Hyppää pääsisältöön

Porkkanakakkumuffinssit

Pikku Kakkonen: porkkanakakkumuffinssit
Pikku Kakkonen: porkkanakakkumuffinssit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkosen pääsiäinen

Munattomat, maidottomat, gluteenittomat ja pähkinättömät herkut syntyvät helposti ilman erikoiskauppojen tuotteita.

Taikinan ainekset:

 • 2,5dl soijavaniljakastiketta
 • 4dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 2dl sokeria
 • 1tl suolaa
 • 1tl vaniljasokeria
 • 2tl kanelia
 • 1tl kardemummaa
 • 1-2 maustemittaa inkivääriä
 • 2tl leivinjauhetta
 • 225g maidotonta margariinia
 • 300g porkkanaraastetta

Raasta porkkanat. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Notkista vaniljakastike vatkaimella ja sekoita joukkoon kuivat aineet ja sula margariini. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Jaa paperisiin muffinssivuokiin. Taikinasta tulee n. 15-20 kpl muffinsseja, riippuen muffinssivuuan koosta. Taikina kohoaa jonkun verran, mutta ei tavallisen muffinssin veroisesti. Paista 180 asteessa keski- tai alatasolla 35-40 minuuttia.

Kuorrutteen ainekset:

 • tomusokeria
 • maustamatonta soijajugurttia
 • sitruunamehua

Soijajugurtti on löysempää kuin tavallinen maustamaton jugurtti, joten aloita kuorrutteen teko sekoittamalla muutamaan ruokalusikalliseen soijajugurttia tilkka sitruunamehua ja tomusokeria niin paljon, että kuorrute on jäykkää eikä valu muffinssin päältä pois. Koristele muffinssit Pikku Kakkosen tulostettavilla kuvilla.

Pikku Kakkosen pääsiäinen Pinterestissä

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.