Hyppää pääsisältöön

Töihin Yleen?

Sebastian Backman työpisteessään
Sebastian Backman työpisteessään Kuva: Linda Haglund journalistinen työ,sebastian backman,toimitustyö,urheilutoimittajat

Yle on Suomen suurin media-alan työnantaja. Meillä työskentelee noin 3 000 ammattilaista. Lisäksi tarjoamme työmahdollisuuksia tuhansille määräaikaisille työntekijöille ja freelancereille.

Avoimet työpaikat

Avoinna olevat työpaikat, kesätyöt, opintoihin liittyvät harjoittelupaikat ja TET-paikat sekä avoimen työhakemuslomakkeen löydät täältä.

Mikäli sopivaa paikkaa ei löydy, voit olla myös suoraan yhteydessä sinua kiinnostaviin toimituksiin ja osastoihin.

Tietoa ja tunnelmia Ylestä löydät tunnisteilla #yle, #ylemme ja #ylelle. Lisäksi voit seurata meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä ja Instagramissa.

Haetko kesätöitä?

Meillä työskentelee vuosittain nuoria kesätoimittajina ja muissa tehtävissä. Kesätoimittajat ovat tavallisesti opiskelijoita tai jo muuten alan työkokemusta hankkineita.

HUOM! Kesätoimittajien haku uutis- ja ajankohtaistoimitukseen kesäksi 2017 on jo päättynyt.

Haetko harjoittelupaikkaa?

Yle ottaa vuosittain lukuisan joukon erilaisia harjoittelijoita. Suurin osa heistä on media-alan opiskelijoita.

Avoinna olevat harjoittelupaikat ja TET-paikat löydät täältä.

Työharjoittelu

Työharjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta.

Työharjoittelu voi sisältyä kaikilla koulutusasteilla opiskelijan opetussuunnitelmaan. Harjoittelu voi olla joko pakollinen tai vapaaehtoinen osa opintoja.

Korkeakouluharjoittelu

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa työharjoittelusta käytetään usein nimitystä korkeakouluharjoittelu.

Harjoittelu tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden päästä soveltamaan oppimaansa teoriatietoa työelämän käytännön tehtäviin. Samalla opiskelija pääsee solmimaan kontakteja oman alansa työnantajiin jo opiskeluaikana.

TET – Työelämään tutustuminen

Peruskoulujen ja lukioiden opetussuunnitelmiin sisältyvä työelämään tutustuminen (TET) poikkeaa työharjoittelusta siinä, että yleissivistävän koulutuksen oppilailla ja opiskelijoilla ei ole vielä ammattitaitoa, jota harjaannutettaisiin.

Jos olet hakemassa TET-harjoittelupaikkaa Ylessä, ota yhteyttä suoraan osastoon, josta olet kiinnostunut, tai Katri Nurmiseen henkilöstöosastolla katri.nurminen[at]yle.fi

Harjoittelijan palkka

Ohjelmatyöntekijätehtävissä harjoittelu on aina palkallista. Tämä ei kuitenkaan koske työelämään tutustumista (TET) eikä oppilaitosten varsinaiseen opetukseen kuuluvia projekteja tai työn seuraamista. Yhtiö antaa palkattomille harjoittelijoille ravintoedun vähintään kuuden tunnin päiviltä.

Harjoittelijan palkka määräytyy harjoittelun keston mukaan seuraavasti niin, että Ylessä suoritetut harjoittelujaksot lasketaan yhteen.

 • Ensimmäisen kolmen kuukauden ajan korkeakouluharjoittelijan palkka on vähintään 1.200 euroa kuukaudessa. Toisen asteen tutkintoon pakollisena sisältyvässä harjoittelussa palkka on kuitenkin vähintään 660 euroa kuukaudessa.
 • Kun harjoittelu on kestänyt kolme kuukautta, palkka on vähintään 55 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.
 • Kun harjoittelu on kestänyt kuusi kuukautta, palkka on vähintään 80 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta. Mikäli harjoittelija on suorittanut korkeakoulututkinnon, on hänelle kuuden kuukauden jälkeen maksettava tehtäväkohtainen palkka täysimääräisenä. Joka tapauksessa harjoitteluaika on enintään yksi vuosi.

Oppisopimus- ja siviilipalveluspaikat

Yle ei tarjoa ammatillisen toiseen asteen opiskelijoiden työssäoppimis-, oppisopimus- eikä siviilipalveluspaikkoja.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Vesipisarakuvan päällä vaaleanpunaisella pohjalla sydän.

  Haavoittunut mieli kaipaa pysähtymistä, tukea ja aikaa itkulle

  Miten mielen haavoja voi parantaa?

  Käteen tullut haava on helppo hoitaa. Ihon puhdistus ja laastari päälle, that’s it. Jos haava vaatii tikkejä parantuakseen, kiireesti päivystykseen. Mutta miten hoitaa mielen haavoja, kun lapsuuden läskiksi haukkumiset tai rimppakintuksi kutsumiset ovat iskostuneet tiukasti mieleen? Millaisilla keinoilla pohjamutiin tallotun minuuden ja terveen itsetunnon voi löytää? Mistä tietää tarvitsevansa ammattiapua?

 • Rovastin vaurioitunutta mopoa tarkastellaan huoltamon pihalla. Erkki Siltola, Tauno Karvonen, Sylvi Salonen ja Tuire Salenius.

  Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

  Koko sarja pysyvästi katsottavana Elävässä arkistossa.

  Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

 • Kaikkien aikojen juhannusjuhlien kartta

  Tule mukaan kaikkien aikojen juhannusjuhliin!

  Juhannuksena koko Suomi muuttuu valtavaksi juhla-areenaksi.

  Tänä juhannusaattona juhlimme yhdessä satavuotiasta Suomea! Keräämme yhteen festivaalit, tanssilavat, kaupunkien juhannustapahtumat ja ihmisten omat mökkibileet ja muutamme Suomen yhdeksi valtavaksi tanssipaikaksi – kaikkien aikojen juhannusjuhla-areenaksi. Katso kartasta, ketkä ovat jo mukana, ja lisää oma juhlasi mukaan!