Hyppää pääsisältöön

Yhteistä peliaikaa saman ruudun ääressä

Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin yhteinen mobiilipeli, Möllit
Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin yhteinen mobiilipeli, Möllit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen buu-klubben,elder goo,möllit,pikku kakkonen

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä pelattavan kosketusnäyttösovelluksen, Möllit. Möllit (engl. Elder GOO) ovat omituisia otuksia, joilla jokaisella on erityinen ominaiskykynsä. Möllejä kuljetetaan visaisten kenttien läpi sormella raahaamalla. Pelin tekee erityiseksi se, että kaikkia otuksia voi raahata yhtäaikaisesti. Peli siis soveltuu yhdessä pelattavaksi siten, että saman ruudun ääreen mahtuu useampikin pelaaja.

Möllit on suunniteltu esikouluikäisille ja sen on kehittänyt kotimainen Zaibatsu Interactive. Kenttien läpi pelaaminen tapahtuu rauhassa, lapsen tai lasten omalla tahdilla. Pulmia ja löydettävää riittää useampaankin pelituokioon.

Möllit toimii sekä iOS- että Android-laitteilla ja sen voi ladata leikittäväksi alla olevista linkeistä:
https://itunes.apple.com/fi/app/mollit/id1041946489?l=fi&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.yle.zaibatsu.mollit

Peli on saanut julkaisunsa jälkeen hyviä arvosteluja sovelluskaupoissa. Erityistä kiitosta peli on saanut siitä, että se sopii aikuisellekin ja lapsen kannalta huoltajan aito innostus on tärkeää etenkin yhteistyötä tehdessä.

Riemukkaita pelihetkiä!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Ei saatu android puhelimeen - lataus onnistui, asennus onnistui muttta pelaa-nappulan painalluksen jälkeen peli jummittuu ja kun yrittää uudelleen, näyttö on vain mustana. Ois varmaan kiva oppimispeli.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi peliä ei ole windowsille? Saako YLE jotain tukea android- ja apple-sidosryhmiltä tämän vuoksi vai miksi yritätte pakottaa lapsiperheet noiden järjestelmien käyttäjiksi? Ei olisi rahaa näiden vuoksi ostaa ylimääräisitä läppäriä kotiin

Lähettänyt käyttäjä

On ollut meidän 4v ja 6v ehdoton suosikki. Kaikki kentät on jo läpäisty ja odotellaan lisää pelattavaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelma kaatuu alkuintron jälkeen tai välittömästi jos näyttöä koskettaa aikaisemmin.

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.