Hyppää pääsisältöön

Ylikomisario Banks

Ylikomisario Banks, yle tv1
Ylikomisario Alan Banksin (Stephen Tompkinson) ryhmään kuuluvat rikoskomisario Helen Morton (Caroline Catz) ja ylikonstaapeli Annie Cabbot (Andrea Lowe). Ylikomisario Banks, yle tv1 Kuva: © Left Bank Pictures (Television) Limited yle tv1,ylikomisario banks

TV1 lauantaisin 12. - 26.11.2016 klo 21.45 - 23.15 (3. kausi uusintana)
TV1 lauantaisin 3.12.2016 klo 21.45 - 23.15 ja 10. - 17.12. klo 22.15 - 23.45 (4. kausi uusintana)
TV1 lauantaisin 7. - 21.1.2017 klo 22.15 - 23.45 (uusi 5. kausi)
Areenassa 7 päivää

Peter Robinsonin suosittuun dekkarisarjaan perustuva jännityssarja Ylikomisario Banks (16) tuo ruutuun peräänantamattoman poliisimiehen, joka kääntää jokaisen kiven selvittääkseen kohdalle osuvan rikosjutun.

Banksin tutkimuksia seurataan kolmannen ja neljännen tuotantokauden uusinnoissa lauantaisin 12.11.2016 alkaen. Uusi, viides kausi on vuorossa 7.1.2017. Luvassa on kolme uutta tarinaa kokoillan versiona.

Banksin roolissa nähdään karismaattinen näyttelijä Stephen Tompkinson.

Tunteet pelissä

Kolmannella kaudella ylikonstaapeli Annie Cabbot (Andrea Lowe) palaa äitiyslomalta ja esittelee ryhmälle tyttärensä.

Alanin ja Annien välien lämpenemistä jarruttaa miehen varovaisuus sekä aikuisen tyttären palaaminen isänsä luokse.

Rikoskomisario Helen Morton (Caroline Catz) on alkuhankaluuksien jälkeen hioutunut osaksi Banksin tiimiä. Sekoittaako Annien paluu paletin? Poliisina olo on kaksin verroin vaikeaa silloin, kun omat tunteet ovat pelissä.

Tummasävyisiä tarinoita

Tarinoissa käsitellään tummasävyisiä tapauksia kuten lapsen sieppausta ja Alania henkilökohtaisesti raastavaa juttua, joka uhkaa tuhota usean ihmisen uran ja elämän.

Pääosissa nähdään myös muun muassa Jack Deam, Nick Sidi ja Danny Rahim.

DCI Banks. Käsikirjoitus: Robert Murphy, Rob Williams, Andrew Payne. Musiikki: Sheridan Togue. Tuotanto: BBC/Left Bank Pictures/ITV, Britannia 2014 - 15. Kolmannen ja neljännen kauden jaksot on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuoden 2016 alussa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Yes, tämä oli taas iloinen yllätys, uusia jaksoja! Banks on hieno sarja ja Stephen Tompkinson upea näyttelijä. Myös sarjan naiset ovat tosi hyviä rooleissaan.

Lähettänyt käyttäjä

Mukavaa, että kaudet 3 ja 4 näytetään. Tämä sarja oli erittäin positiivinen yllätys, koska se on taattua ja tiukkaa brittilaatua ilman Midsomer-henkistä lepsuilua. :)

Lähettänyt käyttäjä

Milloin Nuori Morse / Endeavour -sarjan kolmannen tuotantokauden sarjat esitetään meillä ja uusitaanko sitä ennen 2. kauden jaksot?

Britanniassa 3:nnen kauden 1. jakso nähdään 3.1. Kai meilläkin pian, pls. Banks on hyvä, mutta Colin Dexterin kirjojen maisemat ja hahmot silti ihan must :=)

http://www.itv.com/news/meridian/update/2015-12-29/endeavours-third-series-we-go-behind-the-scenes/

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa, että tälle perinteiselle lauantain loppuillan britti(dekkari)sarjan paikalle on pitkästä aikaa saatu katsottavaa noiden epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen. Totta on, että voisivat alkaa vähän aikaisemminkin, mutta hyvä näinkin. Ja Banksin jälkeen sitten Nuori Morse, Vera George Gently tai kenties jokin aivan uusi tuttavuus, eikös vain!?

Lähettänyt käyttäjä

Tästä Helenistä tulee vähän mieleen Silta-sarjan Saga, tuossa sosiaalisessa sopeutumattomuudessaan ja small talkin vaikeudessaan. Kumpi oli ensin muna vai kana, vaikka toki ovat hyvin erilaisia muuten.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa, että Nuori Morse saadaan ruutuun maaliskuussa ja että 1. ja 2. tuotantokauden jaksot nähdään ennen uusinta tuotantokautta. Vaan kyllä nämä Banksin uusintana nähdyt jaksot ovat olleet hyviä, ja nyt sitten nähdään perään uusia.

Lähettänyt käyttäjä

Upeaa saada Vera maaliskuussa jo takaisin! Banks on aivan samaa luokkaa kyllä eli suurkiitokset molemmista YLElle!

Lähettänyt käyttäjä

Olen aiemminkin seurannut. Ensimmäisen uuden jakson katsoin tallennettuna ja koko ajan jännitti.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä sarjasta, on aivan brittisarjojen huippuluokkaa!!
Ja päähenkilö Banks aivan ihana :))

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Ylelle näistä mahtavista brittisarjoista. Banks on todella hyvä sarja lauantai iltaan! Tällaista lisää!

Lähettänyt käyttäjä

Briteissä alkaa piakkoin pyöriä DCI Banksin viides tuotantokausi. Onkohan sarjaa milloin odotettavissa Suomeen?

Lähettänyt käyttäjä

Onko Hiljainen todistaja täysin unohdettu? Tarkoitan uusia jaksoja!
Murhan jäljet! Varmaankin on vielä jaksoja esittämättä! Tämä sarja sopisi uusittavaksi, koska edellisestä kerrasta on jo aikaa. Tietenkin uusinnat johonkin muuhun aikaan, kuin esim. lauantai tai sunnuntai-iltoihin.
Ne pitää tietysti varata uusille jaksoille tai uusille sarjoille.
Nykyisin tuntuu olevan muotia, että monissa sarjoissa samaa tarinaa vatvotaan kymmenenkin osaa.
Muistakaa kuitenkin myös meitä, jotka tyydymme puolitoistatuntiseen tarinaan.
Näillä palstoilla on usein todettu, että kirjoittajien mielipidettä ei paljon kuunnella. Se pitää paikkansa.
Esim. uusintojen paikasta ja aivan tuoreista uusinnoista on valitettu kauan. Ei mitään tulosta.Hyvänä esimerkkinä esm. Kahden keikka. Millään ei saada uusittavaksi sarjan jaksoja 60 eteenpäin.

Mielipiteet siis huomioidaan , jos huomioidaan, mutta niitä ei oteta huomioon.
Casey stories? Jack Irish? Wexford uusintana? uusintoja Areenaan. Lovejoy oli hyvä juttu.
Minulla on vakaa käsitys, että näitä rikossarjoja hankkivat ihmiset terkevät sitä oman toimensa ohella, eivät intohimosta rikossarjoihin.
Joten turhaa on tämäkin rutina.

Hei Puusilmä! Hiljaista todistajaa ei ole suinkaan unohdettu. Uudet 15. tuotantokauden jaksot alkavat ensi helmikuussa. Vuoroon tulevat myöhemmin myös 16. ja 17. kaudet. Murhan jäljet -sarjasta ei ole tällä hetkellä suunnitelmia.

Sarjojen uusinnoilla halutaan palvella heitä, jotka eivät ensimmäisellä kerralla ehdi mukaan. Heitäkin löytyy, jotka haluavat katsella sarjoja aina vaan uudestaan. Yritämme palvella mahdollisimman monenlaisia katsojia.

Uusia sekä uusintoja koskevia sarjatoiveita tulee todella paljon. Sinunkin toiveesi lähtevät eteenpäin. Kyllä katsojien toiveita kuunnellaan ja niitä otetaan huomioon. Tälläkin palstalla näyttäisi olevan sangen positiivinen meininki.

Mukavaa perjantai-illan jatkoa!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Nyt ITV päättänyt lopettaa tämänkin sarjan tuottamisen 5. kauden jälkeen, ensin Kotilieden lämpöä ja nyt nyt tämä, mitä vielä? Brexit tekee tuhoa jo nyt, kanavalla yt:t menossa ja sarjoja lopetetaan...
https://thekillingtimestv.wordpress.com/2016/11/08/itv-pulls-the-plug-on-dci-banks-after-five-series/

Lähettänyt käyttäjä

On siis pakko alkaa elämään omaa elämää kun töllöstä ei tule enää mitään sublimoivaa.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä karismaattista on keski-ikäisessä paksussa äijässä? Lähes yhtä mahtipontinen ja pökkelömäinen kuin Gentlyn esittäjä (Shaw). Oon niin kyllästynyt näihin kliseisiin vanhoihin äijiin 30 nuorempine naisineen, mitään muuta ei juuri töllöstä näekään. Onneksi poikkeuksena on Uusi Sherlock, edes uusintana. Mieluummin kattelisin myös keski-ikäisiä naisia kuin näitä ruttuisia ukkoja.

Lähettänyt käyttäjä

George Gently päihittää pökkelömäisen Banksin huomattavasti syvällisemmillä käsikirjoituksillaan ja humaaniudellaan. Martin Shaw ja Lee Ingleby ovat charmantteja, kuten nuori Morsekin, Lewisistä ja Hathawaysta puhumattakaan. Stephen Tompkinsonilta puuttuu valitettavasti karisma, hänellä on sama tapa näytellä myös kymmenen vuotta vanhassa Viidakkoperheessä. Lisäksi muutkin päähenkilöt ovat varsin yksiulotteisia ( kiinnostavin on Helen Morton), ja juonet jollakin tapaa naiiveja ja liian "helppoja". Sama koski sarjan pohjana olleita Peter Robinsonin kirjoja, kaikki sujuu siloitellusti. Rakkaustarina on epäuskottava, ja Banksin kiinnostus työtoveriinsa on pakkomielteisen pinnallista.
Saksalaissarjoista Kettu meni pilalle uusien etsivien myötä, uudet poliisit ovat täysin karismattomia. Vanhat uusinnat toki menettelevät, onneksi niitä tulee, kun en ole kaikkia näköjään nähnytkään.

Lähettänyt käyttäjä

Onko tiedossa Dci banksin uusia jaksoja? Tykkäsin todella todella todella katsoa niitä i lov it that series