Hyppää pääsisältöön

Onko sinulla ohjelmaidea?

lovemilla
lovemilla Kuva: Kalle Tarkiainen lovemilla

Tahdomme tarjota suomalaisille parasta mahdollista sisältöä ja myös kehittää suomalaista audiovisuaalista osaamista yhä paremmaksi. Siksi ostamme suomalaisilta tekijöiltä radio- ja televisio-ohjelmaa sekä monimediaisia toteutuksia.

Teetko some-videoita? Haluatko saada videoillesi näkyvyyttä tai sparrausta? Oikea osoite sinulle voi olla kansalaisten videopalvelu Yle FOLK.

Haluatko tarjota ideaa tai valmista ohjelmaa freelance-toimittajana, muuna yksityishenkilönä tai yhteisön edustajana? Lue ohjeitamme tältä sivulta ja ota meihin yhteyttä.

Tuletko tuotantoyhtiöstä? Tutustu myös ohjeisiimme tuotantoyhtiöille.

Yleläisten sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@yle.fi.

Tutustu periaatteisiimme

Tärkein kriteeri hankinnoille on Ylen katselijoiden ja kuuntelijoiden mahdollisimman hyvä palvelu julkisen palvelun arvojen ja tehtävien mukaisesti. Tutustu siis tärkeisiin periaatteisiimme ja ohjelmatuotantoa ohjaaviin lakeihin:

Yle Lapset ja nuoret

Teija Rantala
Teija Rantala Kuva: Yle teija rantala,yhtiösivu

Olen Teija Rantala, Ylen lasten ja nuorten ohjelmien päällikkö. Vastaan lasten ja nuorten sisällöistä, niin omasta tuotannostamme kuin kotimaisista hankinnoista.

Ohjelmiamme ovat pienten lasten Pikku Kakkonen, koululaisten Galaxi ja varhaisnuorten Summeri. Tuotamme tv-ohjelmien lisäksi nettipalveluja ja sovelluksia sekä ohjelmia kansainväliseen myyntiin.

Voit ehdottaa meille kaikenlaisia lasten- ja nuorten ohjelmia. Ennen kaikkea etsimme ennakkoluulottomia ideoita, jotka toimivat monessa mediassa, esimerkiksi televisiossa ja verkossa.

Lasten ja nuorten sisältöjä tilaavat Hyppe Salmi ja Jarmo Oksa. Voit lähestyä heitä ja minua ideoillasi.

Kerro ehdotuksessasi

 • mistä siinä on kyse ja miksi se pitäisi mielestäsi tehdä
 • mille kohderyhmälle (3−6-vuotiaat, 7−11-vuotiaat vai 12−14-vuotiaat) olet ohjelmaa tai palvelua ajatellut
 • hahmottelemasi ohjelmien määrä ja kesto tai palvelun laajuus
 • kustannusarvio
 • yhteystietosi.

Yle Kulttuuri ja viihde

Minna-Mari Parkkinen, Yle Kulttuuri ja Viihde
Minna-Mari Parkkinen, Yle Kulttuuri ja Viihde Kuva: Yle minna-mari parkkinen,yhtiösivu

Olen Minna-Mari Parkkinen, Yle Kulttuurin ja viihteen päällikkö. Vastaan sekä Ylessä tehtävistä että itsenäisiltä tuotantoyhtiöiltä hankittavista kulttuurin ja viihteen sisällöistä. Julkaisemme näitä sisältöjä verkossa, radiossa ja televisiossa.

Tämänhetkisiä kulttuurituotantojamme ovat esimerkiksi Kultakuume ja Strada sekä monet musiikkiohjelmat radiossa ja televisiossa. Taidetta ja kulttuuria tarjoilevat etenekin Yle Teema ja Yle Radio 1. Myös Radion sinfoniaorkesteri kuuluu tontillemme.

Viihdetuotantojamme ovat esimerkiksi Uuden musiikin kilpailu, Tangomarkkinat, Nenäpäiväshow ja Noin viikon uutiset. Ylen ulkopuoleisilta tuotantoyhtiöiltä olemme tilanneet muun muassa SuomiLOVEn ja Sohvaperunat, yhdessä olemme tehneet Uutisvuodon ja Yle Leaksin.

Voit tarjota meille laajalla skaalalla kaikenlaisia kulttuurin ja viihteen ohjelmia ja verkkokonsepteja: yhtä hyvin musiikkia, kirjallisuutta, arkkitehtuuria, tanssia kuin ruokakulttuuria. Olemme erityisen kiinnostuneita monikanavaista konsepteista.

Kulttuurin ja viihteen tilaaja Arttu Nurmi on kontaktihenkilö tuotantoyhtiöiden suuntaan.

Esittele ohjelmaideasi napakasti:

 • mistä on kyse
 • mille kohderyhmälle (alle 30-vuotiaat, 30−45-vuotiaat, yli 45-vuotiaat, yli 65 vuotiaat) se on suunnattu
 • miksi tämä juttu pitäisi mielestäsi tehdä
 • internetin ja sosiaalisen median käytön suunnitelmasi
 • kustannusarvio
 • yhteystietosi.

