Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen UKK - usein kysytyt kysymykset

Pikku Kakkosen logokuva
Pikku Kakkosen logokuva logo,Pikku Kakkonen

Miten pääsen juontajaksi Pikku Kakkoseen, miksei piirustukseni näy Pikku Kakkosen postissa tai koska on tulossa uusi Musarullaa! -kiertue? Näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin löytyy nyt vastaus yhdestä paikasta. Jos mieltäsi askarruttaa kysymys, johon et löydä artikkelista vastausta, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Pikku Kakkosen posti

Missä lapseni Pikku Kakkosen postiin lähetetty piirros julkaistaan?

Postinhoitaja Iina esittelee lasten piirustuksia aina tiistai-iltaisin Pikku Kakkosen ohjelmien lomassa. Uusintalähetys nähdään perjantaiaamuisin. Lasten Areenasta löytyy myös Pikku Kakkosen postin erikoislähetys, jossa Iinan seurana piirroksia esittelemässä on lapsivieras. Postitarinoita ja piirroksia esitetään satunnaisesti myös Pikku Kakkosen aamun juonnoissa, Pikku Kakkosen Facebook-sivulla sekä Pikku Kakkosen radio-ohjelmassa Yle Areenassa. Juontajat Tuomo ja Iina ovat tehneet myös lauluja lasten tarinoiden pohjalta.

Mitä tapahtuu Pikku Kakkoseen lähetetylle postille?

Saamme vuosittain tuhansia kirjeitä. Kaikki Pikku Kakkosen postiin tulevat kirjeet avataan ja piirustukset katsellaan ja tarinat luetaan. Monia töistä esitetään Pikku Kakkosen postin televisiolähetyksissä ja Lasten Areenassa julkaistavissa Pikku Kakkosen postin erikoislähetyksissä. Tällä hetkellä laitamme kaikki saamamme piirustukset talteen juhlavuotta varten - Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta vuonna 2017.

Mikä on Pikku Kakkosen postiosoite?

Voit lähettää Pikku Kakkoseen postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi tai kirjoittaa Pikku Kakkosen postiin osoitteella Pikku Kakkosen posti, PL 347, 33101 Tampere.

Nimipäiväonnittelu

Lastani harmittaa, että hänen nimensä ei näy nimipäiväonnitteluissa, olisiko mahdollista lisätä hänen nimensä sinne?

Päivitämme Nimipäiväonnitteluja virallisen suomenkielisen nimipäivälistan mukaan. Emme millään pysty ottamaan mukaan kaikkia toiveita nimipäivien ulkopuolelta. Tällä tietoa seuraavat lisäykset nimipäivälistalle tehdään vuonna 2020, joten uusia nimiä lisätään animaatioihin vasta silloin.

Neppajymy-askartelut

Mihin osoitteeseen voin lähettää Neppajymy-askarteluja?

Neppajymy-ohjelmaa ei kuvata enää, mutta askarteluja voi lähettää osoitteeseen Pikku Kakkonen/askartelu, PL 347, 33101 Tampere mahdollisia uusia askarteluohjelmia varten.

Musarullaa! -ohjelma

Onko tulossa uutta Musarullaa-kiertuetta?

Musarullaa! -konsertteja on toivottu paljon. Syksyllä 2017 Pikku Kakkonen konsertoi Oulussa ja Rovaniemellä. Tiedotamme kaikista tulevista tapahtumista aina yle.fi/lapset– sivulla. Sieltä löytyvät myös uusimmat tiedot Ylen lastenohjelmista.

Onko Musarullaa! -konsertteja mahdollista saada tallenteena?

Mahdollisuutta saada Musarullaa! -konsertit tallenteena myyntiin tutkitaan parhaillaan. Sarja tullaan myös uusimaan. Sarjan kaikki jaksot löytyvät myös Lasten Areenasta. Syksyllä 2015 julkaistiin Yökyöpelit -tv-sarja dvd-tallenteena. Täynnä ihastuttavaa musiikkia sekin!

Esiintymisestä Pikku Kakkosessa

Miten pääsen osallistumaan Pikku Kakkosen ohjelmaan?

Pikku Kakkosen uudet kesällä 2015 aloittaneet lapsiesiintyjät valittiin koekuvauksien kautta, mutta satunnaisesti Pikku Kakkosen postin yhteydessä vierailee muitakin lapsia. Vuoden 2017 tilanteesta voi kysyä osoitteella teija.ryosa@yle.fi.

Miten Pikku Kakkoseen pääsee töihin?

Voit kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen ja lähettää sen osoitteella teija.ryosa@yle.fi. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut työskentelemään Pikku Kakkosessa ja mitä osaamista toisit mukanasi Pikku Kakkoseen. Meillä ei ole tällä hetkellä vapaita tehtäviä, mutta otamme mielellämme hakemuksia vastaan myöhempää tarvetta ajatellen.

