Hyppää pääsisältöön

8 myyttiä työstä

8 myyttiä työstä, yle tv1
8 myyttiä työstä, yle tv1 Kuva: Maaretta Tukiaisen (kesk.) juontaman sarjan vakiokasvoja ovat professorit Saara Taalas ja Alf Rehn. 8 myyttiä työstä,yle tv1

TV1 torstaisin 23.6 - 18.8.2016 klo 22.00 - 23.00, uusinnat lauantaisin klo 15.50 ja keskiviikkoisin n. klo 22.35
Katsottavissa Yle Areenassa

Suomi elää talouden vaikeaa murroskautta. Työelämään kohdistuu muutospaineita markkinoilta ja myös ihmisten omista toiveista. Miten asiat oikeasti ovat ja miten niiden pitäisi olla? Käsityksemme työelämästä kaipaavat päivitystä.

Työelämän yleisiä väittämiä ja uskomuksia testataan uudessa sarjassa 8 myyttiä työstä.

Ohjelman juontaa Maaretta Tukiainen. Maaretalla itsellään on monipuolinen kokemus työelämän eri rooleista. Hän on toiminut Sub-kanavan johtajana, yrittäjänä, konsulttina, kolumnistina ja tietokirjailijana.

Sikalasta Piilaaksoon

Maaretta kiertää sarjan aikana tapaamassa työntekijöitä, yrittäjiä, asiakkaita ja asiantuntijoita Punkaharjulta Kalifornian Piilaaksoon, Bruce Oreckista huittislaiseen sikalayrittäjään.

Studiopaneeliin osallistuu ihmisiä, joilla ajatus säkenöi ja puhe kulkee vapaasti. Vakiohahmoina studiossa vuorottelevat professorit Saara Taalas ja Alf Rehn.

23.6. Myytti 1 "Suomessa työllä ei rikastu"

Maaretta Tukiaisen haastattelussa mm. Viroon muuttaneet yrittäjät Juha Ketola ja Mika Pajunen. Kansanedustaja Susanna Koski (kok) tapaa kätilöitä Porvoossa.

30.6. Myytti 2 "Suomalainen ei osaa palvella"

”Emme ole palvelukansaa”. Näin me alistuneesti toteamme, kun saamme huonoa palvelua. Onko vika geeneissämme vai kulttuuriperinnössämme? Maaretta Tukiainen löytää esimerkkejä erinomaisesta palvelusta, mutta myös parantamisen varaa.

14.7. Myytti 3 "Suomalainen ei osaa myydä"

Vienti polkee taantumassa ja koko kansantalous kärsii. Miksi hienot tuotteemme eivät käy kaupaksi? Maaretta Tukiainen selvittää asiaa Punkaharjulla ja Kalifornian Piilaaksossa.

21.7. Myytti 4 "Suomalainen on ahkera työntekijä"

Uskomme suomalaisten ahkeruuteen on juurtunut syvälle. Koskelan Jussin perillisiä ollaan, mutta minkälaisia?

28.7. Myytti 5 "Suomessa ei kannata valmistaa mitään"

Miten meidän käy, kun kansalliset ikonitkin ulkoistavat? Kannattaako Suomessa valmistaa mitään? Maaretta Tukiainen tutkii väitettä ja jututtaa viisaita.

4.8. Myytti 6 "Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä"

Poliitikot haluavat nostaa virallista eläkeikää entisestään, kun samaan aikaan työpaikoilla viisikymppiset kokevat, että heistä halutaan eroon. Onko ikärasismi totta vai liioittelua? Maaretta Tukiainen selvittää.

11.8. Myytti 7 "Yritysten ahneus tekee työttömiä"

Viekö yritysten ahneus työpaikkoja vai luoko se niitä? Maaretta Tukiainen selvittää, kumpi on enemmän totta.

18.8. Myytti 8 "Mamut vievät meiltä työpaikat"

Virallinen Suomi on vahvasti sitä mieltä, että ilman maahanmuuttajia Suomi vanhenee ja näivettyy. Maaretta Tukiainen selvittää asiaa sikalassa, bussivarikolla ja ohjelmistoyrityksessä.

