Hyppää pääsisältöön

Ranskalainen kylä

Antoine (Thierry Godard) ja Geneviève (Léa Miguel) sarjassa Ranskalainen kylä
Kotiinpaluu sodasta. Antoine (Thierry Godard) ja Geneviève (Léa Miguel) Antoine (Thierry Godard) ja Geneviève (Léa Miguel) sarjassa Ranskalainen kylä ranskalainen kylä,teeman sarjat

Suositun ranskalaissarjan viimeisen, seitsemännen kauden jaksot nähdään Teemalla kahdessa osassa. Ensimmäiset kuusi osaa 9.2. alkaen. Jälkimmäiset kuusi lähetetään myöhemmin vuoden 2017 aikana.

Suosittu ranskalaisdraamasarja kuvaa toisen maailmansodan ajan tapahtumia pienen Villeneuven asukkaiden näkökulmasta. Uuden seitsemännen kauden alkaessa Villeneuvessa eletään syksyä 1945. Sodanaikaisista tapahtumista ja teoista käydään oikeutta ja tunteet kuumenevat istuntosalissa. Daniel Larcher ja Servier ovat syytetyn penkillä, ja omaiset joutuvat toimimaan todistajana. Mikään asema ei ole itsestäänselvyys, kuten Bériot joutuu huomaamaan menettäessään pestinsä Villeneuven pormestarina. Kenestä tulee uusi pormestari? Kuinka oikeudenkäynti päättyy? Sota ei ole vielä ohi, ja sen kokeneiden mielessä sen kauhut tulevat säilymään vielä kauan.

Oikeutta käydään sarjassa Ranskalainen kylä
Kuka teki ja mitä saksalaismiehityksen aikana? Oikeudessa nähdään totisia ilmeitä. Oikeutta käydään sarjassa Ranskalainen kylä ranskalainen kylä,teeman sarjat

Seitsemännen kauden jaksot nähdään kahdessa osassa. Viimeiset kuusi jaksoa nähdään aikaisintaan syksyllä 2017.

Daniel Larcher (Robin Renucci)
Ranskalaisen kylän lääkäri Daniel Larcher Daniel Larcher (Robin Renucci) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä,yle teema
 Hortense Larcher (Audrey Fleurot) ja Heinrich Müller (Richard Sammel)
Hortense Larcher ja Heinrich Müller Hortense Larcher (Audrey Fleurot) ja Heinrich Müller (Richard Sammel) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä,yle teema
Lucienne (Marie Kremer) ja Jules Bériot (François Loriquet)
Villeneuven koulun opettajatar Lucienne ja rehtori Jules Bériot Lucienne (Marie Kremer) ja Jules Bériot (François Loriquet) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä,yle teema

Jotta tarinaan olisi helpompi hypätä 4. kaudelta mukaan, tässä tiivistelmä sarjan päähenkilöistä ja heidän välisistä suhteista:

Daniel Larcher (Robin Renucci) on kylän lääkäri, josta tuli myös pormestari sarjan alussa. Daniel on naimisissa Hortensen (Audrey Fleurot) kanssa, tosin suhde on hiipunut ja intohimoton, ja vaimo on löytänyt mielenkiintoisempia rakastajia, erityisesti natsi-Saksan salaisen poliisin Gestapon johtajan Heinrich Müllerin (Richard Sammel). Heinrich tosin siirrettiin itärintamalle 3. kauden lopulla.

Danielin veli Marcel Larcher (Fabrizio Rongione) on töissä Villeneuven sahalla. Saha tuottaa materiaalia saksalaisille ja sitä johtaa Raymond Schwartz (Thierry Godard), jolla on vaimonsa Jeanninen (Emmanuelle Bach) kanssa poika Marceau. Schwartzien avioliitto ei kuitenkaan ole ollut kovin ruusuinen ja Raymondilla on ollut aika ajoin sivussa suhde Marie Germainin (Nade Dieu) kanssa.

Samaan aikaan kun Hortensen ja Heinrichin salasuhde paljastui kylälle selvisi myös, että opettajatar Luciennella (Marie Kremer) oli suhde saksalaissotilas Kurtin kanssa. Lucienne tuli raskaaksi ja Kurt lähetettiin itärintamalle. Yksin jäätyään Lucienne hyväksyi koulun rehtorin Jules Bériot'n (François Loriquet) kosinnan.

 • Ranskalainen kylä (Un village français). Ranska, 2011–2017. Tuotanto: Tétra Média. Ohjaus: Philippe Triboit, Olivier Guignard. Käsikirjoitus: Philippe Triboit, Emmanuel Daucé, Frédéric Krivine. Pääosissa: Robin Renucci, Audrey Fleurot, Richard Sammel, Fabrizio Rongione, Thierry Godard, Emmanuelle Bach, Nade Dieu, Marie Kremer, François Loriquet

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Ihanaa odottaa uusia jaksoja syyskuussa ja sillä aikaa kerrata vanhojakin jaksoja, kun kerkeää. On kyllä parhaimpia sarjoja ja kai tämä ainut ranskan kielinen sarja YLEllä. Olisikohan muita saatavilla?

