Hyppää pääsisältöön

Ranskalainen kylä

Kotiinpaluu sodasta. Antoine (Thierry Godard) ja Geneviève (Léa Miguel) Antoine (Thierry Godard) ja Geneviève (Léa Miguel) sarjassa Ranskalainen kylä ranskalainen kylä,teeman sarjat

Suositun ranskalaissarjan viimeisen, seitsemännen kauden jaksot nähdään Teemalla kahdessa osassa. Ensimmäiset kuusi osaa 9.2. alkaen. Sarjan kuudes kausi uusitaan sitä ennen 17.1.–8.2. Tiistaista torstaihin klo 19.

Suosittu ranskalaisdraamasarja kuvaa toisen maailmansodan ajan tapahtumia pienen Villeneuven asukkaiden näkökulmasta. Uuden seitsemännen kauden alkaessa Villeneuvessa eletään syksyä 1945. Sodanaikaisista tapahtumista ja teoista käydään oikeutta ja tunteet kuumenevat istuntosalissa. Daniel Larcher ja Servier ovat syytetyn penkillä, ja omaiset joutuvat toimimaan todistajana. Mikään asema ei ole itsestäänselvyys, kuten Bériot joutuu huomaamaan menettäessään pestinsä Villeneuven pormestarina. Kenestä tulee uusi pormestari? Kuinka oikeudenkäynti päättyy? Sota ei ole vielä ohi, ja sen kokeneiden mielessä sen kauhut tulevat säilymään vielä kauan.

Kuka teki ja mitä saksalaismiehityksen aikana? Oikeudessa nähdään totisia ilmeitä. Oikeutta käydään sarjassa Ranskalainen kylä ranskalainen kylä,teeman sarjat

Seitsemännen kauden jaksot nähdään kahdessa osassa. Viimeiset kuusi jaksoa nähdään aikaisintaan syksyllä 2017.

Ranskalaisen kylän lääkäri Daniel Larcher Daniel Larcher (Robin Renucci) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä,yle teema
Hortense Larcher ja Heinrich Müller Hortense Larcher (Audrey Fleurot) ja Heinrich Müller (Richard Sammel) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä,yle teema
Villeneuven koulun opettajatar Lucienne ja rehtori Jules Bériot Lucienne (Marie Kremer) ja Jules Bériot (François Loriquet) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä,yle teema

Jotta tarinaan olisi helpompi hypätä 4. kaudelta mukaan, tässä tiivistelmä sarjan päähenkilöistä ja heidän välisistä suhteista:

Daniel Larcher (Robin Renucci) on kylän lääkäri, josta tuli myös pormestari sarjan alussa. Daniel on naimisissa Hortensen (Audrey Fleurot) kanssa, tosin suhde on hiipunut ja intohimoton, ja vaimo on löytänyt mielenkiintoisempia rakastajia, erityisesti natsi-Saksan salaisen poliisin Gestapon johtajan Heinrich Müllerin (Richard Sammel). Heinrich tosin siirrettiin itärintamalle 3. kauden lopulla.

Danielin veli Marcel Larcher (Fabrizio Rongione) on töissä Villeneuven sahalla. Saha tuottaa materiaalia saksalaisille ja sitä johtaa Raymond Schwartz (Thierry Godard), jolla on vaimonsa Jeanninen (Emmanuelle Bach) kanssa poika Marceau. Schwartzien avioliitto ei kuitenkaan ole ollut kovin ruusuinen ja Raymondilla on ollut aika ajoin sivussa suhde Marie Germainin (Nade Dieu) kanssa.

Samaan aikaan kun Hortensen ja Heinrichin salasuhde paljastui kylälle selvisi myös, että opettajatar Luciennella (Marie Kremer) oli suhde saksalaissotilas Kurtin kanssa. Lucienne tuli raskaaksi ja Kurt lähetettiin itärintamalle. Yksin jäätyään Lucienne hyväksyi koulun rehtorin Jules Bériot'n (François Loriquet) kosinnan.

