Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen UKK - usein kysytyt kysymykset

Pikku Kakkosen logokuva
Pikku Kakkosen logokuva logo,Pikku Kakkonen

Miten pääsen juontajaksi Pikku Kakkoseen, miksei piirustukseni näy Pikku Kakkosen postissa tai koska on tulossa uusi Musarullaa! -kiertue? Näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin löytyy nyt vastaus yhdestä paikasta. Jos mieltäsi askarruttaa kysymys, johon et löydä artikkelista vastausta, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Pikku Kakkosen posti

Missä lapseni Pikku Kakkosen postiin lähetetty piirros julkaistaan?

Postinhoitaja Iina esittelee lasten piirustuksia aina tiistai-iltaisin Pikku Kakkosen ohjelmien lomassa. Uusintalähetys nähdään perjantaiaamuisin. Lasten Areenasta löytyy myös Pikku Kakkosen postin erikoislähetys, jossa Iinan seurana piirroksia esittelemässä on lapsivieras. Postitarinoita ja piirroksia esitetään satunnaisesti myös Pikku Kakkosen aamun juonnoissa, Pikku Kakkosen Facebook-sivulla sekä Pikku Kakkosen radio-ohjelmassa Yle Areenassa. Juontajat Tuomo ja Iina ovat tehneet myös lauluja lasten tarinoiden pohjalta.

Mitä tapahtuu Pikku Kakkoseen lähetetylle postille?

Saamme vuosittain tuhansia kirjeitä. Kaikki Pikku Kakkosen postiin tulevat kirjeet avataan ja piirustukset katsellaan ja tarinat luetaan. Monia töistä esitetään Pikku Kakkosen postin televisiolähetyksissä ja Lasten Areenassa julkaistavissa Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksissä. Tällä hetkellä laitamme kaikki saamamme piirustukset talteen juhlavuotta varten - Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta vuonna 2017.

Mikä on Pikku Kakkosen postiosoite?

Voit lähettää Pikku Kakkoseen postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi tai kirjoittaa Pikku Kakkosen postiin osoitteella Pikku Kakkosen posti, PL 347, 33101 Tampere.

Nimipäiväonnittelu

Lastani harmittaa, että hänen nimensä ei näy nimipäiväonnitteluissa, olisiko mahdollista lisätä hänen nimensä sinne?

Päivitämme Nimipäiväonnitteluja virallisen suomenkielisen nimipäivälistan mukaan. Emme millään pysty ottamaan mukaan kaikkia toiveita nimipäivien ulkopuolelta. Tällä tietoa seuraavat lisäykset nimipäivälistalle tehdään vuonna 2020, joten uusia nimiä lisätään animaatioihin vasta silloin.

Neppajymy-askartelut

Mihin osoitteeseen voin lähettää Neppajymy-askarteluja?

Neppajymy-ohjelmaa ei kuvata enää, mutta askarteluja voi lähettää osoitteeseen Pikku Kakkonen/askartelu, PL 347, 33101 Tampere mahdollisia uusia askarteluohjelmia varten.

Musarullaa! -ohjelma

Onko tulossa uutta Musarullaa-kiertuetta?

Musarullaa! -konsertteja on toivottu paljon. Syksyllä 2017 Pikku Kakkonen konsertoi Oulussa ja Rovaniemellä. Tiedotamme kaikista tulevista tapahtumista aina yle.fi/lapset– sivulla. Sieltä löytyvät myös uusimmat tiedot Ylen lastenohjelmista.

Onko Musarullaa! -konsertteja mahdollista saada tallenteena?

Mahdollisuutta saada Musarullaa! -konsertit tallenteena myyntiin tutkitaan parhaillaan. Sarja tullaan myös uusimaan. Sarjan kaikki jaksot löytyvät myös Lasten Areenasta. Syksyllä 2015 julkaistiin Yökyöpelit -tv-sarja dvd-tallenteena. Täynnä ihastuttavaa musiikkia sekin!

Esiintymisestä Pikku Kakkosessa

Miten pääsen osallistumaan Pikku Kakkosen ohjelmaan?

Pikku Kakkosen uudet kesällä 2015 aloittaneet lapsiesiintyjät valittiin koekuvauksien kautta, mutta satunnaisesti Pikku Kakkosen postin yhteydessä vierailee muitakin lapsia. Vuoden 2017 tilanteesta voi kysyä osoitteella teija.ryosa@yle.fi.

Miten Pikku Kakkoseen pääsee töihin?

Voit kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen ja lähettää sen osoitteella teija.ryosa@yle.fi. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut työskentelemään Pikku Kakkosessa ja mitä osaamista toisit mukanasi Pikku Kakkoseen. Meillä ei ole tällä hetkellä vapaita tehtäviä, mutta otamme mielellämme hakemuksia vastaan myöhempää tarvetta ajatellen.