Lähettänyt käyttäjä

Loistavaa, että saamme lopultakin lisää Ranskalaista kylää! Sarjan uusin kausi sai Ranskassa hyvät arvostelut. Ranskalaisia ohjelmia saisi tulla enemmänkin.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos! Taidon kärttääkin tätä, ja kun nyt uusitte muutakin, niin uusikaa tämä sitten kuutososan jälkeen kokonaan, osaa ei kaikki ole ehtineet edes nähdä ja alkuosat ovat kunnolla unohtuneet. Miksei hyvää sarjaa (Saari) katsele vaikka kolmannenkin kerran pikapuoliin mutta yleensä ei kannata pyörittää tauotta samaa juttua heti alusta uudelleen.

Ranskalaisen sarjan alkamisesta on rohkeat pari vuotta ellei peräti viisi. Sitä katselisi oikein mielellään jo alusta alkaen. Kiitokset!

Lähettänyt käyttäjä

Myös minä toivon sarjan uusintaa alusta alkaen, sillä kaksi ensimmäistä kautta on jäänyt minulta katsomatta. Kiitos näistä uusinnoista ja tietysti uusista jaksoista.Ranskalaiset sarjat ovat harvinaisuuksia.

Elina, TV2:lla ja Yle Areenassa pyörii ranskalainen komediasarja Kerrostaloelämää mutta eipä niitä paljon ole. Välitän viestiä toiveestasi.

Katiriina ja Carina, valitettavasti ensimmäiset kaudet on jo uusittu niin monta kertaa kuin sopimuksemme sallii, joten en uskalla luvata, että sarjan uusinta alusta asti onnistuu. Mutta vien viestiä, että sitä toivotaan.

t. Tsuua
verkkotoimittaja, Yle Teema

Lähettänyt käyttäjä

Iso kiitos Teemalle että uusitte sarjan,odotan innolla syksyllä alkavaa uutta tuotantokautta,laatu sarja,joita niin harvoin on nykyään tarjolla.

Lähettänyt käyttäjä

Voi harmi, kun loppui. Tässä on oikeata jännitystä. Tulee mieleen kaikki vanhat kirjat, mitä belgialaisesta vastarintaliikkeestä on kirjoitettu.

Hienosti tehty elokuva. Tätä lisää.

Lähettänyt käyttäjä

Hei,Todella hieno sarja niin kauheata kuin se elämä tuolloin oli , vaikea ymmärtää todeksi.Hyvä että aina ajoittain sarja uusitaan jottei pääse unohtumaan kuinka järkyttäviä aikoja elettiin 1930-luvusta , natsi mihityksen aikaan.Maailma on taas erittäin levoton ja terroristien toimintatavat Syyriassa ja Irakissa viittaavat vielä armottomampaan ihmismielen omavaltaiseen käytökseen.

Odotan mielenkiinnolla uuden kauden jaksoja.

Lähettänyt käyttäjä

Hieno sarja todellakin.
Radistia näyttelevä Jerome Robart on myös sellaisessa hienossa historiasarjassa kuin Nicolas Le Floch. Siitä taitaa alkaa nyt kuudes kausi, katselin TV5 Mondelta kun oli vielä telkkari. Olisi kiva nähdä tuokin sarja. Muitakin ranskalaisia sarjoja ja elokuvia olisi toki mukava nähdä, katson kaikki mitä tulee.

Lähettänyt käyttäjä

Sarjan uusintatuotantokaudet päättyivät tänään 15.9. Juuri lähetetty uusintakausi oli ensimmäisellä katsomisella aikanaan minusta tähänastisista huonooin, mutta uudelleen katsottuna täytyy oikaista arviota paremmaksi. Toki näytelmäharjoittelu tuntui yhä aika oudolta ratkaisulta, samoin kuin seksillä leikittely, mutta perusjuoni oli edelleen jäntevä ja aikakauden tragiikka nousi kuitenkin päärooliin. Nyt vain sitten innolla katsomaan uusia jaksoja! Edelleen kiitokset Teemalle, että me sarjan ystävät saimme kokea tämän. Ja todellakin, olisi aika aloittaa sarja myös aivan alusta, ellei tänä vuonna niin tulevana.

Lähettänyt käyttäjä

Jäin koukkuun, vaikka ensimmäisiä tuotantokausia en ole nähnyt, ja kolmannestakin vain osan. Neljäs ja viides om nyt katsottu antaumuksella kuudetta odotellen.

Hyvä draamallinen kertaus Euroopan lähihistoriasta. En ollut tiennyt Ranskan tilannetta kovin hyvin, mutta sarja selventää vastarintaliikkeen ja natsismin taistelua.

Lähettänyt käyttäjä

Olen katsonut sarjan uusinnat ja iloitsen nyt 16.9. uuden kauden alkamisesta.
Toivoisin kovasti lisää ranskalaisia sarjoja Ylelle. Niitä olisi nautinto seurata jo kielenkin vuoksi. Brittinäkökulma on jo liiankin tuttu. Puhumattakaan saksalaisista poliisisarjoista.

Lähettänyt käyttäjä

Upea sarja, mutta katsoin tämän vasta. Miksei sarjan alkupäätä uusita - ensimmäiset kaudet ovat ainakin minulta näkemättä! Kiva saada nähdä muutakin kuin iänikuisia poliisisarjoja.

Lähettänyt käyttäjä

Täällä Suomessa tiedetään kovin vähän Ranskan ja ranskalaisten elämästä natsivallan alla. Sarja avaa hienosti elämän vaikeutta sotavuosina. Sarjan tapahtumia vasten demokraattinen yhteiskunta tuntuu taivaalta maan päällä.

