Hyppää pääsisältöön

Salaseura koolla 60 vuotta

Mielenosoittajia Bilderberg 2014 -kokouksen alla
Mielenosoittajat olivat paikalla, kun Bilderberg kokoontui tänä vuonna Kööpenhaminassa. Mielenosoittajia Bilderberg 2014 -kokouksen alla Kuva: EPA bilderberg,bilderberg 2014,mot

Salamyhkäinen Bilderberg-ryhmä on järjestänyt maailmantalouden ja kansainvälisen politiikan huippunimien kokoontumisia kuudenkymmenen vuoden ajan.

Viimeisin kokous pidettiin touko–kesäkuun vaihteessa Kööpenhaminassa, Tanskassa. Kokouksen pääaiheita olivat muiden muassa talouden viriämisen kestävyys, yksityisyys, demokratian tulevaisuus, Lähi-itä ja Ukraina.

Kööpenhamissa oli vankka edustus Suomesta. Tällä kertaa paikalla ei ollut suomalaisia poliitikkoja tai median edustajia, mutta seitsemän yritysmaailman miestä ehätti kokoukseen: Matti Alahuhta (Kone), Matti Apunen (Eva), Henrik Ehrnrooth (Pöyry), Jorma Ollila (Shell), Risto Siilasmaa (Nokia), Kari Stadigh (Sampo) ja Björn Wahlroos (Sampo).

Asialistaa lukuun ottamatta Bilderberg-kokouksista ei kerrota julkisuuteen, joten alustusten ja keskusteluiden sisältö jää vain osallistujien tietoon.

Asiasisältöjä koskevien tietojen puuttuessa ne muutamat tiedotusvälineet, jotka seuraavat Bilderbergiä, joutuvat keksimään kerrottavaa jopa puoliväkisin. Brittiläinen The Guardian -lehti tarkkaili osanottajien vaatetusta ja valitsi kermatoffeen värisiin housuihin pukeutuneen Wahlroosin ”Bilderbergin catwalk-kuninkaaksi”. (Catwalk = muotinäytöksissä käytettävä kapea lava.)

MOT teki vuosi sitten kyselyn suomalaisille Bilderberg-kävijöille. Suomalaisten osallistujien mukaan suljetut ovet parantavat kokouksen antia.

Yhden vastaajan mukaan kokousten avaaminen johtaisi siihen, että "puhujista tulisi nykyistä enemmän julkisten rooliensa vankeja".

"Keskustelu varmasti latistuisi. Media tekee väistämättä keskusteluista omia ja usein varsin yksipuolisia uutisotsikoita", sanoi toinen.

"Tämä on äärimmäisen vaarallista demokratialle. Kansalaiset eivät voi äänestää, jos he eivät ole perillä asioista. Yhteistä hyvää koskevia tärkeitä päätöksiä tehdään ilman kansalaisia ja niin, että he eivät edes tiedä, mitä on päätetty", arvioi puolestaan City University London -yliopiston professori Gavin MacFadyen.

11. elokuuta klo 20 TV1:llä esitettävä Maailmanherrojen salaseura -ohjelma on uusinta viime syyskuulta.

Tietoa 2014 Bilderberg-kokouksesta:
Kokouksen osallistujaluettelo
We Are Change -sivuston Bilderberg-uutiset
Press for Truth -sivuston Bilderberg-uutiset
The Guardian -lehden Bilderberg-jutut

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Miksi ihmeessä verovaroilla julkaistaan tällaista roskaa? Onhan se täysin selvää, että yritysjohtajilla ja poliitikoilla pitää olla oikeus yksityisyyteen, joka on turvattu YK:n yleismaailmallisessa ihmisoikeusjulistuksessa, Euroopan ihmisoikeussopimuksessa ja Suomen perustuslaissa.

Ohjelmassa asiantuntijana esiintyy David Icke, joka uskoo liskoihmisten hallitsevan maailmaa. Mahtavaa totuudeenmukaisuuteen pyrkivää tiedonvälitystä Yleisradio! Kysykää vielä kommentit Juhan of Grannilta!

Lähettänyt käyttäjä

"Onhan se täysin selvää, että yritysjohtajilla ja poliitikoilla pitää olla oikeus yksityisyyteen"

Heh, selvähän se, että ottavat parit oluet, paistavat kärkkärit ja porisevat viime aikaiset kuulumiset perhepiireissä.

Omilla kustannuksillaan ja vapaa-ajallaan matkustelevat noihin kokouksiin.

Ja joulupukki asuu Korvatunturilla.

Lähettänyt käyttäjä

Jo on uskomatonta yrittää luoda jostain hyvästä pahaa. Luin Bilderberg-osanottajalistan läpi, kaikki ovat kapitalismin parhaimpia rakennusmiehiä. He ovat yksityishenkilöinä siellä! Jättäkää nämä läntisten markkina-arvojen puolustajat rauhaan. Keskittykää tutkimaan Putinin varoja ja Suomessa rellestävien fasististen ryssä-oligarkian taustoja. Kiitos Mikael Pentikäiselle asiantuntevista ja asiallisista kommenteista! Häpeä Yle!!!!

Lähettänyt käyttäjä

Suosittelisin MOT-ohjelman tekijöille seuraavaa aihetta:
Kuinka pilataan asiaohjelma puheen päälle lisätyllä räminällä, vinkumisella ja kilinällä?

Varsinkin vanhemmassaa väessä on paljon pienellä kuulo-ongelmalla varustettuja ihmisiä, joille tuollaisen mielettömän äänihäiriön takaa ei saa selvää puheesta.

