Hyppää pääsisältöön

Esteratsastaja Jenna Yrjövuori

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Suomalaisessa esteratsastuksessa kaikki tuntevat voitokkaan Jenna Yrjövuoren. 18-vuotiaan ratsastajan palkintokaapista löytyy SM-mitaleita kaikissa väreissä, sekä vyöltä lukuisia PM- ja EM-edustuksia. Tulevaisuudessa Jenna aikoo edetä niin pitkälle kuin rahkeet vain suinkin riittävät.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Jenna on ollut hevosten ympäröimänä koko elämänsä. Jennan lähipiirissä on 150 hevosta ja hän onkin ratsastaja jo kolmannessa polvessa. Luottovalmentajana toimii Jennan oma äiti Taru Keinänen, joka kiertää myös tyttärensä mukana kilpailuissa.

Koko elämänsä ratsastanut Jenna erikoistui esteratsastukseen jo nuorena lajin vauhdikkuuden takia. Kilpaileminen motivoi Jennaa erityisen paljon, ja hän on tunnettu loistavista hermoistaan. Joukkuekilpailuissa Jenna sijoitetaan aina ankkurin paikalle, koska hän toimii kovien paineiden alla kaikista parhaiten. Kylmähermoisuus on Jennan kohdalla synnynnäistä, mutta sitä tukee myös valtava kokemus. Pienestä saakka kisoja kiertänyt Jenna suorittaa rutiinilla johon jännittäminen ei kuulu.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
 • Kuvat jäätelöistä.

  Jäätelöt testissä

  Summerin harjoittelijat testasivat jäätelöitä.

  Summerin harjoittelijoiden testissä oli sekä uutuus- että klassikkojäätelöitä. Jäätelöt arvioitiin kahdella eri tavalla, pisteillä ja sanallisesti.

 • Summerin talvirieha.

  Summerin talvirieha

  Tuu tapaamaan meitä!

  Perjantaina 24.2. järjestetään Summeri-miitti Brahenkentällä Helsingissä. Tule tapaamaan meitä sinne klo 13 alkaen!

 • Ystäväni Hevonen

  Miten valita sopiva valmentaja?

  Valmentaja auttaa kehittymään kilpaurheilijana.

  Hyvä valmentaja on kokenut ratsastaja, joka hallitsee valmennuksen kokonaisuuden. Ratsastuksenopettaja Anu Korppoo kertoo, että valmentajan tarkoitus on tukea ratsastajaa tavoitteissaan myös ratsastustunnin ulkopuolella. Valmentamisessa on käytössä myös oma kansainvälinen tasoluokitus, jossa on neljä eri tasoa. Neljännen tason suorittanutta valmentajaa kutsutaan ammattivalmentajaksi.