Hyppää pääsisältöön

Kimono vanhasta huivista

Toimittaja pukeutuneena kimonoon
Toimittaja pukeutuneena kimonoon Kuva: Yle / Rami Moilanen kimono

Kimonot ovat valloittaneet katukuvan. Trendikäs kimono on näyttävä ja mukava vaate, joka on helppo tehdä esimerkiksi vanhasta huivista. Valmistukseen tarvitset vain huivin, ompelutarvikkeet ja sakset. Jos et omista ompelukonetta ei hätää: kimonon voi ommella myös käsin langalla ja neulalla. Aikaa kimonon valmistukseen ei kulu puolta tuntia kauempaa.

Tarvitset

Ison huivin
Ompelutarvikkeet
Sakset
Nuppineuloja

Kuvassa huivi kaksinkerroin.
Kuvassa huivi kaksinkerroin. Kuva: Yle / Puoli seitsemän käsityö

Näin se syntyy

Aloita kimonon tekeminen taittamalla iso huivi keskeltä kahtia oikeat puolet vastakkain. Kiinnitä reunat yhteen muutamalla nuppineulalla.

Ompele huivin pitkät sivut yhteen. Aloita ompelu huivin avonaisesta osasta eli alareunasta ja etene kohti taitetta. Lopeta kuitenkin ompelu sen jälkeen kun olet edennyt noin ¾ matkalta. Ompelemattomista osista muodostuvat kimonon hihansuut.

Nyt kimonoon täytyy enää tehdä kaula-aukko. Leikkaa huivin päällimmäinen kerros keskeltä halki kuvan osoittamalla tavalla. Ole tarkkana, ettet vahingossa leikkaa huivin molempia kerroksia. Kaula-aukko kannattaa leikata vähän silmukan muotoiseksi, jotta se on helpompi ommella. Siisti etuosa kääntämällä kaula-aukon reunat muutamaan kertaan ja ompele kiinni.

Katso, miten huivi muuttuu kimonoksi toimittajan käsissä.

Kommentit

 • Kuvassa Emmi Peltonen taitoluistelun EM -kisoissa.

  "Älä tuhlaa aikaa hyppyjen nimien opetteluun" – kokeneen taitoluistelutuomarin vinkit MM-kisojen kotikatsomoihin

  Unohda tekniset asiat, ota hyvä asento sohvalla ja nauti.

  Lutz, ritti, tulppi vai sittenkin flippi? Tavallinen tv-katsoja häkeltyy helposti taitoluistelun termistöstä. Taitoluistelutuomarina ja -kouluttajana 34 vuoden ajan toiminut Mika Saarelainen lohduttaa, ettei kotisohvalla istuvan katsojan tarvitse tietää kaikkea taitoluistelutuomaroinnin tai pisteenlaskun saloista. Tärkeintä on nauttia esityksistä.

 • Vaikuttaako raskaus aivojen toimintaan?

  Raskaus muuttaa aivoja – äideistä tulee entistä terävämpiä

  Raskaus valmistaa aivoja äitiyteen

  Oletko kuullut käsitteen raskausaivot? Termillä tarkoitetaan sitä, että lasta odottavan ja juuri synnyttäneen naisen muisti ja yleinen älyllinen toiminta heikkenee. Mutta onko väitteessä perää? Kysyimme asiaa integratiivisen neurotieteen ja psykiatrian professorilta Hasse Karlssonilta.

 • Legoukot hääparina sateisen ikkunan edessä

  Oletko mustasukkainen puolisosi menneisyydestä? Vastaa Puoli seitsemän kyselyyn!

  Tarinoita käytetään jutunteossa.

  Kummitteleeko miehesi nuoruudenrakkaus elämässänne ikuisesti? Vaikuttaako siltä, että naisystävälle lasten isä on aina vaan ykkönen? Mustasukkaisuus puolison tai seurustelukumppanin menneisyydestä on yleistä. Italiassa sille on jopa oma nimi: Rebekka-syndrooma. Jos tunnet tai olet tuntenut mustasukkaisuutta puolisosi vanhoista parisuhteista ja kumppaneista, kerro tarinasi meille. Teemme juttua aiheesta ja käytämme tarinoita osana jutuntekoa. Tarinan voi jättää nimettömänä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.