Tv-sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen työn liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2016.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Sääli nähdä kuinka YLE vajoaa yhä alemmas pelkäksi oikeistopropagandan levittäjäksi. Onhan selvää, että kaupallisilta yksityisomistuksessa olevilta medioilta on turha odottaa puolueetonta ja hyvää journalismia, mutta miksi ihmeessä YLE sortuu samaan? Entinen reporadio on siirtynyt toiselle politiikan äärilaidalle ja aivopesee nyt kansaa kokoomuslaisella propagandalla. Säälittävää.

Lähettänyt käyttäjä

Jakson nimi oli "Työllä ei rikastu", mutta haastatelluille esitetettiin ajatus " työllä ei SAA rikastua", eivätkö ne ole kaksi eri asiaa...

Lähettänyt käyttäjä

NO NYT ON TV 1 LÖYTÄNYT ASIAOHJELMAN JOTA TULI KATSOTTUA SILMÄ TARKKANA, JUONTAJA ERINOMAINEN JA HAASTATELTAVAT KUNNIOITETTAVIA HENKILÖITÄ ,SELVÄSANAISTA JA JÄRKEVÄÄ PUHETTA EIKÄ POLITIIKALLA MÄSSÄILYÄ. MIKÄ VIKANA ETTEI TÄLLÄISTÄ OLE AIKAISEMMIN OSATTU TEHDÄ. MIELENKIINNOLLA KATSOMME SEURAAVAT JAKSOT.KIITOS!

Lähettänyt käyttäjä

Taas suomalaista itseruoskintaa ruudun täydeltä! Ei osata palvella, ei myydä, täällä ei työllä rikastu (?), mitään täällä ei kannata valmistaa jne.
Ihme, ettei olla kivikaudella...

Lähettänyt käyttäjä

Itse olen työskennellyt suuren osan elämääni, ennen eläkkeelle jäämistäni pienipalkkaisilla palvelualoilla ja tämä ohjelma, jossa suomalaiset ihmiset haukkuvat toisia suomalaisia, on todellakin suorastaan suututtavaa katsottavaa. Olen saanut paljon hyvää palvelua, vaikka olen ihan tavallinen vanha ihminen. Liikkeissä asioidessani, en todellakaan aina tarvitse tai halua myyjien apua, mutta tarvittaessa olen sitä saanut. Ohjelmassa nämä ihmiset ovat todella ylimielisiä ja asettuvat muun kansan yläpuolelle, pelkästään palveltaviksi, eivätkä osaa edes kiittää. Taisi riittää katselu tähän.

Lähettänyt käyttäjä

Aivan loistava ohjelma, vihdoinkin! Ohjelma pureutuu juuri oikeisiin kysymyksiin, mainio lähestymistapa. Tämä on inspiroivaa jos mikä. Lisää tätä.
Ja sitten ed. kommentoijille: Miten niin itseruoskintaa? Tervettä itsekritiikkiä, ilman sitä ei pysty kehittymään. Miten niin ylimielisiä? Tervettä itsetuntoa ja omaan osaamiseen uskomista, ilman sitä ei osaa kunnioittaa ja arvostaa muita. Miten niin alemmas oikeistopropagandan levittäjänä? Haloo herätkää todellisuuteen! Kaikki asiantuntijat sanovat samaa, lisää yrityksiä, lisää yrittäviä ihmisä, lisää uskallusta ja rohkeutta. Tervettä uskoa omaan osaamiseen, uskallusta heittäytyä täysin kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle, kykyä innostaa muita, rohkeutta palkata työvoimaa ja otta hurjia henkilökohtaisia riskejä lainojen muodossa, sitä on yrittäjyys se ei ole oikealla tai vasemmalla. Sopii vaan valittajien kokeilla yrittäjyyttä näin byrokraattisessa maassa kuin mitä Suomi on.

Lähettänyt käyttäjä

Tässä taloudellisessa tilanteessa YLE:n pitäisi miettiä, mihin rahansa käyttää. Ohjelman aiheet ovat hyviä, mutta toteutus niin puisevaa, että kelloon tulee vähän väliä vilkaistua; milloin tulee uutiset. Ei auta vaihtaa kanavaa, sieltä tulee Kioski, yhtä surkea. Lopettakaa nämä ohjelmat tai tehkää niistä parempia, jos nämä toimittajat siihen pystyvä

Lähettänyt käyttäjä

WTF? Yle on lähtenyt levittämään oikeiston ilosanomaa ja löytänyt siihen täydellisen juontajan. Valitettavasti tämä tulee uppoamaan typerään kansaan kuin kuuma veitsi voihin. Toinen näkökulma on otettu mukaan ilmeisesti vähän pakosta, joten se jää ihan tyngäksi.