 • Ranskalainen kylä (Un village français). Ranska, 2011–2017. Tuotanto: Tétra Média. Ohjaus: Philippe Triboit, Olivier Guignard. Käsikirjoitus: Philippe Triboit, Emmanuel Daucé, Frédéric Krivine. Pääosissa: Robin Renucci, Audrey Fleurot, Richard Sammel, Fabrizio Rongione, Thierry Godard, Emmanuelle Bach, Nade Dieu, Marie Kremer, François Loriquet

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Ihanaa odottaa uusia jaksoja syyskuussa ja sillä aikaa kerrata vanhojakin jaksoja, kun kerkeää. On kyllä parhaimpia sarjoja ja kai tämä ainut ranskan kielinen sarja YLEllä. Olisikohan muita saatavilla?

Lähettänyt käyttäjä

Loistavaa, että saamme lopultakin lisää Ranskalaista kylää! Sarjan uusin kausi sai Ranskassa hyvät arvostelut. Ranskalaisia ohjelmia saisi tulla enemmänkin.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos! Taidon kärttääkin tätä, ja kun nyt uusitte muutakin, niin uusikaa tämä sitten kuutososan jälkeen kokonaan, osaa ei kaikki ole ehtineet edes nähdä ja alkuosat ovat kunnolla unohtuneet. Miksei hyvää sarjaa (Saari) katsele vaikka kolmannenkin kerran pikapuoliin mutta yleensä ei kannata pyörittää tauotta samaa juttua heti alusta uudelleen.

Ranskalaisen sarjan alkamisesta on rohkeat pari vuotta ellei peräti viisi. Sitä katselisi oikein mielellään jo alusta alkaen. Kiitokset!

Lähettänyt käyttäjä

Myös minä toivon sarjan uusintaa alusta alkaen, sillä kaksi ensimmäistä kautta on jäänyt minulta katsomatta. Kiitos näistä uusinnoista ja tietysti uusista jaksoista.Ranskalaiset sarjat ovat harvinaisuuksia.

Elina, TV2:lla ja Yle Areenassa pyörii ranskalainen komediasarja Kerrostaloelämää mutta eipä niitä paljon ole. Välitän viestiä toiveestasi.

Katiriina ja Carina, valitettavasti ensimmäiset kaudet on jo uusittu niin monta kertaa kuin sopimuksemme sallii, joten en uskalla luvata, että sarjan uusinta alusta asti onnistuu. Mutta vien viestiä, että sitä toivotaan.

t. Tsuua
verkkotoimittaja, Yle Teema

Lähettänyt käyttäjä

Iso kiitos Teemalle että uusitte sarjan,odotan innolla syksyllä alkavaa uutta tuotantokautta,laatu sarja,joita niin harvoin on nykyään tarjolla.

Lähettänyt käyttäjä

Voi harmi, kun loppui. Tässä on oikeata jännitystä. Tulee mieleen kaikki vanhat kirjat, mitä belgialaisesta vastarintaliikkeestä on kirjoitettu.

Hienosti tehty elokuva. Tätä lisää.

Lähettänyt käyttäjä

Hei,Todella hieno sarja niin kauheata kuin se elämä tuolloin oli , vaikea ymmärtää todeksi.Hyvä että aina ajoittain sarja uusitaan jottei pääse unohtumaan kuinka järkyttäviä aikoja elettiin 1930-luvusta , natsi mihityksen aikaan.Maailma on taas erittäin levoton ja terroristien toimintatavat Syyriassa ja Irakissa viittaavat vielä armottomampaan ihmismielen omavaltaiseen käytökseen.

Odotan mielenkiinnolla uuden kauden jaksoja.

Lähettänyt käyttäjä

Hieno sarja todellakin.
Radistia näyttelevä Jerome Robart on myös sellaisessa hienossa historiasarjassa kuin Nicolas Le Floch. Siitä taitaa alkaa nyt kuudes kausi, katselin TV5 Mondelta kun oli vielä telkkari. Olisi kiva nähdä tuokin sarja. Muitakin ranskalaisia sarjoja ja elokuvia olisi toki mukava nähdä, katson kaikki mitä tulee.

