Hyppää pääsisältöön

Yhteistä peliaikaa saman ruudun ääressä

Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin yhteinen mobiilipeli, Möllit
Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin yhteinen mobiilipeli, Möllit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen buu-klubben,elder goo,möllit,pikku kakkonen

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä pelattavan kosketusnäyttösovelluksen, Möllit. Möllit (engl. Elder GOO) ovat omituisia otuksia, joilla jokaisella on erityinen ominaiskykynsä. Möllejä kuljetetaan visaisten kenttien läpi sormella raahaamalla. Pelin tekee erityiseksi se, että kaikkia otuksia voi raahata yhtäaikaisesti. Peli siis soveltuu yhdessä pelattavaksi siten, että saman ruudun ääreen mahtuu useampikin pelaaja.

Möllit on suunniteltu esikouluikäisille ja sen on kehittänyt kotimainen Zaibatsu Interactive. Kenttien läpi pelaaminen tapahtuu rauhassa, lapsen tai lasten omalla tahdilla. Pulmia ja löydettävää riittää useampaankin pelituokioon.

Möllit toimii sekä iOS- että Android-laitteilla ja sen voi ladata leikittäväksi alla olevista linkeistä:
https://itunes.apple.com/fi/app/mollit/id1041946489?l=fi&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.yle.zaibatsu.mollit

Peli on saanut julkaisunsa jälkeen hyviä arvosteluja sovelluskaupoissa. Erityistä kiitosta peli on saanut siitä, että se sopii aikuisellekin ja lapsen kannalta huoltajan aito innostus on tärkeää etenkin yhteistyötä tehdessä.

Riemukkaita pelihetkiä!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Ei saatu android puhelimeen - lataus onnistui, asennus onnistui muttta pelaa-nappulan painalluksen jälkeen peli jummittuu ja kun yrittää uudelleen, näyttö on vain mustana. Ois varmaan kiva oppimispeli.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi peliä ei ole windowsille? Saako YLE jotain tukea android- ja apple-sidosryhmiltä tämän vuoksi vai miksi yritätte pakottaa lapsiperheet noiden järjestelmien käyttäjiksi? Ei olisi rahaa näiden vuoksi ostaa ylimääräisitä läppäriä kotiin

Lähettänyt käyttäjä

On ollut meidän 4v ja 6v ehdoton suosikki. Kaikki kentät on jo läpäisty ja odotellaan lisää pelattavaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelma kaatuu alkuintron jälkeen tai välittömästi jos näyttöä koskettaa aikaisemmin.

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.