Hyppää pääsisältöön

Alueesi asiat verkossa, radiossa ja televisiossa

Suomen kartta, johon on merkitty 25 paikkakuntaa
Suomen kartta, johon on merkitty 25 paikkakuntaa Kuva: Yle suomen kartta,yleisradio

Ylellä on toimituksia 25 paikkakunnalla Tammisaaresta Inariin.

Nämä suomen-, ruotsin- ja saamenkieliset toimitukset tekevät alueellisia sisältöjä verkkoon, radioon ja televisioon. Tuloksena on paikallisia kuulumisia ja uutisia.

Aluetoimituksia on kaikkiaan 24 (suomenkielistä 18, ruotsinkielistä 5 sekä saamenkielinen). Osa niistä toimii usealla paikkakunnalla. Samalla paikkakunnalla voi toimia sekä suomen- että ruotsinkielinen aluetoimitus.

Alueesi asioista kuulet ja keskustelet radiossa Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan taajuuksilla. Voit kuunnella kanavia myös Yle Areenassa.

Alueelliset tv-uutiset lähetämme arkisin, suomeksi kymmeneltä alueelta Yle TV1 -kanavalla. Kaikki lähetykset näet myös Yle Areenassa.

Yle Ođđasat eli Ylen omat saamenkieliset tv-uutiset näet arki-iltapäivisin Yle TV1:llä. Pohjoismaiset saamen tv-uutiset, Ođđasat, lähetetään arki-iltaisin Yle Fem -kanavalla. Nämä lähetykset näkyvät koko maassa, ja voit katsoa ne myös Yle Areenassa.

Alueiden verkkosivustot ja toimitusten yhteystiedot löydät näiden linkkien takaa:

Ylen kirjeenvaihtajat maailmalla

Ylen 11 kirjeenvaihtajaa ja 12 avustajaa tuovat uutisia maailmalta suomeksi ja ruotsiksi. Asemapaikkoja on lähes 20 kaupungissa:

 • Ateena, Berliini, Bryssel, Lontoo, Madrid, Nürnberg, Pariisi, Riika, Rooma, Tallinna, Tukholma
 • Manila, Moskova, Peking, Pietari
 • New York, Washington
 • Kesällä 2016 myös: Rio de Janeiro (olympialaiset) ja Helsinki (liikkuva kirjeenvaihtaja, pakolaisasiat)
 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

 • Yleisradio lahjoitti Jyväskylän kaupungille Utopian

  Yle lahjoitti taideteoksen Jyväskylän kaupungille.

  Yle onnitteli 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla Jyväskylän taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia.

 • KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2016 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Dokumentit ja journalistiset sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1 -kanavan ohjelma Urho – viimeiset vuodet.

 • JSN: Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen

  Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen JSN:ltä

  Julkisen Sanan Neuvosto JSN käsitteli kokouksessaan 22.3. kaksi Yleen ja ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvää kantelua. Yle sai toisesta vapauttavan, toisesta langettavan päätöksen.