Lähettänyt käyttäjä

Sarjan uusintatuotantokaudet päättyivät tänään 15.9. Juuri lähetetty uusintakausi oli ensimmäisellä katsomisella aikanaan minusta tähänastisista huonooin, mutta uudelleen katsottuna täytyy oikaista arviota paremmaksi. Toki näytelmäharjoittelu tuntui yhä aika oudolta ratkaisulta, samoin kuin seksillä leikittely, mutta perusjuoni oli edelleen jäntevä ja aikakauden tragiikka nousi kuitenkin päärooliin. Nyt vain sitten innolla katsomaan uusia jaksoja! Edelleen kiitokset Teemalle, että me sarjan ystävät saimme kokea tämän. Ja todellakin, olisi aika aloittaa sarja myös aivan alusta, ellei tänä vuonna niin tulevana.

Lähettänyt käyttäjä

Jäin koukkuun, vaikka ensimmäisiä tuotantokausia en ole nähnyt, ja kolmannestakin vain osan. Neljäs ja viides om nyt katsottu antaumuksella kuudetta odotellen.

Hyvä draamallinen kertaus Euroopan lähihistoriasta. En ollut tiennyt Ranskan tilannetta kovin hyvin, mutta sarja selventää vastarintaliikkeen ja natsismin taistelua.

Lähettänyt käyttäjä

Olen katsonut sarjan uusinnat ja iloitsen nyt 16.9. uuden kauden alkamisesta.
Toivoisin kovasti lisää ranskalaisia sarjoja Ylelle. Niitä olisi nautinto seurata jo kielenkin vuoksi. Brittinäkökulma on jo liiankin tuttu. Puhumattakaan saksalaisista poliisisarjoista.

Lähettänyt käyttäjä

Upea sarja, mutta katsoin tämän vasta. Miksei sarjan alkupäätä uusita - ensimmäiset kaudet ovat ainakin minulta näkemättä! Kiva saada nähdä muutakin kuin iänikuisia poliisisarjoja.

Lähettänyt käyttäjä

Täällä Suomessa tiedetään kovin vähän Ranskan ja ranskalaisten elämästä natsivallan alla. Sarja avaa hienosti elämän vaikeutta sotavuosina. Sarjan tapahtumia vasten demokraattinen yhteiskunta tuntuu taivaalta maan päällä.

Lähettänyt käyttäjä

Minäkin iloitsen suuresti, että Ranskalainen kylä jatkuu taas. Olen seurannut sarjaa kolmannen kauden loppupuolelta ja toivoisin myös, että sarja esitettäisiin alusta alkaen. Vaikka sota-aihe on raaka ja kivulias, niin sarja on sen verran timantti, että toivoisin kaikkien tarttuvan siihen.

Lähettänyt käyttäjä

Sarja on aivan upea - kuin historian oppitunti, mutta jännittävämpi ja mukaansatempaavampi kuin voi sanoin kuvata! Vahinko, että kolme kautta ehtivät mennä ohi. Mutta kokonaiskäsityksen voi kyllä saada jälkikäteenkin asioita yhdistelemällä.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikkien aikojen paras sarja! Ehdinkin jo odottaa uusia jaksoja. Lisää laadukkaita eurooppalaisia sarjoja. Saari oli toinen, josta suurkiitos Teemalle.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on todella huippusarja. Erittäin hyvät näyttelijäsuoritukset. Kasvot eivät ole tuttuja mistään aikaisemmista sarjoista, joten näyttelijät eivät samaistu mihinkään aikaisempiin rooleihin. Ja kuvaus ja kameratyö aivan fantastista. Kiitos, että olette hankkineet tällaisen ohjelman!

