Hyppää pääsisältöön

Downton Abbey

Lady Mary (Michelle Dockery), Lady Cora (Elizabeth McGovern) ja Lady Edith (Laura Carmichael)
Lady Mary (Michelle Dockery, vas), Lady Cora (Elizabeth McGovern) ja Lady Edith (Laura Carmichael) Lady Mary (Michelle Dockery), Lady Cora (Elizabeth McGovern) ja Lady Edith (Laura Carmichael) Kuva: Yle Kuvapalvelu Downton Abbey

Suosikkisarja Downton Abbeyn kolme viimeistä tuotantokautta (4-6) uusitaan TV1:ssä lauantaisin 20.8. alkaen noin klo 15.50 (Tarkista tarkka aika Ohjelmaoppaasta!)
Yle Areenassa vain suorana!

Neljännellä tuotantokaudella eletään 1920-luvun loppupuolta. On kulunut kuusi kuukautta auto-onnettomuuteen joutuneen Matthewn kuolemasta. Lady Mary (Michelle Dockery) kaipaa syvästi puolisoaan.

Perhe ja muu kartanon väki ovat huolissaan surun murtamasta Marysta. Pystyykö edesmenneen lady Sybilin puoliso, Tom Branson (Allen Leech), tukemaan surussa?

Uusia tuulia

Lady Edith (Laura Carmichael) matkustaa Lontooseen ja on vakavissaan astumassa itsenäisen aikuisen naisen elämään. Kartanossa kohdataan Englannissa vielä erikoiselta tuntuva tummaihoisen rodun edustaja.

Palkittu näyttelijä Paul Giamatti saapuu sarjaan lady Coran (Elizabeth McGovern) vapaamielisenä veljenä Yhdysvalloista. Harold-veli on tottunut viettämään playboy-elämää.

Lady Coran äitinä nähdään edelleen näyttelijä Shirley MacLaine. Sarjassa 4. kaudella sarjassa vierailee oopperalaulaja Kiri Te Kanawa. Uusia kasvoja ovat näyttelijät Tom Cullen, Julian Ovenden, Nigel Harman, Joanna David ja Gary Carr.

Muissa rooleissa ovat mm. Maggie Smith, Hugh Bonneville, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Brendan Coyle ja Joanne Froggart.

Downton Abbeyn uusinnat jatkuvat viidennellä ja kuudennella tuotantokaudella heti putkeen neljännen kauden jälkeen.

Aiemmin tapahtunutta

Tarina alkoi vuodesta 1912. Titanic on uponnut neitsytmatkallaan ja vienyt märkään hautaansa Downton Abbeyn omistavan Crawleyn suvun miespuolisen perijän. Tragedian myötä nousi kysymys, kenelle nyt siirtyisi aatelisarvo ja kartanon omistus. Crawleyn perheeseen jäi nimittäin vain tyttäriä, jotka eivät kelvanneet perintökaaren jatkajiksi, ainakaan ilman soveliasta puolisoa. Ensimmäisen tuotantokauden päättyessä Downton Abbeyyn kantautui järisyttävä uutinen: Britannia on liittynyt suureen sotaan.

Toisen tuotantokauden alkaessa ensimmäinen maailmansota oli täydessä käynnissä. Kaikki kynnelle kykenevät miehet oli lähetetty sotaan ja kartanon naisten oli tarve tarttua toimeen. Crawleyn perheen nuorin tytär Sybil päätti pestautua sairaanhoitajaksi. Toisen kauden päättyessä Lady Maryn ja Matthew Crawleyn rakkaus sai täyttymyksensä ja pariskunta kihlautui.

Kolmannella kaudella Lady Coran äiti saapui kaukaa Amerikasta tapaamaan tytärtään, mutta kohtaaminen brittiaatelisten kanssa ei sujunut ilman kitkaa. Sybil palasi miehensä Tom Bransonin kanssa kotiin ja synnytti tytön. Sybil kuitenkin menehtyi lapsivuoteeseen. Mary ja Matthew menivät naimisiin ja kauden päätteeksi Mary synnytti pojan, joka on perivä suvun kartanon ja aatelisarvon. Matthew kuitenkin joutui auto-onnettomuuteen ja kuoli saman tien.

Muualla verkossa:
Näin katsojat kuvailevat lady Violetia!
Downton Abbey (ITV)

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos uusinnoista, ja toivottavasti tuo syksyllä ilmestyvä 6. kausi on sitten myös Areena-katselussa? Ilmoitelkaa nyt kuitenkin näkyvästi, koska uudet jaksot alkavat, ettei vahingossa jää huomioimatta - näin laadukasta tv-sarjaa on harvoin tarjolla!

Lähettänyt käyttäjä

Voi kun on mennyt nuo kaksi ensimmäistä uusintaa tästä viidennestä kaudesta ohi. Eikö niitä voi mitenkään näytää Areenassa jälkikatseluna?

Lähettänyt käyttäjä

Harmittaa, kun kaksi ensimmäistä jaksoa näistä uusinnoista jäi näkemättä!!! Yle voisi parantaa mainontaa näiden sarjojen osalta ainakin. Ois kiva saada Areenaan katsottavaksi!

Telkkarista ja Areenasta, suorana

Downton Abbeyn viidennen kauden jaksoja voi katsella telkkarista ja Areenasta vain suorana. Sarjan uusinnalla ei nyt tällä kierroksella ole jälkikatseluoikeuksia verkossa.

Päivi
toimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Voi, onpa huonosti mainostettu uusintoja. Kaverin facobook-päivityksestä nyt huomasin. En ole nähnyt viidettä kautta ja nyt jäi jo neljä jaksoa näkemättä.

Hei Merja!

Downton Abbeyn kartanoelämään kannattaa heittäytyä, vaikka sarjasta on esitetty neljä jaksoa. Kuudetta ja samalla viimeistä tuotantokautta odotellen, voit välillä piipahtaa TV1:n verkkosivulla. Paketoimme tietoa uusista ja uusittavista sarjoista. TV1:n Facebook- ja Twitter-tileillä kerromme myös kanavan tarjonnasta.

Päivi
toimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Harmittaa kun vasta tänään huomasin Downton Abbeyn uusintajaksot. Puolet jaksoista mennyt eikä niitä näe edes Areenasta. Toivoisin kovasti, että näyttäisitte ne myös siellä. Areena on itselleni pelastus ja kovassa käytössä, koska useinkaan ohjelmien katseluaikaan TV:ssä ei sovi aikatauluihin tai sitten ne vaan unohtuu. Downton Abbey on niin loistava sarja, että se kestää useitakin uusintoja. En ole kuullut mistään, että sarja uusitaan nyt. Olen sitä kovasti odottanut. Voisiko tiedotusta vielä parantaa? Itse alan tästä päivästä lähtien seuraamaan ylen fb-sivuja jos sitä kautta tieto tavoittaisi paremmin. Kiitos näistä ihanista brittisarjoista!

Lähettänyt käyttäjä

Ainakin Lahden kirjastosta saa lainattua DVD:nä tämän koko tuotantojakson. Itse katsoin siltä, kun jäi osia näkemättä. Koko setti vaikka keskellä yötä :)

Hei Itku,

Valitettavasti meillä ei ole oikeuksia näyttää sarjaa Areenassa muuten kuin suorana. Muuten sen toki näyttäisimme Areenassakin.

t. Tsuua
verkkotoimittaja
Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Eikö ole vielä tiedossa uusien jaksojen alkamisaika? "Syksyllä" on näin elokuun puolivälissä epämääräistä, kun uusinnatkin tulivat kuin puskista, eikä pikauusintaa tai areenaoikeuksia ole!

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tosiaan tarkoittaa 'syksyllä'? Teillä täytyy jo olla ohjelmakartta tiedossa. Ei tarvitse odottaa jotain erityistä lanseerausta. Kertokaa ajoissa, niin voimme laittaa päivät kalenteriin. Saatte katsojaluvut kohdalleen (= perusteita liikenneministerin määrärahaneuvotteluihin.)

Hei Maarit ja Hekuttelijs, sekä kaikki muut tarkempaa ajankohtaa odottavat!

Pystymme ilmoittamaan 6. kauden päivämäärän heti kun kauden aloitusajankohta julkaistaan Briteissä. Sitä odottelemme kuumeisesti ja heti kun sen saamme julkaista ilmotamme asiasta mahdollisimman laajasti, jotta toivottavasti uuden kauden löytää mahdollisimman moni.

t. Tsuua
verkkotoimittaja
Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Minä lainasin kesällä kirjastosta kaikki tuotantokaudet ja katsoin ne putkeen eli kipin kapin kaikki kirjastoihinne lainaamaan Downton Abbey -dvd:t! :D

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä kun loppuu. Kun se pitkittyy, niin se mutkistuu. Tällekin sarjalle kävi kuin sarjoille yleensä. Tekemällä tehtyjä epäuskottavia juonen käänteitä. Nykyaikaistuksia. Asenteita jotka eivät kuulu mitenkään aikakauteen.

Sekin harmitti, kun kartanon elämästä sai vain suppean tiedon. Isoissa maaseutukartanoissa oli esimerkiksi sellainenkin ammattikunta kuin pyykkärit. Kartanon kokonainen siipi saattoi olla omistettu pyykinpesuun. Siellä ihmisiä töissä kymmenittäin.

Ja että irlantilaisesta autonkuljettajasta suit-sait lordin vävypoika. Hah!

Lähettänyt käyttäjä

Mirja-tuulian kanssa samaa mieltä. Paikoin DA on liipannut läheltä saippuaoopperaa (mm. alussa turkkilaisen diplomaatin kuolema ja asian käsittely). Epäuskottavia juonenkäänteitä on ollut turhankin paljon.
DA joutaa loppua. Tilalle mielellään vaikka takavuosien Ashtonin perhe-sarja.

Lähettänyt käyttäjä

Mietin vaan, että millainen esimerkiksi draama- tai rikossarja on semmonen, jossa on vaan uskottavia juonenkäänteitä. Kuka uskottavuuden ensinnäkin määrittelee, millä perusteilla ja katsoisko täysin umpirealistista sarjaa kukaan? On aina katsojia, jotka tuntuvat tietävän paremmin. Ilman pyykkäreitäkö sarja on epäuskottava - ei kai nyt sentään! Eikä irlantilaista autonkuljettajaa suit-sait vävypojaksi hyväksytty, kyllä se paljon hiertämistä on vaatinut. Eikä ole vieläkään hälvennyt outous edes vävypojan omassa mielessä. Uuden ja vanhan ajan törmäyksistähän sarjan monet juonenkäänteet kertovat, ja ne on syytä katsoa laajemmin ohi juonitason osaksi yhteiskunnallista ja sosiaalista rakentumista. Mutta myös minä olen sitä mieltä, että sarja on hyvä lopettaa sen suosion huipulla. Maggie Smith on lisäksi sanonut haastattelussa, ettei jatkoa ainakaan hänen roolihahmolle voisi enää tulla, kun laskujen mukaan lady Violetin pitäisi olla jo melkein 110 vuotias hipoen tässä seikassa viimeisellä tuotantokaudella juurikin noita epäuskottavuuden rajoja. Ja Downton Abbey -sarjaa on vaikea kuvitella ilman lady Violetia.

Hei DTYUI!

Downton Abbeyn päätöskauden jaksoilla on 14 päivän areenaoikeudet. Kuudennesta kaudesta löytyy lisää tietoa täältä! Jaksoja kannattaa seurata ja kommentoida tuon uuden jutun parissa!

Downtonia odotellessa!

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Kiva, että alkaa (jotain vastinetta verorahoillekin), mutta MIKSI IHMEESSÄ näytätte TAAS ensin kahdeksan jaksoa kymmenestä, sitten parin kuukauden TAUKO ja sitten vasta loput kaksi - päätösjaksot??!

Erikoisjakso Britanniassa jouluna!

Hei Maria! Britanniassa Downton Abbey on alkanut syyskuun 20. päivänä ja kahdeksas jakso nähdään 8. marraskuuta. Erikoisjakson ITV esittää joulun aikaan.

Ylelle erikoisjakson materiaali saapuu sellaisella aikataululla, että aikaisin mahdollinen esitysajankohta on tammikuun 5. päivä. Ykkösellä erikoisjakso nähdään kahdessa osassa. Jälkimmäinen osa esitetään tammikuun 12. päivä.

Kuudennesta kaudesta kertovan jutun löydät täältä!

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Kaunis ja ihastuttava sarja. Myös hyvin tehty (muistuttaa jkv. sarjaa Kahden Kerroksen Väkeä), vaikka on vieläkin parempi!

Olisi mukavaa, 6. kauden jaksot esitettäisiin myös tv:n kautta jonain muuna päivänä uusintana, jotta katsojat, joilla on niin huono nettiyhteys (maalla ja Lapissa yleensä), että joutuvat katsomaan enemmän pysäytyksiä; pyörivää palloa kuin itse sarjaa, pystyisivät katsomaan ko. jakson ennen seuraavaa tiisaita.

Monia muita ohjelmia/sarjojahan esitetään ihan kyllästymiseen asti uusintoina. YLE:llä luulisi olevan varaa siihen, kun ihmisiltä vedetään pakolla YLE-veroa:)

Lähettänyt käyttäjä

Nyt vasta huomasin, että kuudes tuotantokausi katsottavissa ja harmistuneena huomasin myös ettei enää Areenassa voi katsoa 1-4 jaksoa tästä... Onkohan näitä tulossa uusintaan lähiaikoina? Sain juuri katsottua viisi tuotantokautta Netflixissä ja olisi niin ihana katsoa vielä tämä kuudes tuotantokausi saman tien.

Hei Kaisa!

Downton Abbeyn kuudes ja samalla viimeinen tuotantokausi on pyörinyt Ykkösellä lokakuun 6. päivästä alkaen. Sarjaa esitetään 24.11. saakka ja haikeat jäähyväiset jätämme 29.12. ja 5.1., kun kaksiosainen erikoisjakso esitetään. Jokainen jakso on kahden viikon ajan Areenassa. Lähiaikoina ei ole tulossa uusintaa, mutta kyllä varmaan jossain vaiheessa.

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Ruotsin Tvssä tulee nyt hotellisarja jossa Lady Mary on yhdessä roolissa. Onko tulossa meille?