Hyppää pääsisältöön

Antiikkia, antiikkia

Antiikkia, antiikkia, johanna Lindfors, Tuija Peltomaa, Oliver Backman, yle tv1
Johanna Lindfors (vas.), Tuija Peltomaa ja Oliver Backman arvioivat jälleen antiikkia. Antiikkia, antiikkia, johanna Lindfors, Tuija Peltomaa, Oliver Backman, yle tv1 antiikkia,johanna lindfors,oliver backman,tuija peltomaa,yle tv1

TV1 tiistaisin 16.8. - 1.11.2016 klo 20.00 - 20.30. Uusinta seuraavana viikonloppuna (viikosta riippuen joko lauantaina tai sunnuntaina - katso tarkemmat tiedot ohjelmaoppaasta)
Yle Areenassa 30 päivää

Menestysohjelma Antiikkia, antiikkia palaa ruutuun kesän 2014 jaksojen uusinnoilla. Jaksoissa nähdään posliininukkien ja talonpoikaistuolien lisäksi myös muovia. Vanhan antiikin lisäksi arvioitavaksi otetaan 1950 -1970-luvun esineitä.

Ohjelmaa on kuvattu muun muassa Helsingissä Korjaamolla, Heinolan Harjupaviljongissa ja Loviisan vanhassa kesäravintolassa Kappelissa.

Tuttujen asiantuntijoiden Johanna Lindforsin ja Tuija Peltomaan lisäksi kesällä 2014 uutena kasvona nähtiin Oliver Backman, helsinkiläinen designin ja pop-antiikin asiantuntija.

Oikaisu, erikoisjaksoja, julkkiksia ja muita huomioita kesältä 2014

Oikaisu - Yrjöt sekaisin

Antiikkia, antiikkia –ohjelman jaksossa 8/12 Oliver Backman arvioi mielenkiintoisen tuolin, joka oli löytänyt tiensä Presidentin linnasta vihtiläiselle miehelle. Ikävä kyllä arvioinnissa menivät Yrjöt sekaisin. Kyseessä oli Yrjö Wiherheimon Skin & Bones- nojatuoli vuodelta 1993.
- Arvelimme tuolin tuoneen henkilön kanssa, että tuoli olisi ollut Yrjö Kukkapuron tuoli, mutta näin ei siis ollut, Oliver Backman pahoittelee ohjelman teon tuoksinnassa tapahtunutta kömmähdystä.

Yrjö Wiherheimo on suomalainen sisustusarkkitehti, teollinenmuotoilija sekä Vivero-desingyrityksen pääsuunnittelija. Wiherheimo toimi myös kalustemuotoilun professorina Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1997-2007.

Yrjö Kukkapuro on suomalainen muotoilija, joka on keskittynyt huonekalujen suunnitteluun. Kukkapuro toimi myöskin Taideteollisen korkeakoulun professorina vuosina 1974 -1980 joista koulun rehtorina 1978-1980.

Erikoisjakso Timo Sarpanevasta

Antiikkia antiikkia, Timo Sarpaneva, yle tv1
Antiikkia antiikkia, Timo Sarpaneva, yle tv1 antiikkia antiikkia,timo sarpaneva,yle tv1
Muotoilijalegenda Timo Sarpaneva loi 1960-luvun alussa lasinpuhaltajiensa kanssa aivan uudenlaisen tekniikan tehdä lasitaidetta. Syntyi pieni sarja lasiteoksia, joita suomalaiset delegaatiot lahjoittivat valtiovierailujen isännille ympäri maailman.

Antiikkia, antiikkia -ohjelman erikoisjaksossa nähdään kuvatallenne, jossa Timo Sarpaneva itse kertoo Finlandia-sarjan synnystä. Tallenne esitetään televisiossa nyt ensimmäisen kerran.

Viime syksynä näitä ainutlaatuisia lasitaideteoksia puhallettiin Iittalassa uudelleen 50 vuoden jälkeen, alkuperäisillä muoteilla.

Ohjelmassa taiteilijaprofessorin puoliso ja muusa Marjatta Sarpaneva kertoo miehensä työstä.