Lähettänyt käyttäjä

Tätä sarjaa ei pysty katsomaan, eikä tuntemaan irrallaan lähihistorian todellisista tapahtumista, joista on kulunut aikaa vasta yksi ihmisikä, jos sitäkään. Meno on ollut sietämättömän rankkaa tällä uusimmalla tuotantokaudella. Niin kuin se oli todellisuudessakin sodan loppuvaiheissa. Sarja on jonkinlainen äärikokemus, ainakin tällaiselle sotatrauman perineelle. Eikö ketään muuta ahdista se pahuus, jonka sarja niin elävästi välittää?

Lähettänyt käyttäjä

Uudet jaksot ovat todella ahdistavia, kuin toisesta sarjasta kokonaan. Vaatii asiatiedon hankintaa historiasta ja pohdintaa, voi mm. verrata Suomen tapahtumiin 1918. Omaan kansaan kohdistunut julmuus on enemmän kuin sotaa.

Lähettänyt käyttäjä

Kumpa tästä olis dvd versio tarjolla, mutta eipä tästäkään sarjasta tietenkään ole. Frasierhan on samanlainen ,vain yksi kausi julkastu, mutta vieraalla kielellä löytyy, kotimaaksi ei, samoin Lovejoy, Loveboat, Sodan muistot,....ym.ym.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos! Uudet jaksot taas jännittäviä ja erinomaisen hyvin tehty. Tämä sarja on melkein ainoa, mitä viitsii katsoa Hercule Poirot´n lisäksi :D

Lähettänyt käyttäjä

Samaa mieltä kuin edellä Hannah! Upea sarja ja yksi Ylen parhaimpia hankintoja aikoihin. Ja se toinen suosikkini on siis Hercule Poirot, jota katselin joitakin vuosia sitten jo ensimmäisen kerran. Tämäkin sarja tehty niin hyvin, että kestää useamman katsomisen. Mutta RANSKALAINEN KYLÄ näistä uusista siis paras!

Lähettänyt käyttäjä

Hei kaikille Ranskalaisen kylän ystäville! Sarjasta on kyllä saatavilla DVD:nä jaksot 1-5, ne voi tilata esim. Amazonista. En tiedä, onko niissä tekstit englanniksi, ehkä on, koska Amazon operoi sillä kielellä. Nyt kuitenkin meistä kukin voisi lähettää Teemalle postia ja toivoa, että sarja aloitetaan aivan alusta vuoden alusta. Ma-ti-ke systeemi toimii erinomaisesti. Sarjaahan tehdään vielä yksi jakso eli sota mennään loppuun asti. Olisi hienoa päästä aloittamaan alusta. Huolimatta pienistä kömmähdyksistä (joita myös Ranskassa arvostellaan) kokonaisuus on kuitenkin todenmukainen. Sodanaikaista Ranskaa kuvaa esim. ranskalais-juutalaisen kirjailijan Irène Némirovskyn romaani "Ranskalainen sarja", sodan vaikutuksia taas kuvataan mielenkiintoisessa Antony Beevorin ja Artemis Cooperin historiateoksessa "Pariisi miehityksen jälkeen 1944-1949". Suositeltavaa oheisluettavaa sarjan ystäville.

Lähettänyt käyttäjä

Minulta jäi Ranskalaisen kylän viime viikon jaksot näkemättä televisiosta (kausi 6, episodit 4 ja 5). Ajattelin, että ei hätää, nehän voi katsoa Areenasta. Mutta eipä onnistu. Vain jakso 6 näkyy. Miksi näin?

Lähettänyt käyttäjä

Täytyy muistaa, että Anthony Beevorin ja Artemis Cooperin teos on kuitenkin brittiläisten näkökulmasta tehty. Muistan kuinka Sirpa Kähköstä ja Anna Kortelaista haastateltiin kirjan ilmestyttyä jossakin radio-ohjelmassa aiheesta ja he esittivät hiukan kritiikkiä kirjasta.
Irène Némirovskya minäkin suosittelen lämpimästi.

Ranskalainen kylä on erinomainen sarja.