Lähettänyt käyttäjä

Minäkin iloitsen suuresti, että Ranskalainen kylä jatkuu taas. Olen seurannut sarjaa kolmannen kauden loppupuolelta ja toivoisin myös, että sarja esitettäisiin alusta alkaen. Vaikka sota-aihe on raaka ja kivulias, niin sarja on sen verran timantti, että toivoisin kaikkien tarttuvan siihen.

Lähettänyt käyttäjä

Sarja on aivan upea - kuin historian oppitunti, mutta jännittävämpi ja mukaansatempaavampi kuin voi sanoin kuvata! Vahinko, että kolme kautta ehtivät mennä ohi. Mutta kokonaiskäsityksen voi kyllä saada jälkikäteenkin asioita yhdistelemällä.

Lähettänyt käyttäjä

Kaikkien aikojen paras sarja! Ehdinkin jo odottaa uusia jaksoja. Lisää laadukkaita eurooppalaisia sarjoja. Saari oli toinen, josta suurkiitos Teemalle.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on todella huippusarja. Erittäin hyvät näyttelijäsuoritukset. Kasvot eivät ole tuttuja mistään aikaisemmista sarjoista, joten näyttelijät eivät samaistu mihinkään aikaisempiin rooleihin. Ja kuvaus ja kameratyö aivan fantastista. Kiitos, että olette hankkineet tällaisen ohjelman!

Lähettänyt käyttäjä

Tätä sarjaa ei pysty katsomaan, eikä tuntemaan irrallaan lähihistorian todellisista tapahtumista, joista on kulunut aikaa vasta yksi ihmisikä, jos sitäkään. Meno on ollut sietämättömän rankkaa tällä uusimmalla tuotantokaudella. Niin kuin se oli todellisuudessakin sodan loppuvaiheissa. Sarja on jonkinlainen äärikokemus, ainakin tällaiselle sotatrauman perineelle. Eikö ketään muuta ahdista se pahuus, jonka sarja niin elävästi välittää?

Lähettänyt käyttäjä

Uudet jaksot ovat todella ahdistavia, kuin toisesta sarjasta kokonaan. Vaatii asiatiedon hankintaa historiasta ja pohdintaa, voi mm. verrata Suomen tapahtumiin 1918. Omaan kansaan kohdistunut julmuus on enemmän kuin sotaa.

Lähettänyt käyttäjä

Kumpa tästä olis dvd versio tarjolla, mutta eipä tästäkään sarjasta tietenkään ole. Frasierhan on samanlainen ,vain yksi kausi julkastu, mutta vieraalla kielellä löytyy, kotimaaksi ei, samoin Lovejoy, Loveboat, Sodan muistot,....ym.ym.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos! Uudet jaksot taas jännittäviä ja erinomaisen hyvin tehty. Tämä sarja on melkein ainoa, mitä viitsii katsoa Hercule Poirot´n lisäksi :D

Lähettänyt käyttäjä

Samaa mieltä kuin edellä Hannah! Upea sarja ja yksi Ylen parhaimpia hankintoja aikoihin. Ja se toinen suosikkini on siis Hercule Poirot, jota katselin joitakin vuosia sitten jo ensimmäisen kerran. Tämäkin sarja tehty niin hyvin, että kestää useamman katsomisen. Mutta RANSKALAINEN KYLÄ näistä uusista siis paras!

Lähettänyt käyttäjä

Hei kaikille Ranskalaisen kylän ystäville! Sarjasta on kyllä saatavilla DVD:nä jaksot 1-5, ne voi tilata esim. Amazonista. En tiedä, onko niissä tekstit englanniksi, ehkä on, koska Amazon operoi sillä kielellä. Nyt kuitenkin meistä kukin voisi lähettää Teemalle postia ja toivoa, että sarja aloitetaan aivan alusta vuoden alusta. Ma-ti-ke systeemi toimii erinomaisesti. Sarjaahan tehdään vielä yksi jakso eli sota mennään loppuun asti. Olisi hienoa päästä aloittamaan alusta. Huolimatta pienistä kömmähdyksistä (joita myös Ranskassa arvostellaan) kokonaisuus on kuitenkin todenmukainen. Sodanaikaista Ranskaa kuvaa esim. ranskalais-juutalaisen kirjailijan Irène Némirovskyn romaani "Ranskalainen sarja", sodan vaikutuksia taas kuvataan mielenkiintoisessa Antony Beevorin ja Artemis Cooperin historiateoksessa "Pariisi miehityksen jälkeen 1944-1949". Suositeltavaa oheisluettavaa sarjan ystäville.

Lähettänyt käyttäjä

Minulta jäi Ranskalaisen kylän viime viikon jaksot näkemättä televisiosta (kausi 6, episodit 4 ja 5). Ajattelin, että ei hätää, nehän voi katsoa Areenasta. Mutta eipä onnistu. Vain jakso 6 näkyy. Miksi näin?

Lähettänyt käyttäjä

Täytyy muistaa, että Anthony Beevorin ja Artemis Cooperin teos on kuitenkin brittiläisten näkökulmasta tehty. Muistan kuinka Sirpa Kähköstä ja Anna Kortelaista haastateltiin kirjan ilmestyttyä jossakin radio-ohjelmassa aiheesta ja he esittivät hiukan kritiikkiä kirjasta.
Irène Némirovskya minäkin suosittelen lämpimästi.