Vierailuista Pikku Kakkosessa

Miten pääsee yleisöksi Pikku Kakkosen ohjelmiin, joissa yleisöä on?

Pikku Kakkosen Seikkailukoneeseen pääsee mukaan ilmoittautumalla yleisöksi yle.fi/lapset-sivulla. Tampereen Mediapoliksessa järjestetään lähes viikoittainYle Visiitti -kierroksia, joissa pääsee tutustumaan myös Ylen lastenohjelmien historiaan.

Pikku Kakkosen netti ja sovellus

Miksi kaikki Pikku Kakkosen netistä löytyvät pelit eivät ole sovelluksessa?

Kaikki Pikku Kakkosen pelit eivät ole pelattavissa sovelluksen kautta. Osa peleistä on julkaistu jo ennen sovellustamme ja niitä ei ole teknisesti ollut mahdollista kääntää sovelluksessa toimiviksi.

Onko Pikku Kakkosen sovellusta tulossa Windows Phonelle?

Pikku Kakkosen sovelluksesta ei ole lähiaikoina tulossa versiota Windows-puhelimiin. Windows Phone on kuitenkin otettu huomioon sovelluksen jatkokehityksessä.

Miksi Pikku Kakkosen sovellus ei toimi Android-laitteella (esim. Lenovo)?

Ongelma saattaa johtua siitä, että laite ei osaa käyttää Pikku Kakkosen sovelluksen näytönohjainta oikein. Pikku Kakkosen sovelluksesta on tehty näytönohjaimeton versio. Tätä versiota ei ole mahdollista tarjota Google Play -kaupan kautta, vaan se pitää asentaa käsin.

Näytönohjaimeton versio löytyy osoitteesta:
http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2.apk

Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteessa (kohdasta "Sovellus ei käynnisty tai kaatuilee"):
http://yle.fi/pikkukakkonen/app/android-tuki.php

Kannattaa kokeilla poistaa sovellus ja asentaa se uudelleen. Tarkistathan myös, että laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitettynä uusimpaan versioon.

Miten Nuottiniitty-pelin saisi ladattua ulkomaisen app storen kautta?

Ylellä on Nuottiniittyyn vain Suomen oikeudet ja tämän vuoksi sovellusta ei ole ladattavissa Suomen ulkopuolella.

Muita Pikku Kakkoseen liittyviä kysymyksiä

Miten voi tarjota Pikku Kakkoselle ohjelma-ajatuksia?

Ohjelmaideoita voi lähettää lastenohjelmien vastaavalle tuottajalle Jarmo Oksalle osoitteella jarmo.oksa@yle.fi.

Miksi kaikki ohjelmat eivät löydy Areenasta?

Lasten Areenassa esitetään lastenohjelmat, joiden esitysoikeuteen kuuluu verkkoesitysmahdollisuus. Verkkoesitysoikeuden kesto vaihtelee, mutta yleisimmin esitysaika on 30 vrk.

Miksi viikonlopun Pikku Kakkoset eivät löydy kokonaisina Yle Areenasta?

Viikonlopun ohjelmat lähetetään televisiossa itsenäisinä ohjelmina eikä niitä koota yhteen Pikku Kakkosen iltojen tapaan. Osa katsojista haluaa Pikku Kakkosen yhtenäisenä ja osa irrallisina ohjelmina. Näin palvelemme molempia toivomuksia.

Mistä saa ostettua Pikku Kakkosen t-paitoja?

Lasten paitoja kannattaa tiedustella osoitteesta myynti@martinex.fi. Aikuisten kokoja ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavana.

Muokattu 23.2. Lisätty Seikkailukone-linkki.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Hoidetaanko myös pikkukakkosen sivuja yle-verovaroilla? Olisi vähintään suotavaa, että sivua myös ylläpidettäisiin. Monessa kohtaa puhutaan 2015 suunnitelmista... Taattua verovaroin toteutettua Yle-laatua suunnattuna kansakuntamme tulevaisuuden veronmaksajille!

Hei Myy, Muumilaakson tarinoiden esitysoikeus on päättynyt eikä se ole tulossa ohjelmistoon lähiaikoina.

Ja hei Janne, kiitos palautteesta! Vuonna 2015 tapahtui monta merkittävää asiaa, joten sen takia vuosi mainitaan useita kertoja. Päivitämme sivua tasaisin väliajoin.

Pikku Kakkosessa esitettyjä vanhoja ohjelmia toivotaan aina silloin tällöin ja pyrimme niitä mahdollisuuksiemme mukaan esittämään. Vanhoja lastenohjelmia ei aina saada uudestaan sopimukseen, joten kaikkia toivottuja ei voida esittää.

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.