Lähettänyt käyttäjä

Sepe ja Aleksi, uuden kauden jaksot kolmosesta alkaen löytyvät vielä Areenasta (kolmosjakso tämän päivän iltaan asti), mutta jostain syystä ne pitää kaivaa esiin ohjelman nimihaulla, eivät ole siis uusimpien kahden jakson kanssa samassa linkissä.
Ne löytää kyllä helposti, kun kirjoittaa sinne Areenan yläkulman ohjelmahakukenttään Ranskalainen kylä.

Lähettänyt käyttäjä

Sanon samaa kuin joku ennen minua :PARAS SARJA IKINÄ, kiitos kiitos ja kiitos. Voi, miten kaikki muut sarjat kalpenevat Ranskalaisen kylän rinnalla. Loistavat näyttelijäsuoritukset, loistava käsikirjoitus, useimmiten tapahtumat aivan arvaamattomat, silti todellisen tuntuiset. Kiitos Teemalle vielä, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos myös aiemmille kommentoijille vinkeistä Beevorin ja Nemirovskyn kirjojen suhteen! Ranskalaisen kylän myötä on alkanut taas kiinnostamaan tuo aihe.

Lähettänyt käyttäjä

Melkoisen hyytävä lopetus. Varsinkin amerikkalaisia sotaleffoja katsoessa ei koskaan ajattele, mitä sitten, uljaan voiton lopuksi tapahtuukaan. Osapuolet vaihtuvat, ja verenhimoinen rahvas hurraa aina vieressä sille, joka kulloinkin on voitolla. Todellista jaloutta ei ihmisistä löydy, kuin harvoista ja valituista. Hyvänä esimerkkinä sarjassa vilahtava pariskunta, joka ilmiantoi sodan aikana juutalaiset naapurinsa ja sodan jälkeen ilmiantaa "saksalaisten kätyreitä".
Ne, jotka mahdollistavat hirmuhallitusten voiman, eivät koskaan joudu tilille.

Lähettänyt käyttäjä

Sarjasta on julkaistu DVD:t, mutta verkkokeskusteluista päätellen vain ensimmäisen ja viidennen tuotantokauden jaksoissa on tekstitys - ranskankielinen kuulovammaistekstitys. Muunkielisiä tekstityksiä ei myynnissä olevissa DVD:issä nähtävästi ole lainkaan. Tekstitiedostoja (sekä ranskaksi, englanniksi että muutamalla muullakin kielellä) on kuitenkin hankittavissa, joskin niitten käyttöönsaattaminen vaatinee aikamoista IT-askartelua. Ks.
https://lacithedog.wordpress.com/2014/05/28/yes-there-are-english-subtitles-for-un-village-francais/
http://www.addic7ed.com/show/3685

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Ranskalaisen kylän uusinnasta. Löysin sarjan kolmannen osan uusintojen aikaan kesällä 2015. Nyt sarjan loputtua toistaiseksi kysynkin: koska saadaan jatkoa.

Samaan aiheeseen liittyvän Volker Schlöndorffin elokuvan Rannalla aamunkoitteessa katsoin myös. Siinä oli samoja näyttelojöitä rooleissa, kuin kylässäkin.

Ilmeisesti sarja vielä jatkuu, koska sotakaan ei vielä loppunut eivätkä kyläläisten kohtalot ratkenneet.

Lähettänyt käyttäjä

Millä aikataululla nähdää Suomessa 7. tuotantokausi. Ilmeisesti 7.kausi esitetään Ranskassa loppuvuodesta.

Hei kaikki kyselijät!

Pahoittelen kovasti, että olette joutuneet odottamaan vastausta. Kommentit joskus menevät minulta ohi huomaamatta, ja silloin käy näin. Onneksi voin nyt antaa teille positiivisen vastauksen: Ranskalaisen kylän viimeisen kauden jaksot alkavat Teemalla 9. päivä helmikuuta. Niistä nähdään ensimmäiset kuusi keväällä. Viimeiset kuusi valmistuvat Ranskassa vähän myöhemmin, joten ne nähdään Teemalla luultavasti seuraavana syksynä. Ja ennen uusia jaksoja uusitaan kuudes kausi, se alkaa 12.1.

