Hyppää pääsisältöön

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin ja Riikka Karppinen

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin ja Riikka Karppinen. Kuva: Sirpa Leskelä

Riikka Karppinen teki jo lapsena vaikutuksen kokkaustaidoillaan. Vatsasekaisin kilinkolin -ravintolan ruokalistan suosituin annos oli auringon lämmössä mädätetyt kastemadon suolipullat. Intohimo ruokaan ei ole hävinnyt, siitä todisteena Vatsasekaisin kilinkolin -blogin 18 000 lukijaa kuukaudessa.

Vatsasekaisin kilinkolin -blogi on saanut paljon kiitosta hienoista ruokakuvista. Riikka on itseoppinut valokuvaaja.

Tiettyjä kompromisseja täytyy tehdä, jotta ruuan saisi mielellään syötyä lämpimänä.
- Haluan, että blogini näyttää minulta. Aikaa kuvien tekemiseen kuluu, mutta liian kriittinen ei saa olla. Tiettyjä kompromisseja täytyy tehdä, jotta ruuan saisi mielellään syötyä lämpimänä.

Inspiraatiota valokuvaukseen löytyy muista blogeista.

- Ulkomaisista blogeista löytyy aika kivoja vinkkejä. Nyt on trendikästä käyttää kaikkia vanhoja kulahtaneita romuja.

Riikan kaapeista löytyy kuvausrekvisiittaa yllin kyllin. Kirpputorit, huutokaupat ja mummon kätköt on koluttu tarkkaan:

- Kai mussa on vähän tämmönen harakkaluonne.Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa Leskelä

Blogin alkumetreillä Riikan odotukset eivät olleet korkealla.

- Ajattelin, että yksin koneella näpyttelen ja vähän postaan ja kokkailen - ja joku joskus sattuu lukaisemaan jonkun, Riikka miettii.  - En osannut odottaa, että tämä on niin sosiaalista juttua!

Ruokabloggaajien yhteisö pitääkin tiiviisti yhtä. Kasvokkain tavataan aina välillä, mutta blogissa palautetta annetaan puolin ja toisin.

Riikka tunnustautuu romantikoksi. Hän kaipaa menneiltä vuosikymmeniltä kivijalkakauppoja ja lihatiskien valikoimia.

Ajattelen, että ennen oli jotkin tietyt asiat paremmin. Ihmisillä oli enemmän aikaa
- Ajattelen, että ennen oli jotkin tietyt asiat paremmin. Ihmisillä oli enemmän aikaa.

Blogien hän uskoo olevan vastaus yhteisöllisyyden kaipuuseen.

- Ihmiset etsivät sosiaalisia verkostoja uusista kanavista, ja blogimaailma on siihen yksi mahdollisuus, Riikka miettii.

Riikan blogisuositukset

Suvi sur le vif:  "Suvin kuvat ovat niin kauniita, että voisin toisinaan tuijotella niitä tuntikausia."

Suolaa ja Hunajaa: "Jonnan ohjeet ovat mutkattomia, herkullisia ja toimivia. Ihailen Jonnan tapaa panostaa blogipostaustensa kirjoittamiseen, kuvaamiseen sekä reseptien kehittämiseen."

Jauhot Suussa: "En muista poistuneeni blogin sivuilta ilman hymynkaretta suupielessäni."

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin ja Areenassa. Riikan jakso nähdään 12.11.2013.

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa LeskeläBlogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa Leskelä

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa Leskelä 

Linkit:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Artikkelikuva KC:n juttuun

    Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

    Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

    Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

  • studiomuusikkot

    Suomihittien näkymättömät duunarit

    Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

    Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Sushimestari Jiron unelma.

    Sushimestari Jiron unelma

    Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.

    Hurmaava dokumenttielokuva 85-vuotiaasta sushimestarista Jiro Onosta, tämän viisikymppisistä pojista ja maailman parhaaksi sushiravintolaksi kutsutusta Sukiyabashi Jirosta, jossa Jiro tavoittelee nigiriensä äärellä hetkellistä täydellisyyttä päivästä toiseen.

  • Puoli seitsemän Ruokamuisto, otsikkokuva, Aira Samulin

    Aira Samulinin lohikeitto

    Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.

    Aira Samulinin (s.1927) isä oli rajavartija ja ahkerat metsässä samoilut toivat perheen pöytään paitsi sieniä ja marjoja, myös riistalintuja. Isä oli myös innokas kalastaja. Kala onkin edelleen Airan suosikkiruokaa. - Hauki oli kyllä semmoinen kala, jota siellä ilman muuta katiskaan tuli, Aira muistelee. - Ja ahventa tuli myös paljon. Lohikalahan se on sekin.