Hyppää pääsisältöön

A-studio: Talk – Lymy- vai lomapaikka?

A-studio: Talk, yle tv1
Lappeenrannan Ylämaalla sijaitseva Leinon rajavartioasema. A-studio: Talk, yle tv1 a-studio: talk,yle tv1

TV1 torstaina 12.3.2015 klo 21.05 - 22.00, uusinta perjantaina 12.3. klo 15.55
Yle Areenassa 30 päivää

Ovatko venäläisomistukset Suomessa lymy- vai lomapaikkoja?

Venäläiset yritykset ja yksityiset henkilöt ovat ostaneet taloja ja tontteja sotilaskohteiden ympäriltä. Omistuksessa on raja- ja merivartioasemia sekä maa-alueita suurten räjähdevarikkojen kyljestä.

Ovatko ostokset sattumaa vai suunnitelmallista toimintaa? Olisiko Suomessa pitänyt herätä seuraamaan asiaa jo ennen Ukrainan kriisiä?

Jos kauppoja aletaan säädellä, loukataanko silloin suomalaisten maanomistajien omistamisen ja myymisen oikeuksia, kun varallisuuden arvo rajoitusten seurauksena alentuu.

A-studio: Talkissa ovat keskustelemassa puolustusministeri Carl Haglund (rkp), Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki (kesk), dosentti Juha Pohjonen Itä-Suomen yliopistosta ja Suomen Sotilas-lehden päätoimittaja Jaakko Puuperä. Keskustelun vetää toimittaja Sakari Kilpelä.

Muualla verkossa:
Yle Uutiset: Kaakkois-Suomen rajavartiosto: Myytyjen rajavartioasemien venäläisomistus ei ole ongelma
Yle Uutiset: Haglund: Ulkomaalaisten kiinteistökauppoihin voitava puuttua

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Hyssyttelyä oikeastaan mitään ei voida rehdisti kertoa. Onhan sekin selvää jo että kriittisissä paikoissa on esim. Niitä maaomistuksia jne.. suututtaa tuollainen

Lähettänyt käyttäjä

miksi venäläisten pitäisi voida ostaa tontteja "kriittisiltä" alueilta Suomessa? Kai meillä nyt vielä on oikeus rajata henkilöitä, kenelle maatamme myymme.

Lähettänyt käyttäjä

Onko tosiaan pakko maksaa ns. Televisiolupaveroa ala-arvoisen toimittajan epätoivoisesta yrityksestä saada muuten asiallinen ohjelma samaan sarjaan iltapäivälehtien kanssa? Toimittaja ulos ja heti.

Lähettänyt käyttäjä

Paula Lehtomäen Venäjä-mielisyys on raivostuttavaa. Venäjä on ja on aina ollut vakava uhka kaikille naapurivaltioille ja se pitää huomioida kaikessa päätöksen teossa. Varmasti osa näistä maakaupoista on ollut suunniteltuja, Putinin kätyreiden tekemiä. Venäjään ei voi luottaa. Putin on gangsteri.

Lähettänyt käyttäjä

Voi kun itäsuomalaiset osallistujat ottaisivat asioista edes selvää ennenkuin puhuvat, mm. väitetään että Putin on "kansan valitsema presidentti" - hohhoijaa...

Lähettänyt käyttäjä

Sakari Kilpelä jatkaa edelleenkin idioottimaista toimintaa A-talkissa.
Koittakaa pistää kaveri lataamoon. pilaa hiljalleen hyvän ohjelman
maineen - ei sen takia että ohjelmassa puhutaan asiaa , mutta toimittaja
EI SAA MENNÄ HENKILÖKOHTAISUUKSIIN JA VIELÄ NÄYTTÄÄ SITÄ KESKUSTELUKUMPPANEILLE,
ei muuten ollut ensimmäinen kerta ... ottakaahan selvää, onko jollain rajalla myymättömiä tontteja jotka nyt jää käsiin kun naapuri ei saakaan niitä ostaa

Taputukset kaikille ohjelmaan osallistuneille paitsi vetäjällä

Lähettänyt käyttäjä

Kästtämätöntä toimittajan jänkkäystä. Asenteellista hyökkäystä vierailijoita kohtaan, ei kuuntele mitä vieraat puhuvat vaan jänkkää omaa dogmiaan yrittäen epätoivoisesti saada joltakin keskustelijalta myönnytyksen harhaiselle näkemykselleen. Surkeaa toimittajan työtä jälleen kerran.

Lähettänyt käyttäjä

Ansaitseeko Itä-Suomen yliopiston edustaja taputukset ylimielisestä suhtautumisestaan "pannaan 200.000 sotilasta marssimaan toiseen suuntaan"...?

Lähettänyt käyttäjä

Aika nopeasti Suomen (ainakin politiikka- ja TV-tasolla) on vallannut mielenvikaisuus. Hölmö ja herkkäuskoinen taitaa olla kansakin, kiitos Ylen ja iltapäivälehtien.

Hieron silmiäni enkä sittenkän usko, että viisi aikuista saattaa istua tunnin tämmöisen pseudoaiheen kimpussa. Ja vielä sen iänikuisen ministerin "alaisuudessa".

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos paula lehtomäelle selväpäisestä esiintymisestä. Ylen nykytoiminta ihmetyttää. Ihmeellistä kiihkoilua ihan uskomatonta.

Lähettänyt käyttäjä

Eikö oilisi jo paikallaan siirtää kyseinen toimittaja muualle? Kaiken tätä toimittajaa liittyvän kritiikin jälkeen olisi kyllä YLEn kommentoitava asiaa!

Lähettänyt käyttäjä

Oliko Kilpelä valinnut "väärät vieraat", kun ei saanutkaan heitä mukaan omiin mielipiteisiinsä? Olipa piinallista katsottavaa: Vieraat aiallisia, Kilpelä kiehui omissa liemissään. Kilpelällä roolit täysin sekaisin, hänhän on toimittaja ja keskustelun vetäjä - tai olisi pitänyt olla. Todellinen riman alitus.

 • Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

  Prisma: Papukaijaplaneetta

  Miksi papukaijat alkavat levitä kaupunkeihin?

  Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

 • Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

  Historia: Henrik VIII:n hovissa

  Henrik VIII:n kausi on verisin, mitä Englanti on nähnyt.

  Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

 • Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Muisti: Akat asialla

  Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

 • tytär kurkistaa ovesta, äiti etualalla laittaa papiljotteja

  Dokumenttiprojekti: Olen jossain

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa.

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa.