Hyppää pääsisältöön

Pidä tauko! Jo muutaman minuutin taukojumppa vetreyttää

Nainen pitelee kipeää niskaansa.
Niska ja hartiat jumissa? Pidä tauko ja jumppaa itsellesi parempi olo. Nainen pitelee kipeää niskaansa. Kuva: Yle, Tero Kyllönen taukojumppa

Päätetyötä kahdeksan tuntia päivässä? Istumista huonossa asennossa? Niska ja hartiat jumissa? Tuttu juttu monelle suomalaiselle. Taukojumppa työ- tai koulupäivän lomassa auttaa niska- ja hartiaseudun kireyksiin ja antaa päivään lisäpuhtia.

Istumatyöläisen kannattaa nousta ylös jaloittelemaan useamman kerran päivässä. Myös tehokas taukojumppa kesken päivän on hyvä lisä päivärutiineihin.

Joogaopettaja ja fysioterapeutti Kaisa Takatalon ohjeilla helppo ja nopea taukojumppa onnistuu omalla työpisteellä. Voit tehdä osan liikkeistä halutessasi myös seisten.


Video: kuvaus Marko Väänänen, leikkaus Paulus Markkula

Katso myös:
Juoksija, huolla lihaksesi – jo muutaman minuutin venyttely riittää
Keskivartalo kuntoon – nopea ja tehokas treeni haastaa lihakset
Aamuflow – aloita päiväsi energisoivalla ja kehoa avaavalla joogalla

 • Rintojen tutkiminen kannattaa aloittaa jo teini-iässä.

  Kuinka usein sinä tutkit rintasi?

  Rintojen tutkiminen kannattaa aloittaa jo teini-iässä.

  Joka vuosi noin 5 000 suomalaisnaista sairastuu rintasyöpään. Noin joka neljäs rintasyöpä löydetään 25–49-vuotiailta. Rintojen omatoiminen tutkiminen on tärkeää, jotta rinnoissa mahdollisesti tapahtuvat muutokset havaittaisiin ajoissa. Asiantuntijan mukaan rintojen tutkiminen kannattaa ottaa osaksi kuukausittaista rutiinia jo teini-iässä.

 • Nainen pihassa kissa sylissä.

  Borrelioosin diagnoosi viivästyi - kivut ovat osa Katjan päivittäistä arkea

  Punkin aiheuttamaa borrelioosia on hankala diagnosoida.

  Katja Nevalaisen perheessä sekä äiti että tytär ovat vuorollaan sairastuneet borrelioosiin. Katjan sairautta ei voida enää parantaa, mutta tyttären borrelioosi hoidettiin ajoissa antibiooteilla. Perheessä punkkisyynejä tehdään päivittäin sekä lapsille että lemmikeille. Siperiankissa Pomosta Katja nyppi eräänä kesäisenä aamuyönä irti lähes sata punkkia.

 • Annen motto kannustaa uuteen elämään.

  Alzheimerin tauti mullisti Annen elämän kahdessa kuukaudessa

  Muistihäiriö muutti elämäni täysin.

  59-vuotias Anne Vihakara oli kiireinen nainen. Ajomatkaa työpaikalle Turun yliopistoon kertyi kauppatieteiden lehtorille päivittäin 250 kilometriä. Kotona päivä jatkui Kiina-aiheisella tutkimuksella ja toisella puolella työpöytää odotti satojen opiskelijoiden tenttivastauspino. Perhe, puutarha, harrastukset. Ja sitten täysin yllättäen elämä pysähtyi.