Ranskalainen kylä on erinomainen sarja.

Lähettänyt käyttäjä

Sepe ja Aleksi, uuden kauden jaksot kolmosesta alkaen löytyvät vielä Areenasta (kolmosjakso tämän päivän iltaan asti), mutta jostain syystä ne pitää kaivaa esiin ohjelman nimihaulla, eivät ole siis uusimpien kahden jakson kanssa samassa linkissä.
Ne löytää kyllä helposti, kun kirjoittaa sinne Areenan yläkulman ohjelmahakukenttään Ranskalainen kylä.

Lähettänyt käyttäjä

Sanon samaa kuin joku ennen minua :PARAS SARJA IKINÄ, kiitos kiitos ja kiitos. Voi, miten kaikki muut sarjat kalpenevat Ranskalaisen kylän rinnalla. Loistavat näyttelijäsuoritukset, loistava käsikirjoitus, useimmiten tapahtumat aivan arvaamattomat, silti todellisen tuntuiset. Kiitos Teemalle vielä, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos myös aiemmille kommentoijille vinkeistä Beevorin ja Nemirovskyn kirjojen suhteen! Ranskalaisen kylän myötä on alkanut taas kiinnostamaan tuo aihe.

Lähettänyt käyttäjä

Melkoisen hyytävä lopetus. Varsinkin amerikkalaisia sotaleffoja katsoessa ei koskaan ajattele, mitä sitten, uljaan voiton lopuksi tapahtuukaan. Osapuolet vaihtuvat, ja verenhimoinen rahvas hurraa aina vieressä sille, joka kulloinkin on voitolla. Todellista jaloutta ei ihmisistä löydy, kuin harvoista ja valituista. Hyvänä esimerkkinä sarjassa vilahtava pariskunta, joka ilmiantoi sodan aikana juutalaiset naapurinsa ja sodan jälkeen ilmiantaa "saksalaisten kätyreitä".
Ne, jotka mahdollistavat hirmuhallitusten voiman, eivät koskaan joudu tilille.

Lähettänyt käyttäjä

Sarjasta on julkaistu DVD:t, mutta verkkokeskusteluista päätellen vain ensimmäisen ja viidennen tuotantokauden jaksoissa on tekstitys - ranskankielinen kuulovammaistekstitys. Muunkielisiä tekstityksiä ei myynnissä olevissa DVD:issä nähtävästi ole lainkaan. Tekstitiedostoja (sekä ranskaksi, englanniksi että muutamalla muullakin kielellä) on kuitenkin hankittavissa, joskin niitten käyttöönsaattaminen vaatinee aikamoista IT-askartelua. Ks.
https://lacithedog.wordpress.com/2014/05/28/yes-there-are-english-subtitles-for-un-village-francais/
http://www.addic7ed.com/show/3685

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Ranskalaisen kylän uusinnasta. Löysin sarjan kolmannen osan uusintojen aikaan kesällä 2015. Nyt sarjan loputtua toistaiseksi kysynkin: koska saadaan jatkoa.

Samaan aiheeseen liittyvän Volker Schlöndorffin elokuvan Rannalla aamunkoitteessa katsoin myös. Siinä oli samoja näyttelojöitä rooleissa, kuin kylässäkin.

Ilmeisesti sarja vielä jatkuu, koska sotakaan ei vielä loppunut eivätkä kyläläisten kohtalot ratkenneet.

Lähettänyt käyttäjä

Millä aikataululla nähdää Suomessa 7. tuotantokausi. Ilmeisesti 7.kausi esitetään Ranskassa loppuvuodesta.

Hei kaikki kyselijät!

Pahoittelen kovasti, että olette joutuneet odottamaan vastausta. Kommentit joskus menevät minulta ohi huomaamatta, ja silloin käy näin. Onneksi voin nyt antaa teille positiivisen vastauksen: Ranskalaisen kylän viimeisen kauden jaksot alkavat Teemalla 9. päivä helmikuuta. Niistä nähdään ensimmäiset kuusi keväällä. Viimeiset kuusi valmistuvat Ranskassa vähän myöhemmin, joten ne nähdään Teemalla luultavasti seuraavana syksynä. Ja ennen uusia jaksoja uusitaan kuudes kausi, se alkaa 12.1.

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Ihmetyttää suuresti, ettei Teeman sivuilta löydy ainoatakaan mainintaa siitä, että Ranskalaisen kylän uusinnat alkavat viikon kuluttua, ja uudet jaksot helmikuussa. On surkeaa tiedottamista kerta kaikkiaan!!!!

Lähettänyt käyttäjä

En juurikaan muita sarjoja katso,mutta ranskalainen kylä on aivan mahtava.Toivottavasti Yle näyttäisi kaikki jaksot uusintana, ensimmäiset osat on jääneet näkemättä.Tosin tämä sarja kestää useammankin katsomisen.

Lähettänyt käyttäjä

Tätä sarjaa viitsii katsoa. Näyttelijät omaa luokkaansa ja ranskan kieli! Formidable!