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Ihmetyttää suuresti, ettei Teeman sivuilta löydy ainoatakaan mainintaa siitä, että Ranskalaisen kylän uusinnat alkavat viikon kuluttua, ja uudet jaksot helmikuussa. On surkeaa tiedottamista kerta kaikkiaan!!!!

 • David Bowien viimeiset vuodet Teemalauantaissa 4.2.

  Lisäksi Serious Moonlight -konsertti ja musiikkivideoita,

  Teemalla vietetään pitkä ilta David Bowien (1947–2016) seurassa lauantaina 4.2. klo 21 alkaen. Uuden David Bowien viimeiset vuodet -dokumenttielokuvan lisäksi nähdään aiemmin esittämätön konserttitaltiointi Serious Moonlight -kiertueelta 1983 sekä Bowien 2010-luvun hienoimpia musiikkivideoita.

 • Mestariteos: Adorazione del bambino

  Renessanssimaalarin uudenlainen Jeesus-lapsi

  Fra Filippo Lippin teos Adorazione del Bambino on yksi maailman kauneimmista Jeesuksen syntymää kuvaavista maalauksista.

 • Teeman Elävä arkisto: Tipaton tammikuu – puliukkojen majoista kansankapakkaan

  Ohjelmia alkoholista kolmelta eri vuosikymmeneltä.

  Elävä arkiston Tipaton tammikuu -ohjelmapaketissa ei olla täysin tipattomia vaan avataan eri näkökulmia alkoholiin kolmen ohjelman verran. Eri vuosikymmeniltä kootu dokumenttipaketti nähdään televisiossa tiistaina 17.1., perjantaina 13.1. ja sunnuntaina 15.1. Kaikki ohjelmat ovat katsottavissa myös Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

 • Suuri illuusio

  Jean Renoirin klassikko ensimmäisestä maailmansodasta

  Jean Renoirin haikea kuvaus vanhasta Euroopasta, jonka unelmat haudattiin ensimmäisen maailmansodan taisteluhautoihin.

Yle Teema

Teeman ohjelmat Areenassa

Teema Twitterissä ja Facebookissa

 • Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa hip hopin ja kitaravahvistinten historiaan, Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta) – tuoretta Nobel-runoilijaa Bob Dylania unohtamatta. Kevään iso tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Jimi Hendrix: Electric Church

  Ennennäkemätön filmi Jimistä lavalla heinäkuussa 1970

  Atlanta International Pop Festival järjestettiin heinäkuussa 1970. Päätähti Jimi Hendrix kuoli kaksi kuukautta myöhemmin. Esitys taltioitiin, mutta filmi jäi vuosikymmeniksi varastoon. Tässä se nyt on!
  sunnuntai 15.1. klo 21.00

 • Yle Live: Mötley Crüen jäähyväiset

  Pitkän uran tunteikas päätös kotiyleisön edessä L.A:ssa

  The End, se oli nyt siinä. Amerikkalaisbändi päätti uransa tunteikkaasti kotiyleisön edessä. Mötley Crüen viimeinen keikka on kuvattu Los Angelesissa 31.12.2015.

 • Takaoven kautta mestariohjaajaksi

  "Siellä näki paitsi leffoja niin tapasi myös tyttöjä"

  ”Elokuvanteossa ollaan leirinuotiolla. Tekijäporukka elää ja hengittää samaa ilmaa tiiviin ajanjakson ja siitä syntyy yhteinen teos, joka toivottavasti on hieno!” Näin tiivistää ammattinsa elokuvaohjaaja Matti Ijäs. Teema esittää sekä elokuvan Sokkotanssi että Ylestä eläkkeelle jäävän ohjaajan tuoreen haastattelun.
  ti 10., pe 13. ja su 15.1.

