Hyppää pääsisältöön

Hercule Poirot – etsiväneron alkuvuodet

Hercule Poirot: Kokki kadoksissa, yle tv1
Hercule Poirot (David Suchet), kapteeni Hastings (Hugh Fraser) ja komissario Japp (Philip Jackson) ratkovat yhdessä murhamysteerejä. Hercule Poirot: Kokki kadoksissa, yle tv1 hercule poirot: kokki kadoksissa,yle tv1

TV1 maanantaista perjantaihin 20.2. - 25.4.2017 klo n. 12.30 - 13.20 (tarkista aika ohjelmaoppaasta)
Yle Areenassa vain suorana

Ykkösellä on esitetty syksyn ja talven aikana pitkiä Hercule Poirot -elokuvia. Vuorossa ovat nyt 38 tarinaa etsiväneron alkuvuosilta. Näistä tarinoista alkoi näyttelijä David Suchet’n unohtumaton taival Poirot´n roolissa.

Agatha Christien luoma hahmo ratkoo murhamysteerejä vajaan tunnin mittaisissa jaksoissa apunaan uskollinen ystävänsä kapteeni Hastings (Hugh Fraser). Miten kävisikään ylikomisario Jappin (Philip Jackson) ilman Poirot´ta! Aina yhtä terävä neiti Lemon (Pauline Moran) pitää huolen siitä, että asiat ovat järjestyksessä.

London Weekend Televisionin vuosina 1989 - 93 tuottamat tarinat ovat kolmelta ensimmäiseltä ja viidenneltä tuotantokaudelta. Tarinat on esitetty TV1:llä viimeksi vuonna 2016. Neljännen tuotantokauden pitkät elokuvat Aikataulukon arvoitus, Lentävä kuolema ja Mabellen kahdet kasvot on esitetty sunnuntai-iltapäivisin.

Ensimmäinen tuotantokausi

Ma 20.2. Kokki kadoksissa klo 12.41 - 13.35

(The Adventure of the Clapham Cook) Vapaapäivältään palaamatta jääneen kokin tapaus vaikuttaa ensin vähäpätöiseltä, mutta Poirot vaistoaa siinä laajempia yhteyksiä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Ti 21.2. Rakettien räiskyessä klo 12.30 - 13.20

(Murder in the Mews) Riehakkaan kansanjuhlan vaihtuessa arjeksi paljastuu nuoren naisen kuolema. Onko kyseessä itsemurhaksi lavastettu murha? Jutun yllä häilyy ainakin skandaalin käryä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Hercule Poirot: Johnnien seikkailu, yle tv1
Hercule Poirot: Johnnien seikkailu, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot (David Suchet) ja kapteeni Hastings (Hugh Fraser) tutkivat kaappaustapausta tarinassa Johnnien seikkailu. hercule poirot: johnnien seikkailu,yle tv1

Ke 22.2. Johnnien seikkailu klo 12.35 - 13.25

(The Adventure of Johnnie Waverly) Poirot kutsutaan vartioimaan maanomistajan pientä poikaa, joka on uhattu kaapata. Pahin pääsee silti tapahtumaan, mutta kuka on kaappauksen takana, ja miksi? Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

To 23.2. Neljäkolmatta mustarastasta klo 12.30 - 13.20

(Four and Twenty Blackbirds) Poirot saa tutkimisen aihetta suosikkiravintolassaan, jossa kuulee tarjoilijan kertovan erään kanta-asiakkaan poikkeavasta käytöksestä. Jäljet johtavat jälleen synkille poluille. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Pe 24.2. Huoneisto neljännessä kerroksessa klo 12.30 - 13.20

(The Third Floor Flat) Poirot'n kotirauha häiriintyy kun hänelle tullaan ilmoittamaan, että aivan naapurista on löydetty naisen ruumis. Poliisi pitää murhaa ulkopuolisen tekona, mutta Poirot ajattelee toisin. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Ma 27.2. Kolmiodraama Rhodoksella klo 12.20 - 13.11

(Triangle at Rhodes) Salapoliisin työ ei välttele kelpo etsiväämme Välimeren lomallakaan, kun myrkytetty juoma koituu erään naispuolisen hotellivieraan kohtaloksi ja tapauksen takaa paljastuu sekava vyyhti. Pääosissa: David Suchet, Frances Low, Jon Carwright. Tuotanto: London Weekend Television, 1989. (U)

Ti 28.2. Ongelma merellä klo 12.30 - 13.21

(Problem at Sea) Välimeren risteilyllään rentoutuva Poirot kiinnittää huomionsa muutamaan matkatoveriinsa, ja kuinka ollakaan: kun laiva poikkeaa Aleksandrian satamassa, murhaaja iskee. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Melissa Greenwood. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Hercule Poirot: Uskomaton varkaus, yle tv1
Hercule Poirot: Uskomaton varkaus, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot jäljittää vakoojaa tarinassa Uskomaton varkaus. hercule poirot: uskomaton varkaus,yle tv1

Ke 1.3. Uskomaton varkaus klo 12.30 - 13.20

(The Incredible Theft) Asehankinnoista vastaava ministeri ryhtyy mutkikkaisiin toimiin saadakseen vakoilijaksi epäilemänsä naisen kiinni itse teosta, mutta odottamaton varkaus sotkee suunnitelmat, ja Poirot'n apu on tarpeen. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

To 2.3. Ristikuningas klo 12.30 - 13.20

(The King of Clubs) Mauranian kuningashuoneen jäsen pyytää mestarietsivää vapauttamaan morsiamensa naiseen kohdistuvista murhaepäilyksistä. Käyttämättä jäänyt ristikuningas saa Poirot'n harmaat aivosolut toimimaan. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Niamh Cusack. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Pe 3.3. Uni klo 12.30 - 13.20

(The Dream) Onko mahdollista ajaa ihminen hypnoosilla tekemään itsemurhan? Siinäpä pulma, jonka omaperäinen miljonääri esittää Poirot'lle ennen kuin mies löytyy kuolleena, ilmeisesti oman käden kautta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Toinen tuotantokausi

Ma 6.3. Vaarallinen talo 1/2 klo 12.25 - 13.20

(Peril at End House) Poirot ja hänen kumppaninsa kapteeni Hastings joutuvat selvittämään, kuka uhkaa kauniin naapurin Nick Buckleyn henkeä cornwallilaisessa lomaparatiisissa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ti 7.3. Vaarallinen talo 2/2 klo 12.30 - 13.25

Mestarisalapoliisi Poirot saattaa päätökseen tutkimuksensa. Murhaan johtanut perintöhuijaus ratkeaa yllättävällä tavalla. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

To 9.3. Hunnutettu nainen klo 12.30 - 13.20

(The Veiled Lady) Lontoossa tehty röyhkeä jalokiviryöstö työllistää komisario Jappin. Samanaikaisesti mestarisalapoliisi Poirot saa salaperäisen naisvieraan, joka johdattaa hänet uuteen seikkailuun. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Pe 10.3. Kadonnut kaivos klo 12.30 - 13.25

(The Lost Mine) Lontoossa pelataan kovaa Monopoli-peliä, jonka osallistujat ovat valmiita tappamaan saadakseen haltuunsa kadonneesta kaivoksesta kertovan kartan. Jälleen tarvitaan mestarisalapoliisi Poirot'n apua. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ma 13.3. Cornwallin mysteeri klo 12.35 - 13.23

(The Cornish Mystery) Poirot ja Hastings saavat avunpyynnön rouva Pengelleyltä, joka uskoo hammaslääkärimiehensä myrkyttävän häntä voidakseen naida nuoren vastaanottoapulaisensa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran.