Antiikkia antiikkia, Timo Sarpaneva, yle tv1
Antiikkia antiikkia, Timo Sarpaneva, yle tv1 antiikkia antiikkia,timo sarpaneva,yle tv1

Kuninkaallisia vieraita

Antiikkia, antiikkia, Heidi Pakarinen, tangokuningatar 2013, yle tv1
Antiikkia, antiikkia, Heidi Pakarinen, tangokuningatar 2013, yle tv1 antiikkia,heidi pakarinen,tangokuningatar 2013,yle tv1
Antiikkia, antiikkia saa vieraakseen kaksi kuninkaallista. Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen tuo näytille oman kruununsa.

Tunteet nousevat pintaan, kun Heidi muistelee voiton hetkiä. Kruunua Heidi tavoitteli useampana vuonna, sillä vuonna 2011 hän oli Tangomarkkinoiden finaalissa ja finaalin karsinnassa vuonna 2012.

Vuonna 1992 tangokuninkaaksi kruunattu Mika Pohjonen tuo arvioitavaksi lasten aamiaislautasen ja mukin 1940-luvulta. Samassa jaksossa asiantuntija Tuija hinnoittelee Apulanta-yhtyeen omakustannelevyn vuodelta 1993.

Antiikkia, antiikkia, Heidi Pakarinen, tangokuningatar 2013, kruunu, yle tv1
Antiikkia, antiikkia, Heidi Pakarinen, tangokuningatar 2013, kruunu, yle tv1 antiikkia,heidi pakarinen,kruunu,tangokuningatar 2013,yle tv1

Julkkikset esittelevät aarteitaan

Antiikkia, antiikkia -ohjelmassa nähdään tänä kesänä julkkiksia ja heidän aarteitaan.

Remu Aaltonen tuo ohjelmaan rakkaan Mustamies-tarjoilupöydän. Katariina Souri kantaa arvioitavaksi tuolitaideteoksensa, jossa yhdistyvät antiikkinen tuolinrunko ja Sourin itsensä painama kangas. Arto Nyberg tuo näytille isoäitinsä isän – Iittalan lasinpuhaltajan – tekemän lasisen paperipainon.

Pop-antiikkia ja Toivo Kuulaa

Pop-antiikiksi kutsutaan sotien jälkeisen populaarikulttuurin ja kertakäyttökulttuurin alkutaipaleen tavaroita. Oliverin tuodaan arvioitavaksi kokoelma muovisia tukankuivaajia: rahassa mitattuna eivät paljonkaan arvoisia, mutta hauskoja esineitä, jotka kutittavat muistoja.

Yksi esityskauden helmistä ovat Toivo Kuulan käsin kirjoittamat alkuperäisnuotit sävellykseen, jonka hän antoi joululahjaksi ystävälleen vuonna 1910. Ohjelmassa kuullaan, kuinka nuotit soivat!

Juontajina huippuammattilaiset

Antiikkia, antiikkia -ohjelman juontajina toimivat antiikkialan huippuammattilaiset.

Johanna Lindfors on taidehistorioitsija, joka on opiskellut Englannissa, Ruotsissa ja Suomessa. Johanna on tutkinut Englannin 1900-luvun alkupuolen taidekauppaa ja maun käsitettä. Hän on elämänkertojen suurkuluttaja. Hän vihaa silittämistä ja tiskaamista, mutta tykkää imuroimisesta.

Tuija Peltomaa on Helsingin yliopistosta valmistunut taidehistorioitsija. Hänen lempitaidettaan ovat nykytaide, ikonit ja 1300 - 1400-lukujen maalaustaide. Omimmillaan Tuija on tuulessa: joko vaaran laella tai meren rannalla. Tuijan erityisala antiikkiesineiden osalta ovat taide ja korut.

Oliver Backman on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa muotoilun koulutusohjelmassa. Oliver työskentelee Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, kuvanveiston koulutusohjelmassa. Oliver on työskennellyt myös kuusi vuotta Apollo-huutokaupassa.
Vanhoista esineistä Oliver on ollut kiinnostunut pikkupojasta lähtien. Oliver on intohimoinen keräilijä, jonka mieluisin harrastus on aarteen etsintä. Jjännittävimpinä paikkoina hän mainitsee Cairon Khan el-Khalili ja Lissabonin Feira de Ladras. Maakuntien kesäkirppisiltä saattaa myös löytää aarteita.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Hyvää Juhannusta!
Tuleeko Taidetalo Siirilästä lähetystä Antiikkia, Antiikkia ohjelmasta?

Lähettänyt käyttäjä

Sarjan uusi tunnus on huono, päälleliimattua mukaromanttisuutta. Entinen rahisevine musiikkeineen oli paljon parempi. Samoin tuo Backman - nolo! YLE:n nepotismia taas kerran. Kiitos vaan. Pitääkö kaikkea hyväksi todettua aina "uudistaa"?!

Lähettänyt käyttäjä

Antiikkia, antiikkia Taidetalo Siirilässä

Vihdin Taidetalo Siirilässä kuvatut jaksot esitetään sunnuntaina 20.7. ja 27.7.

Päivi
verkkotoimittaja

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin ohjelman osittain 24.6.14. Viimeisenä työnä oli hevonen työssään. En voinut olla kertomatta Teille paikkakunnallamme olevasta taiteilijasta, joka piirtää paljon hevosaiheisia tauluja. Hän on mestari lyijykynällä piirtäjä, josta toivoisin teidänkin tekevän ohjelman ja esittelevän nykytaiteilijan, jolla on mahtava piirustustaito. Aivan uskomattomia töitä. Guuglettamalla Okkonen Anssi, löytyy varmasti esimakua hänen töistään.

Lähettänyt käyttäjä

Mistä löydän sähköpostiosoitteen,mihin voin lähettää kuvan arvioitavaksi?

Lähettänyt käyttäjä

Hei Matias!

Antiikkia, antiikkia -sarjalla ei ole arviointipalvelua. Ohjelmassa nähtävät esineet on arvioitu erikseen nauhoitusta varten järjestetyissä tilaisuuksissa. Sinun kannattaisi ottaa yhteyttä johonkin antiikkiliikkeeseen tai huutokauppaan.

Päivi
verkkotoimittaja

Lähettänyt käyttäjä

Viime jaksossa arvioidut arabian tummansiniraitaiset käsinmaalatut astiat olivat jotain tilaussarjaa. Mustion linnan kuvissa näytti oleva kuvissa samanlainen astiasto (yletv1 27.6 puutarhat)

Lähettänyt käyttäjä

29.6.14 Kyllä nyt on aivan aseista tietämätön ihminen arvioimassa aseita. Pistooli on häntäpatruunalla toimiva ase eikä kyllä muutenkaan tämä ko. arvioitsija vakuuta millään lailla.

Lähettänyt käyttäjä

Todella tietämätön aseasiantuntija. Kyseessä oli piikkipatruunapistooli. Ase ei ollut deaktivoitu, niin kuin asiantuntija väitti sillä perusteella
Ettei iskurissa ollut piikkiä , no ei tieteen kosko ko aseessa käytetään piikkipatruunaa ja sileä iskuri iskee patruunan piikkiin.
Kuriositeettina totean, että ko patruunat , jo pienikin määrä , ovat arvokkaampi kuin ko pistooli.
Kyllä meni luottamus Antiikkia ohjelmaan . No aseen hinta-arvio sentään sattui kohdalleen.
Parhain terveisin kuitenkin Jukka vauhkonen

Lähettänyt käyttäjä

Miksi kaikki Antiikkia Antiikkia ohjelmat tehdään Etelä- ja Keski-Suomessa?
Miksi, ette voisi tulla hiukan pohjoisemmaksikin esim. Kuhmoon, Kajaaniin, Rovaniemelle tai vaikkapa Ivaloon? On niitä "aarteita" pohjoisemmassakin. Tilaisuuden voisi hyvinkin ajoittaa johonkin muuhun paikkakunnan tapahtumaan esim. Kuhmo Kamarimusiikki-, Kajaani Sana ja sävel tai Runo viikot,Ivalo Elokuvajuhlat jne.

Lähettänyt käyttäjä

Hei Kuka K.!

Pitää paikkansa. Aarteita on ympäri Suomea. Viedään terveisesi eteenpäin.

Päivi
verkkotoimittaja

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelmassa esitetty kruunun leimat, suorakaiteiset leimat ovat hopean leimat. Kruunu on hopeaa joka kullattu. Luulisi toimittajan tietävän.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä Pentti Keränen,

Kiitos kommentistanne. Arvioin kyseisen erittäin hienon kruunun ohjelmassamme, ja haluaisin itse hieman kertoa esineen arvioinnista. Television katsojillehan tilanne näyttäytyy aika erilaisena kuin mitä se on kameran toisella puolella.