Lähettänyt käyttäjä

Hyvä että uusitte 6-kauden ennen uusia jaksoja, mutta todellakin on merkillistä, että uusien jaksojen tulosta ei ole ollut mitään tietoa missään! Kuka pölvästi toimittaa esim. Teema-tietoa? Käsittämätöntä pimitystä. Aivan sattumalta huomasin että uusinnat ovat alkaneet, ja aloin tutkia asiaa. Yhtä hyvin olisi voinut jäädä huomaamatta. Jänskää että hyvien tv-ohjelmien näkemiseksi täytyy tehdä salapoliisityötä.

Lähettänyt käyttäjä

Törmäsin Ranskalaiseen kylään ensimmäistä kertaa viime viikolla. Kerta kaikkiaan hieno sarja ja innokkaana olen jo katsonut kaikki Areenasta löytyvät jaksot. Onko toiveita saada koko sarjaa uusintana ensimmäisestä tuotantokaudesta saakka? Se olisi todella hienoa! Jos uusinta onnistuu, toivon myös että siitä tiedotetaan mahdollisimman laajasti. Monet tämänkaltaiset helmet jäävät huomaamatta muuten.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä on paras sarja, koska tämä osoittaa hyvin kuinka kaikki ihmiset ovat raadollisia ja pahoja.
Kesti 70 v. ,että ranskalaiset pystyivät ampumaan alas heidän vastarintaliike MYYTIN.
Tämä sarja voi olla raskasta katsottavaa vasemmistolaisille sekulaari pseudohumanisteille jotka uskovat ihmisen "hyvyyteen".
Kristityille tämä on loistava sarja.

Lähettänyt käyttäjä

Eiköhän sodan ja ihmisten raadollisuus ole ollut kaikilla tiedossa. Jos joku on vielä kuvitellut sodasta jotakin muuta niin hyvä, että hänenkin silmänsä nyt aukeavat.
Sarjan historiallinen neuvonantaja, erityisesti vastarintaliikkeeseen ja Vichyn regimeen erikoistunut Jean-Pierre Azéma, on ymmärtääkseni vasemmistolainen.

Lähettänyt käyttäjä

Kysyisin onko Teemalle tulossa uusia ranskalaisia sarjoja? Kaipailisin myös uusintaa Kuolleista palanneet -sarjan 2.kaudesta sekä Pikku Quinquin -sarjasta, kun nämä jäivät aikoinaan katsomatta ja luotin siihen että ne varmaankin uusitaan.. Esityksistä on aikaa kuitenkin kulunut ja Teemaa uhkaa supistaminen, joten lieneekö enää mahdollista?

Lähettänyt käyttäjä

Todella mielenkiintoinen sarja. Sodan ajoista ja siitä selviytymisestä on tehty paljon ohjelmia/leffoja yms., mutta sodan jälkeinen aika, yhteisöjen hajoaminen, syyllisten osoittaminen ja tuomitseminen, voittavalla puolella olleiden tuntemukset ja ajatukset on tuoreempi teema. Hienoa.

Lähettänyt käyttäjä

Piti tulla tänne kiukuttelemaan. Aivan samaa mieltä kuin pari muutakin kommentoijaa: todella surkeasti tiedotettu seitsemännestä kaudesta! Uusintoja on mennyt lehdessä rivimaininnalla, tänään sattumalta osui silmään taas ja aloin miettimään, onko 7. kausi se viimeinen. Tarkistus teksti-tv:stä: on. Ja kaksi jaksoa jo mennyt!

Pisteet sentään siitä, että tällä kierroksella Areenasta ehtii katsoa jälkikäteenkin. Sääli niitä tuhansia, jotka havahtuvat vasta kuukauden kuluttua.

Lähettänyt käyttäjä

Ranskalaisen kylän 7. kausi esitetään kahdessa osassa, tänään mainittu myös kuulutuksessa, että jää tauolle. Milloin siis ne loput osat esitetään, antakaa ihmeessä selvää tietoa tämän sarjan uskollisille seuraajille, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Miksi ihmeessä sarjan seitsemättä kautta ei voitu esittää kokonaan, vaan se on pätkitty kahteen osaan, josta viimeisiä osia saadaan taas odotella.... Koko sarjan katsominen on ollut aika tuskaista, koska kausien esitysten välillä on ollut pitkiäkin taukoja ja esitysajoista on tiedotettu tosi huonosti.
Tästä huolimatta olen onnistunut katsomaan kaikki kaudet. Ei siis Ylen "sabotaasi" ole onnistunut....
Olisi siis suotavaa, että rasja uusittaisiin kokonaan, koska se on todella hyvin tehty ja kuvaa sodan kokeneiden ihmisten tuntoja ja tekoja realistisesti.

Sarjan viimeinen kausi nähdään kahdessa osassa, koska se on Ranskassa valmistunut ja esitetty niin. Tarkemmin sanoen sarjan viimeisiä kuutta osaa ei ole vielä Ranskassakaan nähty: nyt esitetyt kuusi osaa on siellä nähty viime syksynä. Emme siis voi kuin odotella.

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Toivon myös että koko sarja lähetettäisiin uudestaan. Sarja on minusta parhaimpia mitä olen nähnyt. Jotenkin realistisen tuntuinen kuvaus sodasta ja sodan jälkeisestä ajasta.
Ilmoittaminen uudesta 7. kaudesta ei ollut onnistunut. Itse asiassa en nähnyt siitä yhtään mainosta. Vain sattumalta huomasin sen alkaneen. Pyytäisin tämän vastaisuudessa huomoioimaan.

