Hyppää pääsisältöön

Maigret ei anna armoa

Komisario Jules Maigret (Jean Gabin) Kuva: Yle Kuvapalvelu maigret ei anna armoa,yle teema

Komisario Maigret matkustaa maaseudulle tapaamaan uhkauskirjeen saanutta vanhaa ystäväänsä ja joutuukin tutkimaan tämän murhaa
Areenassa 14 päivää

Georges Simenonin luoma ranskalainen rikoskomisario Jules Maigret suoritti tutkimuksiaan kaikkiaan 75 romaanissa ja lukuisissa tarinakokoelmissa, jotka julkaistiin vuosina 1931­–1972.

Ensimmäinen Maigret­-elokuva valmistui jo vuonna 1932 itse Jean Renoirin ohjaamana, ja vuosikymmenien varrella roolia ovat tulkinneet monet huippunäyttelijät, kuten Harry Baur, Charles Laughton, Michel Simon, Michael Gambon ja aivan vastikään myös koomikkona tunnettu Rowan Atkinson. Sekä tietysti Jean Gabin.

Gabin teki Maigret’n roolin kolmessa elokuvassa, joista tämä on keskimmäinen. Maigret ei anna armoa (Maigret et l’affaire Saint Fiacre) valmistui vuonna 1959 Jean Delannoyn ohjaamana.

Siinä Maigret matkustaa lapsuuden maalaismaisemiin Saint Fiacren kreivittären pyynnöstä. Kreivitär on saanut nimettömän kirjeen, jossa ennustetaan hänen kuolemansa. Kun Maigret pian löytääkin kreivittären hengettömänä, näennäisesti sydänkohtauksen uhrina, on aika käynnistää uusi tutkimus.

Elokuva on nähty Teemalla kesällä 2015 osana ranskalaisen rikoselokuvan sarjaa.

Esittelyteksti: Vesa Nykänen

 • Maigret ei anna armoa (Maigret et l'affaire Saint Fiacre/Ranska 1959) O: Jean Delannoy. N: Jean Gabin.

Lue lisää:

Maigret virittää ansan

Jean Gabin nähdään ensimmäistä kertaa komisario Maigret'n roolissa tarinassa, jossa jahdataan sarjamurhaajaa.
katso elokuva Areenassa!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä!
Hankkikaa ihmeessä lisää Maigret-elokuvia. Tämä ei ole sitä tyypillisintä Maigretia, joka nuuskii ympäri Pariisia rikollisia vaanien. Olisi todella kiva nähdä niitä Pariisiin sijoittuvia.

Lähettänyt käyttäjä

Maigretit ovat hyviä, ja tietysti kuolematon Jean Gabin. Ranskalaisista toivoisin kuitenkin teeman ottavan ohjelmistoon ihanan hurmurin, Arsene Lupinin. Nääkin on rikosjuttuja, vaikka päähenkilö onkin herrasmiesvaras. Penskana olin ihan koukussa, ja ohjelman tunnari on legendaarinen (youtubessa löytyy). Kulttijuttu, joten teemalle sopiva. Pyydän kauniisti.

Lähettänyt käyttäjä

Hei,

Elokuva oli ihan kelvollinen, mutta voisiko Teema näyttää myös Delannoy-Gabin -kaksikon ensimmäisen Maigret-elokuvan "Maigret virittää ansan" (1957), jota monet pitävät tätä toista onnistuneempana?

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä täytyi vain ihailla Jean Gabinin näyttelijätyötä Maigretinä. Mikä kirjo erilaisia tunnetasoja, pieniä eleitä ja ilmeitä! Erityisen hurmaava oli kohtaus pienen alttaripojan kanssa. Se oli niin hellyyttävän aito, että lapsestakin huokui syvä kunnioitus. Ja nauroin ääneen Gabinin lakoniselle toteamukselle baarissa, kun kreivi kutsui Maigretiä yökyöpeliksi. Todellinen yöperho + jäätävä katse. Voila! näin mestari sen tekee. Tämä elokuva oli muutenkin nautittava jo siksi, että siinä Maigret menee entisille kotikulmilleen ja hänen ammattirooliin tulee mukaan henkilökohtaisempia ulottovuuksia ja lapsuusmuistoja. Enkä ollut tätä ennen nähnyt. KIITOS! Ja lisää...