Ovatko äänityksestä vastaavat tyhmiä vaiko tietämättömiä - ehkä molempia? Vai onko heidän tehtänään pilata ohjelmia omien murkkuikäisten rämänä haaveidensa perusteella?

Lähettänyt käyttäjä

Miten voi verorahoilla toimittaja tehdä tällaista roskaa?

Kävin katsomassa ohjelmassa haastatellun kriitikon edustaman bilderberg.org -sivut.
Aivan käsittämätöntä foliohattumeininkiä.

http://bilderberg.org/ sivuilla mm. väitetään Bilderbergin olevan natsitaustainen järjestö.

Joko toimittaja Hannu Sokala on itse harhainen tai hän ei ole tehnyt töitään.
Toivon että jälkimmäinen vaihtoehto osuu oikeaan.

Lähettänyt käyttäjä

Dokumentti oli hyvä: "Tietämätön äänestäjä ei ole äänestäjä ollenkaan" > Suomen poliittinen järjestelmä on epädemokraattinen monilla mittareilla mitattuna. Olisi aika muuttaa ennen 100-vuotisjuhlia tämäkin epäkohta. Tehkää juttu Sveitsin poliittisesta järjestelmästä vs Suomen poliittinen järjestelmä. Voisiko saada kustakin jaksosta myös tekstiversion sivuille?

Lähettänyt käyttäjä

Minulle jäi ohjelman jälkeen aika tyhjä olo, sillä en oikein ymmärtänyt, miksi se oli tehty.
Joukko päättäjiä ja varakkaita ihmisiä tapaa kerran vuodessa suljetussa tilaisuudessa, josta "ei saa kertoa ulkopuolisille".
Mitä uutisoimisen aihetta tässä oli varsinkin kun koko ohjelman anti oli siinä, että on olemassa tällainen kokous...

Jos oikeasti haluttaisiin puuttua "herrojen" salaseuroihin, niin kannattaisi tutustua tämän maan vapaamuurareihin ja siihen, miten hassuja "sattumisia" samaan järjestöön kuuluminen on saanut aikaan kaavoituksen osalta.

Lähettänyt käyttäjä

Mielestäni jutun idea on siinä, että "kansalaisten" valitsemiin poliittisiin hallitsijoihin pyritään voimakkaasti ja kohdistetusti vaikuttamaan tälläisten kokoontumisten kautta ohi normaalien väylien. Lisäksi vaikuttaminen tapahtuu ilman avoimuutta. Koska kokoontumiset ovat salattuja, niin niiden vaikuttavuutta yhteiskunnalliseen päätäntään on vaikea arvioida. Dokumettia katsellessa tuli mieleen Lipposen ja Niinistön Euroon meno, joka tapahtui ohi kansalaisten. Dokumenttia paljasti syyn kokoontumisille: Raha ja Valta. Miksi poliitikot osallistuvat näihin ja kokoontumisia järjestetään, jos se sotii kansalaisyhteiskunnan ideaa vastaan? Lisäksi päättäjät on valittu ajamaan kansalaisten kokonaisetua, ei erityisesti näiden pohattojen. En ihmettele, miksi ihmetellään, miksi poliitikot ovat irrallaan tavallisten kansalaisten elämästä!

Lähettänyt käyttäjä

Mielestäni on käsittämätöntä, miten kukaan voi niin rakkaudella puolustaa omia alistajiaan, kuin muutamat kommentoijat täälläkin tekevät ohjelmaa kiivaasti kritisoidessaan. Massailmiönä tällainen sokea omistautuminen on valtava yhteiskunnallinen ongelma ja traaginen maailman kierouttaja.

Kaiketi on pääteltävä, että nämä henkilöt ovat joko onnistuneesti massa-aivopestyjä, tunteidensa viemiä hupsuja, tai sitten tiedostavia, mutta ajattelultaan radikaalin darwinistisia ja demokratian ihanteelle ilkkuvia. En tiedä kumpi on suurempi ongelma.

Onko kenties jotenkin lohdullinen kokemus, että jollain - kenellä tahansa - on absoluuttinen valta oman itsensä yli. Eipä tarvitse omaa päätä vaivata eikä vastuuta ottaa. Kuin vauvana konsanaan, kaikkivaltiaan vanhemman sylissä. Kamalinta ei suinkaan olisi vallan väärinkäyttö, vaan sen katoaminen. Tunnetasolla tämä rinnastuu täysin kuolemaan, ja on siksi vaistomaisesti estettävä. Herätkää, ihmiset, aikuisuuteen! Koetelkaa itseänne ja ajatuksianne!

Itsekin pidän käytännön demokratiaa lähtökohtaisesti ongelmallisena ja yksinvaltiutta jopa toisinaan parempana. Mutta aito demokratia on silti mielestäni ainoa mahdollinen tie, ja miljoona kertaa parempi kuin valoa pelkäävä harvainvalta.

Hienoa, Yle ja MOT!

Lähettänyt käyttäjä

Eräs kokouksessa mukana ollut suomalainen sanoi ettei meillä ole mitään salattavaa. Miksi he sitten salaavat kokouksen puheet ja aiheet? Bildergerg on samanlainan salaseura kuin vapaamuuraritkin. Kansalaisten seläntakana ja demokratiassa yleensäkään ei saisi olla tällaisia ryhmiä. Kyllä siellä keskustellaan ja päätetään isoista asioista, kuten tulevasta maailmanhallituksesta. Katainenhan siitä jo meille jotain kertoi aikaisemmin.