 • Jack Nicholson elokuvassa Saattokeikka

  Saattokeikka

  Jack Nicholson tekee elämänsä roolityön rajussa komediassa

  Jack Nicholson tekee elämänsä roolityön rajussa komediassa, jossa kaksi sanavalmista ja rettelöivää merisotilasta kuljettaa nuorta kokematonta toveriaan vankilaan ja päättää pitää matkalla niin hauskaa kuin mahdollista.

 • Jack Nicholson elokuvassa Rajut kuviot

  Rajut kuviot

  Jack Nicholson miehenä, joka ei osannut aikuistua

  Jack Nicholson -sarjan aloittaa 70-luvun amerikkalaiselokuvan merkkiteoksiin ja Nicholsonin läpimurtorooleihin lukeutuva draama miehestä, joka menneisyyttään paetessaan kohtaa amerikkalaisen elämän koko kirjon.

 • Paula Koivuniemi esiintyy 2007

  Teeman Elävässä arkistossa Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

  Suosittu iskelmälaulaja Paula Koivuniemi kertoo urastaan

  Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J.

Yle Teema

 • Jack Nicholson elokuvassa Rajut kuviot

  Rajut kuviot

  Jack Nicholson miehenä, joka ei osannut aikuistua

  Jack Nicholson -sarjan aloittaa 70-luvun amerikkalaiselokuvan merkkiteoksiin ja Nicholsonin läpimurtorooleihin lukeutuva draama miehestä, joka menneisyyttään paetessaan kohtaa amerikkalaisen elämän koko kirjon.
  perjantai 31.3. klo 21.00

 • Muoti ja kauneus -paketin kuva

  Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!

 • J. Karjalainen, Paula Koivuniemi ja Hector

  J. Karjalainen, Paula ja Hector – suomisoundin aatelia

  Suomalaisen iskelmän ja popin huippunimet Teemalla

  Maaliskuun loppupuoli ja huhtikuun alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu kolmelle suomalaisen populaarimusiikin suurelle nimelle, jotka kaikki täyttävät lähiaikoina myös pyöreitä vuosia. Samalla Yle Areenassa julkaistaan hieno ja runsas kattaus 80- ja 90-lukujen musiikkiohjelmia. Teemalla tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

 • Paula Koivuniemi esiintyy 2007

  Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

  Suosittu iskelmälaulaja Paula Koivuniemi kertoo urastaan

  Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J. Karjalainen.

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Teeman ja Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Niina Repo

  Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Näyttelijä, professori Elina Knihtilä

  Mä olen puhunut teille ihan paskaa!

  Professori Knihtilä sai itsensä kiinni jeesustelusta.

  Paluu näyttämölle yli kahden vuoden jälkeen sai Elina Knihtilän ymmärtämään, että hän oli jeesustellut opiskelijoilleen. Professuuri Teatterikorkeakoulussa on näköalapaikka, jossa tulee koko ajan haastetuksi.

 • Näytelmäkirjailija Johannes Ekholm

  Johannes Ekholm: Ratkaisu ahdistukseen on kollektiivinen tai sitä ei ole

  Opittu kuva työn sankarista on vahingollinen ja vaarallinen.

  Emme tarvitse enempää työtä ja pitempiä ansioluetteloita, vaan enemmän ajan haaskausta, tehottomuutta, huolettomuutta ja huolimattomuutta! Enemmän kiusallisia hiljaisuuksia, katkoksia flowhun, jumitusta ja yhteistyöstä kieltäytymistä, kirjoittaa Johannes Ekholm kolumnissaan.

 • Kuvassa Niina Repo, Riku Korhonen, Elina Knihtilä ja Johannes Ekholm.

  Mites töissä meni?

  Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään työtä. Katso täältä!

  Pilkun jälkeen tarttuu työhön. Keskustelemassa ensimmäisistä työpaikoista ja työn muutoksesta ovat kirjailija Riku Korhonen, näyttelijä-professori Elina Knihtilä ja kirjailija Johannes Ekholm. Pilkun jälkeen Teemalla maanantaina 27.3.

 • Kirjojen Suomi

  Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Ville Haapasalo

  Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla 26.4. alkaen

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä -sarja Teemalla

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.

 • Markku Toikka on Kaurismäen Rikoksen ja rangaistuksen Raskolnikov eli Rahikainen.

  Rikos ja rangaistus

  Nuoren Kaurismäen versio Dostojevskin klassikosta.

  Nuori teurastaja tappaa ilman erityistä syytä vanhan liikemiehen. Poliisi haistaa syyllisen, mutta todisteita ei ole. Aki Kaurismäen varhaistyössä rikos saa täyttymyksensä vasta rangaistuksen myötä.
  torstai 6.4. klo 21.50

 • Jean-Pierre Léaud ja Margi Clarke elokuvassa I Hired a Contract Killer.

  I Hired a Contract Killer

  Kaurismäen elokuva palkkamurhaajasta ja uhrista.

  Aki Kaurismäen elokuvassa pettynyt virkamies palkkaa murhaajan toimittamaan itsensä pois päiviltä. Mutta keikan peruminen onkin vaikeampaa.
  torstai 13.4. klo 22.00

 • Maria Järvenhelmi ja Janne Hyytiäinen Laitakaupungin valoissa.

  Laitakaupungin valot

  Kaurismäen ankara kuvaus epäoikeudenmukaisuudesta.