Vierailuista Pikku Kakkosessa

Miten pääsee yleisöksi Pikku Kakkosen ohjelmiin, joissa yleisöä on?

Pikku Kakkosen Seikkailukoneeseen pääsee mukaan ilmoittautumalla yleisöksi yle.fi/lapset-sivulla. Tampereen Mediapoliksessa järjestetään lähes viikoittainYle Visiitti -kierroksia, joissa pääsee tutustumaan myös Ylen lastenohjelmien historiaan.

Pikku Kakkosen netti ja sovellus

Miksi kaikki Pikku Kakkosen netistä löytyvät pelit eivät ole sovelluksessa?

Kaikki Pikku Kakkosen pelit eivät ole pelattavissa sovelluksen kautta. Osa peleistä on julkaistu jo ennen sovellustamme ja niitä ei ole teknisesti ollut mahdollista kääntää sovelluksessa toimiviksi.

Onko Pikku Kakkosen sovellusta tulossa Windows Phonelle?

Pikku Kakkosen sovelluksesta ei ole lähiaikoina tulossa versiota Windows-puhelimiin. Windows Phone on kuitenkin otettu huomioon sovelluksen jatkokehityksessä.

Miksi Pikku Kakkosen sovellus ei toimi Android-laitteella (esim. Lenovo)?

Ongelma saattaa johtua siitä, että laite ei osaa käyttää Pikku Kakkosen sovelluksen näytönohjainta oikein. Pikku Kakkosen sovelluksesta on tehty näytönohjaimeton versio. Tätä versiota ei ole mahdollista tarjota Google Play -kaupan kautta, vaan se pitää asentaa käsin.

Näytönohjaimeton versio löytyy osoitteesta:
http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2.apk

Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteessa (kohdasta "Sovellus ei käynnisty tai kaatuilee"):
http://yle.fi/pikkukakkonen/app/android-tuki.php

Kannattaa kokeilla poistaa sovellus ja asentaa se uudelleen. Tarkistathan myös, että laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitettynä uusimpaan versioon.

Miten Nuottiniitty-pelin saisi ladattua ulkomaisen app storen kautta?

Ylellä on Nuottiniittyyn vain Suomen oikeudet ja tämän vuoksi sovellusta ei ole ladattavissa Suomen ulkopuolella.

Muita Pikku Kakkoseen liittyviä kysymyksiä

Miten voi tarjota Pikku Kakkoselle ohjelma-ajatuksia?

Ohjelmaideoita voi lähettää lastenohjelmien vastaavalle tuottajalle Jarmo Oksalle osoitteella jarmo.oksa@yle.fi.

Miksi kaikki ohjelmat eivät löydy Areenasta?

Lasten Areenassa esitetään lastenohjelmat, joiden esitysoikeuteen kuuluu verkkoesitysmahdollisuus. Verkkoesitysoikeuden kesto vaihtelee, mutta yleisimmin esitysaika on 30 vrk.

Miksi viikonlopun Pikku Kakkoset eivät löydy kokonaisina Yle Areenasta?

Viikonlopun ohjelmat lähetetään televisiossa itsenäisinä ohjelmina eikä niitä koota yhteen Pikku Kakkosen iltojen tapaan. Osa katsojista haluaa Pikku Kakkosen yhtenäisenä ja osa irrallisina ohjelmina. Näin palvelemme molempia toivomuksia.

Mistä saa ostettua Pikku Kakkosen t-paitoja?

Lasten paitoja kannattaa tiedustella osoitteesta myynti@martinex.fi. Aikuisten kokoja ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavana.

Muokattu 23.2. Lisätty Seikkailukone-linkki.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Hoidetaanko myös pikkukakkosen sivuja yle-verovaroilla? Olisi vähintään suotavaa, että sivua myös ylläpidettäisiin. Monessa kohtaa puhutaan 2015 suunnitelmista... Taattua verovaroin toteutettua Yle-laatua suunnattuna kansakuntamme tulevaisuuden veronmaksajille!

Hei Myy, Muumilaakson tarinoiden esitysoikeus on päättynyt eikä se ole tulossa ohjelmistoon lähiaikoina.

Ja hei Janne, kiitos palautteesta! Vuonna 2015 tapahtui monta merkittävää asiaa, joten sen takia vuosi mainitaan useita kertoja. Päivitämme sivua tasaisin väliajoin.

Pikku Kakkosessa esitettyjä vanhoja ohjelmia toivotaan aina silloin tällöin ja pyrimme niitä mahdollisuuksiemme mukaan esittämään. Vanhoja lastenohjelmia ei aina saada uudestaan sopimukseen, joten kaikkia toivottuja ei voida esittää.

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.