Viroon muuttaneille veropakolaisille terkut: Älkää tulko takaisin ruinaamaan ilmaisia verovaroin kustannettuja palveluja. Jos yritys ei pysty maksamaan veroja Suomeen, se ei ole kannattava eikä sellaista yritystä kannatta pitää väkisin pystyssä. Itse boikotoin Viroon pakenevia.

Edelliselle kommentoijalle huomauttaisin että on asiantuntijoita ja "asiantuntijoita".

Lähettänyt käyttäjä

Täytyy sanoa, että odotin jotain kunnollista, ja objektiivista, huomioiden, että ohjelman yhteistyötahoksi on mainittu Työelämä 2020 hanke. Todella amatöörimäistä poukkoilua ja täysin epäloogisia, puolueellisia ja vahingollisia päätelmiä. Miten tällaisen ohjelman katsotaan jollakin tavalla kuvaavan tai edistävän Suomen työmarkkinoita? Se kun on nimenomaisesti ollut 2020 hankeen tavoite. Kyllä nyt harmittaa resurssien haaskaus!

Lähettänyt käyttäjä

Päätimme mieheni kanssa että emme katso ohjelmaa. Ohjelman juontajan jatkuva hymyily asian kuin asian kanssa, ei tunnu mitenkään vakuuttavalta. Ohjelmassahan ei tunnu löytyvän mitään hyvää suomalaisista. Toimittajan jatkuva hymyily ei poista sitä, että ohjelma tähän asti on ollut pelkkää negatiivsuutta. Tätäkö luulette katsojien toivovan. Miettikääpä kaikkia niitä työttömiä ja niitä joiden työpaikoilla on jatkuvat YT:t menossa. Heitä ei todellakaan hymyilytä.Toivoisimme että otatte selville asioiden todenperäisyyden. Esimerkiksi ohjelmassa 20.1. entisen vaatetehtaan Virkkeen kohdalla kerrottiin vääriä tietoja. Asiasta annettiin aivan väärä kuva. Entisellä johtajalla oli alusta alkaen aivan omat intressit tehtaan alasajossa.

Lähettänyt käyttäjä

Ala-arvoista pinnallista roskaa. Erityisesti juontaja on vastenmielisen pinnallinen.
Kaikki tilastot, joita ohjelmassa esitetään ovat heti osoitettavissa tässä yhteydessä vääriksi.
Mikä on Ylen tarkoitus tämän ohjelman suhteen?
Tämähän on samanlaista amerikkalaista viihdettä kuin uusi perjantai-illan ns. ajankohtaisohjelma.

Lähettänyt käyttäjä

Pienipalkkaisena duunarina ei vaan pysty katsomaan tällaista porvareiden takapuolen nuolemista, näin ala-arvoisen ohjelman olisi voinut lähettää johonkin muuhun aikaan.

Lähettänyt käyttäjä

Ihan mukava ohjelma, mutta juontaja/toimittajan pukeutuminen täysin sopimatonta. Kevyet paljastavat vaatteet eivät sitten mitenkään käy asiaohjelmaan. Myötähävettää, kun muut studiossa ovat asianmukaisesti pukeutuneita ja juontaja pukeutunut kuin olisi juontamassa kesäillan valssia. Stailaaja täysin hakoteillä.

Lähettänyt käyttäjä

Loistava sarja!
Aiheet ovat mielenkiintoisia ja toteutus mielestäni hyvä. Toivon ehdottomasti lisää tällaista!
Myös juontajan tyyli on kiinnittänyt huomioni positiivisesti.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos hyvästä sarjasta - hyvä, pirteä uusi formaatti ja juontaja, poikkeuksellisesti esitetään molempien puolien mielipiteitä ja antaa paljon ajattelemisen aihetta, Kiitos :)

Lähettänyt käyttäjä

Tämä ohjelma on todellakin ajan hengessä mukana. Yhteiskuntasopimus ja pakkolait ovat luoneet muoti-ilmiön, jotka johtaa siihen, että jos sinulla vielä jonkinlainen työpaikka on, niin muista kuitenkin ettet ole yhtään mitään, vaan joku muu tulee ja tekee sen paljon paremmin. Toimittajan virnistely kruunaa kaiken tämän ns. rakentavan kritiikin. Tosi kiva katsella tällaista ohjemaa, kun tulet töistä kotiin uupuneena päivän uurastuksesta, joka ei siis ollut minkään arvoinen. Kiitos kannustuksesta!