Ti 14.3. Kaksoissynti klo 12.30 - 13.20

(Double Sin) Luettuaan päivän lehden Poirot ehdottaa Hastingsille matkaa meren rannalle eroon rikosvyyhdeistä. Siellä he joutuvat kuitenkin selvittelemään arvokkaiden miniatyyrimaalausten katoamista. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ma 20.3. Herra Davenheimin katoaminen klo 12.30 - 13.21

(The Disappearance of Mr Davenheim) Varakas pankkiiri lähtee maaseutuasunnostaan käymään postissa ja jää sille tielleen. Poirot lyö vetoa siitä, että selvittää arvoituksen poistumatta edes kotoaan. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ti 21.3. Halvan huoneiston seikkailu klo 12.30 - 13.20

(The Adventure of the Cheap Flat) Huippusalaisen amerikkalaissukellusveneen piirustukset on varastettu ja FBI lähettää miehensä Lontooseen etsimään vakoojaa. FBI:n ja Poirot'n menetelmät eroavat selvästi toisistaan. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ma 27.3. Kaapattu pääministeri klo 12.30 - 13.20

(The Kidnapped Prime Minister) Englannin pääministerin on määrä pitää tärkeä puhe Kansainliitossa. Matkalla sinne hänet kuitenkin kidnapataan ja Poirot saa todella korkean tason tehtävän ja 32 tuntia sen ratkaisemiseen. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ti 28.3. Lännen tähden seikkailu klo 12.30 - 13.20

(The Adventure of the Western Star) Poirot joutuu selvittelemään arvokkaan timantin aiheuttamia pulmia. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Kolmas tuotantokausi

Pe 31.3. Espanjalaisen kirstun arvoitus klo 12.30 - 13.21

(The Mystery of the Spanish Chest) Mestarisalapoliisi Poirot kohtaa upseereita ja pistoaseita selvittäessään tämänkertaista murhamysteeriä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Hercule Poirot: Murhenäytelmä Marsdon Manorissa, yle tv1
Hercule Poirot: Murhenäytelmä Marsdon Manorissa, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot (David Suchet) tutkii kartanon murha-arvoitusta tarinassa Murhenäytelmä Marsdon Manorissa. hercule poirot: murhenäytelmä marsdon manorissa,yle tv1

Ma 3.4. Murhenäytelmä Marsdon Manorissa klo 12.10 - 13.01

(The Tragedy at Marsdon Manor) Tällä kertaa Poirot ja kapteeni Hastings selvittävät kummitustarinoiden ja kuolinnaamioiden sävyttämää murha-arvoitusta syrjäisessä maaseutukartanossa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ti 4.4. Voitontanssiaisten tapaus klo 12.30 - 13.20

(The Affair at the Victory Ball) Yksi naamiaisjuhlien vieraista löydetään surmattuna. Poirot paljastaa syyllisen radiostudiossa järjestetyssä havaintoesityksessä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ke 5.4. Plymouthin pikajuna 12.30 - 13.20

(The Plymouth Express) Rikas australialainen laivanvarustaja pyytää Poirotin apua ainoan tyttärensä liehittelijän takia. Tehtävä saa paljon vakavamman luonteen kun tytär lähtee matkalle. Osittain MV. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

To 6.4. Miljoonan dollarin obligaatiovarkaus klo 12.30 - 13.20

(The Million Dollar Bond Robbery) Queen Mary on lähdössä neitsytpurjehdukselle Englannista New Yorkiin. Poirot joutuu ottamaan riskin merisairaudesta lähtiessään varmistamaan arvolastin kuljetusta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Pe 7.4. Kaksoisjohtolanka klo 12.30 - 13.20

(The Double Clue) Poirot'lla on miellyttävä tehtävä tutustua viehättävään venäläiseen kreivittäreen ratkoessaan kadonneen kaulakorun arvoitusta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ma 10.4. Ampiaispesä klo 12.20 - 13.12

(Wasp's Nest) Hastingsin innostus valokuvaamiseen osoittautuu arvokkaaksi tämänkertaisen mysteerin ratkaisussa. Moni muukin pistää Poirot'n silmään. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ti 11.4. Kukkatarha klo 12.30 - 13.21

