Hyppää pääsisältöön

Nuottiniitty on leikkiä väreillä ja sävelillä

Nuottiniitty-sovellus
Nuottiniitty-sovellus Kuva: Yle/ Kapu Toys nuottiniitty-sovellus

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä uuden kosketusnäyttösovelluksen, Nuottiniityn.

Nuottiniityssä (engl. Bloom Tunes) leikitään väreillä ja sävelillä. Lapsi voi leikkien oppia, kuinka melodiat muodostuvat yksittäisistä sävelistä ja tutkia piirtäen tuttuja pieniä melodioita.

Maalaa ja sävellä oma kappaleesi Nuottiniitylle! Käytä lempivärejä tai sateenkaariväriä, kastele siemen ja kasvata soiva kukkaorkesteri. Miltä melodiasi kuulostaa, kun pyörität villisti terälehtiä?

Nuottiniitty soveltuu alle viisivuotiaille ja sen on kehittänyt kotimainen Kapu Toys, joka tunnetaan suositusta Kapun Metsä -sovelluksestaan. Nuottiniityssä leikki etenee lapsen oman tutkimisen tahdissa. Tässä leikissä ei voi tehdä virheitä eikä tarvitse kerätä pisteitä. Kaikki mitä lapsi tekee on oikein.

Nuottiniitty toimii sekä iOS- että Android-laitteilla ja sen voi ladata leikittäväksi alla olevista linkeistä:

https://itunes.apple.com/fi/app/nuottiniitty/id953381290?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.yle.kaputoys.nuottiniitty

Iloisia leikkihetkiä!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Wau mikä sovellus tykkään oikein oikein paljon laataan nuotti niitty sovelluksen kyllä heti koska se kuulostaa mahtavalta ja mukavalta sovellukselta.Se kuulostaa hyvältä ja näyttää hyvältä

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.