Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen postiin tulee paljon piirustuksia joka päivä!

Pikku Kakkosen postin postipino
Pikku Kakkosen postin postipino Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkonen,pikku kakkosen posti

Pikku Kakkosen postiin saapuu joka päivä paljon postia! Yhtenä päivänä perinteisesti postitse saapuu noin 80 ja sähköpostitse kolmisenkymmentä piirustusta. Vuodessa piirustuksia kertyy siis noin 20 000! Kaikki kirjeet avataan, piirustukset katsotaan ja tarinat luetaan. Piirustuksia ei arkistoida, eikä niitä palauteta niiden lähettäjille.

Roosan piirustus aiheesta musiikki
Roosan piirustus aiheesta musiikki Roosan piirustus aiheesta musiikki Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkonen,pikku kakkosen posti

Pikku Kakkosen postissa on aina jokin teema, johon postit liittyvät. Aiheina ovat olleet esimerkiksi talvipuuhat, unelmaleipomo, liikennevälineet, ötökät, vedenalainen maailma ja hauskimmat kesämuistot. Yhtä aihetta käsitellään tv-ohjelmissa neljän viikon ajan. Yhdessä Pikku Kakkosen postin tv-lähetyksessä nähdään noin 25 piirustusta ja kuullaan lasten niihin keksimiä tarinoita. Piirustusten valinta tv-ohjelmaan on välillä vaikeaa, sillä upeita piirustuksia ja kekseliäitä tarinoita on niin paljon! Kaikki postit ilahduttavat ja ihmetyttävät meitä täällä Pikku Kakkosessa. Lapsilla on todella kyky nähdä asioita raikkaasti, hauskasti ja ennakkoluulottomasti. Studiossa on lavasteena esillä lisäksi noin kymmenen aiheen mukaista piirustusta. Yhdestä aiheesta kuvia saapuu postiin siis noin 2000, joista noin sata nähdään Pikku Kakkosen posti -tv-ohjelmassa.

Pikku Kakkosen postin verkkosovellus on uudistunut. Lähetettyjä piirroksia esitellään tarinallisessa muodossa ja piirrosohjelmalla voi piirtää Iinan kiittäessä lopputulosta. Nämä taideteokset jäävät omaksi iloksi, eivätkä välity Pikku Kakkosen posti -ohjelmaan. Pikku Kakkosen postin verkkosovelluksen teknisesti uudistuttua aiemmin esitettyjä piirrosaiheita ei valitettavasti enää ole nähtävissä.

Iina ja Jotham Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä
Iina ja Jotham esittelevät piirustuksia Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä. Iina ja Jotham Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkonen,pikku kakkosen posti

Koska kaikkia piirustuksia ei millään voida näyttää, olemme kehitelleet uusia tapoja saada piirustuksia näkyville ja tarinoita kuuluville. Jokaisesta aiheesta tehdään kaksi erikoispostilähetystä, jotka lähetetään Yle Areenassa. Niissä lapsivieras tutkii posteja yhdessä juontajan kanssa. Yhdessä Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksessä nähdään noin 40 piirustusta. Sekä televisiossa nähtävä Pikku Kakkosen posti -ohjelma että Areenassa lähetettävä postin erikoislähetys on täynnä lasten itse tuottamaa sisältöä. Lasten keksimiä tarinoita saapuu piirustusten mukana koko ajan enemmän ja enemmän, mikä on todella ilahduttavaa.

Tuomo ja Iina tekevät lauluja lasten piirustuksista ja tarinoista.
Tuomo ja Iina tekevät lauluja lasten piirustuksista. Tuomo ja Iina tekevät lauluja lasten piirustuksista ja tarinoista. Kuva: Yle/Pikku Kakkonen pikku kakkonen,pikku kakkosen posti,tuomo rannankari

Piirustuksista ja tarinoista on tehty myös lauluja, joita esitetään Pikku Kakkosen ohjelmistossa televisiossa ja netissä. Lauluja on syntynyt ainakin lasten lähettämistä musiikki-, ihmekone- ja isovanhemmat -aiheisista piirustuksista. Pikku Kakkosen maanantai-iltojen juontaja Tuomo säveltää ja Iina sanoittaa laulut lasten tarinoiden pohjalta.

Joitakin yksittäisiä piirustuksia ja tarinoita on käytetty tarinoina tai tarinan osina myös Pikku Kakkosen aamujuonnoissa. Pikku Kakkosen radio on kuultavissa Yle Areenassa, ja radio-ohjelma voi myös sisältää Pikku Kakkosen postiin lähetettyjä tarinoita.

Kommentit

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.