Kultaa, kuten muitakin jalometallituotteita, on leimattu jo pitkään Suomessakin. Näistä annettiin leimausmääräyksiä jo 1400-luvulla. Täydellisessä ns. leimasarjassa on yleensä nimileima, pitoisuusleima, tarkastusleima (vähän sydämenmuotoisessa pohjassa kruunun kuva), joka ilmoittaa ulkopuolisen tarkastuslaitoksen hyväksyneen esineen, vuosileima ja paikkakuntaleima. Näitä ei kuitenkaan löydy aina ja kaikista esineistä. Lisäksi leimausjärjestys voi olla eri, ja kultaesineissäkin olen törmännyt hyvin samankaltaiseen järjestykseen kuin usein hopeaesineissä. Näin mm. tällä viikolla, arvioidessani Helsingissä toimivan A. Tillanderin valmistamia kultakoruja.

Kyseinen kruunu tuntui käteen hyvin kullanomaiselta, samoin tuoksui. (Kyllä vain, materiaaleissa myös tuoksu on tärkeää!). Materiaalin pitoisuusleima meillä siinä pöydän ääressä olleessa valossa näytti hyvin samealta, ja siitä tuntui löytyvän luupillakin 585, eli kullan 14K-määrä. Koska kuvaajalla on kuitenkin käytössään uskomaton makro-suurennus ja kuvaa vielä saadaan käsiteltyä tällaisten pikku yksityiskohtien vuoksi katsojalle kirkkaammaksi, näytti leima ruudussa kovasti 830-leimalta, joka on hopean yleisin pitoisuus.

Näin ollen kuvaruudun kuvan perusteella kruunu olisi kullattua hopeaa. Se ei kuitenkaan minun mielestäni vaikuta ihanan Heidi Pakarisen kruunun arvioituun arvoon. Kyseinen kruunu on esine, joka päässään tangokuningattaremme tuottaa iloa hyvin monille, ilta illan jälkeen, ja se myös symboloi sellaista suomalaisuutta, joka on parhaimmillaan kesäilloissamme, tangorakkaudessamme - ja luullakseni myös ohjelmamme vieraissa ja katsojissa.

Toivotan oikein hyvää kesän jatkoa!

Ystävällisin terveisin,
Johanna Lindfors, taidehistorioitsija

Lähettänyt käyttäjä

Olen pettynyt ohjelman sisältöön, 5 jonninjoutavaa tavaraa ja diipadaapaa, jos sisältö ei parane katsojat katoavat. Onhan meillä Suomessa hyvänen aika oikeeta antiikkiakin!!Miksi hyvätäsoinen ja suosittu Antiikia antiikkia ohjelma on muutettu kevyeksi keskustelufoorumiksi? Hyi Hyi !!

Lähettänyt käyttäjä

6.7. Antiikkia antiikkia ohjelman lopussa Apulanta-osio oli rimanalitus. Tuon luokan tavarat kuuluisivat korkeintaan rojua-rojua ohjelmaan, niin arvoltaan kuin hinnaltaan. Miten antiikkia-ohjelman kontrolli oli päästänyt tällaisen läpi. Antiikin sanan merkitys oli pahasti hukassa. Harmi, että aina katsomaltamme ohjelmalta putosi kokonaan arvostamamme pohja.

Lähettänyt käyttäjä

6.7. alittui rima reippaasti! Mitä ihmeen kamaa siellä ohjelmassa nykyisin tarjoillaan antiikkina? Edellisellä kerralla siellä oikein kyynelehdittiin tangokuningattaren kruunun äärellä. Wenzel ja oikea antiikki takaisin! Ja miksi ihmeessä pitää marssittaa ohjelmaan noita iänikuisia julkkiksia muka katsojien houkuttelijoiksi? Valitan. Ohjelmaanne en välitä enää katsoa. Olen pahoillani myös juontajien puolesta. Oletteko itsekään onnellisia ohjelmanne nykyilmeestä? Enpä usko. Asiantuntemuksenne menee hukkaan apulannan parissa.

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti 6.7. antiikkia-antiikkia -ohjelmaa ei katsota muissa maissa. Ohjelmien kaikki juontajat ovat olleet hyviä valintoja asiantuntijoiksi. Toivottavasti seuraavat ohjelmat ovat entisten ohjelmien kaltaisia, muuten ohjelman voi unohtaa.

Lähettänyt käyttäjä

Timo Sarpanevasta kertova jakso oli rimanalitus. Aiempien rimanalitusten lisäksi. Sarpaneva-jakso olisi voinut toimia erillisenä ohjelmanaan, mutta kun oli niin surkea, ettei sanotuksi saa. Melkein itketti.