(How Does Your Garden Grow?) Seikkailu käynnistyy Chelsean kukkanäyttelyssä ja johtaa Poirotin murhatutkimuksiin maaseudulle. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson ja Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ke 12.4. Kuninkaallisen rubiinin varkaus klo 12.30 - 13.16

(The Theft of the Royal Ruby) Kansallinen etu vaatii Poirotia muuttamaan joulunviettosuunnitelmiaan. Monenlaista herkkua onkin sitten tarjolla mestarisalapoliisille. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

To 13.4. Hunter's Lodgen arvoitus klo 12.29 - 13.19

(The Mystery of Hunter's Lodge) Hastings ja Poirot osallistuvat huonosti sujuvalle metsästysretkelle. Myöhemmin kuuluu kohtalokas laukaus, joka käynnistää mestarisalapoliisin tutkimukset. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Viides tuotantokausi

Pe 14.4. Egyptiläinen hauta klo 12.30 - 13.19

(The Adventure of the Egyptian Tomb) Tutkiva viiksiniekkamme vie meidät pyramidien maahan Kuninkaiden laaksoon selvittämään, onko vanha kirous käymässä toteen. Osittain MV. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ma 17.4. Altavastaaja klo 12.25 - 13.16

(The Underdog) Belgialainen mestarisalapoliisi tutkii tällä kertaa rikkaan tehtailijan kuolemaa, johon saattaa liittyä poliittisia kytkentöjä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ti 18.4. Keltainen iiris klo 12.15 - 13.05

(Yellow Iris) Herrasmiessalapoliisi Poirot kutsutaan ravintolaan aterialle, jossa muistellaan muutama vuosi aiemmin samassa seurueessa selittämättömästi myrkytykseen kuollutta naista. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ke 19.4. Kadonneen testamentin tapaus klo 12.35 - 13.26

(The Case of the Missing Will) Eräs mies aikoi muuttaa testamenttiaan, mutta kuoli ennen kuin ehti toteuttaa aikeensa. Poirot arvioi tilannetta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

To 20.4. Italialaisen aatelismiehen tapaus klo 12.30 - 13.20

(The Adventure of the Italian Nobleman) Kapteeni Hastingsin autonosto vie hänet ja Poirotin keskelle Lontoon "Pikku-Italian" alamaailmaa ja aivosoluja kuluttavaa murhaa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Hercule Poirot: Suklaarasia, yle tv1
Hercule Poirot: Suklaarasia, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot (David Suchet) vierailee kotimaassaan Belgiassa tarinassa Suklaarasia. hercule poirot: suklaarasia,yle tv1

Pe 21.4. Suklaarasia klo 12.30 - 13.20

(The Chocolate Box) Poirot palaa kotimaahansa Belgiaan ja muistot eräästä hankalasta murhajutusta tulvivat hänen mieleensä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ma 24.4. Kuolleen miehen peili klo 12.35 - 13.25

(Dead Man's Mirror) Omalaatuisen keräilijän kodissa kuuluu laukaus. Lukitusta työhuoneesta löytyy ruumis ja Poirot pääsee omaan elementtiinsä, purkamaan epämääräisiä alibeja. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ti 25.4. Koruvarkaus Grand Metropolitanissa klo 12.30 - 13.20

(Jewel Robbery at the Grand Metropolitan) Poirot joutuu selvittelemään hienon helmikaulakorun salaperäistä katoamista hotellihuoneesta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Kommentit

Ykkönen esittää torstaina 11.2. alkaen klo 17.10 vajaan tunnin mittaisia Hercule Poirot -tarinoita. Vuorossa on 38 tarinaa etsiväneron alkuvuosilta. Kyseessä ovat Poirot-sarjan ensimmäinen, toinen, kolmas ja viides tuotantokausi.