 • Ranskalainen kylä

  Elämä jatkuu saksalaismiehityksen jälkeen

  Suositun ranskalaissarjan viimeisen, seitsemännen kauden jaksot nähdään Teemalla kahdessa osassa. Ensimmäiset kuusi osaa 9.2. alkaen. Sarjan kuudes kausi uusitaan sitä ennen 17.1.–8.2.
  tiistaista torstaihin klo 19

 • Suojasää

  Sarja 60-luvun elokuvantekijöistä on "Venäjän Mad Men"

  "Venäjän Mad Meniksi" mainittu draamasarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vapaamieliselle 1960-luvulle, jolloin Neuvostoliiton talous kasvoi kohisten ja nuori sukupolvi sai vapauksia toteuttaa itseään taiteessa.
  maanantaisin klo 22.00

 • Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Yli 60 vuotta tanssia – Leslie Caron

  Hollywoodin kultakaudella alkanut ura jatkuu edelleen

  Ilta on omistettu tanssija-näyttelijä Leslie Caronille, jonka Gene Kelly nappasi mukaansa Hollywoodiin Pariisin balettinäyttämöltä. Larry Weinsteinin ohjaaman uuden dokumenttielokuvan jälkeen nähdään yksi suorapuheisen Caronin suurmenestyksistä, yhdeksän Oscaria voittanut Hollywood-musikaali Gigi.
  lauantai 14.1. klo 21.00–23.45

 • Dylan, Bowie, Amy, Aki, Rolling Stones, Bosch, Ghibli...

  Teemalauantaiden keväässä runsaasti musiikkia ja elokuvaa.

  Elokuvaa, musiikkia, populaarikulttuuria, historiaa. Teemailtojen aiheita keväällä ovat muun muassa Bob Dylan, David Bowie, Amy Winehouse, Aki Kaurismäki, The Rolling Stones, Billy Wilder, Hieronymus Bosch, modernit vampyyrit ja Ghibli-studion mestarianimaattorit.

 • Lahjapaketti: Joutsenlampi

  Klassista balettia, katutanssia ja dokumentteja!

  Viimeiseksi lahjapaketiksi on säästetty todellinen helmi. Kuusi tuntia Joutsenlampea – Bolšoi-baletin upean klassisen esityksen lisäksi nähdään ruotsalaisen Fredrik Rydmanin uusi katutanssiversio sekä dokumentteja teoksesta, säveltäjästä ja erikoisimpana ranskalaisesta koreografista, joka kouluttaa joutsenia tanssimaan.

 • Omin jaloin, omin sanoin

  Doris Laine on suomalaisen baletin kruunaamaton kuningatar

  Dokumentti suomalaisen baletin kruunaamattomasta kuningattaresta, primaballerina, professori Doris Laineesta, joka on tanssinut kaikilla maailman tärkeimmillä balettinäyttämöillä.

 • Eräs Joutsenlampi

  Vettä ja kumiankkoja erilaisessa Joutsenlammessa

  Teema tanssii: Ruotsalaiskoreografi Alexander Ekmanin villi ja erilainen Joutsenlampi tuo lavalle 5000 litraa vettä ja tuhat kumiankkaa. Sekä tietysti Norjan Kansallisbaletin tanssijat, näyttelijät ja sopraanolaulajan.

 • Joutsenien lampi

  Malilais-ranskalaisen Ibrahima Sissokon versio baletista

  Teema tanssii: ranskalaisen, malilaistaustaisen koreografin Ibrahima Sissokon tulkinta Tshaikovskin Joutsenlammesta hiphopin ja katutanssin hengessä. Sissokon Ethadam-tanssiryhmä esiintyy.

 • Viipuri 360

  Kuvia kaupungista, jonka nykyajan Suomi unohti

  “On olemassa erityinen viipurilainen sielu. Viipuri on erilainen kuin mikään muu kaupunki Venäjällä.” Viipuri 360 kertoo tarinoita viipurilaisista ja kaupungista, jonka nykyisyyden Suomi unohti.
  Katso ohjelma Areenassa!