Lähettänyt käyttäjä

Olen edellisten kommentoijien kanssa samaa mieltä. 'Uudistettu' ohjelma on tosiaankn pettymys. Joka jakson jälkeen ihmettelee tyhjänä: siinäkö se olikin? Miksi ihmeessä on niin vetovoimaiseen ohjelmaan on pitänyt tuoda vielä jukiksia? Ylen nuorentsmispolitiikkaako sekin? Tason lasku näkyi jo parina viimeisenä vuonna. Samaa esinettä saatettiin esitellä kolmeen kertaan alkaen alkutunnarista. Nyt sitten jaaritellaan yhden esineen ääressä melkein puoli ohjelma-aikaa eli sen mikä julkkikselta jää.Todella tylsää katsottavaa. Koko ajan on tunne, että eväät on lopussa ja koko ohjelma-aika on täytettä.

Lähettänyt käyttäjä

20.07. ohjelmassa arvioitu nahkapäällysteinen tuoli ei ole Yrjö Kukkapuron tuotantoa vaan Yrjö Wiherheimon Viverolle suunnittelema Skin & Bones-tuoli.

Lähettänyt käyttäjä

herranen aika, Backman puhuu ihan saibaa, eikä tunnista Yrjö Wiherheimoa !!! väittää kirkkain otsin Kukkapuroksi, kuollaan nauruun täällä. Tuoli oli RODS, YRJÖ WIHERHEIMON joka taikin käyneen olisi pitänyt tietää. voi elämä,tuli selväksi ettei tätä ohjelmaa kannata seurata kun ei vetäjillä faktoja tiedossa. Perin noloa!!!!

Lähettänyt käyttäjä

Backmann, kyllä Suomessa on paljon muitakin kuin vain Kukkapuro, pikkuisen opiskelua niin pysyt ajan tasalla.Luulisi ohjelmassa esiintyvän asiantuntijan tutkivan taustat.Itselläni kyseinen tuoli joka on Yrjön mutta Wiherheimon,ei missään nimessä kukkapuron. olipa pettymys sinun asiantuntijuutesi!

Lähettänyt käyttäjä

suivaantuneena kirjoitin tuolin väärin, on kyllä Yrjö Wiherheimon mutta todellaki Skin & Bones! olen siis yhtä löyhä kuin juontajakin :D

Lähettänyt käyttäjä

Kun juontaja lähtee harhateille saa väärä suunnittelija taas aikaa ja ollaan aivan hukassa, kannattaisi ensin tarkistaa löytyykö kyseinen tuote vielä markkinoilta ja jos niin mihin hintaan,vasta sitten alkaa puhumaan.kun tuntee tuotteen,suunnittelijan ja myyvän firman niin on ääri noloa kuunnella silkkaa potaskaa "asiantuntijan" suusta. tässä tuli se todistetuksi etteivät arvioijat tunnista mitään.jos eivät uusia niin tuskin vanhojakaan tavaroita.

Lähettänyt käyttäjä

Olikohan eilinen ohjelma pohjakosketus? Toivottavasti! Nykymenoa seuraa myötähäpeää tuntien. Ei tunneta esineitä, ja luokatonta kamaa esitellään suurinakin aarteina. Juontajat itsekin tietävät varmasti mikä on rojua ja mikä ei, mutta yrittävät urheasti ihastella kaikenlaisia epäesineitä ja jankuttavat "tunnearvoista". Saattavathan ne kitsinkukkaset joskus tulevaisuudessa olla "antiikkia", mutta me antiikista kiinnostuneet nykyajan ihmiset haluamme nähdä oikeaa antiikkia. Eikö sitä enää Suomesta löydy? Jos ohjelma jatkuu nykyisenlaisena sen nimi pitää muuttaa. Ohjelmassa ei myöskään ehditä kaiken jaarittelun ja tunnelmoinnin ohella enää arvioida montakaan esinettä. Valitettavasti.

Lähettänyt käyttäjä

Pohjalla näytään kulkevan vieläkin. Ehkä kannattaa suosiolla jättää katsomatta, jottei taas harmistuisi... Sääli pilattua ja menetettyä hyvää ohjelmaa.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä harmittaa, kun entinen viikon kohokohta on muuttunut niin mitäänsanomattomaksi ja suorastaan ammattitaidottomaksi uuden juontajan ja rakenteen vuoksi. Julkkisosuus on ohjelman käsittämättömin ja huonoin 'uudistus'. Jos vanhat esineet, niiden tunnistaminen ja taustatarinoiden kuuleminen ei enää voi olla pääosassa, niin jätän suosiolla ohjelman katsomatta ja odotan uusintoja edelliskausien jaksoista.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos oikein mukavasta ja paikkansa löytävästä ohjelmasta. Hymyilemään saa joka kerta into ja ihailu, jolla arvioitsijat suhtauvat ihmisten enemmän ja vähemmän aarteisiin. Ja vaikka kaikki ei sattuisi aina kohdalleen - no, minua ainakin enemmän viehättää esineiden esiin nostaminen ja tarinat esineiden taustalla. Vielä kerran kiitos - varmasti löytyy taas uusi sukupolvi, joka innostuu arvostamaan enemmän isovanhempien ullakojen ja kaapin päällisten esineitä, mikä on mielestäni tärkeintä.

Lähettänyt käyttäjä

Tykkään ohjelmasta ja varsinkin Johanna ja Tuija ovat hurmaavia. Oliver on kyllä nätti, mutta ei hän kyllä paljoakaan tiedä. Mieltäni on lämmittänyt hurmaavien naisten lämmin tapa suhtautua ihmisiin ja heidän esineisiinsä liittyviin tarinoihin. Ainoa asia, joka minua on ärsyttänyt, on ns. julkkikset ja kun siellä oli se Pakarinen, niin jotenkin arvasin, että seuraavassa jaksossa on Pakarisen mies. Niinpä olikin.

Lähettänyt käyttäjä

Oikein huomasit JK. Apulannan omakustanne on vanha kunnon vinyyli ja halkaisijaltaan singlen kokoa. Lopputekstiin oli editointi- ja leikkausvaiheessa ilmestynyt CD, mikä harmitti minua itseänikin. Jos olisin tiennyt, että niin käy, olisin toki kuvausvaiheessa korostanut vinyyliä. Mutta enpä ajatellut, että nuorempi sukupolvi ei ole vinyyliaikaa kokenut ja tekstityksestä taisi tällä kertaa vastata sen ikäinen henkilö, että nimikkeeksi lipsahti harmillisesti tuo cd.

Lähettänyt käyttäjä

Eivätkö ohjelman tekijät luota asiansa kantavuuteen koska ohjelmaan on ympätty julkiksia? Kun heitä on jo muut ohjelmat pullollaan??? Olen pettynyt.

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä minä niin mieleni pahoitan joka kerran ,kun katson tätä uutta pilattua ohjelmaanne. Eikö niitä turhia julkkiksia ole siellä mainos kanavilla jo tarpeeksi. Enemmän asiaa vähemmän lätinää. Please!

Lähettänyt käyttäjä

Herra Remu Aaltosen hopea/norsunluu vaasi on japanilaista shibayama työtä.
Katso esimerkiksi: http://www.christies.com/lotfinder/lot/a-silver-and-shibayama-vase-signed-nobuyuki-5438093-details.aspx

Lähettänyt käyttäjä

Hei,
Onko vielä tulossa kiertueita minne voisi tuoda tavaroitaan, joita löytynee jonkin verran.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Jyrki, mahtavaa ja taas opin lisää. Mä alan olla koukussa aasialaiseen antiikkiin.
ja muille lukijoille tiedoksi, Jyrki Lammi opiskeli taidehistoriaa Helsingin ylipistossa samaan aikaan allekirjoittaneen kanssa. Hänellä on antiikkiliike J. Lammi Helsingin Korkeavuorenkadulla. Jyrkin erikoisala on kiehtova eli tavarat, joita ei kovin moni täällä Suomessa tunnekaan mm. etninen esineistö, uskonnolliset esineet jne. Jos sinua kiinnostavat esineet länsimaisen kulttuuripiirin tuolla puolen niin Jyrkin liikkeessä kannattaa poiketa, mies on ihan guru sillä saralla. Lisäksi hän osaa kaivaa esiin tietoja sellaisella intensiteetillä, että hitaampia hirvittää. Allekirjoittanut fanittaa Docventuresia ja Jyrkin osaamista. Molemmat osaavat nähdä laajalle meidän suomalais-eurooppalaisen navanympäryspiirimme toiselle puolelle. On kunnia huomata, että "vanha" opiskelukaveri seuraa meidän ohjelmaa. Mutta eihän me, Jyrki niin vanhoja olla, eihän? t. Tuija