Poirot´n neljännen kauden elokuva Aikataulukon arvoitus on esitetty 22.5.2015, Lentävä kuolema 29.5.2015 ja Mabellen kahdet 5.6.2015. Kyseiset tarinat olivat osa pitkien elokuvien sarjaa, jota esitettiin Ykkösellä 15.5.2015 - 8.1.2016 välisenä aikana.

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Hei, onko vielä mitään tietoa Eikä yksikään pelastunut esittämisestä ja aikooko yle esittää myös kaikki Marple leffat samalla tavalla kuin nyt nämä Poirot elokuvat.

Lähettänyt käyttäjä

Kiva että tulee lisää Poirot-dekkareita!
Minulla olisi toinen kysymys enkä minne lähettää: Olen kuullut että BBC on tehnyt sarjan Robert Galbraithin dekkareista. On siis kyse J.K. Rowlingin salanimellä kirjoittamista dekkareista mm. Silk Worm. Ainakin kirjat olivat tosi hyvät. Nähdäänkö tämä sarja myös meillä?
Entä Komisario Brunetti, onko tulossa uusia jaksoja tai uusintoja?
Muita kiinnostavia sarjoja joista olisi kiva saada lisätietoja: Montalbano, Nuori Montalbano sekä sarja nuoresta papista joka ratkoi rikoksia, nimi ei nyt muistu mieleen mutta pääosassa oli nuori suosittu näyttelijä.

Kysellään näistä BBC:n Rowling-dramatisoinneista. Komisario Brunettia ei ole tulossa. Yle Fem on esittänyt sarjaa viimeksi vuonna 2002. Montalbano uusittiin juuri äsken ja Nuori Montalbano kesällä 2015. Jatkosta ei ole vielä tietoa. Olisikohan tuo mainitsemasi pappisarja Grantchester, jonka pääroolia näytteli James Norton. Sarjan uusinnasta ei ole nyt suunnitelmia.

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Tuohon äskeiseen: Brunetti on kyllä esitetty paljon myöhemmin kuin 2002, ihan joku vuosi sitten, Muistelen että olisi ollut Yle1:llä mutta ehkä olikin Teemalla tai kakkosella?

Lähettänyt käyttäjä

Näin muutaman jakson Brunettia joku vuosi sitten, huomasin sarjan liian myöhään, olisi kiva jos tulisi uusintana ja jos olisi uusia jaksoja.

Lähettänyt käyttäjä

Toivoisin myös Brunettia uusintana.
Oli kiva kuulla että Marple on tulossa kesällä. Olisi yleensä kiva saada tietää jo hyvissä ajoin mitä uusia sarjoja ja uusintoja lähetetään keväällä ja kesällä tai millaisia suunnitelmia on. Kiitos kun ilmoititte että Sota ja rauha on tulossa syksyllä.

Lähettänyt käyttäjä

2015 tehtiin myös 6 osaa Tommy ja Tuppence sarjaa Partners in Crime. Myös ne olisi kiva nähdä.
Olisi kyllä 10 osainen v.1983 versiokin kiva nähdä suomitekstein.

Lähettänyt käyttäjä

Hei.

Kiitos.
Nyt ajankohta on selkeästi parempi. Poirot on sen verran hidastempoinen kerronnaltaan, että edellinen lähetysaika oli aivan liian myöhäinen.
Liian moni Poirot jäi näkemättä kun perjantaina työviikon päätteeksi sarjaa lähdettiin seuraamaan iltayhdeksän jälkeen. Alkuun sarja taisi alkaa vasta klo 22 aikaan..
Vielä sopivampi katseluaika Poiort -sarjalle onkin itse asiassa sunnuntai-iltapäivä. Pitkään kokoonnuimme perheen kesken sunnuntailounaalle ja sen jälkeen siirryimme joukolla seuraamaan nautittavaa hyvätasoista brittisarjaa. Kun sunnuntailähetykset sitten loppuivat, eipä myöskään jäänyt mitään jota yhdessä katsella.
Foilen sota olis ollut siihen paikalle hyvä ehdokas mutta se tuli useita tunteja liian myöhään. Toisaalta Foilen katsoisimme koska vaan uusintoina.

Lähettänyt käyttäjä

Tuo Partners in Crime sarja kiinnostaisi minuakin. On kiva saada myös jotain uutta.

Lähettänyt käyttäjä

On kiva kun Yle lähettää Poirot ja Marple uusintana, niitä voi kyllä katsoa useammankin kerran, mutta jos on tehty uusia Agatha Christine kirjoihin perustuvia sarjoja olisi tosi kiva jos näyttäisitte nekin.

Lähettänyt käyttäjä

Olipa iloinen yllätys! Aivan huippua että Poirotit jatkuvat ja vieläpä nopealla tahdilla, ei tarvitse viikkoa kärvistellä seuraavaa odottaessa.

Lähettänyt käyttäjä

Brunetti on kyllä esitetty viimeksi - niin kuin muutama muukin sanoo - korkeintaan n. 2 vuotta sitten. En muista millä kanavalla, mahdollisesti oli Teema. Tykkäsin sarjasta kovasti ja olisi kiva nähdä uusia jaksoja jos sellaisia on!!

Lähettänyt käyttäjä

Komisario Brunettia esitettiin muistaakseni Teemalla.
Vuosi oli 2013, ja esitykset muistaakseni Donna Leon nimellä.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos Poirotin ja Marplen tulevista, ja jo menossa olevista esityksistä!
Mukavaa katsottavaa, ja kuultavaa. On muuten myös oivaa englannin harjoitusta! :)
Oliskohan muuten Brunetti-sarja tullut vielä 2014 kesä-esityksinä Teemalla....
Valitettavasti en niitä kyllä kesällä nähnyt.

Lähettänyt käyttäjä

Jaksan yhä jankuttaa elokuvasta "AGATHA", joka on tehty Agathan avioeroon liittyvästä skandaalimaisesta katoamisesta -80 luvulla. Mielenkiintoinen dekkarikuningattarelle tyypilli-
nen tarina sekin. Kieltääkö suku sen levittämisen ? Pääosissa D. Hoffman ja Vanessa Redgrave.

Lähettänyt käyttäjä

Onko kuvasuhde ihan oikein lähetyksissä? Jotenkin näyttäisi siltä, että kuvaa on sivusuunnassa venytetty. Eli materiaali 4:3 kuvasuhteella on venytetty 16:9 kuvasuhteeseen. Esim. kaikki henkilöt näyttävät paksuilta kuin tynnyrit. Kamalaa katsottavaa. Voisiko tuon korjata ja näyttää ihan sillä materiaalin omalla kuvasuhteella loput jaksot? Ei mustat "surunauhat" laidoissa haittaisi yhtään. Kiitos.

Petsku, kevään Hercule Poirot -tarinat esitetään kuvasuhteessa 4:3. Tarkistaisitko, että oman laitteesi säädöt ovat kohdallaan.
Eila, Ylelle ei ole hankittu mainitsemaasi, vuonna 1979 ilmestynyttä Agatha-elokuvaa.
Komisario Brunettia on esitetty Yle Fem -kanavalla viimeksi vuonna 2002 ja Teema on esittänyt Donna Leon -otsakkeella sarjaa vuonna 2014. Uusintoja ei ole nyt luvassa, mutta laitetaan toivomuslistalle.

Mukavaa perjantaipäivää kaikille!

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Hei Päivi, laitteen asetukset ovat täysin kunnossa, kaikki muut toimivat paitsi nämä Poirotit. Katselen niitä Samsungin smart-tv Yle Areena appsilla. Eli siis tallenteina, en suorana tv-kanavalta (sitä ei edes teidän typeristä päätöksistä johtuen voi tehdä smart-tv appsin kautta), en enää katsele "normaalitelevisiota" ollenkaan. Jonka takia muuten jäi Poirotin viimeiset pitkät leffat näkemättä kun niitä ei Areenaan ilmestynytkään.

Lähettänyt käyttäjä

Itse kyllä katson smart-tvn yle areenaa appsin kautta. Muistaakseni oli joku katkos ettei voinut katsoa mutta ainakin pitäisi toimia. Varmaan pitäisi jotenkin päivittää smart-tv?

Lähettänyt käyttäjä

Tarkennetaan nyt vielä muille lukijoille, että kyllä ne Poirotit toimii smart-tv:llä, ne vain toimivat väärin. Kyse on aiemmasta keskustelusta, ne näkyvät venytettyinä 16:9 kuvasuhteella vaikka materiaali on oikeasti 4:3 kuvasuhteella.

Kokeilin Chromecast v2 kautta ja kuva näkyy 4:3 suhteella. Televisiossa täysin samat säädöt molemmille smart-tv YLE Areena appsille ja Chromecastille. Tv:n softa viimeisin ja YLEn appsi myös mitä tarjolla on tälle telkulle, versio 2.130. Eli kaikki viittaa siihen, että YLE Areena appsissa on jotain vikaa kun se venyttää sivusuunnassa 4:3 materiaalia.

Petsku, ottaisitko yhteyttä suoraan Areenan asiakaspalveluun areena.info@yle.fi He jatkavat kanssasi asian selvittämistä. Mukavaa maanantaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Tiistaina laitoin jo ensimmäistä viestiä antamaasi emailiin, kukaan ei vastaa. Hyvä palvelu.

Harmiksi myös Poirotin jaksot ovat olleet todella heikkoja. Varsinkin 1. kauden 3 viimeistä oli tosi surkeita. Käsittämättömiä mokia. Esim. Poirot sanoo, että on vain onnettomuus kun joku on kuollut kun on saanut ensin lyönnin vastaan ja kaatunut tuolia päin joka osuma sitten tappanut. Pelkkä onnettomuus?! Ja Poirot tiesi tekijät. Ihan käsittämätöntä kikkuraa.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitokset Ylelle täältäkin! Näissä vanhoissa jaksoissa on mukavaa tunnelmaa, joka joistakin uudemmista elokuvista jo puuttui.

Petsku: Huomasin saman, mutta oletan että kyseessä on osaksi se ettei sarja ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin? Lisäksi tarinat ovat vanhoja, en ole varma olisiko kys. ajan Britanniassa pidetty asiaa virallisesti kuolemantuottamuksena. Asiat muuttuvat, ei ole lopulta niin kauaa siitäkään kun olisi käsittääkseni ollut luvallista tappaa joku kaksintaistelussa. Christien kirjojen lukemisesta on itsellä aikaa, pitäisi vertailla mitkä asiat ovat kirjoissa samalla lailla ja mitkä johtuvat sovituksesta.

Lähettänyt käyttäjä

Aa, Wikipedia tietää: "This is one of the few cases (aside from Murder on the Orient Express) in which Poirot allows a guilty party to avoid punishment, particularly when there is a dead body involved."

No, se selittää oudon lopetuksen, täytyy sanoa että meni itseltänikin nyt vähän ohi...

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos mahdottomasti näistä vanhemmista jaksoista. Aivan erilaisia tunnelmaltaan, kepeämpiä ja hauskempia kuin uudemmat. Näitä voi katsoa vaikka kuinka monta kertaa, eivät vanhene.

Lähettänyt käyttäjä

@Päivi Suikkanen: onko antamasi areena.info@yle.fi email-osoite oikea vai missä mättää kun yli viikko on jo mennyt yhteydenotosta ja KUKAAN EI VASTAA yhtään mitään? Automaattinen "viesti tullut perille, vastaamme mahd. nopeasti" kuittausemail kyllä tulee kun tuonne lähettää viestiä. On kyllä todella ankeata touhua.