Lähettänyt käyttäjä

Mamujen 6 e:n pizza, salaatti ja kahvi Kuopion Hermannin kauppakeskuksessakin, herättää kysymyksiä. Millä maksavat vuokrat, palkat, verot jne.. Rakennuksilla pelannut jo kauan harmaatalous, toinen työmarkkina.
Ohjelmassakin esitetty linja-autojen siivous... suihkulla pestään linja-auto sisältä... eipä pääse kalusto vanhenemaan, kun lahoaa veden kanssa...

Lähettänyt käyttäjä

Aivan upea ohjelma, vihdoinkin puolueetonta keskustelua. Mukava ja hyvä juontaja. Tällaista lisää yle. Kiitos

Lähettänyt käyttäjä

Tätä ohjelmaa on hyvin kiusallista katsoa koska jompi kumpi, tai kummatkin. haastattelijoista hymisee ja joojottelee jatkuvasti toisen puheen päälle. Tästä olisi äänitarkkailijan pitänyt huomauttaa. Haastattelijan kuuluu olla täysin hiljaa ja antaa haastateltavan puhua rauhassa.

Lähettänyt käyttäjä

Vievätkö mamut työpaikat? Ohjelma oli täydellinen riman alitus. Kun katselin kolmen suomen suurimman siivousfirman sivuja niin siellä oli paljon avoimia työpaikkoja.

Ei kukaan myöskään laita sellaisia työnhakuilmoituksia työnantajille joita esiteltiin ohjelmassa nämä ilmoitukset olisi täytynyt jättää käsittelemättä. Olisi pitänyt käsitellä sellaisia asiallisia ilmoituksia joihin siivousfirmat ovat jättäneet vastaamatta.

Tämä ohjelma 8 myyttiä työstä on täyttä median propagandaa, riman alitus eli siitä mennään yli mistä on aita matalin.

Mitä tulee maahanmuuttajiin niin myöskään heitä ei kiinnosta nämä avoimet työpaikat pääkaukunkiseudulla koska saman toimeentulon saa helpommalla yhteiskunnan tulonsiirroilla. Miksi media ei nostanut rehellisesti kissaa pöydälle?

Mitä tulee kantaväestön työttömyyteen niin kyllä työhaluisia kansalaisia on enemmän kuin tämä satatuhatta työkuntoista työtöntä. Ohjelma sisälsi hävytöntä asioiden vääristelyä unohtaen tarkoituksellisesti kolikon toisen puolen.

Lähettänyt käyttäjä

Kesko sanoo joka toinen vuosi työntekijöitä irti (niin sanottu rivien puhdistus), jakaa osingot ja jakaa tulospalkkiot saman aikaisesti. Irti sanotaan niitä kuka on ilmaisut epätyytyväisyyttä, kyseenalaistanut esimiespäätöstä ja npp. Vastuullinen organisaatio.

 • Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

  Prisma: Papukaijaplaneetta

  Miksi papukaijat alkavat levitä kaupunkeihin?

  Värikkäät, äänekkäät ja ovelat papukaijat ovat valtaamassa kaupunkeja eri puolilla maailmaa.

 • Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

  Historia: Henrik VIII:n hovissa

  Henrik VIII:n kausi on verisin, mitä Englanti on nähnyt.

  Englannin tunnetuimman kuninkaan Henrik VIII:n hallituskausi on verisin, mitä maa on nähnyt.

 • Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Muisti: Akat asialla

  Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

  Kauppa ja posti olivat joen toisella puolen, lapsetkin olivat vaarassa. Oli tehtävä silta! Tarina pohjalaisten talkoohengestä.

 • tytär kurkistaa ovesta, äiti etualalla laittaa papiljotteja

  Dokumenttiprojekti: Olen jossain

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa.

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa.