROW, This is what we can do
Erittäin informatiivinen dokumentti hampun hyötykäytöstä.
Katso täältä: www.youtube.com/watch?v=PSKJrgGqx_E

- How to Make Money Selling Drugs
www.imdb.com/title/tt1276962/‎
Dokumenttielokuva siitä, miten naurettavan helposti voi rikastua huumebisneksellä. Onko järkeä pitää näin isoa bisnestä rikollisten käsissä?

2. Kannabiksen lääkekäyttö ja syövän parannus:

- In Pot We Trust - Hamppuun luotamme
Katso suomennettuna täältä: http://www.youtube.com/watch?v=acRiso4655E
www.imdb.com/title/tt1069233
Dokumentti seuraa viiden kroonisesti sairaan ihmisen kannabiksen lääkinnällisestä käytöstä.

- Miksi syöpää ei saa parantaa? (Cancer: The Forbidden Cures)
http://topdocumentaryfilms.com/cancer-forbidden-cures/
Joka kolmas tulee saamaan syövän elämänsä aikana. Dokumentti väittää, että syöpään olisi useita tehokkaita hoitokeinoja, kuin mitä lääketiede käyttää. Mielenkiintoista asiaa myös lääketeollisuuden korruptiosta ja siitä miten opintoja aloittavien lääkärien aivopesu alkaa tehokkaasti heti koulutuksen alkaessa.
Suomennettuna: http://bambuser.com/v/1548437
http://www.uusinakemys.fi/tag/syovan-salatut-parannuskeinot/

- Pakoon parannusta (Rick Simson: Run From The Cure)
Katso suomennettuna tästä: http://www.youtube.com/playlist?list=PLGCp31-g4hV2FvRDzNXi_UeVcbFgiQ0kD
Sitten itse asiaan! Joku sanoi ylempänä ettei dokumentteja olisi kannabisöljyn syöpää parantavista ominaisuuksista. Kyllä on! Tuo Rick Simpsonista kertova dokumentti on se joka alunperin toi ihmisten tietoisuuteen kannabisöljyn syöpää parantavat vaikutukset. Älkää antako hieman amatöörimäisen toteutustavan häiritä.

- Vitamin Cannabis
Katso tästä: http://cannabisni.com/cannabis-documentaries/1785-vitamin-cannabis-an-ongoing-documentary-
Vitamin Cannabis jatkaa siitä mihin Run From The Cure jäi. Tavoite on saada lisää todisteita Rick Simpsonin väitteille.

- American Drug War 2: Cannabis Destiny
Dokumentissa mm. isä joka antoi syöpää sairastaneelle lapsellensa lääkärien tietämättä kannabisöljyä hyvin tuloksin.
http://www.imdb.com/title/tt2820820/?ref_=sr_2
Lyhyt pätkä dokumentista: http://www.youtube.com/watch?v=qO-d76ZB8eg

- What if Cannabis Cured Cancer?
Katso tästä: vimeo.com/66474740
Mielenkiintoinen dokumentti käy läpi kannabiksen lääkinnällistä käyttöä historian saatossa ja kysyy voiko kannabis todella toimia tehokkaana syöpälääkeenä.
http://topdocumentaryfilms.com/what-if-cannabis-cured-cancer/
http://www.imdb.com/title/tt1638943/

Youtubesta ja muualta internetistä löytyy lukuisia tarinoita, joissa ihmiset väittävät parantaneensa oman syöpänsä kannabisöljyllä. Yksi hyvä esimerkki kuvien kera:
- Cured Too A Cancer Story A Film By David Triplett www.youtube.com/watch?v=cZfWglJ2wmU
Jakakaa tätä tietoa, jotta lääkettä tarvitsevat saavat tiedon asiasta ja asia saataisiin julkisuuteen!!!

3. Lisää pätkiä, jotka pitää kiistanalaisuutensa vuoksi katsoa vähintään yhtä avoimin mielin kuin yllä olevat:

- The American Dream
Katso: www.youtube.com/watch?v=tGk5ioEXlIM
Dokumentti Yhdysvaltojen yksityisestä keskuspankista.

- Raha on velkaa 2 (Money as Debt II)
Katso suomeksi täältä: http://www.youtube.com/view_play_list?p=D085413689AD9BD9
Rahasta, velasta ja sen historiasta.

- History of the Federal Reserve (Money Masters)
Katso: www.youtube.com/watch?v=EeIM-4hJO44
Keskuspankin historiaa.

- America: From Freedom To Fascism
http://www.imdb.com/title/tt0772153/
"A documentary that explores the connection between income tax collection and the erosion of civil liberties in America."
Katso: http://www.youtube.com/watch?v=kE8RtL3azDg

- The New American Century
Katso täältä: http://topdocumentaryfilms.com/new-american-century/
"This documentary film goes in detail through the untold history of The Project for the New American Century with tons of archival footage and connects it right into the present."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century#Kritiikki

- Luvassa terrorimyrskyä (TerrorStorm: A History of Government-Sponsored terrorism)
Katso tästä: http://www.youtube.com/watch?v=vrXgLhkv21Y
Alex Jonesin elokuva Luvassa terrorimyrskyä, jossa käydään läpi synteettisen valtioterrorin (false-flag-operaatioden) kohokohtia viimeisten 70 vuoden ajalta sekä pohditaan roistohallitusten ja vastuuttomien tiedusteluelinten mahdollisia tulevaisuuden suunnitelmia. Mukana mm. Hitlerin valtaannousu Berliinin valtiopäivätalon palon avulla, Iranin CIA-vetoinen vallankaappaus v. 1953, Lyndon Johnsonin Vietnamin sota, operaatio Northwoods, operaatio Gladio, jossa NATO järjesti yli 20 vuoden ajan terrori-iskuja Euroopassa lavastaen ne vasemmistosissien tekemiksi, ja tietenkin lavastettujen vihollisiskujen korkein saavutus, syyskuun 11. päivän iskut New Yorkiin ja Washingtoniin, jotka kuulemma hoidettiin Afganistanin luolista käsin. Mielestäni parhaimpia Alex Jones dokkareita mitä olen nähnyt. Löytyy suomennettuna torrenttina..

- House of Numbers: Anatomy of an Epidemic
Katso tästä: http://www.youtube.com/watch?v=BwgmzbnckII
http://www.imdb.com/title/tt1311710/
Kiistelty dokumentti aidsista ja sen syistä.

- Architects & Engineers for 9/11 - The Experts Speak Out
http://www.youtube.com/watch?v=4fmseAai4Is
Dokumentti "Arkkitehdit ja Insinöörit 9/11:sta totuuden puolesta" -järjestöstä, jossa haastatellaan useita eri alan ammattilaisia, joiden mielestä virallinen tarina syyskuun terrori-iskuista ei voi pitää paikkaansa. He väittävät, että pilvenpiirtäjät olisi tuotu alas räjähtein. Mielestäni olisi tärkeä saada ihmiset tietoiseksi siitä, että on suuri joukko lukeneita alanammattilaisia, jotka epäilevät virallista tarinaa ja jotka vaativat uusia puolueettomia tutkimuksia iskuista.

- Mitä pirua päällemme oikein sumutetaan? (What in the World Are They Spraying?)
http://mesikammen.wordpress.com/2010/11/04/mita-pirua-paallemme-oikein-sumutetaan/
Suomeksi tästä: www.youtube.com/watch?v=kh3uzJk8GYA
Dokumentti yrittää selvittää tapahtuuko ilmastonmuokkausta ihmisten tietämättä.

- Why in the World are They Spraying?
Ylemmän dokumentin jatko osa: www.youtube.com/watch?v=mEfJO0-cTis

- THRIVE: What On Earth Will It Take?
Katso tästä: www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s
"An unconventional documentary that lifts the veil on what's really going on in our world by following the money upstream - uncovering the global consolidation of power in nearly every aspect of our lives."
Tämän dokumentin väitteet ovat monille liikaa, edes teorian tasolla.

Jokaisen dokumentin absoluuttisesta faktapitävyydestä en voi mennä takuuseen, jokainen tehkööt omat päätelmänsä ja selvityksensä uskottavuudesta itse. Se, että joku väite kuulostaa hullulta/mahdottomalta, ei tarkoita välttämättä sitä, etteikö väitteille löytyisi vahvoja perusteluita.

Loppuun vielä ajatuksia herättävä virallinen versio 9/11 tapahtumista tiivistettynä alle 5 minuuttiin:
http://www.corbettreport.com/911-a-conspiracy-theory/
www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

Mielestäni keskinkertaisenkin dokumentin katsominen hyödyttää aina paljon enemmän, kuin turhanpäiväisen viihteen kuluttaminen. Etsikää totuutta ja tietoa itse, epäilkää kaikkea ja olkaa avoimia tiedolle!

Lähettänyt käyttäjä

Tämä ei nyt ihan varsinaisesti ole dokumentti, mutta Tunnan veli näytteli aikoinaan kahdessa ehkä maailmanhistorian parhaissa valistus"dokumenteissa". Nämähän olivat Musta enkeli ja jatko-osa Musta enkeli ja tuhoojat. Yläasteella dokumentin ansiosta opimme, että rikos ei kannata. Siksi olemme vahvasti sitä mieltä, että dokumentit tulisi näyttää koko kansalle sarjassanne, varsinkaan koska niitä ei löydä enää mistään ja vanhalta yläasteeltanikin se käsittääkseni varastettiin.

Lähettänyt käyttäjä

Kansakunnan olohuone -niminen pätkä on hieno leikkaus suomalaisiin, yleensä hyvin yksinäisiin, koteihin.
Kansalainen Jussila ,kertoo ternimaitokeisarin halusta menestyä, sekä hänen perheensä elämästä.
Pahoittelen jos kyseiset elokuvat ovat jo aikaisemmin esiintyneet kiitettävän pitkäksi venyneellä listalla.

Lähettänyt käyttäjä

The Cove meren salaisuus, oli itselleni herättävin dokumentti tämän vuoden puolella. Se pistää miettimään monia meille mukavilta vaikuttavia asioita, paljastaa ruman totuuden ja lopuksi tarjoaa paljon pureskeltavaa ja osoittaa samalla että syylinen on myös ihminen. Toivon että otatte tämän dokumentin ohjelmaanne ja tarjoatte suurelle yleisölle mahdollisuuden keskustella asiasta.

Lähettänyt käyttäjä

Melkenpä kaikki Louis Theroux'n tekemät dokumentit. Erityisesti:

Theroux kauneuskirurgin pöydällä (Louis Theroux: Under the Knife), 2007
Theroux: USA:n vihatuin perhe (Louis Theroux: The Most Hated Family in America), 2007
Theroux: Kovaa lakia Johannesburgissa (Louis Theroux: Law and Disorder in Johannesburg), 2008
Theroux: Raharikkaiden safarilla (Louis Theroux: African Hunting Holiday), 2008
Theroux: Lääkityt lapset (Louis Theroux: Medicated Kids), 2010
Theroux ja äärisionistit (Louis Theroux: Ultra Zionists), 2011
Theroux ja villit lemmikit (Louis Theroux: Beware of the Tiger aka. Exotic Pets, Americas most Dangerous Pets), 2011
Theroux ja dementikot (Louis Theroux: Extreme Love - Dementia), 2012

Lähettänyt käyttäjä

This Film is Not Yet Rated - Hieno kuvaus siitä, millä "logiikalla" ikärajoja lätkitään rapakon takana elokuville. Mielenkiintoista olisi nähdä myös suomalainen vastine aiheelle..

Lähettänyt käyttäjä

Kertoo totuuden miksi hamppu on laiton ja kuinka meille on valehdeltu siitä.

Lähettänyt käyttäjä

Dr Sanjay Gupta on yksi USA:n arvostetuimpia lääkäreitä, ja hän oli ennen lääke kannabista vastaan. Tässä dokumentissa hän kertoo meille totuuden tästä ihme kasvista, ja kuinka meitä on huijattu uskomaan että se on vain vaarallinen huume vaikka todisteet sen vaarallisuudesta ovat hyvin heikkoja.

Lähettänyt käyttäjä

John Anthony Westin Magical Egypt- dokumentti. Rautaa!
Food Matters- dokumentti. Rautaa!

Lähettänyt käyttäjä

Joo eli ethos o iha mahtava dokkari, kertoo suur yrityksistä ja siitä kuinka ne kusettaa tavallista kansaa

Lähettänyt käyttäjä

Tässä pari hyvää dokkari joka tuli mieleen:

Vesi on loppumassa. The Flow: http://www.youtube.com/watch?v=LGd9D4J0lag
Vanha mutta hyvä. The Corporation: http://www.youtube.com/watch?v=xa3wyaEe9vE

Lähettänyt käyttäjä

Jokaisen ihmisen tulisi katsoa elokuva Earhlings. Se on netissä nähtävissä sivulla http://earthlings.com/

Se avaa silmiä tavalla, johon harva muu elokuva pystyy (muita dokkareita väheksymättä!). Se hivelee kauneudellaan ja silittää karmeudellaan.

Suosittelen.

Lähettänyt käyttäjä

Aivan loistava kolmen dokkarin sarja:

Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills (1996)
Paradise Lost 2: Revelations (2002)
Paradise Lost 3: Purgatory (2011)

Miekkoset ovat ohjanneet myös yhden parhaista musadokkareista, Metallicasta kertovan Some Kind of Monsterin.

Lähettänyt käyttäjä

Itse digautan todella kovasti Morgan Spurlockin dokumenteista ja varsinkin hänen tavastaan tutkia asioita. Hän usein esittää itselleen kysymyksen haasteen muodossa ja alkaa tutkia kaikkea kysymykseen liittyvää usein laittaen myös itsensä likoon. http://www.imdb.com/name/nm1041597/
- Super Size Me (2004) aihe: vedätysmättö
- The Greatest Movie Ever Sold (2011) aihe: mainostaminen

Kannattaa katsoa:

- Michael Moore: Fahrenheit 9/11 aihe: 11.9 terrori-iskut, Sicko aihe: USA:n terveydenhuolto, Capitalism a Love Story aihe: USA:n talous ja 2000 luvun talouskriisi

-Al Gore: An Inconvenient Truth (suom. epämiellyttävä totuus) aihe: Ilmaston muutos eli global warming

-Pete McGrain: Ethos Aihe: suuryritysten suur-vedätys ja ihmisen vapaus

Siinä olis muutama aikas päräyttävä setti, että suosittelen ja totta kai niille, jotka ette vielä ole katsoneet niin Madventuresin kaudet (varsinkin ensimmäinen)! Ovat avartaneet maailmankuvaa ja asenteita.

Lähettänyt käyttäjä

Näin Ruotsin televisiossa upean dokkarin ihmisestä ja pohjoismaalaisesta yhteiskunnasta. Elokuva on jo ns. vanha (1988), mutta silti aiheet tuntuvat äärimmäisen ajankohtaisilta. Hyvin humaani. Jos yle vain saisi tämän ohjelmistoonsa..

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sagolandet

Lähettänyt käyttäjä

... oikeastaan oman elämän dokumentti, jos, vain edes pikkaisen kykenee näkemään omaa elämäänsä ulkopuolelta kehostaan, johdannaisena, omassa kehossaan saman aikaisena olevan, ...

... elämä on kuin huonoa animaatiota / matrix, ihmiset ovat kuin jonkinmoisessa "unesssa" / aivopestyjä muurahaisia, gps jalkaan, &, 30 - 50 % samanlaista päivää vuodessa kävelevät / toistavat tekemisiään, automaation kautta, ajattelematta edes kyseisen päivän askelia, kyseenalaistamatta mitään, orjia, aikakaudellamme olevia, ...

... voi kylläkin olla kyseisellä kapistuksella taskussanne, lähettävien "juttujen" kautta, huomaamatta vie tajunnan tasolle "NOLLA" / tietoisuuden oikeastaan pidemmälle, jos sitä ei olisi, ...

... ehkäpä, jonain päivänä heräätte, &, ajattelette, mikähän on tarkoituksenne ISOMMASSA KAAVASSA?, onkohan tämä vain unta?, miten olen tullut juuri kyseiseen pisteeseen?, mitä teen täällä?, kuka olen?, ...

... vaikeaa ymmärtää, jos kulkee tietyssä putkessa, joka on jokaiselle jo ennestään / entuudestaan rakennettu, jos siitä pääsee tiedostamalla / tiedostamatta irti, niin, se vie syvemmällä ajatuksien / tietoisuuden, &, kaikkein tärkeimmän lähelle, miksi olemme täällä?, keitä olemme?, ...

... kaiken maailmassa voi 6kk:ssa laittaa kuntoon, jos vain haluaa, mutta, se on tosiaan teistä kiinni, &, mutta, 95% aivopestyistä, on jo niin aivopestyjä, että, "HE" eivät näe edes muuta vaihtoehtoa, kuin mitä heillä on tuputettu pienestä asti, &, mitä he tekevät päivästä toiseen, ...

... &, oikeastaan jos ajattelee meidän 200 kansanedustajaa, "he", eivät tiedä edes enään mitä sana "kansanedustaja" tarkoittaa, jos oman perheen asiat ovat kunnossa, niin, sehän riittää, &, kahdesta kaudesta hyvät eläkkeet päälle, ...

... mitä "me" edes nykypäivänä / ajassa teemme 10: llä puolueella, jotka tappelevat "putkiaivoisesti" nukketeatterin olemuksensa tapaisesti, toisiaan vastaan, &, pönkittävät itseään paskapuheillaan, jotka ovat assistenssit heille kirjoittaneet, mitä helvattua täällä oikeasti tapahtuu, ...

... sitä tosiaan olen miettinyt mikä saa "ihmisen" elämään niin kuin nykyisellä aikakaudella, tiedostaen, että on valtiolle "orja", koko elämänsä ajan, "häntä" kontrolloidaan täysin rahalla, jota ei oikeasti ole edes olemassa, ...

... tämä vain tulvien, &, näppäimien kautta tupsahti, käsistäni, &, en tiedä edes miksi, ...

... &, muistakaa nämä ovat vain sanoja laitettuna erinlaisiin järjestyksiin, joka vie lukijan erinlaisiin tuntemuksiin, en tarkoita, että mikään tästä olisi oikeasti totta, koska, tiedätkö oikeasti mikä "ihminen" on?, ...

... tervehdys, Riku, &, Tunna, 3 sormee liivistä ulkona, toivottavasti pääsis vodkat ottaa jonain päivänä, RESPECT!, &, kaikkea hyvää juuri siinä, mitä kyseisenä hetkenä teette!, ...

... terveisin, sukulainen!, ...

Lähettänyt käyttäjä

No en tiedä, mutta mieleen tuli "Let's Get Lost" (1988), joka kertoo jazzmuusikko Chet Bakerin tarinan. Aika vauhdikkaan elämän eli, kunnes sitten tippui/hyppäs/heitettiin hotellin parvekkeelta alas Amsterdamissa. Kahtokaa Youtubesta Chet Baker "Almost Blue".

Lähettänyt käyttäjä

The Yes Men Fix the World (P2P Edition): http://www.youtube.com/watch?v=OazUh0Ym8rc

Kaksi dokumentaristia pureutuu mm. suuryritysten näkökulmiin väärennettyjen hehkilöllisyyksien sekä taustojen avulla haastatellessaan yritysten ja organisaatioiden avainhenkilöitä, jotka ovat olleet mukana hyötymässä yritysten väärinkäytöksistä suuronnettomuuksien tai katastrofien hoidossa. Haastateltavat yllätetään usein kiistanalaisilla kysymyksillä, lisäksi toiminnan taustoja selvitetään tapahtumapaikalla sekä kuullaan paikallisten näkemyksiä tapahtuneesta.

Mielenkiintoinen ja aiheen vakavuudesta huolimatta pilke silmäkulmassa tehty dokumentti, jota suosittelen kaikille.

Lähettänyt käyttäjä

http://www.imdb.com/title/tt1340425/?ref_=fn_al_tt_1

DMT: Spirit Molecule

Sielun olemassaoloa käsittelee omalla tavallaan. Intiaanit ovat käyttäneet DMT yhdistettä jo aikoinaan omiin rituaaleihinsa ja toimituksiinsa. DMT yhdistettä löytyy ja on erotettavissa kaikesta elollisesta ja sen nauttiminen aiheuttaa ruumiista irtautumisene ja kuoleman ts. "afterlaiffin" kokemuksen.

Kannattaa katsoa, en tiedä onko mielestänne tarpeeksi hyvä tänne, mutta jos tuollainen aihe kiinnostaa niin kyllä kannattaa jokaisen tsekata.

Lähettänyt käyttäjä

minä sain antaa elämäni Jeesukselle jo 11-vuotiaana. Mä rupesin miettii eläämääni ja sen tarkoitusta 10-vuotiaana. Huomasin että olen menossa kohti kadotusta. aloin lukea salaa kotonani Raamattua ja huomasin että mun tarttee antaa elämi Jeesukselle, jos haluan päästä taivaasen iankaikkiseen elämään enkä helvettiin. Room. 10:9-10 sillä jos sinä suullasi tunnustat Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämmessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt niin sinä pelastut. Sillä sydämmen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
JEESUS ON TIE TOTUUS ELÄMÄ

Lähettänyt käyttäjä

Suosittelisin inside job:ia jossa aika selvästi selitetään mitä tapahtui vuonna 2008 talous romahduksessa syyt ja seuraukset. Näitä ongelmia nielee länsimainen velkavankeuteen sidottu yhteiskunta vielä pitkään. Kiitos pankkiiri eliitin.

Lähettänyt käyttäjä

Riku ja Tunna: oletteko lukeneet Aldous Huxleyn kirjan Perennial Philosophy? Jos ette, lukekaa. Uskokaa minua, olette sen jälkeen vielä huomattavasti viisaampia.

(http://www.bookdepository.com/Perennial-Philosophy-Aldous-Huxley/9780061724947?b=-3&t=-20#Fulldescription-20)

Lähettänyt käyttäjä

En tullut viime lähetystä seuranneeksi ihan lähetysaikaan (katsoin myöhemmin Areenasta), mutta kiinnostaa, ettettekö salli reaaliaikaista kommentointia muuten kuin Facebookin ja Twitterin kautta?

Itse en tahdo näille sionistien omistamille, Yhdysvaltain hallituksen vakoilemille sivustoille rekisteröityä tai olla muutenkaan moisten jutkumetkujen kanssa tekemisissä, joten olisikohan mahdollista pistää reaaliaikainen, Ylen omien sivujen kautta tapahtuva shoutbox käyttöön?

Lähettänyt käyttäjä

Itsellä oli sama asia mielessä kuin ylempänä, että miksei kommentointi toimi esim suoraan ylen sivuilta?
En myöskään halua olla facebook tai twitter sivustojen käyttäjä.

Pirun hyvä meininki teillä, jatketaan!

Lähettänyt käyttäjä

Hei! Voisitteko kokeilla tällaista: http://www.avatv.fi/kauneusjahyvinvointi/artikkeli.shtml/rentoudu-painottomassa-pimeydessa---nain-kelluntatankki-toimii/2012/05/1540005

Olisin kiinnostunut kuulemaan mistä on kysymys ja miten tuollainen "hiljaisuudessaolo" ilman aistien älämölöä ihmiseen vaikuttaa. Omalla paikkakunnallani ei ole tuollaista kapinetta, jossa pääsisi pimeässä ja hiljaisuudessa kellumaan - vai oma itse läsnä. Jos innostutte kokeilemaan, kertokaa siitä meille! (taas kerran ulkomaat on edellä: siellä ilmeisesti on jo kokonaisia kylpylöitä, joissa ihmiset voivat käydä kellumassa). Hauska ajatus, minusta!

Hyvää jatkoa ja kiitos teille seurastanne sekä ohjelmistanne. Ovat asiaa.

Lähettänyt käyttäjä

Hei

Kesken keskustelun näytettävät twiit- tai facebook-kommentit ovat todella häiritseviä. Niiden lukemisesta seuraa automaattisesti sen taustalla kuuluvan keskustelijan lauseen missaaminen, kun kahta ajatuskulkua ei pysty yhtäaikaa prosessoimaan (tiedostamatonta ei lasketa!). Olen yrittänyt olla lukemattakin niitä, kääntämällä pään pois ruudulta ja keskittyen kuuntelemaan, mutta jopa tämä vie osansa tarkkaavuudesta jonka oli yrittänyt panostaa arvon vieraan puheenkuuntelemiseen.

Laittakaa siis ne kommentit sinne alareunaan näkyville kuin uutisissa ikään.

ps. Niillä kommenteilla ei ole mitään muuta arvoa koko showssa kuin katsojien kosiskelu. Olkoot niin. Mutta muistakaa kohtuus, arvon herrat!

Lähettänyt käyttäjä

Siis tuo Hyvien uutisten tietotoimisto HUT pitäisi saada pysyväksi! Tällaista kaivataan! Se mihin kiinnitämme huomiomme, siitä tulee meille todellisuutta. Paljon on pahaa maailmassa eikä siltä pidä silmiään ummistaa, mutta vähintään yhtä paljon on myöskin hyvää ja ihanaa. Toinen silmä pitää pitää auki sille! Vähintään. Ja silloin saamme ilmapiirin nousuun. Ihastutaan ja inspiroidutaan välittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Siitä on Riku ja Tunnakin tehty.

Tässä on nyt sitä jotain mitä Suomi kaipaa. Kiitos rakkaat Mad-Veljekset!

Lähettänyt käyttäjä

Tässäpä hyvä kirjoitus Monsanton aikaansaannoksista, saman yhtiön, josta Food Inc leffakin puhui: http://matthieuricard.org/en/blog/posts/the-world-food-prize-is-presented-to-monsanto-co-what-a-farce

Karmeaa totuutta.

"Monsanto, in particular, has embodied institutionalized selfishness for nearly a century. Best known as the world leader in GMO seeds, the company based in 47 countries, is a major contributor to the massive expansion of monocultures. It exercises strict control over the farmers to whom it sells seeds and they are not allowed to reuse them from one year to another.

What is less known is that, since its creation in 1901, the firm has been one of the largest producers of highly toxic chemicals, including PCBs that have contaminated the entire planet, from the Arctic to the Antarctic, and the infamous Orange agent used during the Vietnam War. Thousands of people died because of these products, which contain dioxins.

For decades, Monsanto has concealed and denied the harmful effects of these products on human health until a series of trials revealed their wrongdoing. Today, Monsanto presents itself as a company of “life sciences”, interested in “sustainable development”.

Yäk.

Kirjasuositus: “The World According to Monsanto”, Marie-Monique Robin, a French journalist and laureate of the Albert Londres prize.

Lähettänyt käyttäjä

Ehkä HUT, Hyvien uutisten joukkoon kuuluu tämä Nick Vujicic: http://www.youtube.com/watch?v=AW579icDRSA

Jokaiselle hetkeksi katsottavaa. Tunne itsesi!

Lähettänyt käyttäjä

Löysin tällaisen facebook-sivun: https://www.facebook.com/democraticeconomy?ref=hl

Kuvaus
Ovatko tuloerot liian suuret?
Onko kilpailu liian kovaa?
Kuormittuuko luonto liikaa?
Säätelevätkö valtiot liikaa?
Oletko menettänyt uskosi sekä kapitalismiin, että sosialismiin?

Jos vastasit näihin kohtiin kyllä, olet valmis kulkemaan kohti aitoa markkinataloutta, jota ohjaavat kuluttajat, eivät suuryritykset eivätkä valtiot. Kohti yhteiskuntaa, jossa varallisuus jakautuu tasaisemmin, mutta jossa yrittäminen edelleen kannattaa.
Tämä tapahtuu muuttamalla talouden sääntöjä sellaisiksi, etteivät ne enää kannusta liialliseen kasvuun ja resursseja haaskaavaan kilpailuun, eivätkä keskitä varallisuutta rikkaille.

Siis: Ei kapitalismia eikä sosialismia vaan aitoa markkinataloutta!
Ei tuloerojen kasvua eikä kovenevaa kilpailua vaan luonnon ja ihmisten hyvinvointia!

Lue lisää osoitteista: http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/, http://www.democraticeconomy.net/ ja http://www.nic.fi/~mhyrylai/UYJ.pdf

Lähettänyt käyttäjä

Tämä uutinen kuuluu Hyvien Uutisten joukkoon varmasti: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3077577/occupy-osti-ja-mitatoi-miljoonilla-koyhien-velkoja?fb_action_ids=10151984656074061

"Ryhmä Occupy-liikkeen aktivisteja on vuoden aikana ostanut lähes 15 miljoonan dollarin arvosta köyhien amerikkalaisten velkoja ja mitätöinyt ne. Yli 90 prosenttia mitätöidyistä veloista on peräisin terveydenhoitomenoista."

Tällaista lisää! Kyllä me voimme vaikuttaa!

Ja varmasti on niitä ihmisiä, joilla on rahaa yli omien tarpeiden ja haluavat laittaa sen johonkin mielekkääseen, mieleenpainuvaan ja kauniiseen. Tämä on mielestäni sellaista. Loistomaailma! Välittäviä ihmisiä täynnä.

Lähettänyt käyttäjä

Minäkin toivoisin, että Hyvien uutisten tietotoimisto saataisiin jollakin tavalla pysyväksi saitiksi, sellaiseksi, jossa hyvää tahtovat ja hyvää kiertämään laittavat ihmiset voisivat kohda toisiaan ja osallistua. Inspiroitua kaltaistensa joukossa, ja innoittamina. Jos näistä lukuisista maassamme tapahtuvista hyvistä asioista ihmiset eivät vain tiedä, eipä silloin maailmankuvakaan muutu hyvän voimaa ymmärtäväksi.

Voisi rinnalla tietenkin olla myös Pahojen uutisten tietotoimisto, joka olisi vastakkainen, mutta kuitenkin rakentava ja ideoita keräävää.

Kolmanneksi, olisiko ideaa olla Eettisten epäkohtien uutistoimisto, jossa kynnys ilmoittaa joko julkisen tai yksityisen sektorin epäeettisestä toiminnasta olisi hyvin matala ja kannustava. Ei syyttävä, vaan KANNUSTAVA. Hieman niinkuin porkkanamafia toimii! Eli että saisi ilmoittaa epäeettisestä toiminnasta, moraalikadosta tai korruptioepäilyistä, mutta että facebook-sivujen laaja yleisö mahdollistaisi sen, että ilmapiiri moraaliltaan vajaaseen toimijaan tulisi niin vahvaksi, että toimijan osalta paras ratkaisu olisi muuttaa suuntaa ja tehdä se ilmeiseksi! Olisi yrittäjälle tai toimijalle häpeäksi "joutua ilmoitetuksi" tuolle Eettisten epäkohtien sivulle. Se sivu olisi joka päivä jokaisen luettavissa. Lukijat takaisivat todenmukaisuuden ja tarkoitushakuista mustamaalaamista ei lounnollisestikaan ihmiset suvaitse. (ne ammuttaisiin ja paheksuttaisiin alas myös). MUTTA, pointti olisi siinä, että tätä epämoraalisesti tai vastuuttomasti tai suhmuroivasti toimivaa toimijaa voitaisiin sivun toimesta myös AUTTAA POIS tuosta suhmuroinnin väkevästä suosta, yleisön avulla! Me voisimme ideoida ja kannustaa muuttamaan suuntaa, ja näyttää, että se kannattaa. Ei syytellen, vaan juurikin tukien hyvään pyrkivää.