Lähettänyt käyttäjä

Ihana sarja nähdä uusintana. Siltikään ei aina arvaa kuka on syyllinen! Ärsyttävää on miesten esiintyminen säännöllisesti hattu päässä sisätiloissa vaikka muuten niin tapatietoisia.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt kun Poirot-uusinnat kohta loppuvat niin onko tulossa muita Christie-sarjoja, esim. Marple? Tai muita vastaavanlaisia "vanhanaikaisia" brittidekkareita?

Hei Hercule! Mestarietsivä palaa varmasti jossain vaiheessa ruutuun. Nyt asia ei ole vielä ajankohtainen, mutta heti kun on kerrottavaa, tietoa tulee. Kesällä pääsemme seuraamaan Neitin Marplen tutkimuksia.

Mukavaa keskiviikkopäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, TV1

Lähettänyt käyttäjä

Joko sarja loppui. Vieroitusoireita ilmaantui heti.
Saa uusia mahdollisimman pian. :D

Lähettänyt käyttäjä

Ahaa, Poirotit loppuivat toistaiseksi. Lisää Poirotteja, 90-luvun Sherlock sekä Columboja tulisi varmasti katsottua. Neiti Marple ehkä tulisi katsottua, mutten ole varma.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi elokuvia ei näytetä Areenassa?
Suorina nukahdin aina kun piti herätä aikaisin seuraavana aamuna.
Miksi myös näitä ei näe edes kirjautuneena ulkomaanmatkan/opiskelun aikana?
Yle-vero on maksettu, mistä kiikastaa? Voisinhan tunnistautua.

Hei Meri! Hercule Poirot -tarinoita voi katsella Areenassa vain suorana, sillä jälkikatseluun ei ole enää oikeuksia jäljellä. Sarjojen nettioikeudet perustuvat sarjan myyjäyhtiön sopimuksiin. Kansainvälisiä sarjoja voi tavallisesti katsoa vain Suomessa. Yle ei ole tässä poikkeus, vaan maarajaus on tv-yhtiöillä yleinen käytäntö.

Mukavaa tiistaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

Älkää ihmeessä kertoko puolta sanaa siitä, miksi 4. kausi hypätään yli. Eihän se kiinnosta ketään.

Japp, varmaan Hercule Poirot -fanina tiedät, että neljännen kauden tarinat ovat pitkiä elokuvia. Niitähän on viimeksi esitetty Ykkösellä sunnuntai-iltapäivisin: Aikataulukon arvoitus on esitetty 21.8.2016, Lentävä kuolema 28.8.2016 ja Mabellen kahdet kasvot 4.9.2016. Tässä lista pitkiin elokuviin! Nyt ovat vuorossa lyhyemmät tarinat etsiväneron alkuvuosilta.

Mukavaa maanantaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1

Lähettänyt käyttäjä

...vastahan nämä nähtiin. Olisi niin paljon muutakin mukavaa, esim. Murdoch, jota nyt pitää odottaa ties kuinka pitkään. Ja joku tuolla vuosi sitten kyseli Rowlingin kirjoihin perustuvaa Cormoran Strike -sarjaa. Sitä toivoisin minäkin.

Lähettänyt käyttäjä

Harmi että näitä esitetään arkisin päivällä. Kun päivisin käy töissä niin ei ehdi näitä katsoa. :(

Lähettänyt käyttäjä

On kyllä harmi tuo liian aikainen esitysaika! Viimeksi kun näitä lyhyempiä näytettiin arkena niin näkyivät muistaakseni kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illempana. Miksei nyt samoin?

Ykkösellä esitetään nyt puoliltapäivin 38 Poirot-tarinaa etsiväneron alkuvuosilta. Edellisen kerran tarinat nähtiin arkisin klo 17.10-ohjelmapaikalla ja uusittiin seuravaana aamupäivänä. Samaisia tarinoita on nähty myös sunnuntai-iltapäivisin ja takavuosina lauantai-iltaisin. Eiköhän jossain vaiheessa saada jälleen iltanäytöksiä.

Mukavaa torstaipäivää!

Päivi
verkkotoimittaja, Yle TV1