 • Mie maksan! Lallukan perintö

  Lallukat olivat kauppiaita ja mesenaatteja

  Lallukan talo, Viipurin kirjasto ja Lallukan taiteilijakoti syntyivät Juho ja Maria Lallukan perintönä. Karjalaiset Lallukat olivat itsenäistyvän Suomen merkittäviä kauppiaita ja taidemesenaatteja. Mie maksan! Lallukan perintö -dokumentin ohjaaja Liisa Hovinheimo kirjoittaa ohjelman taustoista.
  Katso ohjelma Areenassa!

 • Hetket jotka jäivät

  Kaitafilmejä elämästä sodan ajan Viipurissa ja Helsingissä

  Kaitafilmeistä vuosilta 1938–1946 koottu dokumentti elämästä Viipurissa ja Helsingissä sodan aikana.
  Katso ohjelma Areenassa!

 • Video Killed the Radio Star

  Musiikkivideosarjan uusi, kuudes kausi nyt Areenassa.

  Uusi kausi dokumenttisarjasta Video Killed the Radio Star. Kymmenen jaksoa, joissa käsitellään kymmenen eri artistin kuuluisimpia musiikkivideoita: Björk, Tina Turner, Depeche Mode, Billy Idol, Robbie Williams, ZZ Top...
  Koko kausi nyt Areenassa

 • Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Kino Suomen keväässä Kalevalasta Raidiin

  Tähtinä kansainväliset ohjaajat Honkasalo ja Kaurismäki.

  Kino Suomi tarjoaa juhlavuoden keväällä kansainvälistä ja kansallista näkökulmaa suomalaisuuteen ja maamme historiaan. Juhlamaljat nostetaan Pirjo Honkasalolle, 70v, sekä Aki Kaurismäelle, 60v. Kino Suomi näkyy Teemalla torstai-iltaisin kymmeneltä.

 • Luottamus

  Suomalais-neuvostoliittolainen versio itsenäistymisestä

  Oman aikansa ehdoilla tehty yhteistuotantoelokuva kertoo pienen Suomen ja mahtavan Neuvostoliiton välisestä luottamuksesta, ja siitä kuinka ajan oppien mukaisesti Lenin antoi itsenäisyyden maallemme.
  torstai 5.1. klo 22.00

 • Sampo

  Suomalais-neuvostoliittolainen suurfantasia Sammon taonnasta

  Sampo on kulttimaineeseen noussut suomalais-neuvostoliittolainen fantasiaelokuva Kalevalan tarinoista. Nyt elokuvasta nähdään tuore restauroitu kopio, joka palauttaa sadun hehkun teokseen.
  torstai 12.1. klo 21.55

 • Kolmen kaupungin tarina

  Wien 1908, Pariisi 1928 ja New York 1951

  BBC:n kolmeosaisessa sarjassa taidehistorioitsija James Fox kertoo kolmesta suurkaupungista kolmena poikkeuksellisena vuotena: Wien 1908, Pariisi 1928 ja New York 1951.

 • Maailmankuulun valokuvaajan Yann Arthus-Bertrandin suurelokuva Human

  Yli kolmetuntinen elokuva on nyt katsottavissa Yle Areenassa

  Teemalauantai ylpeänä esittää: maailmankuulun valokuvaajan Yann Arthus-Bertrandin komea, puhutteleva dokumenttielokuva Human sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla koko alkuperäisessä 191 minuutin pituudessaan kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä 10.12.
  Human on nyt katsottavissa Yle Areenassa

 • Poptaiteen tarina

  Poptaiteen pinnallisuuden alla piilee radikaaleja ideoita

  Taidekriitikko Alastair Sooke poptaiteen historian ja tulevaisuuden jäljillä.

 • Taiteen maantiede: Skandinavia

  Andrew Graham-Dixon Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa

  Andrew Graham-Dixon tutustuttaa meidät skandinaaviseen taiteeseen kolmiosaisessa sarjassa. Miten eri pohjoismaat ja niiden kulttuurit ovat vaikuttaneet skandinaavisen identiteetin muodostumiseen?