Yle Asia

Ilkka Lehtinen, Yle Asia
Ilkka Lehtinen, Yle Asia Kuva: Yle ilkka lehtinen,yhtiösivu

Olen Ilkka Lehtinen, Ylen asiaohjelmien päällikkö. Vastaan sekä Ylen itse tuottamista että kotimaisilta tuotantoyhtiöiltä hankkimista asiasisällöistä.

Tuotamme ja tilaamme kovaa faktaa mutta myös elämyksellistä asiaa kaikkiin välineisiin: televisioon, radioon ja verkkoon. Teemme konsepteja, jotka toimivat yli välinerajojen ja myös sosiaalisessa mediassa, kännyköissä ja tableteissa.

Erityisesti meitä kiinnostavat

 • nuorille aikuisille suunnatut konseptit, esimerkiksi tv-realityt, joissa on hyvin mietitty verkkoulottuvuus
 • isot, osallistavat, yhteisölliset tapahtumalliset konseptit
 • elämäntapasisällöt kaiken ikäisille ja elämäntyylisille
 • kotimaiset luonto-ohjelmat
 • ulkoiluun ja luonnossa virkistäytymiseen liittyvät konseptit.

Konseptin keskiössä on hyvä olla kohderyhmää kiinnostava henkilö tai henkilöt.

Kotimaisilta tuotantoyhtiöiltä faktasisällöt tilaavat Ari Ylä-Anttila ja Ilkka Saari. Voit lähestyä heitä ja minua niin asiapitoisten kuin viihteellisten asiasisältöjen kanssa.

Kerro ehdotuksessasi,

 • mistä siinä on kyse (mitä, kuka, kenelle, milloin)
 • miksi tämä juttu pitäisi mielestäsi tehdä
 • mille kohderyhmälle (alle 30-vuotiaat, 30−45-vuotiaat, yli 45-vuotiaat, yli 65 vuotiaat) olet ohjelmaa tai konseptia ajatellut
 • hahmottele konseptin laajuutta: missä välineissä ja millaista sisältöä olisi ja miten yleisö voi vaikuttaa sisältöön arvio siitä, mitä tämä kaikki maksaa
 • yhteystietosi.

Yle Draama

Jarmo Lampelan esittelykuva
Jarmo Lampelan esittelykuva Kuva: Yle jarmo lampela,yhtiösivu,yhtiösivut

Olen Jarmo Lampela ja toimin Yle Draaman päällikkönä. Vastaan Ylen kotimaisesta draamatuotannoista sekä draaman kehittämisestä. Vastuullani on Ylen itse tuottama draama radiossa ja televisiossa, tuotantoyhtiöiltä tilatut suomenkieliset teokset ja sarjat sekä elokuvat, joiden rahoittamiseen Yle osallistuu televisointioikeuksien ennakko-ostolla.

Haluamme nähdä Ylen kanavilla draamaa, joka tarttuu tunteisiin. Ylen draaman rikkaus on aina ollut moniulotteisuus, emme siis etsi tiettyä genreä vaan haasteellista sisältöä. Haluamme nostaa esiin uusia tekijöitä ja edistää erityisesti kansainvälisiä yhteistuotantoja.

Kun lähetät meille ehdotusta, kerro seuraavat asiat:

 • mistä siinä on kyse ja miksi se pitäisi mielestäsi tehdä
 • mille kohderyhmälle olet ohjelmaa tai konseptia ajatellut
 • hahmottelemasi ohjelmien määrä ja kesto, konseptin laajuus
 • kustannusarvio pidemmällä olevista hankkeista
 • yhteystietosi.

Yle Urheilu

Roope Pormanin valokuva
Roope Pormanin valokuva Kuva: Yle roope portman,yhtiösivu

Olen Roope Portman, Yle Urheilun urheiluoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava päällikkö.

Me Yle Urheilussa haluamme tarjota yleisöillemme urheilun kiinnostavimmat ilmiöt ja seurata urheilun kenttää laajasti.

Jos sinulla on idea tai konsepti, joka osuu tähän määritelmään, olemme kiinnostuneita kuulemaan ehdotuksesi. Toimimme yli välinerajojen, joten otathan sen huomioon ehdotuksessasi.

Meitä kiinnostavat

 • ideasi ainutlaatuisuus
 • mitä, miksi, kenelle ja miten
 • resurssit ja hankeen laajuus.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.

Minulla on ohjelmaidea!

 • lovemilla

  Onko sinulla ohjelmaidea?

  Olemme kiinnostuneita uusista ohjelmaideoista.

  Tahdomme tarjota suomalaisille parasta mahdollista sisältöä ja kehittää suomalaista audiovisuaalista osaamista yhä paremmaksi. Siksi ostamme suomalaisilta tekijöiltä radio- ja televisio-ohjelmaa sekä monimediaisia toteutuksia. Olemme aina kiinnostuneita uusista ohjelmaideoista. Jos sinulla on sellainen, katso tästä, ketä voit lähestyä!

 • Johanna Iivanainen SuomiLOVEn 2. kaudella.

  Ohjeita tuotantoyhtiöille

  Näin etenee Ylen ja tuotantoyhtiön yhteistyö

  Haluatko tarjota ohjelmaa Ylelle? Lue, miitä tapahtuu tilausprosessin eri vaiheissa sekä mitä tietoja ja asiakirjoja tuotantoyhtiön on toimitettava Yleen.