Lähettänyt käyttäjä

Suurkiitokset mielenkiintoisista Maigret-elokuvista! Ranskalainen näyttelijätyö ja hahmot ovat virkistävän erilaisia totutuista britti- ja saksalaisdekkareista. Toivoisin jatkossa esitettävän muutamia muitakin Jean Gabinin elokuvia, mm. komedioita kollegojensa Fernandelin, Bourvilin ja de Funesin näyttelijätöiden kera. Merci beaucoup!

 • Viimeinen isku

  Reaaliajassa kuvattu klassikko nyrkkeilyhuijauksesta

  Reaaliajassa tapahtuva klassikko, jossa gangsterit yrittävät pakottaa ikääntyvän nyrkkeilijän häviämään ottelunsa.

 • Vanha kupariraha

  Philip Marlowe etsii varastettua rahaa Chandler-dekkarissa

  Raymond Chandlerin romaaniin perustuvassa elokuvassa yksityisetsivä Philip Marlowe törmää rikoksesta toiseen tutkiessaan arvokkaan kolikon varkautta.

 • Kohtalon kello

  Noir-harvinaisuus murhaajaksi lavastetusta lehtimiehestä

  Rikosjännärien harvinainen klassikko, jossa lehtimiehestä yritetään tehdä syntipukki murhaan.

 • Nobelisti Bob Dylan Teemalauantaissa 28.1.

  Martin Scorsesen suurdokumentti ja nobelistin henkilökuva

  Dylan-viikonlopun Teemalauantaissa nähdään Ruotsin tv:n henkilökuva nobelistista sekä Martin Scorsesen ohjaama suurdokumentti Bob Dylanin uran ratkaisevista varhaisvuosista.

Yle Teema

 • Lasse Pöysti 90 vuotta

  Ainutkertainen Lasse Pöysti, 90 vuotta

  Teema onnittelee Tammikuun 24 päivä 90 vuotta täyttävää taiteilijaa ja esittää henkilökuvan 20 vuoden takaa. Ohjelma nähdään tiistaina 24.1, perjantaina 27.1 ja sunnuntaina 29.1.

 • Nobelisti Bob Dylan Teemalauantaissa 28.1.

  Martin Scorsesen suurdokumentti ja nobelistin henkilökuva

  Dylan-viikonlopun Teemalauantaissa nähdään Ruotsin tv:n henkilökuva nobelistista sekä Martin Scorsesen ohjaama suurdokumentti Bob Dylanin uran ratkaisevista varhaisvuosista.
  lauantai 28.1. klo 20.00

 • Klassikon aseman saanut dokumenttielokuva Bob Dylanista

  D.A. Pennebakerin elokuva esitetään Teemalla 29.1. klo 21.

  D.A. Pennebakerin Don’t Look Back eli Älä katso taaksesi (1967) on paitsi hienon dokumentaristin ehkäpä hienoin dokumenttielokuva myös mahdollisesti kaikkien aikojen paras elokuva Bob Dylanista.
  sunnuntai 29.1. klo 21.00

 • Oscarit Teemalla 2017

  Teema esittää Oscar-gaalan suorana 27.2.aamuyöllä

  Oscar-gaala nähdään jälleen Teemalla. Suora lähetys punaiselta matolta ja gaalasta maanantaina 27.2. aamuyöllä Suomen aikaa.

 • Teema ja DocPoint 2017

  Teema ennakoi festivaalia 21.–23.1.2017

  DocPoint-festivaalia vietetään Helsingissä 23.–29.1.2017. Teema esittää DocPointiin liittyviä ohjelmia 21.–23.1.

 • Yann Arthus-Bertrandin suurelokuva Human

  Yli kolmetuntinen elokuva on katsottavissa Yle Areenassa

  Maailmankuulun valokuvaajan suurelokuvassa planeettamme ihmiset kertovat elämästään ja maailmasta 63 eri kielellä. Arthus-Bertrand on DocPoint-festivaalin vieraana Helsingissä.
  Katso elokuva Areenassa

 • Play it Loud: Marshall-vahvistimen tarina

  Jim Marshallin vahvistin mullisti rock-musiikin

  Vuonna 1962 lontoolainen soitinkauppias Jim Marshall kehitti kitaravahvistimen, joka mullisti rock-musiikin ja toi hänelle mm. lisänimen "The Father of Loud".
  sunnuntai 22.1. klo 21.00

 • Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa hip hopin ja kitaravahvistinten historiaan, Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta) – tuoretta Nobel-runoilijaa Bob Dylania unohtamatta. Kevään iso tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Jimi Hendrix: Electric Church

  Ennennäkemätön filmi Jimistä lavalla heinäkuussa 1970

  Atlanta International Pop Festival järjestettiin heinäkuussa 1970. Päätähti Jimi Hendrix kuoli kaksi kuukautta myöhemmin. Esitys taltioitiin, mutta filmi jäi vuosikymmeniksi varastoon. Tässä se nyt on!
  Katso elokuva Areenassa!

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Alkuperäistä tv-sarjaa esitetään joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Yle Live: Milo & Moses

  Jazzin ihmelapset keikalla Helsingin G Livelabissa

  Suomijazzin kirkkaimmat tulevaisuuden toivot G Livelabin lavalla Helsingissä. Trion teinien yhteisikä on alle 50 mutta soitossa kuuluu vuosikymmenten svengi.
  sunnuntai 22.1. klo 22.00

 • Dylan, Bowie, Amy, Aki, Rolling Stones, Bosch, Ghibli...

  Teemalauantaiden keväässä runsaasti musiikkia ja elokuvaa.

  Elokuvaa, musiikkia, populaarikulttuuria, historiaa. Teemailtojen aiheita keväällä ovat muun muassa Bob Dylan, David Bowie, Amy Winehouse, Aki Kaurismäki, The Rolling Stones, Billy Wilder, Hieronymus Bosch, modernit vampyyrit ja Ghibli-studion mestarianimaattorit.

 • Ranskalainen kylä

  Elämä jatkuu saksalaismiehityksen jälkeen

  Suositun ranskalaissarjan viimeisen, seitsemännen kauden jaksot nähdään Teemalla kahdessa osassa. Ensimmäiset kuusi osaa 9.2. alkaen. Sarjan kuudes kausi uusitaan sitä ennen 17.1.–8.2.
  tiistaista torstaihin klo 19

 • Suojasää

  Sarja 60-luvun elokuvantekijöistä on "Venäjän Mad Men"

  "Venäjän Mad Meniksi" mainittu draamasarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vapaamieliselle 1960-luvulle, jolloin Neuvostoliiton talous kasvoi kohisten ja nuori sukupolvi sai vapauksia toteuttaa itseään taiteessa.
  maanantaisin klo 22.00

 • Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • David Bowien viimeiset vuodet Teemalauantaissa 4.2.

  Lisäksi Serious Moonlight -konsertti ja musiikkivideoita.

  Teemalla vietetään pitkä ilta David Bowien (1947–2016) seurassa. Uuden David Bowien viimeiset vuodet -dokumenttielokuvan lisäksi nähdään aiemmin esittämätön konserttitaltiointi Serious Moonlight -kiertueelta 1983 sekä Bowien 2010-luvun hienoimpia musiikkivideoita.
  Teemalauantai 4.2. klo 21.00

 • Video Killed the Radio Star

  Musiikkivideosarjan uusi, kuudes kausi nyt Areenassa.

  Uusi kausi dokumenttisarjasta Video Killed the Radio Star. Kymmenen jaksoa, joissa käsitellään kymmenen eri artistin kuuluisimpia musiikkivideoita: Björk, Tina Turner, Depeche Mode, Billy Idol, Robbie Williams, ZZ Top...
  Koko kausi nyt Areenassa

 • Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Kino Suomen keväässä Kalevalasta Raidiin

  Tähtinä kansainväliset ohjaajat Honkasalo ja Kaurismäki.

  Kino Suomi tarjoaa juhlavuoden keväällä kansainvälistä ja kansallista näkökulmaa suomalaisuuteen ja maamme historiaan. Juhlamaljat nostetaan Pirjo Honkasalolle, 70v, sekä Aki Kaurismäelle, 60v. Kino Suomi näkyy Teemalla torstai-iltaisin kymmeneltä.

 • Kolmen kaupungin tarina

  Wien 1908, Pariisi 1928 ja New York 1951

  BBC:n kolmeosaisessa sarjassa taidehistorioitsija James Fox kertoo kolmesta suurkaupungista kolmena poikkeuksellisena vuotena: Wien 1908, Pariisi 1928 ja New York 1951.

 • Poptaiteen tarina

  Poptaiteen pinnallisuuden alla piilee radikaaleja ideoita

  Taidekriitikko Alastair Sooke poptaiteen historian ja tulevaisuuden jäljillä.

 • Taiteen maantiede: Skandinavia

  Andrew Graham-Dixon Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa

  Andrew Graham-Dixon tutustuttaa meidät skandinaaviseen taiteeseen kolmiosaisessa sarjassa. Miten eri pohjoismaat ja niiden kulttuurit ovat vaikuttaneet skandinaavisen identiteetin muodostumiseen?