Lähettänyt käyttäjä

Olen seurannut ohjelmaa ihan ensimmäisestä jaksosta lähtien, valitettavasti ohjelman taso laskee kuin lehmän häntä, vuosi vuodelta vähemmän ja vähemmän kiinnostavia esineitä ja enemmän turhanpäiväistä höpinää. Nyt kesällä 2014 esitetyt jaksot olivat kansankielisesti ilmaistuna "kauheeta kuraa". Mikäli ohjelman taso ei nouse ensi kaudella, niin ainakin tämä katsoja lopettaa ohjelman seuraamisen. Onneksi on kuitenkin Antiques Roadshow, jonka taso pysyy loistavana vuosi toisensa jälkeen! YLEhän voisi hankkia sen katseluoikeudet, koska ohjelma on BBC:n.

Lähettänyt käyttäjä

Tykkäsin tosi paljon Sarpaneva-jaksosta. Teollisen suunnittelijan taustavoimana vaimo ja työkaverit kertomassa sitä puolta teollisen designerin taiteilijaelämää, joka jää liian usein varjoon. Teollinen suunnittelu oli ja on yhteistyötä. Suurkiitos myös vanhoille lasitehtaan mestareille, että suostuivat mukaan muistelemaan menneitä.

Luin myös tässä yläpuolella olevia "väkätyksiä" ;). Vinkkinä, että Yle Areena on erinomainen työkalu editoida pois ne kohdat, joista ei ole kiinnostunut. Ymmärrettävää, että "Retro, retroa!" ei kiinnosta kaikkia "Antiikkia, antiikkia!" -katselijoita. Retro/vintage on tulevaisuuden antiikkia - niin antiikiksi kutsutuista esineistä kuin retroesineistä löytyy melkoinen määrä kitsiä.

Lähettänyt käyttäjä

Taidanpa liittyä mielensäpahoittajien joukkoon tämän ohjelman osalta. Kuulan "elämänkerta" oli kiusallista kuultavaa, maikkamaisella besserwissertyylillä esitettiin jotain sekavia juoruja Kuulasta. Miten niin oli "aikamoista kolmiodraamaa siellä" Toivo Kuulan, Alma Kuulan ja Alman sisaren, Oili Silventoisen välillä? Myös Kuulan tappo/murha on moneen kertaan hyvin dokumentoitu, joten ei luulisi olevan vaikeaa tarkistaa asioita.

Lähettänyt käyttäjä

Lähettäisin terveisiä Johanna Lindforsille oikaisten hänen taannoin kertomansa tarinan Toivo Kuulan häämarssin synnystä. Toivo Kuulan ainoa suuri rakkaus oli isoäitini sisar laulajatar Alma Silventoinen, jonka kanssa hän meni naimisiin 1914. Mitään kolmiodraamaa toisen sisaren kanssa ei ollut, mutta Toivo ja Alma joutuivat odottamaan vuosikausia onnensa täyttymystä sen takia, että Alman vanhemmat ja erityisesti äiti paheksuivat romanssia edelleen naimisissa edellisen vaimonsa kanssa olleen Toivon kanssa. Häämarssi kirjoitettiin Alman ja isoäitini sisaren Emmin loisteliaisiin häihin Pietarin Pyhän Marian kirkossa 1908. Suosittelen muuten elämäkertojen suurkuluttajalle isäni Pentti Siltasen teosta Hopeaa ja säveliä, joka elävästi kertoo pietarinsuomalaisen Silventoisen hopeaseppäperheen vaiheista.
Parhain terveisin
Marjukka Nyberg

Lähettänyt käyttäjä

Meniköhän ohjelman tekijöillä vähän roolit sekaisin, kun ohjelmaan otettiin LED- kellojen keräilijä kertomaan asiantuntijalle kellokokoelmastaan? Oliko ohjelman alkuperäinen tarkoitus tämä?

 • Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

  Prisma: Papukaijaplaneetta

  Miksi papukaijat alkavat levitä kaupunkeihin?

  Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

 • Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

  Historia: Henrik VIII:n hovissa

  Henrik VIII:n kausi on verisin, mitä Englanti on nähnyt.

  Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

 • Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Muisti: Akat asialla

  Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.