  Kaurismäen Suomi-trilogian päätösosa on karu ja ankara kuvaus yksinäisyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta. Vartija Koistisen elämä luisuu askel kerrallaan ankeaan alamäkeen, jossa pienetkin ilonhetket ovat vain petosta.
  torstai 20.4. klo 22.00

 • Kati Outinen ja Markku Peltola elokuvassa Mies vailla menneisyyttä.

  Mies vailla menneisyyttä

  Aki Kaurismäen lempeä komedia asunnottomuudesta.

  Aki Kaurismäen lempeä romanttinen komedia asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja osattomuudesta.
  tiistai 25.4. klo 22.00

 • Zubin Mehta johtaa Wienin filharmonikkoja

  Wienin filharmonikot Tokiossa

  Konsertissa mm. Schubertia ja Takemitsua

  Wieniläisorkesteri esiintyi Tokion Suntory Hallissa lokakuussa 2016 Zubin Mehtan ja Seiji Ozawan johdolla. Ohjelmassa oli mm. Schubertin 8. sinfonia ja Takemitsun Nostalgia, jonka viulusolistina oli Anne-Sophie Mutter.
  lauantai 25.3. klo 18.20

 • Teenage. Dokumenttielokuva, ohjaus Matt Wolf. Elokuvan juliste.

  Teenage on kapinallinen dokumenttielokuva nuorison synnystä

  Draamaa, historiaa ja arkistofilmejä villisti yhdisteltynä.

  Matt Wolfin ohjaama, draamaa ja dokumenttia villisti yhdistelevä elokuva kertoo teiniyden ja nuorisokulttuurin synnystä sekä kapinasta, joka ei kuole koskaan. Perustuu punk-historioitsija Jon Savagen kirjaan.
  Lauantai 25.3. klo 22.25

 • Kaksi modernia vampyyrielokuvaa ja niiden vampyyrit: Ystävät hämärän jälkeen ja A Girl Walks Home Alone at Night.

  Ystävät hämärän jälkeen ja A Girl Walks Home Alone at Night: melankolista kauhua modernien vampyyrien illassa

  Yksinäisyyttä. Verta. Rakkautta. Kaksi vampyyrielokuvaa.

  Kasvukipuja, lähiömelankoliaa ja vampyyreitä: Tomas Alfredsonin ohjaama Ystävät hämärän jälkeen on 2000-luvun parhaisiin elokuviin kuuluva tiheätunnelmainen kauhu- ja rakkaustarina. Se esitetään Teemalauantaissa toisen modernin vampyyritarinan, Ana Lily Amirpourin tyylikkään ja coolin esikoiselokuvan A Girl Walks Home Alone at Night parina.
  Katso elokuvat Areenassa!

 • Boschin ja del Toron visioita. Kuvat Faunin labyrintistä ja Maallisten ilojen puutarhasta. Teemalauantai 4.3.2017.

  Maallisten ilojen puutarhassa ja Faunin labyrintissä: Hieronymus Bosch ja Guillermo del Toro

  Boschilaisten näkyjen ilta nyt Areenassa.

  Teemalauantai perehtyy ainutlaatuisen esisurrealistin, 500 vuotta sitten kuolleen Hieronymus Boschin eriskummalliseen maailmaan. Boschin kuuluisin maalaus Maallisten ilojen puutarha ihastuttaa, kauhistuttaa ja hämmästyttää yhä katsojia. Uusi espanjalainen dokumenttielokuva Boschin unimaailmoista ja helvettinäyistä saa seuraa 2000-luvun hengenheimolaisesta, meksikolaisen Guillermo del Toron vuonna 2006 Espanjassa ohjaamasta tummasta fantasiaelokuvasta Faunin labyrintti.
  Katso elokuvat Areenassa!

 • Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes)

  Aavikon kaiut

  Leski taistelee saadakseen oikeutta Pinochetin uhreille

  Tositarinaan perustuva chileläinen draamasarja luotaa syvältä Chilen lähihistorian vaiheita ja kansakunnan traumaa, joka sai hyvityksensä vasta vuosikymmeninen jälkeen.
  maanantaisin 27.3.–17.4. klo 22.00

 • Contessina (Annabel Scholey) ja Cosimo (Richard Madden) sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat

  Medicit, Firenzen valtiaat

  Upea sarja renessanssiajan Italian mahtisuvun vaiheista

  Uusi upea kahdaksanosainen historiallinen draamasarja renessanssiajan Italian mahtisuvusta.
  keskiviikkoisin ja torstaisin 26.4. alkaen klo 20.00

 • Waldemar Januszczak

  Kahlitsematon renessanssi

  Waldemar Januszczak tuulettaa myyttejä uudessa sarjassa

  Teemalta tuttu taidehistorioitsija Waldemar Januszczak tuulettaa renessanssin taidehistorian myyttejä neliosaisessa sarjassa.

 • Soundbreaking

  Soundbreaking on suursarja populaarimusiikin luomisen historiasta

  Studioiden ja äänilevyjen magiaa su 19.2.–9.4. klo 21.