Kaikkea hyvää koko konkkaronkalle jatkossa. Toivottavasti tapaamme yhteisöllisyyden jatkuessa!

Lähettänyt käyttäjä

olisiko ideaa olla Eettisten epäkohtien uutistoimisto, jossa kynnys ilmoittaa joko julkisen tai yksityisen sektorin epäeettisestä toiminnasta olisi hyvin matala ja kannustava. Ei syyttävä, vaan KANNUSTAVA. Hieman niinkuin porkkanamafia toimii! Eli että saisi ilmoittaa epäeettisestä toiminnasta, moraalikadosta tai korruptioepäilyistä, mutta että facebook-sivujen laaja yleisö mahdollistaisi sen, että ilmapiiri moraaliltaan vajaaseen toimijaan tulisi niin vahvaksi, että toimijan osalta paras ratkaisu olisi muuttaa suuntaa ja tehdä se ilmeiseksi! Olisi yrittäjälle tai toimijalle häpeäksi "joutua ilmoitetuksi" tuolle Eettisten epäkohtien sivulle. Se sivu olisi joka päivä jokaisen luettavissa. Lukijat takaisivat todenmukaisuuden ja tarkoitushakuista mustamaalaamista ei lounnollisestikaan ihmiset suvaitse. (ne ammuttaisiin ja paheksuttaisiin alas myös). MUTTA, pointti olisi siinä, että tätä epämoraalisesti tai vastuuttomasti tai suhmuroivasti toimivaa toimijaa voitaisiin sivun toimesta myös AUTTAA POIS tuosta suhmuroinnin väkevästä suosta, yleisön avulla! Me voisimme ideoida ja kannustaa muuttamaan suuntaa, ja näyttää, että se kannattaa. Ei syytellen, vaan juurikin tukien pyrkyryyttä hyvyyteen.

Se pätkä, jonka Riku luki iltasaduksi muistaakseni väkivaltajaksossa, jossa mainittiin hyvyyden ydin: ei hyvyyttä ole vielä se, jos antaa vesilasin sille jolla jo on. Vaan se, että antaa sen vesilasin pahalle. Se on hyvyyttä. Sitä kallisarvoisinta ja jalointa hyvyyttä, joka tulee kantamaan hedelmää. Pahaan pitää vastata hyvällä. Koska vain siitä seuraa muutos.

Paha saa aina ennen pitkää palkkansa, mutta niin saa myös hyvä. Siihen joukkoon kuulukaamme kaikki! Ja mitä hyvinvoivimmiksi saamme lähimmäisemme, sitä hyvinvoivaisemmassa naapurustossa pääsemme itse kukin elämään. Ja toisen ilosta iloitseminen on ehtymätön hyvinvoinnin lähde. Näm kaksi asiaa olisi kaikkien hyvä aina muistaa. (itse asiassa nämä kaksi logiikan PERUSohjetta soisin päätyvän peruskoulujenkin opetukseen!! :-). Meidän hyvinvointimme on aina sidoksissa ympäröivien ihmisten hyvinvointiin. Siksi voimme sitä paremmin, mitä paremmin saamme kaikki ympärillämme olevat ihmiset voimaan. Niin se vaan menee. Harva silti tajuaa.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä Docventures-sarjasta! Vaikka on ollut raskaitakin aiheita, on ollut ihana huomata, että vakavienkaan aiheiden ei tarvitse tarkoittaa epätoivoa, vaan nimenomaan juuri toivoa siitä, että voimme tehdä asioille jotakin. Ja ennen kaikkea: vaikuttaa ennaltaehkäisevästi kaikkialla, missä ongelmia ei tiettyjen asioitten osalta vielä ole.

Docventuresin asioiden käsittely on ollut herkkää ja kuulostelevaa, ei kaikkitietävää. Se on ollut yksi suosion salaisuus. Emme me kukaan tiedä valmiita vastauksia! Mutta voimme sen sijaan herätellä halua ottaa asioista selvää, luulojen - ja varsinkin vallitsevien ennakkoluulojen - sijaan. Tässä Docventures onnistui.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Docventures.

Kun olette saaneet hyvin keskustelua aikaan, niin mahdollisesti ottaa esille aikapankin toiminta. Yleiskorotuksia ei ole tullu vuosien mittaan samaan tahtiin kuin hinnat on noussu. Tässä oiva vaihtoehto selviytymiseen!

Lähettänyt käyttäjä

Voisitteko jossain vaiheessa tehdä aiheesta "lääketiede" ja seuloa tarkemmin, kuinka luotettavia lääkärit ja lääketeollisuus yhdessä ovat. Itse syöpäpotilaan omaisena tämä aihe on hyvin lähellä, mutta uskon sen koskettavan moniamonia muita ihmisiä, jotka kamppailevat samojen asioiden äärellä. Jotta ymmärtäisitte teeman paremmin, annan esimerkkinä haimasyövän sytostaattihoidot, joita ilman potilas voisi jopa elää pidempään ja onnellisempana. Mutta lääkärit ja terveydenhuolto on vain niin mukana lääkebisneksen juonessa, että tyrkyttävät yleiskuntoa ja elämänlaatua heikentäviä hoitomuotoja, joilla ei ole edes takuita parantaa syöpää. Potilaan yleiskuntoa ei huomioida ja luontaistuotteiden (ravinteiden, ruokavalion..) merkitystä vähätellään. Todellisuudessa moni syöpäpotilas olisi voinut elää pidempään ja onnellisemmin ilman rankkaa hoitojaksoa.

Noin yleisestikin ihmisiltä pimitetään paljon perustietoa, jota ei välttämättä osaa hakea kirjoista tai netistä. Ruokavaliolle ja elämäntavoille ei anneta huomiota, vaan ensimmäisenä ehdotetaan radikaaleja ratkaisuja (lääkehoidon muodoissa). Tämä on paitsi potilaalle myös yhteiskunnalle taloudellisesti epäedullista. Lisää esimerkkejä: akne, kilpirauhasen vajaatoiminta, normaali flunssa/kuumeilu, ylipaino... En osaa ehdottaa mitään teemaan sopivaa dokumenttia, mutta olen varma, että sellaisia löytyy useampikin ja aiheesta saa irti paljon käsiteltävää! Mielestäni tästä aiheesta pitäisi käydä perustavanlaatuista keskustelua julkisesti, sillä tämä koskettaa varmasti ihan kaikkia ihmisiä - kaikki meistä käyttävät terveyspalveluita jossain vaiheessa elämää!

Lähettänyt käyttäjä

Äitini oli diagnosoitu Stage II B kohdunkaulan syöpä, joten olen tuhlannut paljon rahaa vuosia hoitoon, kunnes näin phoenixtear.ca Internetissä, että kannabis öljy voi parantaa kaikki syövät, yritin etsiä tapa saada Rick Simpson Oil ja lopulta ystäväni, että hän auttoi sähköpostitse: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca kertoi minulle, kuinka päästä häntä ja saada öljy, pystyin lähettämään hänelle ja osti öljy, äitini alkoi ottaa sitä 12. tammikuussa ja kunnia olkoon Jumalalle oli parantunut huhtikuussa, kun hänen edellisen tarkistuksen, haluan kiittää Dr.Eric Oliver ajaksi hän vietti saada tätä öljyä pelastaa ihmishenkiä hänen sähköpostiosoitteensa on ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, työskentelevät öljy kaikkiin syöpiin, ja se on sen arvoista.

Lähettänyt käyttäjä

Ehdottomasti parhaiten tehdyt dokumentit jota olen nähnyt ovat BBC:n tuottamat Adam Curtiksen historialliset analysiit maailmamme poliittisista ja yhteiskunnallista rakenteista. Dokumentit Century of the self, Power of nightmares ja The Trap - What happened to our dream of freedom ovat laajoja ja hienosti tehtyjä henkilötarinoita vähän tunnetuista vaikuttajista ja ihmisistä jotka ovat onnistuneet muuttamaan maailmaa.

Lähettänyt käyttäjä

The Growing Season -dokumentti on nykyisin saatavissa Vimeosta osoitteesta https://vimeo.com/ondemand/thegrowingseason

 • Docventuresin kuudennen kauden viimeinen jakso.

  Docventures: Kiitos leffakerhoille!

  Kooste kauden parhaista Docventures-leffakerhokuvista!

  Docventuresin leffakerhoja on noussut pitkin syksyä aina Hangosta Utsjoelle sekä ulkomaita myöten kuin hippitatteja golfkentille! Ette uskokaan, kuinka hyvältä on tuntunut nähdä teidän kokoontuvan viikko toisensa perään dokumenttielokuvan äärelle. Kiitos kaikille pissaliisoille, räkäpettereille ja aiheista asiallisesti keskusteleville besserwissereille ympär' Suomen maan ja maailman!

 • Docventuresin neljännen kauden viimeisen jakson 10 parasta twiittiä!

  Docventures: Syksyn viimeiset TOP10 twiitit!

  Kuudennen jakson toivontäyteiset twiitit

  Arvoisa Docventures-yleisö, kaikki te räkäpetterit ynnä pissaliisat! Ette koskaan lakkaa hämmästyttämästä meitä fiksuilla, skarpeilla, oivaltavilla ja nokkelilla kommenteillanne. Tässä vielä eilisen jakson twiittitulvan joukosta poimitut kymmenen parasta, olkaapa hyvät! Kaikki se, mitä eilen jäi puimatta, puhutaan tänään pahki, poikki ja pinoon radiossa.

 • Vuoden Digikylähullu 2013

  Vuoden Digikylähullu 2013

  Myös kylähullut ovat siirtyneet digiaikaan!

  Docventures etsi internetin ihmemaasta Virallista Digikylähullua, jossa ruumiillistuisi suomalainen metsäläisyys tietoverkon kulkemattomilla korpimailla. Facebook-tykkäysäänestyksen päätteeksi vuoden 2013 Viralliseksi Digikylähulluksi julistettiin YouTube-legenda Markoboy87.

 • Riku Rantala rekrytoi poliitikkoja Hyvinvointivaltion kummit Ltd:n palvelukseen

  Hyvinvointivaltion Kummit Ltd.

  Sote-suhmurointi kuriin!

  Suhmuroinnin teemaviikolla Docventures havahtui sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen eli soteuudistuksen yhteydessä esiintyvään poliittiseen kähmintään sekä pyöröovi-ilmiöön. Vastalauseeksi “perustettiin” Hyvinvointivaltion kummit Ltd., veroparatiisiin rekisteröity yksityinen terveysfirma, jota varten Riku kävi rekrytoimassa politiikan moniosaajia eduskunnasta.