  Soundbreaking on uusi, upea dokumenttisarja populaarimusiikin luomisen ja taltioinnin historiasta Miles Davisista Adeleen. Studioiden ja äänilevyjen magiikkaa on avaamassa yli 150 artistia, tuottajaa ja musiikillista suunnannäyttäjää. Jaksojen ensiesityksen sunnuntain musiikkidokumenttipaikalla, uusinnat maanantaisin ja perjantaisin.
  Sunnuntaisin 19.2.–9.4. klo 21.00

 • nainen ja aasi

  Marian ilmestys

  Marian Ilmestyksessä rakennetaan ja esitetään uudelleen liikkuvan kuvan avulla kristillisen ikonografian keskeinen maalaus.

 • Sofiko Tšiaureli elokuvassa Granaattiomenan väri

  Sergei Paradžanovin neljä elokuvaa

  Omalaatuisen armenialaisohjaajan kuuluisimmat elokuvat

  Teema esittää maaliskuussa neljä ainutlaatuisen, omaperäisen armenialaisohjaajan Sergei Paradžanovin kuuluisinta elokuvaa. Luvassa taianomaista, värikylläistä, eksoottista folklorea!

  keskiviikkoisin 1., 8., 22. ja 29.3. klo 21.45.

 • Charles Vanel elokuvassa Pelon palkka

  Clouzot Kino Klassikossa

  Teema esittää neljä ranskalaisohjaajan elokuvaa

  Henri-Georges Clouzot syntyi 110 vuotta sitten ja tänä vuonna hänen kuolemastaan tulee 40 vuotta. Kino Klassikko esittää hänen elokuvistaan kolme kuuluisinta mestariteosta sekä Suomen ensi-iltansa saavan esikoisohjauksen.

 • Nicole Horner (Simone Signoret) ja Christina Delassalle (Vera Clouzot) elokuvassa Pirulliset.

  Pirulliset

  Clouzot'n jännäriklassikossa ei hyviä ihmisiä liiku

  Klassinen trilleri tyrannimaisesta poikakoulun rehtorista ja hänen kahdesta naisestaan, jotka alkavat yhdessä suunnitella miehen murhaamista.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Jo (Charles Vanel) ja Mario (Yves Montand) elokuvassa Pelon palkka

  Pelon palkka

  Menestysjännäri neljän miehen itsemurhatehtävästä

  Etelä-Amerikkaan sijoittuva jännäriklassikko miehistä, jotka yrittävät ajaa räjähdelastissa olevat kuorma-autot viidakon ja vuoriston läpi.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Rémy Germain (Pierre Fresnay) elokuvassa Korppi

  Korppi

  Pureva klassikko kyräilevästä kylästä miehitetyssä Ranskassa

  Henri-Georges Clouzot'n klassikko kuvasi miehitettyä Ranskaa niin purevasti, että se hermostutti kaikki. Nimettömät syytökset ja ilmiannot piinaavat pikkukaupungin asukkaita.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Mick Jagger lukee Bob Dylanin Bringing It All Back Home -albumin kansitekstejä vuonna 1965

  Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta). Kevään isoin tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Batman

  Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Batman-kuvakeräyksen satoa.

  Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Espanjan suuri armada purjehtii

  Espanjan Armada

  Englannin kohtalo oli vaakalaudalla kesällä 1588

  Vuonna 1588 Englannin valtakunnan kohtalo oli vaakalaudalla. Espanja oli lähettänyt valtavan sotalaivaston valloittamaan Englantia, jolla ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia.
  tiistaisin 14.–28.3. klo 21.00

 • Vauva konttaa kirjapinojen keskellä

  Mikä meitä odottaa

  Tuhat 1972 syntynyttä ovat maailman tutkituimmat ihmiset

  Uusiseelantilainen pitkittäistutkimus on seurannut yli tuhatta vuonna 1972 syntynyttä lasta heidän koko ikänsä. Mitä tutkimus kertoo varhaislapsuuden merkityksestä yksilön kehitykselle?
  torstaisin 9.3. alkaen klo 21.00

 • Psykoterapeutti Philippa Perry

  Bipolaarisuus

  Bipolaarisuutta diagnosoidaan yhä enemmän. Miksi?

  Psykoterapeutti Philippa Perry tutkii kaksisuuntaista eli bipolaarista mielialahäiriötä tilan kanssa elämään joutuvien näkökulmasta. Mikä aiheuttaa mielialahäiriön ja miten sitä voidaan hoitaa?
  torstai 6.4. klo 21.00

 • Yksinäinen maiseman katselija

  Yksinäisyyden aikakausi

  Yksinäisyys on vaiettu asia ja vakava terveysongelma

  Kukaan ei halua myöntää olevansa yksinäinen mutta maailmassa on miljoonia yksinäisiä.
  torstai 13.4. klo 21.00

 • Lapsi juoksee niityllä

  Erityisherkät

  Joka viides on erityisherkkä. Mitä se merkitsee?

  Erityisherkät huomioivat enemmän ja tuntevat syvemmin. Joka viides ihminen on erityisherkkä, mutta tätä ujoudeksi luultua piirrettä on alettu ymmärtää vasta nyt.
  torstai 20.4. klo 21.00

 • Viini maistuu Cantabriassa sarjassa Syötävän hyvä Espanja

  Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP-sarjan grafiikkaa

  ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Kollaasi Teeman kevään 2017 elokuvista: Pelon palkka, Prinsessa Kaguyan taru, Hamlet liikemaailmassa, Tulennielijä

  Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Luvassa muun muassa film noiria, ranskalaisia jännäriklassikkoja, vampyyritarinoita, Oscar-voittajia, Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.